Al-Holin leiriltä salakuljetetaan isis-naisia Eurooppaan

Syyrian isis-leiriltä salakuljetetaan tällä hetkellä systemaattisesti isis-naisia Eurooppaan. Esimerkiksi Ruotsiin on ihmissalakuljetettu ainakin 13 isis-naista.

SVT:n mukaan al-Holin leirille päästetään ihmissalakuljettajia ja naisille tarjotaan maksua vastaan pääsy ulos. Tämän jälkeen naisille annetaan mahdollisuus ottaa yhteyttä omaisiinsa, jotka usein maksavat suuriakin summia salakuljettajille, jotka sen jälkeen kuljetetaan Turkkiin ja sieltä edelleen kotimaihinsa.

Joissakin tapauksissa homma on huijausta. Kun salakuljettajat ovat saaneet rahat, niin he eivät enää välitä kuljetettavasta ja tämä saattaa joutua johonkin toiseen vankilaan, Camp Roj:lle, joka on toinen vähän vastaava leiri kuin al-Holin leiri Pohjois-Syyriassa.

Meno on siis sekavaa. Joka tapauksessa reilu tusina isis-naisia on onnistunut pääsemään tällä tavalla Ruotsiin ja turkkilaisissa vankiloissa kerrotaan oleskelevan useita naisia, jotka odottavat pääsyä kotiin Ruotsiin.

 

Moni muistaa varmaan taannoisen tapauksen, jossa suomalainen mies hukkasi turkissa 300 000 euroa. Tuli selväksi, että mies oli lähtenyt taksiajelulle kohti Ankaraa aivan Syyrian rajan pinnassa olevasta kaupungista, josta taas on matkaa al-Holin leirille noin 80 km.

Nyt esille tulleiden seikkojen perusteella voidaan olettaa, että mies oli tosiaankin matkalla al-Holille hakemaan naisia, mutta joku meni vikaan ja aikataulu meni uusiksi.

 

Kun tätä asiaa on seurannut vuosia, niin olen melko varma, että useissa eurooppalaisissa valtioissa on olemassa voimia, muitakin kuin omaisia, jotka rahoittavat näitä hakureissuja. Aivan varmasti Pekka Haavistolla on Suomen päässä tästä asiasta jotain tietoa.