Kantalaisten ennakkoluulot mustia kohtaan, syy rasismiin?

Päivitys tulee rasisminvastusteluryhmä Rasmuksesta. Siinä kerrotaan lehtimaailman uudesta tulokkaasta afrikkalaisesta muotilehdestä AFWh:sta.

Lehden perustaja Samia Mohamud kertoo Maailman kuvalehdessä:

– Monilla on syrjiviä ennakkoasenteita afrikkalaistaustaisia kohtaan, mutta minusta ne johtuvat paljolti siitä, että emme ole vieläkään tutustuneet toisiimme kunnolla. Ihmiset elävät omissa kuplissaan eivätkä tapaa toisiaan. Lehtemme tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa afrikkalaistaustaisen yhteisön elämään. Kirjoitamme omilla ehdoillamme ja lukijalla on vapaus valita, miten lehden sisältöön suhtautuu.

 

Vai niin, vai on meillä ennakkoasenteita afrikkalaistaustaisia kohtaan ja johtuvat siitä, että emme ole tutustuneet toisiimme ja elämme kuplassa.

Seuraava sattumus sattui noin tunti sitten Tukholman Brommaplanilla. Kävin kaupassa ja matkalla autolle metroaseman edustalla oli hirvittävä älämölö. Semmoista järjetöntä epämääräistä mölinää. Koska olen maalainen ja tolkuttoman utelias, niin jäin seuraamaan mistä oikein on kyse.

Oli tapahtunut seuraavaa. Mustat Afrikasta tulleet miehet olivat kuvanneet kännyköillään viereisen Pressbyrån kioskin sisällä kahta nuorta ruotsalaista tyttöä. Miehet olivat iältään jotain + 25 ja heitä oli viisi. Tytöt olivat ehkä jotain 12-13-vuotiaita.

Joku mies kertoi, kun kysyin mitä tapahtuu, että värilliset olivat melko röyhkeästi ja häpeilemättömästi yrittäneet mm. vetää toiselta tytöltä takkia auki, jotta olisi saatu kuviin rintoja. Mölyporukassa ollut valkoihoinen nuorehko mies sitten oli suuttunut tästä ja alkanut läksyttämään afrikaanoja.

Riita siirtyi pihalle ja valkoinen mies aikoi pieksää värilliset.

– Vitun n***t kuvaatte pikkutyttöjä. Kunnon nilviäisiä, turpaan tulee kohta, mies meuhkasi.

Värilliset sitten taas mölisivät mitä mölisivät. Tytöt olivat siirtyneet hieman kauemmas seuraamaan tilanteen kehittymistä.

Aikansa siinä mölyttiin ja paikalle saapui vartijat. He hajottivat tapahtuman ja jatkoin autolle.

”Monilla on syrjiviä ennakkoasenteita afrikkalaistaustaisia kohtaan, mutta minusta ne johtuvat paljolti siitä, että emme ole vieläkään tutustuneet toisiimme kunnolla”

 

Tapahtui muutama viikko sitten Solnassa K-Cirklen huoltoasemalla. Tankkasin auton ja ajattelin hakea sisältä Wunderbaumin ja kahvin. Jono oli ruuhka-aikaan kuten tavallista, pitkä. Oisko jonossa ollut joku 7-8 ihmistä kun jonon ohi kiilaa musta afrikkalainen mies.

Hän yrittää antaa kassalle 100 kruunua, että saisi tankata autonsa. Kassa palvelee juuri toista henkilöä ja värillinen jää odottamaan, että pääsee etuilemaan.

Kukaan ei sano mitään, ja kassakin näyttää aikovan palvella värillistä. Silloin meikäläisen päässä tapahtuu syntax error ja sanon värilliselle, että täällä ei ole mitään yksityisjonoja värillisille ihmisille. Jonon pää on tuolla, joten sinne vaan, vitun urpo.

– Rasisti!

Jopa kassa sanoo nyt minulle, että ei tarvitse käyttää epäkohteliasta kieltä. Sillä hetkellä kovalevy tilttaa. Kaadan kahvit lattialle ja viskaan Wunderbaumin perässä ja sanon:

– Perkele, ei sitten saatana, ja lähden talosta ulos.

