Kuningas joutui epäsuosioon kun arvosteli Ruotsin koronatilannetta

Ruotsissa on syntynyt mielenkiintoinen valtapoliittinen tilanne, kun kuningas Carl XVI Gustaf on ottanut kantaa. Kannanotto liittyy Ruotsin koronatilanteen hoitamiseen.

Tasavaltalaisen, kuten suomalaisten, on tätä vaikea ymmärtää miksi asiasta on noussut Ruotsissa kohu. Kuningas Carl XVI Gustaf on kuitenkin ärähtänyt, että Ruotsi ei ole hoitanut korona-asioita oikein.

– Olen sitä mieltä, että me Ruotsissa olemme epäonnistuneet korona-asioissa perustavanlaatuisesti. Ruotsin kansa on kärsinyt korona takia kovanpuoleisesti, kruunupää kertoo mm. SVT:n uutisessa.

– Monet perheet ovat kärsineet kun eivät ole voineet välttää koronaa ja tämä on kova ja traumaattinen kokemus, Kalle jatkaa.

Kuningas kertoo, että ei itse ole varsinaisesti kovin peloissaan koronasta, olletikin, että se tulee koko ajan lähemmäksi.

Ongelma on se, että monarkisteilla, eli kuningaskunnan kannattajilla, kuten useimmat ruotsalaiet ovat, heidän mukaansa ei ole nykypäivänä soveliasta, että kuningas ottaa kantaa suuntaa tai toiseen. Tämän takia kuningas ei myöskään äänestä. Jos hän äänestäisi, hän ottaisi kantaa, eikä sitä myöten olisi enää ”kansan kuningas”. Jos kuningas äänestäisi sossuja, hän olisi sossukunkku, jos sverigedemokraatteja, hän olisi rassekunkku.

Monet ruotsalaiset ovat sitä mieltä, että kuninkaan, esimerkiksi Kustaa Vaasan ajoilla, oli soveliasta ottaa kantaa. Vanhan ajan kuninkaat ovatkin muuttaneet maailmaa, jotkut parempaan, jotkut huonompaan suuntaan. Useimpien ruotsalaisten mielestä nykyaikana kuninkaan ei kuitenkaan pitäisi enää ottaa kantaa yhtään mihinkään, vaan lähinnä vihkiä uusia siltoja ja avata uusia moottoriteitä juhlapuheissaan.

Kun kuningas nyt esitti mielipiteensä korona-asiaan, niin hän monien ruotsalaisten mielestä hän otti kantaa. Siksi mediat kirjoittavat kuninkaan lausunnoista, että ne ovat ”kiisteltyjä”.  Riippumatta siitä, oliko Kalle oikeassa vai ei.

Tasavaltalaisen tätä on vaikea ymmärtää, sillä esimerkiksi Suomessa on totuttu siihen, että kulloinenkin presidentti saattaa ottaa miedosti kantaa, joka toisaalta ei loukkaa ketään, mutta joka toisaalta on koko kansan puolella. Vähän sellainen savolainen ottia tuota suattaapi tuo hyvin nii olla, mutta olla olemattahi. Paavo Väyrynen sanoo sen edistyneemmin: en ole puolesta, en vastaan enkä mitään siltä väliltä.

Mutta kun Kalle loihe lausumaan, että ei ole korona-asiat nyt hoidossa, niin se herätti suuttumusta. Kun kuuntelee Kallen haastattelun tuossa SVT:n klipissä, niin voi nähdä väläyksen jostain ennenvanhaisesta kunkusta, joka joskus ajatteli kansa parasta.

 

Subscribe
Notify of
guest
51 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Raino
Raino
18.12.2020 20:22

Hyvä Paavo! Hienoja juttuja jaksat töräytellä tuutista ulos. Mutta ota nyt vittuun nuo helvetin hiutaleet. Vai onko ne tuhkaa uuninluukkujen kolinasta? Kiva tunnelma joo, mutta häiritsee lukemista.

