Hyvät joulun pyhät lukijoille

Sitä on taas pyhät edessä, joten hyvät joulut kaikille. Itse vetäydyn nyt saunaan kaljaämpärin kanssa ja vedän hirvittävän kaljakumaran. Olen asunut ulkomailla parikymmentä vuotta, mutta ensimmäinen joulu kun en matkustanut Suomeen vanhempieni luokse. Koronatilanteen takia ei ole mitään järkeä matkustella ympäriinsä varsinkin kun sukulaiset ovat vanhempaa porukkaa.

Matkustelen Suomeen joskus tammikuussa, kunhan jouluruuhka on ohi. Tukholmassa on kyllä ihan kuin kesäkeli. Mittarissa +7 astetta eikä lumesta ole ollut tietoakaan. Mälarenissa vesikin on ihan kuin kesäkeleillä, että taidanpa saunasta vetäistä pienet pulikoinnit. Viimeksi olen uinut tuossa järvessä muutama vuosi sitten talvella, kun pilkkireissulla tipuin avantoon. Onneksi oli naskalit kaulassa niin pääsin avannosta ylös.

Älkää ryypätkö liikaa ja hyvät pyhät.

45 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rauhaisaa Jeesuksen syntymäpäivää!👼🌟
Rauhaisaa Jeesuksen syntymäpäivää!👼🌟
24.12.2020 13:38

Hyvää Joulua Paavolle, kaikille isänmaallisille, suomalaisille foorumisteille ja erityisesti Junekselle, Tiinalle ja Tuukalle! Itse en upota päätäni kaljasaaviin, vaan vietän nämä pyhät sillai puolikristillisesti. Tein kylläkin omaa, mietoa simaa, mutta on todellakin vain sen verran mietoa, ettei siitä humaloihin tule. Hiivan ja sokerin väärinkäyttöä?

Pirtsakka
Pirtsakka
24.12.2020 22:57

Mukava että joku sentään muistaa Joulun perimmäisen tarkoituksen siitäkin huolimatta, että se niin kovasti nykyaikana pyritään häivyttämään. Tein itsekin joulukaljaa, sitä perinteistä josta uupuu prosentit. Hyvää Joulua ja mukavaa Jeesuksen syntymäpäivää kaikille palstalaisille ja erityisesti Paavolle, joka jaksaa ja viitsii raportoida tapahtumista meillä ja Svea-mamman maalla. Surullisena täytyy kuitenkin todeta, että Svea-mamma on menettänyt maansa holtittomalla uskollaan kansankotiin. Lohdutuksena olkoon kuitenkin se, että suomalaisten näkyvät jouluperinteet osoittavat meidän kuitenkin olevan melko yhtenäinen kansakunta. Kunpa kaikki osaisivat sitä arvostaa, vihreiden paatoksellisesta ideologiasta huolimatta. Iloisin uutinen pitkään aikaan on ollut se, että vihreiden kannatus on syöksykierteessä.
Paavolle mukavaa ja rauhaisaa joulunaikaa, eläkä huku ämpäriin 🙂

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.12.2020 00:50

Paavolle tonttutyttöjä, ei täältä oikein muuta ole lähettää. Ja elleivät saavu perille, ovat jääneet tulliin. Sinnehän se muukin elämänilo tyssää.

Pirtsakka
Pirtsakka
24.12.2020 22:44
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Höh. Miten niin? Eihän tullikaan muuta tee kuin sitä työtä, mitä on käsketty tehdä? Vai? Hyvää ja rauhaisaa Joulua itsekullekin säädylle!

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.12.2020 00:43

Lapsena leikittiin joen jäällä. Sehän paukahti halki moneen suuntaan ja rantaan saakka. Vaistomaisesti otin sellaisen hämähäkkiasennon ja siitä hivuttauduin maihin. Virtapaikka vielä, että äkkiä olisi naarattu Vantaanjoesta meikää. Oikein hirvittää kattella nykylasten kikkailua, mutta sitä se keski-ikä teettää. Jos pitäisi jotain opettaa, niin jääkää henkiin, äitinne ei tiedäkään missä vaarassa olette.

Pamela Possu
Pamela Possu
23.12.2020 19:45

Kiitos tämän vuoden uutisurakoinnista ja Hyvää Joulua!

Vesa
Vesa
23.12.2020 19:20

Hyvät joulut Patelle, ja pidähän ruotsalaista katastrofia eetterissä! Ja sitten kohtuudella sitä nestettä…

juha II
juha II
23.12.2020 18:55

Kuvituskuva antaa ymmärtää, että joulu on rentoutumisen aikaa niille, jotka eivät ”ahmi” liikaa koronaa!!!

kuli
kuli
23.12.2020 18:49

Kiitos kuluneesta vuodesta Paavo. Toivottavasti jaksat jatkaa sotakirjeenvaihtoa tulevanakin vuonna. Ilman sinun kaltaisia aktivisteja täällä Suomessa on aika vaikeata pysya kärryillä Ruotsin ja muiden pohjoismaiden mielipuolisesta tilanteesta rikkaus ja voimavara rintamalla.