”Monilla on syrjiviä ennakkoasenteita afrikkalaistaustaisia kohtaan, mutta minusta ne johtuvat paljolti siitä, että emme ole vieläkään tutustuneet toisiimme kunnolla”

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
51 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
11.12.2020 17:22

Luvattoman paljon tulee tuollaista sakkia. Prosentteja on mahdotonta arvioida, mutta 1% se ei ainakaan ole.

Kamalaa, että pikkutytöt joutuvat tuollaiseen tilanteeseen. Kerta kaikkiaan järjetöntä antaa tuollaisten kulttuuripaskiaisten liikkua normaalien ihmisten seassa.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
11.12.2020 18:25
Vastaa...  Suomi Finland

Provoko? Viikonloppu edessä ja tässä aletaan korkkailemaan, että kohta kilahdellaan kunnolla?

tarja halonen
tarja halonen
11.12.2020 19:53
Vastaa...  Suomi Finland

Älkää olko niin suvaitsemattomia.hihihi(mitäpä ette suvainnnut polsuja 80v sitte)hähähää.

MattiS
MattiS
11.12.2020 21:15
Vastaa...  Suomi Finland

Sanoisin että syrjivä asenne kumpuaa juurikin siitä että tunnemme nämä r*nkkarit liiankin hyvin. Ja heidän paskakulttuurinsa. Tulivat nämä avaruuslääkärit sitten Afrikasta tai Lähi-idästä. Samaa paskaa erivärisesssä paketissa.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
11.12.2020 18:16

Kyllä me olemme ihan riittävästi pakkotutustuneet noihin paskaläjiin ja heidän ”kulttuuriinsa”!
Ja lisää pukkaa vain näitä Suomeenkin. Saas nähdä, milloin minunkin rasismini lievenee tai peräti loppuu:-((( Vissiin pitäis elää Metusalemin ikään…

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
11.12.2020 18:21

Saatana noita murjaanien ”kulttuureita”. On jo täällä Turussakin tutustuttu enemmän kuin riittävästi!

Antti Tifa
Antti Tifa
11.12.2020 18:27

Suosittelen kaikille parin kuukauden reppumatkaa Afrikkaan ja aivan yksin. Takaan että ennakkokäsitykset lähtee ja tilalle tulee oikea kammo neekereitä kohtaan. On vissi ero tutustutko negrideihin täällä tai siellä missä he ovat valtakulttuurina. Jos olet epäillyt, että he ovat lähempänä elukoita kuin ihmisiä, retken jälkeen olet varma, että ensin mainittuja.

White Chokklit
White Chokklit
11.12.2020 21:06
Vastaa...  Antti Tifa

Komppaan. Sinne vaan jokaikinen suvakki reppureissailemaan ja suvakoimaan! Saa nähdä tuleeko kotiin elävänä vai ruumispussissa, tai edes tahtomattaan nussimattomana.

MattiS
MattiS
11.12.2020 21:18
Vastaa...  Antti Tifa

Afrikassa niihin tutustumisessa on se hyvä puoli että ovat juurikin siellä missä heidän pitääkin olla. Kekkeri kuuluu Suomeen siinä missä pukama persiiseen.

N. E. Ekeri
N. E. Ekeri
12.12.2020 19:08
Vastaa...  Antti Tifa

Juuri noin. Miltei kenestä tahansa rasisminvastustajasta saadaan tehtyä rasisti jos hänet pistetään muutamaksi viikoksi asumaan sopivasti valittuun kerrostaloon vaikkapa Itä-Helsingissä.
Susien rauhoittamista vaativat äänekkäimmin ne jotka ovat nähneet pörröturkkeja vain television luonto-ohjelmissa.

pseudokomissaari Matubluff
pseudokomissaari Matubluff
12.12.2020 19:32
Vastaa...  Antti Tifa

Kammottavinta asiassa on, että vaikka Suomenkin poliittiset päättäjät (puolueesta riippumatta !) todellisuudessa ymmärtävät asian olevan juuri noin, niin he siitä huolimatta haluavat tuoda maahan jopa satoja tuhansia tuollaisia ihmisiä.
Joitakin vuosikymmeniä sitten se olisi katsottu maanpetokselliseksi toiminnaksi.

