Ilmastopakolaiset riesana myös turistisaarilla, Kanariallakin kuohuu

Kanarian saaret ovat kärsineet Euroopassa turismin ”pääsaarina” erityisen raskaasti korona-viruksen aiheuttamista rajoituksista. Saarten asukkaista 80% saa tavalla tai toisella elantonsa turismin kautta, joten tyhjillään seisovat hotellit käyvät kalliiksi niin paikallisille kuin ulkomaalaisille pääomasijoittajillekin, joiden taskuihin suurin osa turismin tuomista tuotoista saarilta menee. Eli normaalitilanteissa menisi.
Ja jotta tämä koronan aiheuttama riesa ei olisi sinällään riittävä, niin Afrikasta saapuneiden elintasopakolaisten rantautuminen Kanarialle tavallisten turistien sijasta on kärjistänyt tilannetta entisestään.
Paikallinen Punainen Risti toimii Kanarialla päähyyssääjänä ja -majoittajana – paitsi omilla niin myös EU:n tukirahastoista tulleilla euromiljoonilla. Ja tämäkös on alkanut närkästämään kovia kokenutta Kanarian kantaväestöä (työttömyysluvut ilman rikastuttajiakin 60-75 % luokkaa). Samaan aikaan yksin kuluneena vuonna on saarille noussut maihin 21 000:n miehen maahanmuuttaja-armeija, joille kost- ja logi (ruoka ja ylöspito) pitää järjestää. Hotelleihin vain ja yksi suurimmista on majoituskohteista on ollut Moganin hienostoalue (paljon 4/5 tähden hotelleja pääosin tyhjillään) ja satama/ ranta-alueella on Punainen Risti pannut koriaksi ja majoittanut muutama sata tulijaa rannan hotelleihin. Käsirysyt paikallisten ja usein Marokon kautta saapuneiden hätää ja nälkää kärsivien (?) miesten kanssa ovat olleet yleisiä ja santarmeja (Civil Guard) on kutsuttu apuun useita kertoja.
Viikonlopun uusien mielenosoitusten jälkeen – kymmeniä paikallisia pakolaishotellien ulkopuolella hallituksen toimia ja pikemminkin niiden puutteita kantaväestöä ajatellen protestoivat Kanarian kanta-asukkaat ovat nostaneet tunnelman niin kireäksi, että Punainen Risti on pyytänyt 6 000 suosikkiaan pysymään hotellien (12 hotellia tarvitaan tuon määrän työvoimalisän majoittamiseen) seinien ja aitojen sisäpuolella.

”Emme voi tosin pakottaa, mutta suosittelemme, koska kiristyneessä tilanteessa tulijoiden turvallisuutta ei voida taata.”

Protestoijat osoittavat mieltään politiikkojaan vastaan, mutta soraääniä löytyy myös pakolaisten käytöksestä. Näin kertoo 68-vuotias eläkkeellä vasta jäänyt paikallinen kalastaja Jose Castro:
– Vaikka meillä on ollut paljon turisteja, niin ei täällä ollut tapana lukita ovia autoihin tai asuntoihin. Nyt ei uskalla edes naisia ja lapsia päästää yksinään kaupungille. Rikollisuus on suuresta turistien määrästä huolimatta ollut vähäistä ennen näitä uusi tulijoita. 27 vuoteen minuun ei ole kohdistettu mitään rötöstelyjä, mutta viimeisen kahden viikon olen ollut jo kahden ryöstöyrityksen kohteena. Lieneekö tämä sattumaa, tuskinpa vain..
Moganin pormestari Onalio Bueno on pyytänyt kaupunkilaisiaan pysyttäytymään tyynenä. Piskuista paikallista Citicen for Change (Ciudadanos por el Cambio) – puoluetta edustava pormestaritar on vaatinut Punaista Ristiä tyhjentämään nämä hotellimajoittujat joihin paremmin sopiviin tiloihin, jotta tilanne rauhoittuisi.
Alkuperäisartikkeli El Pais -lehdestä, toimittanut/ kääntänyt Kari Ilmarinen
Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Esa

Toiset ei vain käsitä, että jonkun pitää hoitaa heitäkin, kun he ovat vanhainkodissa.

Eikka

Jos saat yhdenkin noista tulijoista hoitamaan paikallisia vanhuksia pidempään kuin pakollisen tukityöllistetyn määrän, olet velho ja suuri ihmeidentekijä.