Hyvää joulua Paavo.

Ps. Jos mahdollista, niin vähennä sitä viinan killitystä. Me lukijat ollaan nimittäin välillä vähän huolissaan sun terveydestä .

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
23.12.2020 18:48

Saunauskovainen

Olen saunauskovainen. En ole minkään uuden ideologian tai lahkon kannattaja, vaan alkuperäisen, aidon saunauskon edustaja. Uskon saunan puhdistavaan, uudistavaan, virvoittavaan, elvyttävään, voimia antavaan ja parantavaan vaikutukseen. Uskon, että sauna lääkitsee niin sielun kuin ruumiinkin haavat, pienentää murheen ja enentää ilon. Uskon, että saunoessa velatkin muuttuvat saataviksi. Sauna on lyhyesti sanoen lääke kaikkiin vaivoihin ja vastaus kaikkiin kysymyksiin!

Saunauskon palveluspaikka on tietysti sauna. Siellä on käytävä vähintäänkin kahdesti viikossa saunapalvelusta harjoittamassa. Päivittäinen saunominen olisi tietysti saunauskovaiselle esikuva, ihanuuden ihmemaa. Palvelusmenot ovat yksinkertaiset, mutta vaikuttavat: Saunan lämmitys valmistaa tulevaan puhdistusriittiin. Löylyn heitto ja vihdan läiske kuuluvat liturgian keskeisiin kohtiin.

Saunauskovainen kokee nautinnon huipentumaa maatessaan lauteilla ja tuntiessaan kuuman löylyn kietovan hänet autuaalliseen syleilyynsä. Tämän jälkeen voikin kuistin penkillä hiljentyessään kokea saunauskon virvoittavan vaikutuksen. Saunauskovainen joutuu matkoillaan toki pitämään yllä uskoaan kaikenlaisissa saunoissa, mutta tosiuskovainen kylpee savusaunassa. Vain siellä voi kokea uudestisyntymisen täysimääräisenä ja uudistua saunauskossaan.

Näin onkin ollut alkuajoista, melkeinpä maailman luomisesta asti. On harhaluulo, että sauna on suomalainen keksintö! Päinvastoin: Raamattu kertoo paljonkin alkulehdiltä alkaen saunauskosta ja savusaunasta! Esim. 2 Moos. 30:ssa: ”Tee myös alttari suitsutuksen polttamista varten! Olkoon se kyynärän pituinen ja kyynärän levyinen, siis nelikulmainen ja kahta kyynärää korkea. Ja poltettakoon tällä alttarilla hyvänhajuista suitsuketta joka aamu, kun lamput laitetaan kuntoon, samoin myös iltahämärissä. Tämä olkoon teille jokapäiväinen suitsutusuhri!”

Muita saunauskoon perehdyttäviä Raamatun paikkoja ovat mm. 1 Moos 15:17 ja Jesaja 31:9. Saunauskon suuria profeettoja ovat Vanhan Testamentin Daniel (luepa Danielin kirjan 3. luku!) ja Paavo Ruotsalainen, joka vieraita saatuansa vei heidät tuota pikaa saunaan.

”Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut!”

Eija Stenroos
Eija Stenroos
24.12.2020 11:49
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

On tainnu aika monta laittaa alululle. Äiskä on pääsä mua ilmaan saanu lauteilla. Muista viiä saunatontulle pipari. Löyly henki lepytellä. Meillä ipanat taas saunoo saunassa jossa säilytettiin ruumiita ku ruumis kulkueet pysähtyä. Jäivät yöks ku eivät yöllä lähteneet järvet yli. Ja mitä sitä ois nähnykkää hevosilla kulkiessa. Hyvvöö Joulua Paavo!

Eija Stenroos
Eija Stenroos
24.12.2020 11:55
Vastaa...  Eija Stenroos

Tulipas kirjotusvirheitä. No, onpahan jotakin pilkunnussijoillekkin. Hyvää Joulua äikän open tuurarit!

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
23.12.2020 18:40

Hejpäh, Pate ! Joko menit itseäs grillaamaan? Kaljaa pitää juoda ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen! Kyllä kai sitä ämyrillisestä siihen riittää. Jaa, mutta mitä olis joulu ilman narahtavaa kossupullon aukaisemista? Niinkuin nainti ilman orkkua! Ja muuten: Kun tuut tammikuussa suomeen, niin tavataanko Åbossa ja kitataan synttärikaljat? Mun nääs ja tarjoon.

