Erään afgaanilapsen tarina

Vuonna 2012 Ruotsia kohtasi onni. Vähän kuin kansallinen lottovoitto, jonka runsautta ovat saaneet nauttia monet ruotsalaiset ihmiset.

Nimittäin maahan saapui yksintullut lapsipakolainen Afganistanin kansalainen Aliyas Alimi. Mitään tarkkaa ikää miehelle ei osata antaa, mutta virallisen rekisterin mukaan hän on tänä päivänä 24 vuotta. Mutta oikeasti on jotain kolmekympin nurkilla.

Alimi edustaa kaikkea sitä hyvää mitä tuollainen yksintullut sotaa, vainoa ja kidutusta pakeneva afgaanipallero edustaa: ei ole ollut päivääkään työssä koko Ruotsissa olonsa aikana vaan veronmaksaja elättää häntä.

Joskus kuitenkin takkuaa. Rikosrekisteriä on kertynyt mukavanlaisesti. Ei mitään isoja juttuja. Lähinnä sosiaalitätien uhkailemista, poliisille vittuilua ja ikkunoiden kivittämistä. Lisäksi jotain pieniä huumerikoksia.

Yksi tapahtuma on mielenkiintoinen. Syksyllä 2017 Alimilla oli rahapula. Mies asui tuolloin sosiaalitoimiston maksusitoumuksella Tukholman eteläpuolella Huddingessa sijaitsevassa hotellissa. Sosiaali siis kuittasi hotellilaskun plus aamiaisen ja kaupanpäälle Alimi sai discorahaa 4 000 kruunua (noin 400 euroa).

Alimi lähetti sosiaalityöntekijälleen meilin, että oli rahapula. Nyt tarvitsisi toimintatonnin ja nopeasti. Alimi oli saanut tuolloin jo lokakuun sosiaaliavustukset, mutta hän halusi lisää. Hän kirjoitti meilissään, että on olemassa ”paperi, jolla saa kaupasta ruokaa”. Hän tarkoitti siis maksusitoumusta.

Kun sosiaalista vastataan, että ei tule discorahan lisäosaa, niin Alimi kilahti ja aloitti kunnon meilipommituksen. Alimi lähettää kymmeniä meilejä, joissa hienoin sanakääntein kuvaa naista äitinsä nussijaksi, huoraksi ja kertoo miten Jeesus nussii heidän poikiaan ja tyttäriään suuhun ja kovasti.

Alimin tekstit ovat oikeasti hienoa runoutta!

Minkä paasilinnan ja hemingwayn Ruotsi menettikään Alimissa, kun tätä ei kehotettu kirjailijan virkaan. Yhdessä pitkässä ja viimeisessä meilissä, joka lopulta johti rikosilmoitukseen, Alimi kuvailee asioita:

”Olen sitä mieltä, että olet kunnon huora. Voisin varata ajan sinun ja pomosi luokse. Sitten te maksatte minulle rahaa. Minä laitan mustan kassin teidän päähänne, että en näe kuinka rumia te olette. Tiedän, että teillä on vanha vittu ja se haisee pahalle, mutta voin laittaa hengityssuojan, jotta en tunne pahaa hajua. Lisäksi voin laittaa kaksi kondomia. Kiltti, ajele pillukarvat ennen kuin tapaamme. Sano pomollesi samat.

Kun ollaan nussittu, niin voitte kertoa kavereillenne, että teitä nussi 21-vuotias jäbä, jolla oli iso ja hieno kulli. Voimmeko sopia, että tämä mitä kirjoitin ei ole pelkkää paskapuhetta.

Tarkoitan todella tätä, ette kai halua menettää tällaista mahdollisuutta, jollaista ei tule enää tulevaisuudessa, vastaa?

Hitto miten mukava olen tänään. Voisinkin nussia teitä ilmaiseksi eikä tarvitse maksaa ollenkaan. Vannon, että kukaan muu alaikäinen ei voi nussia teitä kuten minä. Minulla on iso kikkeli. Mutta minäpä lähetänkin tässä samantien kuvan hienosta kikkelistäni. Jos ette vastaa maanantaihin klo 13.00 niin voidaan sopia, että se on ok.

Mutta missä me nussitaan, toimistolla vai mennäänkö jonkun kotiin ja nussitaan lisää? Lupaan, että kaikki pysyy salassa.”

 

Aika hienosti kuvattu. Tässä yhteydessä Alimi lähetti kikkelikuviaan. Alimille Pt-median kirjoitus- ja sananvapauspalkinto.

 

Huomaa myös sen, että Alimilla on ystäväpiirissä vasemmistolaisia turvapaikka-aktivisteja. Ennen tuota pitkää meiliä Alimi lähetti useita meilejä, mutta sosiaalista ei enää vastattu niihin asiattomuuden takia. Yhdessä meilissä Alimi mm. kirjoittaa:

”Miksi sinä et halua auttaa minua. Jos olet rasisti, sano suoraan se. Raukkamaista. Te kaikki olette rasisteja. Toivottavasti Jeesus nussii teidän tyttäriänne ja poikianne kovasti suuhun.”

 

Vaikea arvata keneltä tulee inspiraatio tähän Alimin meiliin:

”Olen ollut mukava ja kysynyt monta kertaa, mutta te ette välitä. Asia on niin, että te voisitte antaa minulle enemmän ruokarahaa. Tiedän tämän. Jos ette tiedä lakeja ja sääntöjä, niin voitte yhtä hyvin lopettaa työn ja aloittaa muissa hommissa. Esimerkiksi myydä Ruotsin lippuja ja heijata Sverigedmokraatteja.

Tiedän, että moni on saanut extrarahaa, minäkin olen saanut. Tiedän, että sellainen on mahdollista. Te ette vain halua auttaa minua. Te kaikki olette minua vastaan.

 

Yksi meili kuulosti tältä:

”Voitteko todistaa, että ette ole huoria? Voitteko todistaa mitenkään, että äitinne ei ole nussijoita? Aika vaikea todistaa vai mitä? Niin kauan kun ette todista, niin minulla on oikeus kutsua teitä huoriksi. Anteeksi, että sanon totuuden, että olette huoria ja äitinne ovat nussijoita.

Haluaisin lopettaa kutsumasta teitä sillä nimellä mitä olette ja kutsua teitä vain nimellä. Mutta te olette tuhonneet minun elämän ja olen edelleen kiltti teitä kohtaan.”

 

Kun Alimi oli lähettänyt tuon pitkän meilin, niin hän soitti muutaman päivän päästä anteeksipyydellen. Lyhyen keskustelun jälkeen Alimi kertoo olleensa Örebrossa ja Västeråsissa etsimässä uutta hotellia. Alimi haluaisi, että sosiaali korvaisi junalipun. Kun sosiaali ei lämmennyt asialle, niin Alimi aloitti saman virren ja sosiaali löi luurin korvaan.

Nyt asiasta tehtiin rikosilmoitus ja vihameilit etenivät aikanaan oikeuteen ja Alimi sai niistä pikku sakot.

 

Melkoinen veijari. Olisipa meillä enemmän Alimin kaltaisia runoilijoita.