Eilinen laittomien afgaanojen pakkopalautus keskeytettiin toistaiseksi

Ei varmaan tarvinnut arvata, että eilinen afgaanien pakkopalautus peruttiin viime hetkellä. Syyksi kerrottiin se, että useat palautukseen osallistuvat poliisit ja muut henkilöt olivat saaneet koronatesteissä positiiviset tulokset, eikä lyhyellä varoitusajalla saatu riittävästi uutta henkilökuntaa.

Ruotsalaiset turvapaikka-aktivistit olivat eilen paniikissa. Bussilastillinen laittomia afgaaneja oli tarkoitus palauttaa kotiin Kabuliin. Aktivistit ovat huutaneet jo monta päivää hoosiannaa ja rukouksiin vastattiin viime hetkellä. Palautusta siirrettiin ainakin toistaiseksi.

Märstan pakkopalautuskeskuksen ympärillä itkettiin eilen illalla haikeaa itkua kun kymmenet turvapaikka-aktivistit osoittivat mieltään palautuksia vastaan. Aktivistien joukossa oli myös useita afgaaneja, jotka vaativat pakkopalautusten lopettamista. Muuan aktivisti, joka oli lukinnut itsensä kettingeillä kiinni sähkötolppaan, kertoo sosiaalisessa mediassa:

– Kotona taas. Olen oksentanut ja kroppani tärisee. Kyyneleet eivät lopu virtaamasta ja jokaista luuta särkee. Makaan sikiöasennossa kaksi koiraa ja kissa vierelläni. Koen, että tipun yhä syvemmälle kuiluun ja häpeän tätä maata. Olen toivoton, että olen kasvanut tällaisessa maassa, jossa en koe enää olevani se henkilö, joka olen ollut. Kivut, kyyneleet ja häpeä johtuu siitä, että minä TUNNEN, minä koen. Kun tulee epätoivoiseksi ja vihaiseksi; ne ovat tunteita. Tunteissa ei ole mitään vikaa. Kiitos kyyneleeni, vihaisuus ja häpeä.

 

Paikanpäällä Märstassa siis pidettiin protestia, sillä tieto lennon peruutuksesta tuli vain muutamia minuutteja ennen kuin bussia alettiin lastata. Palautusten peruutuksen syynä oli se, että useat poliisit ja muu palautukseen osallistuva henkilökunta oli testattu koronapositiiviseksi juuri ennen palautuksen alkua.

Alla filmillä kuvaa paikanpäältä, jossa afgaanijorkki kuvaa protestia. Hän kertoo, että monet ovat istuneet säilössä jopa 9 kuukautta ja pakkopalautettavia ei muka kohdella ihmisinä. Hänen mukaansa afgaaneilla on oikeus jäädä Ruotsiin. Afgaani siis sanoo, että afgaaneilla on oikeus jäädä Ruotsiin.

 

Alla filmillä joku suvakko laulaa Tukholmassa Medborgarplatsenilla pidetyssä eillisessä mielenosoituksessa miten ”lapset kuolevat”. Jos heidät palautetaan Afganistaniin. Ja jos olisivat lapsia. Myötähäpeä on yhtä suuri kuin Jaakko Löytyn taanoinen joiku George Floydista.

 

Itse olin illalla hieman väärässä paikassa, sillä odottelin 5 km päässä Arlandassa ”Turvallista matkaa – Trygg hemresa”- kyltin kanssa.

Ylimmässä kuvassa joukko palautettavia yritti viime hetkellä mätkiä säilön panssari-ikkunaa ulos ja päästä karkuun. Onneksi oli kestävää materiaalia. Se tiedetään, että kaksi afgaanoa kuitenkin vapautettiin illan aikana viranomaisten toimesta.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ulostettavia
Ulostettavia
16.12.2020 22:24

No voihan paska. Löpsy elättäköön äijät omasta pussistaan jos ei saa niitä muka ulostettua.

Koulusta suoraan eläkkeelle?
Koulusta suoraan eläkkeelle?
16.12.2020 22:35

Tuo ensimmäisen videon ”lapsi” näyttää lähentelevän viittäkymmentä.

U. Kamutapsa
U. Kamutapsa
16.12.2020 23:13

Vai on noilla aavikkoeskimoilla ”oikeus”d jäädä ruotsiin? Ja sitä myöden ilmaiseen elämään kantisten piikkiin? Ja tietenkin kaikenlaiseen kepposteluun?

