#SwebbTV, Ruotsin johtava vaihtoehtoinen Youtube-kanava suljettiin lopullisesti

Mikael Willgert tuli tunnetuksi SwebbTV:n keulakuvana
Youtube sulki ennen joulua todella suositun ruotsalaisen kanavan SwebbTV:n. Asia on herättänyt paljon puhetta, että missä oikeastaan menee raja, jolloin Youtube ja vastaavat suuryhtiöt voivat noin vain sulkea ilman perusteluja asiapuhetta tarjoavia ohjelmistokanavia.

SwebbTV:llä oli huikeat 65 000 seuraajaa. Kanava oli suljettu jo aiemmin syksyllä, mutta se palautettiin. Nyt sulkemisen kerrotaan tapahtuneen lopullisesti.

Eräiden väitteiden mukaan SwebbTV:n sulkemisen takana oli Ruotsin hallitus. Väitteen mukaan hallitus alensi Googlelle ja Facebookille sähköveroa ja Google on lisäksi saanut muita tukihelpotuksia tai etuuksia.

Niin ikään 2018 vaalien alla oikeusministeri Morgan Johansson loihe lausumaan, että Googlen ja Facebookin pitäisi vapaaehtoisesti sensuroida nettiä ikään kuin valtion piikkiin. Samaan aikaan Expressenin silloinen toimituspäällikkö Thomas Mattson lupasi valaista Googlea ja Facebookia, että millaiset ”pimeät voimat uhkaavat demokratiaa”. Tällä hän tarkoitti tietenkin mitä vaihtoehtomedioita vastaan pitää taistella.

Morgan Johansson on nyttemmin sanonut julkisuudessa, että hänellä ei ole mitään tekemistä SwebbTV:n poistamisen kanssa ja Google saa itse päättää mitä antaa alustoillaan julkaista. Samaan aikaan Johansson kuitenkin tukee päätöstä ja on ollut mukana antamassa Googlelle etuuksia.

Tästä asiasta on tehty päivän aikana manifesti kaikissa Ruotsin suurimmissa vaihtoehtomedioissa, joita ovat Exakt24, Nyheter Idag, Fria Tider, Samhällsnytt ja Nya Tider. Näiden medioiden toimituspäälliköt kertovat yhteisesti, että ovat sulkeneet omat mediansa täksi päiväksi mielenosoituksena hallituksen toimista SwebbTV:tä vastaan. Lisäksi mediat vaativat, että hallituksen on heti miten tehtävä toimia netin sananvapauden toimien turvaamiseksi. Erityisesti toimia pitää kohdistaa Googleen, Youtubeen ja Facebookiin.

Niin ikään mediat antavat täyden tuen Sverigedemokraateille, joka ajaa Ruotsin eduskunnassa asiaa, jossa kehotetaan kaikkia puolueita ottamaan osaa itsenäisesti sananvapauden ajamiseen nyt digiaikana. Myös yleisöön vedotaan, että puoluejohtajia painostetaan pitämään sananvapauden asiaa yllä.

Yllä oleva teksti löytyy siis kaikkien mainittujen medioiden etusivulta.

SwebbTV:llä on kuitenkin omat kotisivut, josta löytyy mm. videoita.

 

SwebbTV:n suosio johtui pitkälti siitä, että asioista kerrottiin rauhallisesti ilman öyhötystä. Kuulija pystyi luottamaan siihen, että kanavalla puhuttiin asiaa eikä puhe yhtäkkiä sivulauseessa vaihtunut liskojen salaliitoksi. Kuulija pystyi myös luottamaan siihen, että kanavaa ei käytetty yksittäisten ihmisten antipatioihin toisia yksittäisiä ihmisiä vastaan.

Kanavan aiheet pyörivät pitkälti maahanmuuton ongelmien ja demokrafian ympärillä, sekä ruotsalaisessa kulttuurissa. Kovista aiheista huolimatta SwebbTV:llä oli maanläheinen taito kertoa näistä asioista, joka on harvinaista tämän aihealueen ympärillä. Kanava oli rakennettu hyvin ammattitaitoisesti.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juha II
juha II
29.12.2020 18:38

Kun kommunistinen totalitarismi saapui Ruotsiin! Tämä tulee merkitsemään lopun alkua edes sille hyvin heiveröiselle tosi-demokratialle, joka tuossa maassa on vallinnut. Se rautaan ja vaskeen valettu demiomkratia, joka vallitsi Ruotsissa kylmän sodan aikana verrattuna Neuvostoliiton kommunisti blokkiin mureni siinä samassa kuin Berliinin muurikin v. 1989.

