Ruotsi saa vuonna 2020 noin 40 tuhatta uutta ruotsalaista

Kuluva vuosi tulee olemaan siinä mielessä historiallinen, että kun edellisen kerran Ruotsiin jätettiin alle 20 tuhatta turvapaikanhakua, niin oli vuosi 2005, ja sitä ennen 2000.

Kaikkina muina vuosina 2000-luvulla hakijoita on ollut yli 20 000 henkeä. Tänä vuonna tammi-marraskuun aikana hakemuksia on jätetty 12 122 kappaletta.

Tämä ei kuitenkaan ole se luku, joka meitä kiinnostaa vaan se, että moniko on saanut oleskeluluvan.

Tammi-marraskuun aikana Ruotsi on myöntänyt turvapaikkaperusteella oleskeluluvan 9 621 henkilölle ja perheenyhdistämisellä 27 452 henkilölle. Eli maahan on tullut jäämään 37 073 henkilöä.

Melko mukavasti. Tarkoittaa siis sitä, että Ruotsiin on syntynyt taas yksi Keravaa, Tuusulaa tai Raumaa vastaava kaupunki.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.