Mikä lienee todellinen syy tähän kaameaan ihmisoikeusrikokseen? Siis siihen, että säilössä olleita ”lapsia” (ikä on pelkkä numero) estettin palaamasta kotikonnoilleen.

Antti Tifa
Antti Tifa
16.12.2020 23:22

Korona, tuo ihana (teko)syy kaikkeen.

K J
K J
16.12.2020 23:27

Mä arvasin! Iranilais… Afganistanilaiset moniosaajat tuovat Ruotsille juuri sellaista varallisuutta, mistä moni maa on kateellinen.

Jossain ”uutislähetyksessä” matkattiin poliisin mukana Tukholman jollain ongelma-alueella ja poliisi tiesi kertoa, että rikollisklaanien juoksupojat ovat syrjäytyneitä ja heillä on huono olla. Tiedän sattumoisin että he eivät ole aikeissakaan integroitua yhteiskuntaan (jotkut ehkä haluaisivat, mutta heistä suurin osa naisia ja nainen = haram), vaan kovempi tahto on nousta koviksi gangstereiksi ja pelotella poliisia. Tsemppiä pollareille!

Aktivistin postauksesta leikkaus:

”– Kotona taas. Olen oksentanut ja kroppani tärisee. Kyyneleet eivät lopu virtaamasta ja jokaista luuta särkee. Makaan sikiöasennossa—”

(Heroiinin vieroitusoireet)

Miten on
Miten on
17.12.2020 04:22

Suomessa homma on rauhoittunut, vai onko. Palautuksista ei ole puhuttu medioissa halaistua sanaa korona aikan. Vai onko ne kokonaan jäissä ohisalon määräyksestä. Sekin irakilaisen ”alin” kuolema oli keksitty, sisäministeri munasi itsensä ja saatiin kunnon naurut.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.12.2020 06:10

Eikö tähänkin voisi soveltaa droneja, kun kerran sodankäynnissäkin niitä laajalti käytetään. Afgaanit lennätettäisiin dronella laskuvarjon kanssa Afganistaniin ja jonkun vuoriston yllä avattaisiin lastiluukut.

Minusta tuossa ylläkuvatussa hysteerisessä kohtauksessa on kyse jonkinasteisesta tunneaddiktiosta. Psyyke reagoi voimakkaasti, kun ripustautumisen kohde riistetään siltä. Syytän tästä tahoa joka on tämän maahantunkeutumisen takana. Heikkojen mieliä on pirullisesti manipuloitu (korkeasti koulutetut pyllyjen pyyhkijät sotaa ja vainoa pakenevat hätää kärsivät muotivaategeeli-iPhonekeikarit).

Prozac
Prozac
17.12.2020 08:16

Ei tainnut turhautunut itävaltalainen taidemaalari, kasvissyöjä ja eläinten ystävä tietääkään, kuinka raskaan taakan aiheuttaa tuleville sukupolville.

Sam Colt
Sam Colt
17.12.2020 12:28

Tästä saattaa tulla Tegnellille uusi pulma: Karkotusta pelkäävät hankkivat itselleen koronan (ruotsiksi koROOna) ja sen saatuaan voivat vapaasti kirmata joulutungoksessa.

juha II
juha II
17.12.2020 14:31

En tiedä afgaaneistza, mutta minulle jo pelkkä artikkeli oli mitä raainta kidutusta!

rellinen
rellinen
17.12.2020 16:22

Suvakkipollarit keksi tekosyyn kun palleroisilla oli hätä kädessä.

Ali Kessu
Ali Kessu
17.12.2020 21:22

Onhan se selvä, että on tekosyitä , että ei tarvitse mennä sinne missä on syntynyt tai, jonka maan kieltä puhuu, kun saa kaiken ilmaiseksi ilman vaivaa ja suvakkonaiset tarjoavat tavaransa vonkaamatta.
Nuoria miehiähän nämä kaikki ovat, ilman velvollisuuksia.

Kilttimies
Kilttimies
18.12.2020 19:39

”Muuan aktivisti, joka oli lukinnut itsensä kettingeillä kiinni sähkötolppaan, kertoo sosiaalisessa mediassa:
– Kotona taas. Olen oksentanut ja kroppani tärisee. Kyyneleet eivät lopu virtaamasta ja jokaista luuta särkee…”

Tulis nyt joku allahin soturi vapauttamaan aktivistin kärsimyksistään.

Suomi-Kustu
Suomi-Kustu
19.12.2020 15:49

Suomihan haki omalla kustannuksellaan ”lapset” pois säilöstä. Miksi ei Afganistan?