Malmön kaupunki tuomittiin miljoonasakkoihin muutaman vuoden takaisista gangsterien hyysäämisistä

Malmön kaupunki on joutunut kiusalliseen tilanteeseen. Hyvää tarkoittava idiotismi johti siihen, että nyt kaupunkia uhkaa monen miljoonan sakot.

Tapahtuman tausta on se, että tutkivaa journalismia tekevä ohjelma Uppdrag Granskning selvitti vuonna 2018, että Malmön kaupunki oli maksanut ainakin 70 miljoonaa kruunua yritykselle, joka harjoitti eräänlaista tukitoimintaa hankkimalla gangstereille ja narkomaaneille asuntoja.

Saaduilla rahoilla yritys osti useita luksusasuntoja, jotka sitten annettiin asuttavaksi useille kovan luokan gangstereille. Tietenkin ilmaiseksi.

Ilmainen luksusasunto Malmön keskustasta, ja samaan aikaan henkilöt nostivat erilaisia tukia. Asuntoja vastaan gangsterit sitten ikään kuin autettiin kaidalle tielle. Yrityksen rahoilla, eli veronmaksajien rahoilla, gangstereille maksettiin myös mukavia lomareissuja erilaisiin kylpylöihin ja hiihtokeskuksiin. Kuka sitä nyt irti rikollisesta elämästä ilman veronmaksajien kylpylälomia.

Selvisi myös, että kellään gangsterilla ei ollut mitään haluja edes pyrkiä pois rikollisesta elämästä. Päinvastoin. Rikoksia jatkettiin ja asunnoista käsin käytettiin mm. huumekaupan keskuksina. Ainakin yhdestä asunnosta tehtiin myös iso kokaiinitakavarikko.

70 miljoonan kruunun lisäksi, jotka käytettiin pelkästään asuntoihin, niin nuoria rikollisia hyysättiin jopa 1 800 kruunun päivätahdilla. Kaiken kaikkiaan yritykselle maksettiin veronmaksajien rahoja 147 miljoonaa kruunua.

Paljastuksen jälkeen huudettiin hoosiannaa. Sekä kaupunki, että kilpailuvirasto puuttuivat asiaan ja hoitoalan tarkastajat ärähtivät. Myös rikosilmoituksia tehtiin.

Nyt asia on edennyt sen verran, että kilpailuvirasto on tehnyt päätöksen: Malmön kaupunki tuomittiin 10 miljoonan kruunun sakkoihin. Perusteluna se, että asuntoja on ostettu liian suurilla summilla ilman, että on tehty minkäänlaista kilpailutusta ja homma jatkui vuosia. Ensimmäisiä asuntoja osteltiin jo ainakin 2016.

– – –

Tässä(kin) tapauksessa kävi vähän kuin entisen miehen vaimolle, joka hyväuskoisuuttaan lähti herrojen kanssa marjaan ja tuli tuplana takaisin.

Sosiaaliviranomaisilla oli niin hyvä ja kova usko siihen, että gangsterit voidaan auttaa takaisin kaidalle tielle. Toisaalta uskottiin myös yritykseen, jolle summia maksettiin.

Juttu kokonaisuudessaan SVT:n uutisissa.

 

 

 

22 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
17.12.2020 02:26

Järjestäytyneestä rikollisuudesta pikku sakot. Olisi nyt 13 vuotta antaneet linnaa tekijöille. Ei edes potkuja kellekään. Nyt siellä samat tyypit maksavat pedofiileille panoluolia, eikä ole mitään pelkoa kiinnijäämisestä.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
16.12.2020 20:26

Mietin sitä, voisiko syynä olla nykyaikaan kuuluva kaiken tieteellistä monen. Sosiologian mukaan osattomuus aiheuttaa rikollisuutta. Koska ko. tapauksessa kyseessä ovat suuren luokan rikolliset, täytyy heidän olla kauhean osattomiakin. Niinpä annetaan heille sitten suuret asunnot hyvältä paikalta. Räntäsateessa Hurstin kassia jonottava kantis taas ei ole syyllistynyt mihinkään, joten ei hän voi olla osaston. Lisäksi hän on ollut etuoikeutettu, kun on syntynyt valkoiseksi heteroksi rauhalliseen, rikkaaseen maahan, maahan joka on -hyi hyi – myynyt tervaa orjalaivojen pohjiin.

Jones
Jones
16.12.2020 13:10

Ja kaikenlisäksi gangstereita otetaan Suomeenkin veronmaksajien rahoilla.

Woah
Woah
16.12.2020 04:00

Idiotismiä ja perseilyä parhammillaan.

Antti Tifa
Antti Tifa
16.12.2020 03:13

Sakkosumma tuskin kattaa huoneistoista maksettua ylihintaa. Lisäksi niistä on tullut joka kuukausi kuluja veronmaksajille yhtiövastikkeiden muodossa sekä sähko+vesi eikä yhtään vuokratuottoja koska kultapojat. Vieläkö rikolliset saavat asua luukuissa ilmaiseksi vai onko jo saatu loiset pellolle ja maksavat asiakkaat sisään ? Paljollako on kämpissä tehty remontteja rikollisten asumisen jälkeen ? Hyvä tarkoitus taisi jälleen kääntyä itseään vastaan.

jee
jee
15.12.2020 22:44

Parannus ehdotus sivulle laita kruunu summat euroina.