Kukavaan
Kukavaan
18.12.2020 21:19
Vastaa...  Raino

Lienevät kokaiinihiutaleita.

Kiitos Carl XIV Gustaf
Kiitos Carl XIV Gustaf
18.12.2020 20:24

Kiitos Kunkulle että sanoi mielipiteensä vaikka tietääkin että siitä seuraa välitön atakki vihervasemmiston taholta, vaatimukset monarkian lopettamisesta jne. Tuntuu melkein siltä että Kunkku on ainoa kansan ystävä Coronakomission lisäksi. Oppositiopuolueet kritisoivat taustalla mutta eivät tee mitään.

Anna Dahlberg Expressenissä lyttää sekä Tegnellin että hallituksen, kannattaa lukea.

Kiitos Carl XVI Gustaf
Kiitos Carl XVI Gustaf
18.12.2020 20:25

Korjaus XVI, en tarkoittanut Eerikkiä 🙂

rellinen
rellinen
19.12.2020 12:01

Kalle Kustaa ruotsin tyranniksi. Onhan Kunkun vävykin metsäsuomalaisten perillisiä. Tuskinpa se lööperin porukkaa huonompia päätöksiä rustais.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
18.12.2020 20:33

Kerrankin kunkku lateli madonluvut, ja se on just eikä melkein oikein! Onko ne ruotsalaiset ihan hulluja, kun kunkkua siitä runttaavat? Vastaus: ON! No, näkeehän sen ny´ muutenkin.

Kunkku Come Back!
Kunkku Come Back!
18.12.2020 20:36

Poliitikot aikoinaan tukkivat kunkun suun konstituutiolla ja tekivät hänestä pelkän seremoniamestarin ja nauhanleikkaajan vaikka lukihäiriöisellä kunkulla on faktiskt enemmän munaa (civilkurage) ja korvien välissä kuin esim. Löö…

Sananvapaus ei näytä koskevan kuningasta kun ollaan sosialistimaassa?

Sam
Sam
18.12.2020 22:40

Tuon ”en ole puolesta enkä vastaan, vaan pikemmiten päinvastoin” loihi alunperin lausumaan Esko Aho. Nerokas läppä; siinä menee hetki fiksumallakin, että ymmärtää mitä tuo oikein hetki sitten sanoi…..

Santtulonkku
Santtulonkku
18.12.2020 22:46

Suomennetaanko Carl Kaarloksi vai Kaarleksi?

Jorma Melkonen
Jorma Melkonen
19.12.2020 00:48
Vastaa...  Santtulonkku

Tarina kuninkaan hääyöltä: Kalle kuiskuttaa, Silvia, ensimmäiseni. Neito kujertaa vastaan, Kaarle, kuudestoista.

Käännökset on pe*seestä
Käännökset on pe*seestä
19.12.2020 10:21
Vastaa...  Admin Pt-media

Joo eiks ookkin typerää suomennella nimiä, Georgesta tulee Yrjö jne. Nimi on nimi ja sillä selvä, ei sitä pidä muuttaa. Miltä se nyt näyttäisi jos suomalaisiakin nimiä veivattaisiin maailmalla joka kieleen:

Esim. MBE Paul Savvy-Fabric, Mary Past-Sliver?

Ilmari
Ilmari
19.12.2020 11:49
Vastaa...  Admin Pt-media

Suomessa on tulevaisuudessa päätetty luopua suomentamisesta. Catl Gustafista tuli tosiaan meillä Kaarle Kustaa.

Victoria tulee kuningattarenakin olemaan Victoria. Aikaisemman käytännön mukaan hänestä olisi meillä tullut Viktoria.

