Ruotsi löi matkustuskiellon Tanskaa ja Britanniaan

Ruotsin hallitus on päättänyt matkustuskielloista Britanniaan ja Tanskaan. Kaikenlainen matkustaminen näiden maiden välillä on suljettu joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

Britanniasta ja Tanskasta pääsee Ruotsiin ainoastaan Ruotsin kansalaiset ja henkilöt, jotka työskentelevät Ruotsissa. Myös Bornholmissa asuvat henkilöt voivat käyttää Ruotsia läpikulkumaana Tanskaan. Myös “vakavat” perhesyyt sallivat poikkeuksen.

Syynä matkustuskiellolle on Britanniassa ja Tanskassa esille tullut uusi koronaviruksen mutaatio, joka leviää entistä nopeammin.

Pt-median Malmön kirjeenvaihtaja kertoo, että Juutinrauman silta Malmöstä Kööpenhaminaan on nyt kiinni ja Tanskasta Ruotsiin saapuu vain yksittäisiä henkilöautoja. Ruotsista Tanskaan on niin ikään hyvin vähän liikennettä.