Persenaamat
Persenaamat
15.12.2020 22:20

Syylliset pitäisi hirttää julkisesti, myös suomessa

neljän sentin irakilaisstondis
neljän sentin irakilaisstondis
15.12.2020 21:44

Miksiköhän nämä ulkomaalaistaustaisten seksuaalirikollisten kuntoutushankkeet aloitetaan juuri nyt? Ettei vain Oulun matusedät pääse vapaalle piakkoin tai ole jo? Ei puhettakaan palautuksista.

https://www.siltavalmennus.fi/2020/11/25/etsimme-kolmea-projektityontekijaa-ulkomaalaistaustaisen-seksuaalirikollisten-kuntoutushankkeeseen/

Nimetön
Nimetön
16.12.2020 04:51

Joko laitoitte hakemukset

jami
jami
15.12.2020 21:04

Hahaha – antifa

Suomi Finland
Suomi Finland
15.12.2020 20:52

Ei helvetti. Ei tätä meinaa uskoa todeksi. Kaupunki hyysää rikollisia…? Noille sosiaalimammoille pitäisi lätkäistä porttikielto kaikkiin kunnallisiin ja valtiollisiin töihin. Täydellisiä idiootteja,

Nähty on miten kummitus siivoaa
Nähty on miten kummitus siivoaa
15.12.2020 21:04
Vastaa...  Suomi Finland

No oletteko lukeneet uutisen, miten asukkaat( kantikset) muuttavat pois Espoosta? Itse asuin tuomarilassa 10 v sitten. Kunnes tuli selväksi, että pois täältä. Näin se matu invaasio etenee. Tulee niitä ghettoja. Eli rinnakkaisyhteiskuntia, joissa noudatetaan shariaa. Vai uskotteko tosissanne, että joku sossumuija sanoo, läpsyttelijälle tai kummitukselle että työpaikka.

T
T
15.12.2020 21:32

Maksumuurin takana. Eli ei tullut luettua. Ei haitanne jos kirjoitat tähän tiivistelmän.

Rullattu
Rullattu
16.12.2020 13:08
Vastaa...  jami

Mutta vituralleen menee poismuutaajien ajatukset.
Olisi ehkä kannattanut suurimmanosan miettiä mihin ovat muuttamassa, tampere on nimittäin oikea islamikeidas.

white fight
white fight
16.12.2020 09:12

Musut flirttailevat suomalaisten vähemmistöjärjestöjen kanssa vain niin kauan kuin ovat itse heikko vähemmistö.
Jossakin vaiheessa se loppuu, jolloin feministeille ilmestyy musta silmä ja pekkulit alkavat putoilla katoilta.

again
again
16.12.2020 09:15

Musut flirttailevat suomalaisten vähemmistöjärjestöjen kanssa vain niin kauan kuin ovat itse heikko vähemmistö.
Jossakin vaiheessa se loppuu, jolloin feministeille ilmestyy musta silmä ja pekkulit alkavat putoilla katoilta.

juha II
juha II
15.12.2020 20:26

Ja mikä pahinta! Täällä ollaan aivan samanlaisia!!!

Sisua ei ole vielä käytetty
Sisua ei ole vielä käytetty
15.12.2020 20:39
Vastaa...  juha II

Kyllä. Kun ajatellaan 2 kertaisia tukia, sekä esim stea rahoitusta, niin mikäpä niillä ollessa. Lisäksi oikeus asteissa ns vähennys. Eli ehdollista pukkaa. Eikä karkoitusta. Ja kuten olemme saaneet tuta, se on oikein, että Isis terroristit ovat wellcome. Ihan turha lässyttää lapsista. Kyllä niitä siellä on, mutta se on pelkkä hämäys. Ankkuri toimintaa, jolla saadaan perheennyhdistämisiä.. siis rikollisia, jotka ovat kiduttaneet, teloittaneet jne ulkoministerin sekä hallituksen johdosta ovat saaneet hyväksynnän.

Kilttimies
Kilttimies
15.12.2020 19:25

No hullujenhuoneesta ei oikeen muusta voi kertoa, kuin toinen toistaan hullummista tempauksista.

Minä
Minä
16.12.2020 07:51
Vastaa...  Kilttimies

Hyvin kuvaavaa suvakkien ajattelulle, joka ei koskaan toimi käytännössä. Ehkä sen ei ole tarkoituskaan toimia, vaan pelkästään hyysätä viimeisen päälle lemmikkejä, jotta niitä saataisiin lisää. Kirjoittanevat netissä kotimaahansa, että täällä kaupunki maksaa asunnot ja ruoat rikollisille ja bisnes kukoistaa, eikä poliisista ole vaivaa.