Aappa
Aappa
23.12.2020 17:49

Sauna olis tietysti kiva, mutta sattuu olemaan sulki kulkutaudin takia. No, säästyypähän korventamasta itseään. Ja koti on tietysti vaarallinen paikka muutenkin. Mutta ei kun hölkyn kölkyn ja koitetaan örveltää vähemmän ensi vuonna.

Aappa
Aappa
23.12.2020 18:33
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Substantiivi ”örsy” voi olla siitä johdettu jotenkin, ja sukulaissanoihin kuuluu myös aika lailla samaa tarkoittava ”könsy”.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
23.12.2020 16:44

Hyvät joulut Pate ja kiitos menneestä vuodesta!!

Mikä pykii?
Mikä pykii?
23.12.2020 16:22

Pate ole varovainen sen avannon kanssa. Itse en naskaleita ole vielä koskaan tarvinnut, vaikka olen pari kertaa itsekin sinne avantoon pudonnut. Olen noussut sieltä kuin Nato-ohjus, ainakin toistaiksi. En ymmärrä, että miten sinne voi joku hukkua kun se vesi on niin saatanan kalsaa. Kaksi-kolme sekuntia on riittänyt ja sit on ollut pakko päästä ylös. – Heh, kiitos uutisistasi ja hyvää joulua! Äläkä hyvä mies vaan mene sinne avantoon selvinpäin, mutta älä myöskään ryyppää itseäsi hengiltä. Sinua ja uutisiasi jäisivät kaipaamaan liian moni.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
23.12.2020 16:12

Hyvää joulua , äläkä Pate p….le vei mene kiljupäissäsi hukkumaan.

T
T
23.12.2020 15:57

Hyvät joulut. Suosittelen että kalja-osioon siirtyy vasta saunan jälkeen. Itse joitain vuosia sitten kävin tarkastamassa pikkujoulusaunan ennen kotiinlähtöä. Yksi runsaasti olutta nauttinut henkilö oli siirtynyt siellä jo unten maille. Hyvä että kävin tarkastamassa niin saatiin äijä pukuhuoneen puolelle lepäilemään. Saunaan ei ole hyvä paikka sammua.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
23.12.2020 16:39
Vastaa...  T

Joo, ei kannata saunaan nukahtaa. Suomen viimeinen merihautaus oli muistaakseni v. 1974 Finnsailorissa tai -amerissa. Stuju oli nukahtanut saunaan illalla ja aamulla vahtimies löysi kaverin lauteilta. Oli kun ylikypsä joulukinkku, joten saatiin pyörittää ressuun, ettei raajat irronneet. Arabit eivät antaneet vääräuskosta lennättää Suomeen, joten kotiväki antoi luvan haudata mereen, jota olikin rakastanut koko ikänsä. Kippari luki isämeidän ja sit ressuun käärittynä ja n. kolmesataa kiloa rautaa painona ja Suomen lippu palttoona Punaiseen mereen. R.I.P. Kuusinen. Vaikuttava hetki kaikille.

Kemppi Pirhonen
Kemppi Pirhonen
23.12.2020 15:34

Patelle rentouttavaa ja rauhallista joulua, ota ämpäri päästä saunassa.

Suomi Finland
Suomi Finland
23.12.2020 15:32

Rauhallista ja koronavapaata joulua Paavolle ja isänmaallisille lukijoille!

Antti Tifa
Antti Tifa
23.12.2020 15:26

Rentouttavaa Joulun aikaa Paavolle. Jouluntaikaa ja sillain.

Pah
Pah
23.12.2020 14:53

Aika rennon näköinen istuma-asento.. Tuossa asennossa kun yönsä lepää niin saattaa siinä herralla aamulla olla selkä kipeä. No. Ole sinä Paavo varovainen sen kaljaämpärisi kanssa, äläkä hyvä mies mene kaljaspäissäsi näillä keleillä uimaan. Rauhallista Joulun aikaa..

Risto Jääskeläinen
23.12.2020 19:10
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kyllä siinäkin jalka ylttää pohjaan. Ongelma on enempi nenässä, että pysyykö se pinnan yläpuolella.
Iloista Joulua!

Aappa
Aappa
23.12.2020 20:22
Vastaa...  Pah

Tuossahan saattaa olla, että keskivartalon syvät lihakset ovat jääneet vaille riittävää huomiota treeniohjelmassa, joten siihen varmaan kannattaisi kiinnittää jatkossa huomiota – esim. voisi aloittaa ihan vaikka tasapainolaudalla. Notkeudesta toki täytyy antaa pisteet.