N. E. Ekeri
N. E. Ekeri
11.12.2020 18:31

Tuollainen todellisuus aiheuttaa rasismin lisääntymistä, vaikka mätämedia miten yrittäisi valkopestä asioita. Ihmiset saavat kehitysmaalaisten öykkäröinnistä tarpeekseen ja alkavat järjestäytyä. Kehitys jatkuu lyömä-aseiden ja teräaseiden kautta ampuma-aseisiin. Tuossa vaiheessa entinen hyvinvointiyhteiskunta on jo niin vinossa että se pysyy pystyssä ainoastaan poliisivaltiona.
Demokratia siirtyy historiaan entisten keisarien ja kuninkaiden seuraan.

tarja halonen
tarja halonen
11.12.2020 19:56
Vastaa...  N. E. Ekeri

Demokratia on jo siirtynyt historiaan. Me voitimme.

murre riepunen
murre riepunen
11.12.2020 18:38

Oikeaa asennetta, ottakaamme opiksi, nöyristelyn aika meni

noname
noname
11.12.2020 18:47

Black Pride World Wide. Muistakaa, että toisinpäin se on sitten paha asia.

juha II
juha II
11.12.2020 19:21

On olemassa wanha kuvaava sanonta: ”Maine kiirii miehen edellä!” Tämä sama luomnnollisesti pätee rodun kohdalla. Kaikki eurooppalaiset kansakunnat tuntevat naapurinsa ja heidän omintakeset tapansa, käytöksen ja kulttuurisidonnaisten erityispiirteidensä perusteella. Pohjoismaissa maukkaimpia vitsejä viljellään toisista samaan kategoriaan maantieteellisesti kuuluvista kansoista. Kyse on pääasiassa silkasta kettuilusta, mutta niissä on lähes aina koko jutun koossa pitävä totuuden siemen tai stereotypia.

Sama koskee Keski-Eurooppaa sen sijainti valtioiden osalta ja tiettäänpä täältä asti jokseenkin kaikkien kansakuntien kummallisuudet, jotka eivät tietenkään asianomaisten mielestä ole mitenkään ihmettelyn arvoisia,.

Rasmuksen horinat kiertävät sitä samaa ideologista alku kehää, joka on tuonkin ”opinkappaleen” suustaan sylkäissyt, jolla ei ole vallitsevan todellisuuden kanssa mitään tekemistä missään suhteessa. Rasmuksen rassismin vastustajille EI todellisuus ja elävä elämä merkitse silmiä avaavaa kokemusta, vaikka vierestä näkevät etteivät ”teoriat” oikein natsaa mitenkään olipa kyseessä millainen negatiivinen ”rikastus” kyseessä. Ehei! Päinvastoin. Syyt löytyvät aina rasismista ja valkoisesta elottomasta ruumiista olipahän vaikka viimeisillään raskaana ollut nainen!

Loppupäätelmä: Suvakismi on sairaus!!!

Tapukka
Tapukka
11.12.2020 20:15
Vastaa...  juha II

Oma päätelmäni on:Ennakkoluulot ja ”rasismi” tavankansaisella ovat pääsääntöisesti arkipäivän kokemuksista kumpuavaa tervettä epäluuloa näitä
”kulttuurinrikastajia” kohtaan.

suvaitsevarasisti
suvaitsevarasisti
11.12.2020 20:12

Minulla ei tietääkseni ole koskaan ollut mitään rasistisia asenteita ketåån ihmistä vastaan ennakolta. Minulle on aina ollut itsestäänselvää, että mikään ulkoinen asia, ihonväri tms ei kerro mtään siitä, minkälainen ihminen todella on kun tutustuu lähemmin.

Minulla on ollut tilaisuus tutustua romanehin venäläisiin, pari kolme kristittyä asfrikaanoa ,virolaisiin .Vitnamilainen työkaveri aikoinaan yms mitä nyt mieleen tässä tulee. Ja tietenkin suomalaisiin.
Minusta kaikista löytyy kaikkea. Kultuuritausta tietenkin tuo omat mausteensa, ja koettelee joskus suhteita muttei pahasti .
Muslimin kanssa tuli joskus yhteentörmäys helsingin asematunnelissa.

Nuo afrikaanot jotka olen tuntenut, on kyllä tosi fiksuja. He ovat kristittyjä. Toinen oli opiskelemassa suomessa ja toinen myös opiskeli ja tekee tietääkseni tänääkin vielä töitä lääkärinä kotikaupungissani ja joskus aina nähdään musiikkihommissa seurakunnassa, paitsi nyt korona aikana.Ja yksi on lapsena(oikeasti) adobtion kautta tullut suomeen suomalaisperheeseen ja on tosi lahjakas urheilija ja käytännössä täysin suomalainen puheessa ja käytöksessä..