Los6666
Los6666
18.12.2020 22:47

hail kalle! turhaa murehdit, kalsirt päähän kaikille niin ei mikään virus tartu… kaiva nenäkarkkia ja lääpi ovenkahvoja 🤘maski päässä on se mikä pelastaa, muusta viis

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
18.12.2020 23:17
Vastaa...  Los6666

Saippua on tehokkain .YLE 12.3.2020 ;”COVID-19-epidemiaa levittävä SARS-CoV-2-virus on tavattoman nopea levittäytymään, mutta muiden virusten tavoin se on myös hauras ja kuolee helposti lähdettyään isäntäsolusta. Saippua on sitä vastaan paras ase, ei täydellinen mutta tutkimusten mukaan tehokkain.” 😆 uson uson…

Dickie
Dickie
18.12.2020 23:56

Pitäis päänsä kiinni Kalle Kustaa..on valtakaudellaan ajanut maailman varakkaimman ja turvallisimman maan matuhelvettiin

Nuusuta Wikipediaa
Nuusuta Wikipediaa
19.12.2020 10:26
Vastaa...  Dickie

Kalle Kustaalla ei ole mitään tekemistä matuhelvetin kanssa.

Uskokaa jo nyt viimeinkin te obildbara ettei Kallella ole mitään poliittista valtaa sen jälkeen kun Ruotsin hallintomuoto muutettiin 1. tammikuuta 1975.

rellinen
rellinen
19.12.2020 12:09

Totta. Punakaartin tekoja ja syytä viimeistä piirtoa myöten.

Taiga ei elätä
Taiga ei elätä
19.12.2020 14:56
Vastaa...  rellinen

Ruotsin Kokoomus eli Moderaterna johti Alliansen-liittouman hallitusta Ruotsissa 2006-2014, jolloin maahanmuutto oli täysin pidäkkeetöntä. Puolueen puheenjohtaja Reinfeldt kertoi päätyneensä tähän katseltuaan lentokoneesta kuinka tyhjää maaseudulla on. Hänen mielestään Pohjoismaihin olisi mahtunut lähestulkoon rajattomasti matuja.

Tuskinpa edes Goebbels oli voinut unelmoida
Tuskinpa edes Goebbels oli voinut unelmoida
19.12.2020 18:36
Vastaa...  Taiga ei elätä

Reinfeldt esitti vallantunnossaan vision, että koska Ruotsi on demokraattisista demokraattisin, niin vaalitarkkailijoita ei enää tarvita. Esitys oli tietysti tehty ketunhäntä kainalossa ideana estää väärien poliittisten suuntausten menestys.
USA:n viimeisissä presidentin vaaleissa siitä nähtiin toteutus eräissä vaa’ankieliosavaltioissa. Joillakin äänestysalueilla ääntenlaskenta lopetettiin ykskaks yllättäen illalla ja toimitsijat käskettiin kotiin lepäämään. Sen jälkeen paikalle tuotiin säkkikaupalla satojatuhansia postiääniä, joissa Trumpin ja Bidenin saamien äänien suhde oli luokkaa 1:20. Se on vaalimatematiikkaa ja todennnäköisyyksiä ajatellen mahdotonta, mutta äänet ovat ääniä.
Valtamedian mukaan ulkopuolinen vaikuttaminen vaaleihin on USA:ssa mahdotonta vaikka v. 2016 se oli niiden mukaan fakta, mistä käytiin neljä vuotta ajaojahtia tavoitteena saada Trump virkarikossyytteeseen.
On makaaberi vitsi, että geriatrinen ja dementoitumisen oireista kärsivä Biden olisi saanut eniten ääniä historiassa.

rellinen
rellinen
19.12.2020 21:17
Vastaa...  Taiga ei elätä

Punikkien soluttama kokoomus. Kuten suomessakin.