Yli pitäisi päästä ensin vain kielestä, asenteesta, koulutuksesta, sukupuoliroolillisesta kulttuurista, palkasta(sen pienuudesta), sisämaan haja-asutuksesta(tai discojen puutteesta), oman lauman tuesta ja jokusesta muusta pikku seikasta. Ehkä tulevaisuudessa tarvitaan kaulankatkojia vanhainkoteihin kunhan eutanasia laillistetaan.

Hoitaja

Kukas sitten hoitaa muslimimiehiä vanhainkodeissa.. Eihän uljaan muslimimiehen vaippaa saa NAINEN vaihtaa, ja luuletteko että joku afrikan ihme sen tekee? Sehän olisi HOMOA! Ehkäpä muslimit eivät vanhene koskaan.. Kai ne vaan spontaanisti räjähtelee tuol kylillä kun viimeinen myyntipäivä tulee täyteen..

vai niin

Kenties niin, mutta miten se liittyy tåhän juttuun kehitysmaamuslimien invaasiosta?

Kriittinen Kansalainen

Joo, kyllähän ne niitä vanhuksia hoitelee. Nimittäin raiskaamalla ja ryöstämällä ne. Se ku on sitä virheiden unelmaa…

Ville Pettu

Niin ja kuka pyyhkii meidän pyllyt kun emme itse enää siihen kykene, kysympä vaan?

xxcx

Tehkää nuoretlapsia. Niin se ennen hoidettiin. Siihen nuo tulijatkin luottavat. Valtiota meillä ei kohta ole.

Eutanasia - Kiva Asia

Ei tuommoista ratkaista etukäteen satoja tuhansia potentiaalisia ruskeita perseenpyyhkijöitä haalimalla. Onpas ontuvaa logiikkaa. Kuka uskaltaa kertoa 100 miljoonalle täällä jo loisiville ja tänne loisimaan haluaville että SUUNNITELMA on että TE PYYHITTE VALKOISTEN VANHUSTEN PASKAISET PERSEET. Heidän kulttuureissaan se ei kuulkaas sovi ollenkaan, vaan sellainen ongelma hoidetaan TAPPAMALLA valkoiset vanhat paskaperseet. Sitten haluaisin vielä lisätä semmoisen kummallisen oman henkilökohtaisen mielipiteen että kun ei itse enää pysty persettään pyyhkimään, niin on aika lähteä tästä maailmasta. Sinun puhdas perseesi ei saa olla tärkeämpää kuin kansasi elintaso ja tulevaisuus, naistesi turvallisuus. Kun sköndät jää kankkujen väliin, sido köysi kaulasi ympärille. Se sun perseenpyyhkijä on ihan helvetin kallis sijoutus.

Lapsellista

Tuo kuka pyyhkii pyllyt chaisse on niin väsynyttä. Mutta miten olisi sellainen ratkaisu, että 50 000 NAISTA esim Aasiasta Suomeen. Mutta eihän se käy. Luuletteko että vastaava määrä muslimi miehiä korvaa asian? Juu kyllä ne hoitaa. Mutta ihan muita pyllyjä kuin kuvittelette.

Anna-Maria Korhonen

Eivätkös nämä päättäjien mukaan olleet korkeasti koulutettuja, mm. raketti-insinöörejä, ydinfyysikoita ja aivokirurgeja. Miten sellaiset nyt laitettaisiin vanhusten pyllyjä pyyhkimään. Eikös se ole rasismia?

Sisua ei ole vielä käytetty

Kyllä se on. On ihan selvää, että nämä paskapuheet ovat pelkkää harhautusta. Motiivit kymmenien tuhansien nuorten muslimien invaasiosta, joista osa ovat sotarikollisia,, on selvä. Valtamediakin luo harhaa, jutuillaan, että ihania rakkaus tarinoita. Itse olen lähipiirissäni kokenut mitä kunnia niille tarkoittaa. Lue Porin polttomurha 17 v tyttö. Sekä serkkuni, joka eli helvetissä ns kunniakansalaisen kanssa. Pelastimme hänet ns viime hetkellä. Hän halusi erota ja ottaa lapset. Kunniaa loukattiin. Ja vannoi kostoa tämä isä. Nimet muutettiin ja paikkakunta. Edesmennyt vaimoni raiskattiin Turussa. Oli juomaan laitettu tyrmäys tippoja. Hassanilla oli kivaa.

kuntasuojelus

Pakotetun maahanmuuton haitat lisääntyvät ja Suomessa on paljon armeijan käyneitä reserviläisaktiiveja, Olisikin pienoinen yllätys ellei joitakin asenteellisen tason ”asekätkentäjuttuja” olisi jo meneillään,

Sisua ei ole vielä käytetty

Joo. Sanoisin näin. Pitäkää kiinni niistä kivääreistänne jne. On direktiiviä, joissa kerätään aseita pois. Poliisikin sisäministerin asetuksella kannustaa luopumaan esim kivääreistä. Itselläni on isäni palvelus ase. Sekä vaarin kivääri. En helvetissä luovu niistä.

rellinen

Eipä taija olla.