Venäläiset ovat omanlaisia, mutta hyviä ystävyys-suhteita on heidän kanssaan myös.
Romaneiden kanssa pärjää. Kaikkea heidän kulttuuristaan ja omanlaisesta kansanluonteesta ei jaksa käsittää, mutta heitäkin on laidasta laitaan, tuulella käyviä joihin ei voi luottaa ja sitten hyvinkin tavalliseen suomalaiseen verrattavia tyyppejä joiden kanssa ei ole ongelmaa.

Mutta niin sitä löytyy meistä suomalaisistakin vähän joka lähtöön… onhan se nähtävissä kahtiajakautuneessa kansassammekin ”suvakkeina ja rasisteina” , väitetään , riippuu keltä kysyy. Välimuotoa ei taida olla.?

Minäkin kun näin kirjoitan joku varmasti pitää minua jonakin ”suvakkina”.

Sit kun minä kirjoitan tuolla muuallakin maahanmuutto-ongelmasta niin heti tulee ”rasisti” leima otsaan .

Minä en kyllä tunnustaudu kumpaankaan ryhmään .
Niinkuin tuossa kerroin, olen hyvin suvaitsevainen kaikenlaisia ihmisiä kohtaan . Minun vakaumukseni mukaan ihmisarvo on kaikilla ihmisillä ihonväriin uskontoon poliittiseen vakaumukseen ..jne katsomatta sama ..so ..YK:n ihmisoikeusjulistuksen mukainen!

Samaan hengenvetoon tuo edellinen ei tarkoita, että minun tulee olla kaikkien kanssa yhtä mieltä uskonnollisista tai poliittisista asioista! Islamkritiikki on aiheellista ja nykyisen punavihreän uusmarksilaisen poliittisen eliitin ja-poliitiikan arvosteleminen on enemmän kuin aiheellista!
Haitta maahanmuutto on yhtälailla meidän poliitikkojemme syytä kuin itse tulijoiden.

Orvaskädellinen
Orvaskädellinen
11.12.2020 20:26

Olen mielelläni hirveän ennakkoluuloinen, koska minulla ei ole mitään aikomusta tai halua tutustua kehitysmaalaisiin ja niiden tapoihin. Tai pikemminkin tapojen puutteeseen. Eikä myöskään antaa kehitysmaalaisten tutustua lapsiini.

Vihervasemmistolaiset sekopäät voisivat painua kehitysmaihin tutustumaan palvomiinsa huippuosaajiin. Voisivat kokea paljon iloisia peli- ja ruuanlaittohetkiä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
11.12.2020 20:39

Alkaakohan se sietoraja tulla jo meilläkin pikkuhiljaa vastaan:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=31471

Vai ollaanko tässä sittenkin valmistelemassa jotain aivan muuta?

jorma
jorma
11.12.2020 21:45
Vastaa...  Qroquius Kad

Ensimmäinen reaktioni kun luin tuon valtamediasta oli että ”vihdoinkin!”.

Ensin Suomi ajetaan oikeudettomaan tilaan ja sitten itketään sekä ihmetellään kun joku suunnittelee moista. Ainoa asia mitä itse ihmetellyt on se että miten ihmeessä siihen meni noin monta vuotta kunnes joku rohkea patriootti ryhtyi toimeen.

väen valta on väkivalta
väen valta on väkivalta
12.12.2020 18:31
Vastaa...  Admin Pt-media

Yksittäisiä poliittisia salamurhia on tehty maailman historiassa olosuhteisiin nähden hyvin vähän. Hitleriäkään eivät saaneet hengiltä niin millään.
”Saunan taakse” on viety sitten kerralla enemmän vasta kun kansanjoukot ovat nousseet tekemään vallankumouksia.

Ilmari
Ilmari
12.12.2020 11:34
Vastaa...  jorma

Onko tämä ymmärrettävä niin että sinusta on OK jos joku suunnittelee poliittisten vastustajiensa murhaamista? Aika puistattavaa jos noin ajattelet.

liitutaulu
liitutaulu
12.12.2020 18:57
Vastaa...  Ilmari

Ainakin koulussa annettiin ymmärtää että sellaiseen tekoon syyllistynyt Eugen Schauman oli sankari.

Tiuhti ja Viuhti
Tiuhti ja Viuhti
11.12.2020 21:47
Vastaa...  Qroquius Kad

Saahan sitä epäillä mitä vaan.