Dickie
Dickie
20.12.2020 01:29

Täysin pelle ”kuningas”..katsoi sivusta kun maa paskannettiin ja tuhottiin

Dickie
Dickie
20.12.2020 01:31

jos mä olisin Ruottin tai minkä tahansa maan kuningas, olisin puhaltanu pelin poikki alkuunsa, tavalla tai toisella.. mut ei toi nahjus..sama koskee muitakin euroopan turhaakin turhenpia kuninkaita ja kuningattaria…

valtaaa ei saada, se otetaan

Pah
Pah
19.12.2020 21:33
Vastaa...  Dickie

Ehkäpä tuohon säälittävään ja naurettavaan rooliin kuohitun Ruotsin Kunkun olisi pitänyt ravistella paljon aikaisemmin näitä umpinaiiveja, kilpaa omaa maataan islamistimatuilla mädättäivä puupäitään. Säälittävän oloinen nössön rooli hänellä onkin ollut ja näin ulkoapäin katsottuna moinen ryhdistäytyminen oli ihan paikallaan!

Ennen Kuninkaat olivat järestään semmoisia Kurkoja omissa maissaan että kyseinen kansakunnan kekkuli saattoi, jos siltä tuntui, tuosta vain hirtättää omia oman maansa alamaisiaan paljon pienemmistäkin hölmöilyistä, eikä siihen kenelläkään ollut nokan koputtamista. Netflixissä näkyy The King leffa jossa Prinssi Halista kasvaa sen sorttinen hallitsija joka teki mitä Kunkun pitääkin moisille omaa etuaan ajaville kaksinaamaisille rotille tehdä.

Dickie
Dickie
18.12.2020 23:58

tuo on tyyppillistä suvakkien sumutusta..eli julkaistaan että;: ”Monet” ovat esim ”tuohtuneet….jooh..eli esim 4 suvakkia 5 miljoonasta..4 on monta

Dickie
Dickie
19.12.2020 00:00

Mikä hyvänsä asia on periaatteessa ”kiistelty”, jos esim 20 miljoonaa ihmistä kannattaa jotain asiaa, ja yksi vastustaa sitä ja siten julkistaa lausuntonsa. Nämä ovat ”totuusmedian” keinoja…vääristellä asioita suoraan valehtelematta

Särmääjä
Särmääjä
19.12.2020 05:05

Onhan toi aika kova kannanotto jo kunkulta jos sen tosiaan pitäisi olla vain kansaa tervehtivä pönöttäjä ilman mitää mieltä mistään. Siinä missä Suomi ja Norja on tilastoiltansa Euroopan parhaita on Ruotsi huonoimpia koronaluvuissa ja myös Tanska.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
19.12.2020 07:13

Jette bra Galle !

The Knullari
The Knullari
19.12.2020 07:45

Olisi Kallekustaan pitänyt puhua nykyruotsia niin oisi saanut kansansa rispektin. ”Jag ska fan knulla Tegnells mamma fan jag svääär!”

Olle Olle
Olle Olle
19.12.2020 07:49

Nämähän ovat vieläkin ajankohtaisia ja hyvin kuvaavia: https://www.youtube.com/watch?v=pw3e64sosEg
https://www.youtube.com/watch?v=l4ihLgWxRqg

Prozac
Prozac
19.12.2020 08:20

Kansa haluaa, että kuninkaalliset vain vilkuttelevat hymysuin jostain parvekkeelta, mutta että alkavat ottaa kantaa niin herregud.

Kunnia Kunkulle
Kunnia Kunkulle
19.12.2020 10:37
Vastaa...  Prozac

Kyllä SUURIN osa TAVALLISTA kansaa tykkää siitä kun kuningas ottaa kantaa, sen ovat aikaisemmat kannanotot ja julkitulot esim. Estoniasta, Thaimaan tsunamista, Drottninggatanin terroriteosta jne. todistaneet.

Sitten on tietenkin niitä jotka poliittisista syistä perusvihaavat kuningashuonetta (mm https://www.republikanskaforeningen.se/) ja heti hyökkäävät joka asiaan kiinni ja media iskee tietenkin myös että saa jotain uutta veivattavaa.