Anna-Maria Korhonen

Kummallista, että yli 80% näistä kehitysvajeen täyttäjistä on työttömänä samalla, kun maassa on hoitajapula. Ja se vajaat 20% ei kuitenkaan työllisty hoitoalalle. Asiaako auttaa kuskata lisää nuoria miehiä kehitysmaista?

pöh

Gran Canaria oli ihana paikka käydä pari viikkoa talvilomalla, joskus aikanaan.
Oli siellä sillonkin afrikasta laittomasti tulleita ”hattukauppiaita” ja pimpanmyyjiä.
Mutta niistä varoitti ihan matkatoimistokin jo lennolla.
En taitaisi enää sinne mennä..

General Slayer

Tämänkin tilanteen paheksuminen on rasismia, kriittisestä näkemyksestä puhumattakaan. Se on ääri-rasismia ja super-natsi vihapuhetta josta pitää julkisesti häpäistä sekä saada työpaikaltaan potkut. Ja Afrikan miehet nauraa vaan, biitsillä on mukavaa levätä ja sitten hotellille syömään niin että jaksaa istua lentokoneessa matkalla euroopan sossutätejä moikkaamaan! Eikä yhdelläkään ole turvapaikantarvetta…Kauankohan tämä farssi kestää ennenkuin sisällissodat alkavat..? Sodat jotka ovat suvakkien aiheuttamat, HUOM.

IsoMyy

Ahdasmieliset paikalliset eivät ymmärrä hädänalaisten siirtolaisten mukanaan tuomaa uutta kulttuuria ja uusia tapoja. Olisi syytä panostaa tiedottamiseen ja kitkeä pois paikallisten ennakkoluulot. Tämäkin haastateltu eläkeläinen voisi mielessään tutkia, kuinka oli provosoinut hädänalaisia siirtolaisia ja ajanut nämä epätoivoisiin tekoihin. Hävetkää kanariansaarelaiset.

Kilttimies

En käy afrikaanoja syyttämään, tottakai ne tulevat hotelleihin ilmaiseksi asustelemaan, kun jotkut Lääkärit Ilman Aivoja etc. keksivät tyhjille huoneille käyttöä. Hotelliketjut tuumassa mukana, ei tämä mikään sattuma ole, harkittu juttu. Ja paljonkos 2015 paikallisilta kysyttiin mielipideetä, kun rikastuttajalaumat laskettiin Euroopan laitumille?

Matumyönteisillä vihervassareilla on merkillinen marxilaisfacistisutopistinen valtiokäsitys, jolla ei ole mitään yhtäläisyyttä demokraattisen kansallisvaltiokäsityksen kanssa. Yhteiskunnallinen kaaos näyttää olevan niiden ensisijainen pyrkimys, loppu on mystiikan verhoilemaa jotakin paskaa…

rellinen

Ns. ”antifasistien”, varisverkostojen ym. vassari hyysäysjärjestöjen tavoitteena on todellakin luoda kaaosta länsimaihin, tuhota ne ja saattaa heikkoudentilaan. Siksi samat tahot edistävät islamin leviämistä, tunkevat matuja joka paikkaan ja samalla homottavat, transuttavat, lgbt-titityyttäävät jne. länsimaalaisia kanttiksia.
Sekametelisopalla länsi sekasortoon ja puolustuskyvyttömään tilaan.
Neuvostoliiton kehittämät ja käyttämät konstit ovat edelleen käytössä ja kehittyneet entisestään.
Kun nämä antifanttien ja vasemmistoanarkistien tavoitteita edistävät keinot islamoittaminen, mokutus, homo- ja transupropagandan tyrkytys kanttiksille näyttävät olevan valtavirtaa ja ”muotia” kaikkialla länsimaissa, poliisiorganisaatioita myöten. Mädätys ”johtotähtenä” niin valtamediassa, ameriikan demokraateilla, eu:ssa, somejättiläisten agendana, suomen ja ruotsin hallinnoissa, kirkolla, poliitikkojen ja virkakunnan lempilapsina niin voidaan vain todeta, että antifasistit, varisverkostolaiset ym. neuvostokommareiden perinteitä jatkavat vasemmistoanarkistit hallitsevat länttä.
Mihinkään muuhun johtopäätökseen ei voida tulla. Niin tiukasti esim. eu:n toimet tai vaikkapa suomen hallitusten tai sisäministeriön toiminta pyörivät näiden äärivasemmistolle rakkaiden aiheiden ympärillä, niitä edistäen.
Muut kuin äärivasemmistolaiset tihutyöntekijät, ns. porvarit, maajussit, persut, kokkarit, sitoutumattomat, uskovaiset tai ”Tannerilaiset” demarit voidaankin sitten ottaa kontrolliin kommareiden työkalukseen ottamien poliisi- ja vakoiluorganisaatioiden kautta. Vuosikymmeniä jatkunutta ”suvakki-, rauhankasvatus” propagandan vaikutusta unohtamatta. Antifaterroristit, rasmukset ja varisverkostot ovat vain pieni näkyvä osa siitä mitä ”pinnan” alla piilee. Kaduilla reuhaava ja mieltä osoittava vasemmistolainen roskasakki on vain pieni raapaisu, työkalu, huomion kiinnittäjä ja silmätikuksi tarkoitettu.