Kyseessä voi olla tekaistu epäily. Ideana voi olla jonkinlaisen kriisin luominen ja vaikuttaminen väestöön, jotta nämä äänestäisivät oikein kevään kunnallisvaaleissa.

Jos valtamedian propagandamyllytys asiasta ei tehoa, epäilijät ottanevat äärimmäisenä toimenpiteenä käyttöön ”Mainilan laukaukset” -menetelmän eli kohdistavat omiinsa näyttävää väkivaltaa saadakseen uhreja. Sellaisista voi olla propagandassa hyötyä.

Seuraavaksi viikset kielletään
Seuraavaksi viikset kielletään
11.12.2020 22:32
Vastaa...  Tiuhti ja Viuhti

Juu minulla oli ensimmäinen ajatus, että olipa sopivasti ajoitettu uutinen. Kun tutkinta jne kesken. Ja Marin taivastelemassa heti. Kun taisi vielä iltapaska mainitakin, että ei ollut tarkoituskaan toteuttaa mitään. Saatiimpa nyt vaan huomiota pois siitä v*un isisministeristä.

Adolf Olkiukko
Adolf Olkiukko
12.12.2020 18:40
Vastaa...  Tiuhti ja Viuhti

Siinä on kyllä kieltämättä hiukan tilausuutisen lemu.
Huomattavasti suurempi uhka TAVALLISILLE kansalaisille on kuitenkin äärivasemmiston ja Islamin intersektionaalinen kimppakiva.

White Chokklit
White Chokklit
11.12.2020 21:03

”lukijalla on vapaus valita, miten lehden sisältöön suhtautuu” siinäpä ovelasti yritetään käyttää käänteispsykologiaa. Tuo tarkoittaa tasan näin: ellei lukija suhtaudu lehden sisältöön ihailevan hyväksyvästi, lukija on rasisti. Aivan kuten se joka kehtaa valittaa mustan miehen jonossa etuilemisesta tai se joka kehtaa vastustaa mustan mieslauman seksuaalista häirintää lapsia kohtaan. Ei tässä hommassa ole mitään tolkkua kun valkoinen on AINA lähtökohtaisesti rasisti tilanteesta riippumatta. Mustat niinku tulevat peleihin tuhat-nolla johdossa heti kättelyssä ja vaativat matsin voittoa ilman minkäänlaista vastusta tai pelailua. Kaikki muu on rasismia. Minäpäs olen sitä mieltä että kaikki tänne kuulumattomat mustat ovat täysiä kusipäitä jokainen, enkä ole mokoman paskasakin kanssa missään tekemisissä ikinä koskaan missään. Aivan niin: EN SUVAITSE KUSIPÄITÄ. Tunkekaa se rasistikortti hanuriinne.

anjovista poitsuille
anjovista poitsuille
11.12.2020 21:50

Suomessakin on tapahtunut ihan hirvittävä rikos ihmisyyttä vastaan.
Joku oli kutsunut Ministeri Ohisaloa ämmäksi, teko vaikuttaisi ainakin median asiaan suhtautumisen vuoksi vaikuttavan henkirikosta rankemmalta asialta.

Voi vittu mitä maahantunkeutumisen ja ääriidioottifeministien aikakautta elämme.

Ei ole ihme että poliitikkoja uhkaillaan ja pilkataan.

Jorma Melkonen
Jorma Melkonen
12.12.2020 00:29

M, eli ämmä, on lyhennys Ministeristä. SisäMinisteri Ohisalo = SM-Ohisalo

Rullattu
Rullattu
11.12.2020 22:20

Onko sekin rasismia jos paska on usein ruskeaa jopa lähes mustaa, pitääkö sitä alkaa juomaan valkaisuainetta?

pöh
pöh
12.12.2020 02:03

Minä kun en päästänyt somalinaista etuilemaan kaupassa, niin akka nosti metelin ja haukkui mm valkoiseksi paskaksi, juopoksi jne..

Persenaamat
Persenaamat
14.12.2020 17:16
Vastaa...  pöh

Olisin läimäyttänyt

Manna Sarin
Manna Sarin
12.12.2020 02:16

Lehti tulee varmasti olemaan taloudellinen menestys! Ostajia löytyy varmasti!

marko salo
marko salo
12.12.2020 02:53

Ite olin paikallisessa natsisiwasta käymässä.. Joku kehari haisteli ja nuoli vihanneksia. Palo käämi päässä ja huusin et nyt loppuu tuo touhu. Myymälän tytöt vaan nauro et hyvä hyvä. On tää kyllä yhtä paskaa..