Prozac
Prozac
19.12.2020 10:53
Vastaa...  Kunnia Kunkulle

Kovasti odottelen, koska kalle ottaa kantaa muhammettilaisten aiheuttamiin ongelmiin, eikä vain porsastele verorahoilla.

Kalle ei kallis
Kalle ei kallis
19.12.2020 11:26
Vastaa...  Prozac

Onhan Kalle jo tehnytkin tiettyjä lausuntoja mutta hyvin varovaisia koska se kohde on paljon vaarallisempi kuin joku Tegnellin jengi.

Kalle saa aika vähän verorahoja, noin 40 miljoonaa kruunua vuodessa. Yksi täysaikainen maturikollinen maksaa saman toiminta-aikanaan.

Prozac
Prozac
19.12.2020 14:35
Vastaa...  Kalle ei kallis

Äkkiä googlelta kysyttäessä näyttää saavan vuosittain 60 milj kruunua, ja henk koht omaisuus 35milj euroa. Eli kyllähän noilla rahoilla elää jo hyvin loiselämää. Käy silloin tällöin esiintymässä jossain kissanristiäisissä. Onneksi me suomessa olemme säästyneet edes noilta pelleiltä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.12.2020 18:54
Vastaa...  Prozac

No jaa, Ruotsin kuningashuone maksaa ruotsalaisille veronmaksajille noin 13 miljoonaa euroa per vuosi.
Samaan aikaan Suomen tasavallan presidentti maksaa suomalaisille veronmaksajille reilut 15 miljoonaa euroa.

Ruotsi tienasi toissavuonna turismin tuloina 14,93 miljardia euroa.
Se on neljätoistatuhatta yhdeksänsataakolmekymmentä miljoonaa euroa.
Se oli 2,8 % Ruotsin tuon vuoden bruttokansantuotteesta ja yli tuhatkertaisesti sen verran, mitä kuningashuoneen verokustannukset:

suuri osa noista turisteista toi rahansa Ruotsiin nimenomaan kuningashuoneeseen liittyviä nähtävyyksiä katselemaan.
LIsää voi lukea tuolta:

https://www.worlddata.info/europe/sweden/tourism.php

On se tosiaan hyvä, että olemme säästyneet noilta pelleiltä,
jotka tuottavat miljardeittain riihikuivaa rahaa valtion kassaan,
ja saamme heidän sijaansa ylläpitää Arvojohtajaa,
joka tuottaa pelkkää persnettoa toistakymmentä miljoonaa joka vuosi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.12.2020 19:01
Vastaa...  Qroquius Kad

Korjaan:
14,93 miljardia USA:n dollaria.

Se on tämän päivän vaihtokurssilla kaksitoistatuhatta sataseitsemänkymmentäkahdeksan miljoonaa euroa.

rellinen
rellinen
19.12.2020 12:19
Vastaa...  Prozac

Ei ole kunkullakaan vara sossutyranniassa ”rasisteerata”. Joutuu muuten sellaiseen punikkimyllytykseen, että sen jälkeen kuninkaanlinna on afgaanipalleroiden täysihoitola, kruunu on hävitetty ”vaarallisena äärioikeistolaisena reliikkinä” ja Kalle Kustaa istuu joko kaltereiden takana syytettynä vallankaappausjuonittelusta tai mielisairaalan suljetulla osastolla.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
19.12.2020 12:17

En ymmärrä. Demokratian pääperiaatehan on, että kaikki ovat kansalaisia mukaan lukien kuningas itse, hallitus sekä ne, jotka ovat päävastuussa koronatoimista. Kaikki kansalaiset ovat yhdenvertaisia. Koronalta taas ei näyttäisi olevan kukaan turvassa, edes Emanuel Macron.

Ainakin minut on sosiaalistettu ajatteluun, että kansalaisella on sekä oikeus että velvollisuus ottaa kantaa epäkohtiin yhteisten asioiden hoidossa.