Muurin murtuminen merkitsi samaa koko läntiselle maailmalle ja kesti aikansa kun uusi mörkö nousi tilalle vetämään lännen irvokkaasti samaan vaihtoehdottomuuden kurimukseen, josta se halusi olla mahdollisimman erillään kylmän sodan aikana suorastaan kiillotellen korostuneestib kuin muuan Hyasint rouva perhe-hopeitaan eräässä komeda sarjassa kuin kettuillakseen idälle mitä ”Meillä” on!

Suomessa hallitus aikoo tehdä saman! Ruotsissa kielletään kaikki vaihtoehtomediat ja niiden lukeminen tehdään laittomaksi niin, että istut posessa paljon pidempään kuin matu raiskari uhrin ollessa 5-vuotias.
Lopulta vaihtoehto Ruotsille ja Ruotsi Demokraatit kielletään kurjalla lailla terroristijärjestönä ja natseina, joilla oli ties mitä plommi suunnitelmia ”valon lapsia” kohtaan, jotka viattomuiudessa vaeltavat parantaen maailmaa niin hyväksi, ettei tavallien ihminen voi sitä normijärjellä ymmärtää!!!

noname
noname
29.12.2020 18:59

Oliko se Puolassa, missä ottivat täysin päinvastaisen kannan ja alkoivat sakottamaan somealustoja, jos sensuroivat puolalaisia kanavia?

Jesse
Jesse
29.12.2020 19:30
Vastaa...  noname

Puola ei olekaan oikeusvaltio kuten Ruotsi ……. vai kummin päin se nyt meni?

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
29.12.2020 23:13
Vastaa...  Admin Pt-media
Naamakirjalla liikaa valtaa
Naamakirjalla liikaa valtaa
29.12.2020 19:11

No eikös suomessakin ole jotain kehitteillä nykyjallituksen toimesta, että tulisi jotain kieltoja tms? Siis koskien vaihtoehto medioita?

Veetuuntunut
Veetuuntunut
29.12.2020 19:31

Ei ruotsalaiset kuin ei myöskään suomalaiset poliitikot tule pärjäämään näille isoille yrityksille, tämähän nähtiin jo miten Trumpin kävi kun yritti laittaa näitä aisoihin, lokaa tuli tuutin täydeltä.
Luulisi jo vihjeettömienkin tajunneet että jos maailman isoimman valtioin presidentti bannataan ja viestejä merkataan valeuutisiksi, niin kyllä se todellinen valta on näillä yrityksillä. Tulevaisuuden vaalit käydään osakkeen omistajien kesken, muut voivat sitten haaveilla demokratiasta tai mistä huvittaa, sikäli jos aikaa ravinnon hankkimiselta jää.

paatero
paatero
29.12.2020 20:41

Suomessa kaikki on toisin. Täällä media käskyttää suoraan poliisia.

(Äärisuvakkien hallitsema) Uusi Suomi teki rikosilmoituksen poliisille omien sääntöjensä rikkomisesta. Vieläpä sellaisten sääntökohtien, joita ei ole edes kirjattu blogialustan sääntöihin.
VaraLinkki

Last edited 2 months ago by paatero
Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
29.12.2020 20:45

Se on kohta siirryttävä vanhanaikaisiin vastarintaliikkeiden tiedotustapoihin. Perustettava maanalaisia kirjapainoja ja merirosvoradioita.

vainovalkea
vainovalkea
29.12.2020 22:05

Droneilla voisi pudottaa lentolehtisiä.

Aapeli
Aapeli
29.12.2020 21:20

Sille on syynsä miksi näitä eräiden suomalaisten kansallismielisten henkilöiden tai ryhmittymien youtube-kanavia puolestaan EI SULJETA. Jokainen voi miettiä syytä.

Aapeli
Aapeli
29.12.2020 22:19
Vastaa...  Admin Pt-media

Itse asiassa en halua. Sillä kuten tiedetään, ei kannettu vesi kaivossa pysy.

rönttonen
rönttonen
29.12.2020 23:54
Vastaa...  Aapeli

Itselläkin tämä käynyt mielessä. Sekä on kätevää kun ne idiootti natsit on tarvittaessa käytettävissä. Enkä ajattele että näin suorastaan on linjattu tällä perusteella vaan että. ei maksa vaivaa/haitta/hyöty. Harhaisia terveisiä pavelle.)

Kukavaan
Kukavaan
30.12.2020 03:08
Vastaa...  Aapeli

Kyseiset kanavat voivat olla ylläpitäjiensä tietämättä ”houkutuslintuja”.

Sisällöltään epäuskottava kanava voidaan sallia, koska se voi karkoittaa uskottavaa sisältöä etsivät valtamediaan.

rellinen
rellinen
30.12.2020 12:57
Vastaa...  Kukavaan

Tai alusta lähtien polpon järkkäämiä pyydyksiä. Täysin normi touhua tiedonhankintaa harjoittavilta organisaatioilta.