Rassu
Rassu
12.12.2020 03:00

”Monilla on syrjiviä ennakkoasenteita afrikkalaistaustaisia kohtaan, mutta minusta ne johtuvat paljolti siitä, että emme ole vieläkään tutustuneet toisiimme kunnolla”

Tapausesimerkkien valossa uskallan ennakoida, että tutustuttuamme toisiimme kunnolla, syrjivät ennakkoasenteet jalostuvat entistä äärevimmiksi.

Tulevaa
Tulevaa
12.12.2020 04:19

Libyan entinen diktaattori Muammar Gaddafi sanoi, jos tapatte minut Eurooppa tulee tummumaan ja näin on käymässä. Valkoinen rotu tulee jäämään paitsioon tällä menolla koko maapalolla ja samaan aikaan sivistyneet maat taantuvat varsin nopeasti. Ja jos tätä rataa mennään että vakoisen rodun syntyvyys menee alaspäin kuin lehmän häntä, kokee se sanotaan vaikka 100-200 vuoden periodilla lähes sukupuuton kun mukaan tulee myös vainot. No onneksi itse ei sitä näe mutta valkoisen rodun kohtalo voi olla varsin karmea. Otamme taka-askelia sivistyksen ja kehityksen suhteen varsin nopealla aikataululla jos kolmansien maiden syntyvyyttä ei saada laskemaan ja siihen ei riitä pieni valistus, vaan toimien on oltava varsin mittavat että ne tehoisivat. En tarkoita mitään muuta kuin että syntyvyyden on taas noissa kehitysmaissa saatava laskemaan varsin massiivisesti.

Raudoittaja
Raudoittaja
12.12.2020 10:57

Iltalehdessä oli taas joku poraamisjuttu romanitytöstä joka joutuu seuratuksi kun menee romaniasuisen isänsä kanssa kauppaan, muuten saa kulkea rauhassa koska pukeutuu normaalisti.

Mitäpä tuosta poraamaan, itseaiheutettu asia, ei ole kyse rasismista eikä ennakkoluuluisuudesta.

Isäkin voisi pukeutua tavallisiin vaatteisiin, saisivat kulkea rauhassa ilman vartijoiden seuraamista.

Yksinkertaista
Yksinkertaista
13.12.2020 04:45
Vastaa...  Raudoittaja

Kyse on todellisuudesta ja se mitä kauppiaat joutuvat kokemaan kun nämä luulevat että tavaroista ei tarvitse maksaa, ei muusta

Rullattu
Rullattu
13.12.2020 12:42
Vastaa...  Yksinkertaista

Monesti on tullut marketissa huomattua että monenlaisia ihmiä jotka luulevat olevansa kotonaan.
Muutaman kerran huomannut miten maketissa läski äijä menee suoraan mättämään naamaansa paitopisteen munkkeja tai vanhuksen mättämässä lasten irokakkeja naamaansa hyllystä, hälämin juomassa mehuja suoraan purkista ja laittamassa noita takasin hyllyyn.
Joten kaikki ryhmittymät on monesti apinoita kaupassa.

Jones
Jones
12.12.2020 10:59

Näissä jutuissa nähdään afrikkalaiset aina hyvinä ihmisinä ja valkolaiset pahoina. Tosiasiassa Afrikassa on pedofiilia ja huumeidenkäyttö hyvin yleistä, kuten aasiassakin. Pedofiilia tekee heidtä psykopaattisia ja siksi he puhuvatkin psykopaatin kieltä. He ovat omasta mielestään aina muka uhreja ja sorrettuja. Mielistely ja manipulointi syyttämällä etenkin, on tavanomaista psykopaattisille ihmisille jne… Muistakaa tämä, kun olette kehitysmaalaisten kanssa tekemisissä. Kehitysmaalaisuus on vain henkistä.
Psykopaatin piirteet:
https://www.is.fi/terveys/art-2000001257779.html

Suomi Finland
Suomi Finland
12.12.2020 11:39

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000007678376.html

Onko henkilöltä editoitu ranteesta karvat pois?