Kansalainen Carl Gustaf siis käytti kansalaisvelvollisuuttaan ottaa kantaa kaikkien puolesta. Raavin tässä nyt päätäni keneen kritiikki huonosta koronan hoidosta kolahti? Onko meillä sittenkin taho, joka on sekä meidän yläpuolellamme että jollain lailla turvassa epidemialta ja jota voisi siis kutsua eliitiksi?

Sam Colt
Sam Colt
19.12.2020 12:36

Kuulin tuosta lyhyestä klipistä enemmän sitä, että Calle on huolissaan, surullinen ja ottaa osaa omaisten suruun. Toteamus, että on epäonnistuttu taudin torjunnassa on ”kohtuullisen oikea”.

Jos Calle olisi sanonut että hyvin menee – jatkakaa vaan samaa rataa, niin häntä pidettäisiin hölmönä.

Ruotsin kuningashuone on museokamaa, muisto menneiltä ajoilta. Ei kannata puhua kuningasvallasta.

Kallea tulee ikävä vielä
Kallea tulee ikävä vielä
19.12.2020 13:49
Vastaa...  Admin Pt-media

Näin taitaa käydä. Kunkku on sellainen vanhan polven jäärä joka sanoo mitä ajattelee ja aika töykeästikin jos niikseen tulee. Se on positiivista.

Uusi polvi eli Victoria on aika napakka tyttö mutta pitänee visusti suunsa kiinni jotta monarkia saisi jatkua?

Mikä pykii?
Mikä pykii?
19.12.2020 16:27

Näiden Ruotsin kuninkaiden aikaansaamiseksi voidaan laskea, ainakin rasismista ja kolonialismista puhuttaessa, että varsinkin 1500-1600-luvuilla käyttivät suomalaisia talonpoikia ja kaikkia suomalaisia hyväkseen sodissaan ja verottamalla. Ruotsalaiset ovat ryövänneet Suomea noin 700 vuoden ajan. Ja sama jatkuu vieläkin, kun ottaa huomioon kokoomuksen ja Rkp:n suhteen. Rkp:han omistaa kokoomuksen ja sanoo mitä siellä tehdään, varsinkin matujen suhteen.

Daavidin poika
Daavidin poika
19.12.2020 17:05

Kyllä Ruotsin kuningas voi antaa mielipiteensä, kuhan hänen mielipiteensä ei ole poliittinen. Ja onhan se ilmi selvää, että kuningas alkaa olemaan huolissaan työtätekevien veronmaksajien (Elättäjiensä) terveydestä, ja jaksamisesta.

Kannattaa muistaa se, että niin kauan kun Ruotsi on ollut kuningas valtakunta, niin veronmaksajat ovat pitäneet yllä Ruotsin kuninkaitten hyvinvoininin.Jopa Bernadotten suvun kotieläimet kuuluvat samaan ylläpitoon. Vain luoja tietää kuinka monta tonnia herkkuja rahdataan Drottningsholmin linnaan vuosittain. Ovelinta tässä Ruotsin monarkiassa on se, että aina kun Kalle, ja Silvia esiintyy julkisesti niin pannaan alaikäiset lapset heiluttamaan Ruotsin lippua eturiviin. Käsittääkseni lasten hyväksikäyttö, ja lapsityövoima on ankarasti kielletty kaikissa pohjoismaissa

kuningas.jpg
juha II
juha II
19.12.2020 18:22

Ensinnäkään korona EI ole poliittinen kysymys, vaikkakin siitä on kyseenalaisesti tehty sellainen.

Sitä paitsi sikäläinen epidologii on kuin käkikello, joka sinänsä sopii ruotsalaiseen yhteiskuntaan, koska ruotsalainen yhteiskunta on aivan ”omanlaisensa”. Lisäksi jo ennen koronarokotusta kasvohalvauksejn saanut pääministeri ”lehmän häntä” Stefan Löfven on ollut kyseisen kulkutaudin suhteen täysi vässykkä kuten ruotsalaiseen sosiaalidemokratiaan kuuluu.

