Uusi kikkakakkonen – kieltäydytään koronatestistä ja palautusta ei voida suorittaa

Ruotsalaiset turvapaikka-aktivistit ovat keksineet uuden keinon välttää laittomien afgaanien pakkopalautukset kotiin: koronatestistä kieltäytymisen.

Monet maat, kuten Afganistan, vaatii, että maahan tulevat henkilöt voivat osoittaa negatiivisen koronatestin tuloksen siitä maasta, josta Afganistaniin saapuvat.

Kun Ruotsin Migrationsverket on päättänyt testata kaikki pakkopalautettavat, niin nyt he ovatkin kieltäytyneet testistä. Kaikki Märstan turvapaikkasäilössä olevat afgaanit ovat kieltäytyneet testistä eikä heitä siksi voida palauttaa kotiin.

Rajapoliisin päällikkö Patrik Engström kertoo SvD:lle, että tällä hetkellä käytännössä ketään afgaania ei voida palauttaa, koska he kieltäytyvät testeistä ja sitä myöten matkustusasiakirjat eivät ole kunnossa kotiin paluuta varten.

Turvapaikka-aktivistit ovat ottaneet päätöksen ilolla vastaan. Sosiaalisen median aktivistit jakavat nyt sadoittain tätä tietoa, jotta kaikki afgaanit ja muut palautettavat osaavat kieltäytyä testistä.

Artikkelista tulee esille, että neljä afgaania olisi ikään kuin huijattu testiin. Afgaanot väittävät, että he eivät tienneet mistä on kysymys ja nyt kun lento kotiin odottaa vähän kuin petoksella.