Vihaa asiallisesti, tekemättä itsestäsi nuijaa
Vihaa asiallisesti, tekemättä itsestäsi nuijaa
12.12.2020 12:12

”When they go low, we go high” sanoi Obaman ”muija” ja oli kerrankin ihan oikeassa.

Huonoa käytöstä vastaan ei koskaan pidä hyökätä käyttäytymällä itse huonosti. Sillä ei voita mitään, päinvastoin, ihmiset pitävät sinua idioottina ja moukkana.

Asioista pitää toki huomauttaa, teen sen itsekin aina mutta en kaada kahveita lattialle, en heittele Wunderbaumeja seinille enkä neekeröi ketään. Riittää kun sanoo: ”Me odotamne jonossa vuoroamme, ole hyvä ja mene jonon päähän koska tulit viimeisenä!”

kanander
12.12.2020 12:50

Suomalaisia kusipäitä joutuu sietämään, koska heitä ei voi karkottaa muualle. Turvapaikkavempulat on eri asia. Heidän törkykäytöksensä herättää vihaa, koska Suomi on heitä auttanut rahallisella tuella, majoituksella, muonituksella ja terveydenhoidolla. Sama tietysti muissakin ns. sivistysmaissa.

Ali Kessu
Ali Kessu
12.12.2020 14:44

Jos amerikkalaisessa elokuvassa on mustista koostuva näyttelijäkunta, sisältö on aina erilainen kuin normalisti. Itse nimitän näitä ”ruskeiksi” elokuviksi. KUN SE KULTTUURI ON VAAN ERILAISTA, niin se EI kiinnosta.

Sitä paitsi joka joka taivaan nälkämainoksessa on näitä afrikkalaislapsia. Eikö ne millään saa itse sosiaalihuoltoaan järjestykseen. No eivät saa, koska yläluokka voi hyvin. Avustuksetkin menevät juuri näille valtaapitäville. aseisiin ja loistoautoihin.

Voittaako hulluus?
Voittaako hulluus?
13.12.2020 11:29
Vastaa...  Ali Kessu

Kaikissa Afrikan maissa ei kerätä veroa, jos vanhemmilla ei ole rahaa koulumaksuihin jää lapsi lukutaidottomaksi. Kuinka moni siirtolaisista ymmärtää että esim Suomessa raha ei oikeasti tule seinästä vaan veronmaksajilta perittävästä rahasta.

Hallitus edistää vihan kasvamista sallimalla maahantulon ilman passia, viisumia tai turvapaikan tarvetta. Oikeasti hädässä olevat jäävät kotimaahansa koska heillä ei ole varaa lähteä toiselle puolelle maapalloa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
12.12.2020 22:08

Ennen vuotta 2014 uskoin ihmisten yhdenvertaisuuteen. Sitten eräänä iltapäivänä raskaan työviikon aikana paikallisessa Alepassa tuo usko alkoi mureta. Olin menossa ostoksineni kassalle, jonne oli menossa myyjä. Myyjä tiuskaisi minulle ”Viereinen kassa”, jonne sitten jonon jatkoksi menin. Pian tuolle kassalle meni lihaksikas 20 ja 30 ikävuoden välillä oleva musta mies kiiltävässä nahkatakissa kädessään Alepan ostoksia täyteen sullottu muovikassi. Sanaakaan sanomatta musta mies ojensi myyjälle jonkun paperin jonka tämä otti vastaan tarkastamatta miehen ostoksia ja mielistelevästi hymyillen.

Ei ummarra
Ei ummarra
13.12.2020 11:07

Kaikkia afrikkalaisia tai muita ei voi niputtaa rasisteiksi. On työssä käyviä ja opiskelevia ulkomaalaisia jotka haluavat sopeutua ja sitoutua suomalaiseen yhteiskuntaan. Sitten on se mölyävä, huomiota tavoitteleva ryhmä jonka ainoa päämäärä on yhteiskuntarauhan heikentäminen.
Ilmeisesti anarkia lähtömaassa oli niin ihanaa että se halutaan tännekin.
Siihen ei pidä suostua.
Vastikkeeton rahan jako pitää lopettaa, poliitikot voivat olla eri mieltä mutta he ovat kai hukanneet maalaisjärkensä joka auttaa ymmärtämään ’syy ja seuraus’ käsitettä.

Persenaamat
Persenaamat
14.12.2020 17:19
Vastaa...  Ei ummarra

Joka porukasta löytyy omat vajaaälyisensä