PS:n Junnila: Terroristiryhmään kuuluminen rangaistavaksi – elinkumppanit tuomiolle osallisuudesta

Suomi on jälleen tuonut maahan aikuisia henkilöitä, jotka ovat oleskelleet jihadistiseen tarkoitukseen perustetussa niin kutsussa Islamilaisessa valtiossa. Tuomitsemisen sijaan heitä kohdellaan pääosin uhreina, vaikka suojelupoliisi on lukuisia kertoja maininnut heitä seuraavasta turvallisuusuhkasta. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila jätti maanantaina toimenpidealoitteen, jotta terroristiryhmään kuuluminen ja toimintaan osallistuminen määritettäisiin pikaisesti rangaistavaksi teoksi.

– Rikollisjärjestöön osallistuminen on kriminalisoitu rikoslaissa, jossa enimmäisrangaistukseksi on asetettu viisi vuotta. Siten ei ole perusteltua syytä sille, miksi terroristiryhmään kuuluminen tai sen toimintaan osallistuminen olisi niin vaikea määritellä, ettei sitä saada terrorismilaeissa rangaistavaksi teoksi. Esimerkiksi Saksassa on tuomittu naisia terroristijärjestöön kuulumisen vuoksi, Junnila kertoo.

Toimenpidealoitteessa mainitaan, että naisten osallisuutta mahdollisiin rikoksiin on ollut vaikea sellaisenaan todistaa, vaikka on yleisellä tasolla tiedossa, että heillä on ollut toiminnassa suuri rooli.

– Myös terroristien perheenjäsenet ja elinkumppanit pitää olla mahdollista tuomita osallisuudesta rikokseen, jos he ovat suojelupoliisin arvion perusteella oleskelleet terroristiseen toimintaan tarkoitetuilla leireillä tai vastaavilla alueilla, Junnila kirjoittaa aloitteessaan.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
21.12.2020 17:19

Viisi vuotta täysylläpidolla ja sen jälkeen omatoimisella shoppailulla a la Kela Gold. Kyllä nämä olisi pitänyt tuomita siellä, missä rikollinen urakin on pääosin toteutunut ko. valtion lakien mukaan

Suomi-Kustu
Suomi-Kustu
21.12.2020 17:21

”Naisten osallisuutta mahdollisiin rikoksiin on ollut vaikea sellaisenaan todistaa” Tämmöistä se sitten on kun niitä ei voitu jättää aavikolle. Vihreät ajaa tuon lain äkkiä voimaan ja sitä käytetään sitten valkoisia suomalaisia vastaan.

Rullattu
Rullattu
21.12.2020 17:42

Elikkä, ei muuta kun ulkomaille massamurhaajaksi ja takaisin suomeen yksipyskoneella täydelle ylläpidolle koko loppuelämäksi.
Tämmöstä se on kun suomessa on ämmienisishallitus.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
22.12.2020 03:06
Vastaa...  Rullattu

Kieltämättä houkuttaa.

Los6666
Los6666
21.12.2020 19:29

niin, ja mikäs se al-holin leiri olikaan… no ei perkele ole mikään pakolaisleiri, mitä valtamedia yrittää pakkosyöttää, vaan islamistiterroristikusipäiden vankileiri 🤘 sieltä ne sannat hakee persepekka ”kotiiin”

Mikä pykii?
Mikä pykii?
22.12.2020 00:01
Vastaa...  Admin Pt-media

Miksei nää ”maattomat” pistä näitä päiviltä? Busines is busines? Kurdithan tuntuu olevan nationalistisia. Vai, että oma maa? – Rajat kiinni! Mitä?

juha II
juha II
21.12.2020 20:22

Olen satavarma, että kuvituskuvan varusteet sai tuoda maahan mukanaan siinä missä hammasharjankin! Ja sitä paitsi. ISIS-lasten leikkikalujahan nuo ovat.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
21.12.2020 23:57
Vastaa...  juha II

Maailma on vähän sekasin ja Joe Bidenkin uskalsi ottaa ”Neuvrobion Forte-pistoksen”. Tosin toiset väittävät, että olisi ollut suolaliuosta tai jotain muuta. Pate, älä ota tätä tosissaan, mutta kuka on valvomassa ketä ja mitä? Bullshit tai salaliittoa?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
22.12.2020 03:15

Ei millään pahalla, mutta kuinka saatanan monta vaalikautta/sukupolvea yksinkertaiseen asiaan vielä menee? Eikö tuota ole viisi vuotta jo pohdittu? Pitäisi jokainen kansanedustaja laittaa saatananpalvojien leirille viideksi vuodeksi, josko viimein alkaisi jäljelle jääneitä kiinnostamaan. Paskat te mitään ole tekemässä! Noin turhaa joukkoa ei millään leirillä ole koskaan ollut. Äänestän piruuttani noita pedofiileja ensi vaaleissa, ne ainakin saavat tapahtumat käyntiin.

Saara
Saara
22.12.2020 05:27

Vasemmistoon kuuluminen on terrorismin tukemista joten tuskin menee lakiesitys läpi

Ilmari
Ilmari
22.12.2020 19:13

Rikollisjärjestön toimintaan osallistumisen maksimirangaistus on 2 vuotta eikä 5 niin kuin Junnila väittää.

Voi olla että terroristijärjestöön kuulumisesta voidaan rangaista sanan lainkohdan nojalla. Ellei voida, se olisi hyvä kriminalisoida erikseen.

Sen sijaan Junnilan vaatimus siitä, että joku voitaisiin tuomita pelkästään siitä, että hän OLESKELEE jollain alueella, on täysin käsittämätön. Kaiken lisäksi oleskelun todistamiseksi riittäisi Junnilan mukaan Suojelupoliisin ARVIO.