Kukavaan
Kukavaan
30.12.2020 02:32

Swebbtv:n poistaminen lienee ollut Googlen Ruotsin johtajan Anna Wiklandin hyväksymä ja toimeenpanema. Ruotsalaisia suvakkinaisia on ollut asialla. Hyvin vittumainen temppu ihan kirjaimellisesti.

”Ytterligare en faktor som drivit på misstankarna om en politisk inblandning är att Google Sverigechef Anna Wikland har täta band till bland andra C-ledaren Annie Lööf och Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholm.”
https://samnytt.se/regeringen-fornekar-inblandning-i-swebbtvs-nedstangning/

Swebbtv oli ja on hyvin asiallinen ja uskottava. Esiintyivät omilla nimillään ja sivistyneesti. Paljon oli eläköityneiden professorien haastatteluja.

Nettipalvelu Youtube sensuroi ajatuksia, jotka eivät riko mitään lakeja. Tämä tarkoittaa, että se ei ole julkaisujen alusta vaan julkaisija. Siitä seuraa, että Youtube voidaan katsoa olevan vastuussa kaikesta sisällöstään. Tästä aukeaakin sitten mahdollisuus haastaa Youtube oikeuteen milloin mistäkin.

Kukavaan
Kukavaan
31.12.2020 03:18
Vastaa...  Admin Pt-media

Youtube sallii USA:ssa hyvin monenlaisten videoiden julkaisemisen. Saa kertoa epämiellyttäviäkin asioita finanssimaailmasta ja poliitikoista.

Ruotsi ja Suomi ovat pieniä maita, joissa sallittujen mielipiteiden alue on ahtaampi. Luultavasti näissä maissa ihmiset ovat taipuvaisempia kyttäämään toisiaan ja ihan periaatteessa yrittävät vaientaa toisiaan. Youtube reagoi ilmiantoihin ja niitä tuottavat Ruotsin ja Suomen väestöjen ahdasmielisimmät osat.

Ilmiantajat ja sananvapauden tukahduttajat ovat tietysti vilpittömiä. Heidän aivoihinsa nyt ei kertakaikiaan mahdu ajatus sananvapaudesta, johon kuuluvat sellaisetkin ajatukset, joista he eivät pidä ja tai pysty ymmärtämään.

Yleinen maailmanlaajuinen trendi on sananvapauden kaventuminen. Koskee myös USA:ta.

Heja Willgert!
Heja Willgert!
30.12.2020 03:20

Willgert on yksi parhaista haastattelijoista Ruotsissa: älykäs, kohtelias, kiinnostunut siitä mitä haastateltava kertoo. Osaa kuunnella ja osaa kysyä.

Lohdullista huomata ettei Ruotsin kansa sittenkään koostu pelkästään 100% pököpäävassareista.

Särmääjä
Särmääjä
30.12.2020 04:14

Nyt SwebbTV:kin tietää että Youtuben ja Facebookin kaltasista vastuullisista palveluista liberaalia demokraatia uhkaavat toimijat on helppo kitkeä pois.

Puosuvaari
Puosuvaari
30.12.2020 09:19

Aika hurjaksi tuo menee – luotettavin ja asiallisin kanava koko Ruotsissa vaiennetaan vallanpitäjien toimesta. Pohjoismaiden HongKong – vai ollaanko jo ihan Pohjois-Korean mallissa kiinni? Voi Ruotsi-parkaa..

Särmääjä
Särmääjä
30.12.2020 11:09
Vastaa...  Puosuvaari

Koko EU:n alueelle tarvittaisiin yhteinen turvallisuuslaki puolustamaan komission ja jäsenmaiden yhteisiä tavotteita ja torjumaan sekä kaduilla että verkossa tapahtuvaa informaatiovaikuttamista entistä kovemmin ja yhtenäisemmin. Espanjan aloitetta koronarokotteesta kieltäytyvien listaamisesta ja heidän nimien jakamisesta EU-kumppanien kesken tulisi soveltavaa EU:n arvoja loukkaavia yksittäisiä ihmisiä ja ryhmittymiä kohtaan ja pyrkiä kitkemään heidän disinformaatiota pois varsinkin verkosta niin heidän ajatuksensa ei saisi niin helposti jalansijaa. Suomessa poliisin ja valtakunnansyyttäjän yhteistyö on toiminut tässä asiassa hyvin ja hallitus on myös tehnyt määrätietoisia ratkaisuja mm. vihapuheen ja viranomaisten maalittamisen saamiseksi sekä kuriin että rikoslakiin.