XRS

Kohtaamisteoria toimii. Ei välttämättä ihan niin päin kuin suvakot kuvittelevat, mutta toimiipahan kummiskin.

järjestetty invaasio

Uusi Nokia saarilla vain odottaa ja Suomessa ei reagoida tähän huimaan tilaisuuteen mitenkään. Esim. Oulussa ollut huutava pula Wolt-kuskeista on onnistuneesti täytetty Italian tuonnilla. Eikö myös Kanarian kohdalla voitaisi tehdä samoin ja auttaa näitä haavoittuvassa asemassa olevia nuoria? Ihmisyys velvoittaa!

vai niin

Äänestämällä harkitsemattomasti seuraavissa vaaleissa takaa sen, että noita kanarialintuja aletaan tuomaan lemmikeiksi Suomen kuntiin. Eikä se määrä ihan heti lopu.

Anonyymi

Johan sitä taakanjakoa (eikö ollutkaan rikkaus ja voimavara?) EU:ssa suunnitellaan viime vuonna tehdyn GCM-sopimuksen pohjalta, siis sen, jonka ei pitänyt olla sitova, mutta katsokaapa vaan! Nyt olisi korkea aika saada hallitus nurin, ennenkuin Ohisalo, Haavisto ja kumppanit ottavan tapin pois tästä vuotavasta Suomi-laivasta.

matutsunami

Siinä GCM-sopimuksessa näyttää olevan 23 eri tavoitetta.
Se tärkein kuitenkin puuttuu: syntyvyyden säännöstelyn tukeminen suurimman väestönkasvun maissa.

Sanomunsanoneen

Seuraavatkin vaalit voittaa se vasemmistopuolue joka lupaa/valehtelee antavansa eläkeläisille eniten rahaa. Se että sama puolue on se joka eläkeläisiltä rahat ensin veikin, jätetään sanomatta. Mainitaan toki toistuvasti että jos äänestetään natseja, persuja, niin sitä lisärahaa ei HERU! Eläkeläiset ovat tyhmiä, heleeeevetin helposti höynäytettäviä lampaita joilla liikaa määräysvaltaa vaaleissa. Tämän on vasemmisto oivaltanut jo 70 vuotta sitten.

seant

Kanariasta puheenollen, katsoin toissapäivänä ”ulkolinja korona kriisi Kanarialla”
Siinä asukkaat toivoivat myös saavansa rahaa Suomen netto maksamasta tukipaketista. Mutta epäilivät, että rahat menee samanlaisiin hölmöyksiin kun turismin tuottamat rahat. Esim kaksi satamaa on rakennettu, joissa laivoja ei ole käynyt lainkaan, toinen satama on niin tuulinen laivat ei pysy ankkurissa. Nyt he epäili rakennetaan näille saarille rautatiet.
Muuten samassa jutussa oli paljon vuorilta kuvattuja kuvia talojen katosta, niin yhdessäkään talossa ei ollut aurinkopaneelia, vaikka aurinko paistaa läpi vuoden. Olen kuullut ettei kannata laittaa aurinkopaneeleita, kun sähköyhtiöt veloittaa suurimman osan tuotetusta sähköstä.

Anna-Maria Korhonen

Jostain syystä tuli mieleen puutarha joka on tuhohyönteisten vallassa. Eikö tuossa jutussa käsiteltykin heinäsirkkojen invaasiota viljelysmaalle. Sana kulttuurihan tulee latinan viljelystä merkitsevästä sanasta ”cultura”.

Sakke

Mihin näiden veijareiden tie vie ja miten?
Ei kai ne kovin pitkäksi aikaa Kanariallekaan voi jäädä.
lentokoneeseen ja Suomeen?