Koska korona on tauti eikä poliittinen äänestyskysymys tai päätös, jolla sen voisi äänestää ulos. On täten ruotsalaisellqa kuninkaalla täysi syy ja oikeus moittia koonan huonosta hoidosta, jonka seurauksena on kuollut niin paljon ruotsalaisia, että se on ulkomaisissa medioissa ollut tikun nokassa kauhuesimerkkinä ja ihmettelyn aiheena siinä missä tuon ”humanistisen suurvallan” monikultturisuudenkin lievästi sanottuna lieveilmiötkin, jotka nekin ovat aivan omissa atmosfääreissään Suomen hurahtaneiston suureksi harmiksi!

Koska Ruotsia hallitsee feministihallitus valtapuolueena sosiaalidemokraatit, jotka ovat perinteisesti niin Ruotsissa kuin Suomessakin erehtymättömiä ja kaiken arvostelun yläpuolella olevia täydellisyyksiä. Täten heitä EI voi missään tilanteessa suvaita arvostella tai moittia, koska vika on AINA toisissa ja ”risut” tulkitaan ”vihapuheeksi” ja ”rasismiksi” sekä löytyypä ”pakista” vielä ”naisvihamielisyyskin”.

Kotoinen vallaton presidentti Sauli Niinistökin sai niskaansa estrogeeni myrskyn kun hän julkesi arvostella Sanna Marinin hallitusta myös koronan hoidosta viime maaliskuussa!!!

Tegnelli hyllylle pomoineen
Tegnelli hyllylle pomoineen
20.12.2020 02:21
Vastaa...  juha II

Täkäläinen epidemiologi alkaa enemmän ja enemmän muistuttaa Hullua Tiedemiestä, imkompetenttia sellaista. On jo nyt alkanyt soperrella ”viimeisistä oljenkorsista” koronan pysäyttämiseksi.

Alussa olisi pitänyt laittaa 100% lockdown 2-4 viikoksi. Kun virus ei löydä isäntää se kuolee pois eikä elä millään pinnoillakaan kahta viikkoa kauemmin vaikka olisi ihanteelliset olosuhteet.

Ali Kessu
Ali Kessu
19.12.2020 23:40

Oisko tuolla edes suosiota, kun ei sitä valtaakaan ole.

Woah
Woah
20.12.2020 02:54

YLE teemalla tulee toistamiseen sarja kuninkaitten jäljillä, historiaa siitä ajasta jolloin ruotsi hallitsi myös takapajuista suomea ja kuinka menetti sen venäjälle sotahullun ja vallanhaluisen kunikaan takia. Sinänsä hyvä sarja joka antaa kuvan että Ruotsilla on ollut myös hyviä kuninkaita historian saatossa. Sekaan mahtuu idiootteja ja sotahulluja mutta mm. Kustaa Vaasa oli suomen kannalta se jos nyt valloittajia hyviksi voi sanoa, se eniten uudistuksia suomeen tehnyt kunkku. Nykyinen kunkku on aikoinaan mulkulla hallinnut, yökerhot ja muut pintaliitopaikat nuorine naisineen olivat tämän kyrpäjantterin mielipaikkoja. Tuokin virka tulee häviämään kun islamistit saavat tukevan jalansijan ruotsin hallinnossa.

Swedustanin Idiotstat jatkaa kamppailuaan
Swedustanin Idiotstat jatkaa kamppailuaan
20.12.2020 09:56

Norjakin lyttää Ruotsin koronapolitiikan aivan maan rakoon ja syvimpään paskakuoppaan:

https://www.vg.no/forbruker/helse/i/jBvGk9/maa-bare-si-fra