Liberialaiselle sotarikossyytteitä Suomessa

Jäin miettimään, että millähän perusteella vuonna 1969 syntynyt liberiaano Massaquoi Gibril Eaologhimille on annettu oleskelulupa Suomesta. Onko kyseessä jotain sellaista, että herraa on ehkä vainottu, kidutettu ja kiristelty hampaita?

Joka tapauksessa Eaologhim on nyt asetettu Suomessa syytteeseen Suomen mittapuussa hyvin poikkeuksellisista rikoksista.

– Useita murhia 7.1.1999 – 9.3.2003 Liberiassa ainakin kolmessa eri yhteydessä. Kyse on joukkomurhista.

– Useita törkeitä raiskauksia samana aikana Liberiassa.

– Törkeä sodankäyntirikos samana aikana Liberiassa.

– Törkeä ihmisoikeuksien loukkaaminen poikkeuksellisissa oloissa samana aikana Liberiassa. Kyse on kidutuksista ja sen sellaisista.

 

Teot on tehty Liberian sisällissodan aikana 21.4.1999 – 18.8.2003 välisenä aikana. Liberian toinen sisällissota alkoi 21.4.1999, kun Liberian presidentiksi 1997 valitunCharles Taylorin hallintoavastustaneet toisinajattelijat, jotka olivat lähinnä Liberian ensimmäisessä sisällissodassa (1989 –1997) Tayloria vastaan taistelleen United Liberation Movement of Liberia for Democracyn (ULIMO) entisiä jäseniä, hyökkäsivät naapurimaasta Guineasta Liberiaan Lofan piirikunnassa sijaitsevaan Voinjama-nimiseen kaupunkiin. Joukkoja johti henkilö, joka tunnettiin nimellä Mosquito Spray.

RUF oli Foday Sankoh, Abu Kanu ja Rashid Mansaray -nimisten sierraleonelaisten henkilöiden perustama aseellinen ryhmittymä, jonka poliittiseksi tavoitteeksi ilmoitettiin kansan vallankumous, joka syrjäyttäisi Sierra Leonen hallituksen ja synnyttäisi demokratian. Sankoh, Kanu ja Mansaray olivat saaneet taistelukoulutusta Muammar Gaddafin johtamassa Libyassa samaan aikaan Taylorin kanssa. Tämä selittää omalta osaltaan sen, että RUF ja Taylor olivat hyvin läheisiä ja tukivattoinen toistaan valtapyrkimyksissään.

Gibril Massaquoi oli yksi Liberiaan siirtyneistä vaikutusvaltaisista RUF-komentajista ja johtohenkilöistä. Massaquoi, joka oli liittynyt tai pakotettu liittymään RUFiin 1991, komensi sotilaita, joihin nähden hänellä oli esimies- ja käskyvaltaa. Massaquoi oli myös RUF:n johtajan Foday Sankohin henkilökohtainen avustaja ja RUFn puhemies ainakin tammikuusta 1999 huhtikuun 2002 alkuun. Kokonaisuutena arvioiden Massaquoin asema RUFissa oli tosiasiallisesti siten erittäin korkea ja vaikutusvaltainen.

Syytteen lähtökohtana on, että Massaquoi on taistellut Liberian toisessa sisällissodassa Taylorin hallituksen joukkojen rinnalla taistelleissa RUF:n joukoissa ainakin LURD:ia vastaan ajalla joulukuu 1999 – 9.3.2003. Massaquoi on tehnyt seuraavat hänen syykseen väitetyt rikokset Liberian toisen sisällissodan aikana ja osana siihen liittyneitä vihollisuuksia.

 

 

– Massaquoi on hänelle kuulunutta käskynantovaltaa hyväksi käyttäen käskenyt komennossaan taistelleiden sotilaiden tappaa kymmeniä pääasiassa tuntemattomiksi jääneitä siviilihenkilöitä useissa eri paikoissa Liberiaa. Lisäksi hän on käskyttänyt sotilaitaan etsimään viidakkoon paenneita siviilihenkilöitä ja tappaa heidät. Lisäksi hän on käskyttänyt tappaa lapsia, vanhuksia ja suurin piirtein kaikkea elävää.

– Lisäksi useaan otteeseen on raiskattu joukolla kymmeniä naisia, joissa Massaquoi on ollut johtava toimija.

– Lisäksi Massaquoin johdolla ja käskystä on kidutettu ihmisiä, pahoinpidelty ja tehty suurin piirtein kaikkia kauheuksia mitä pimeään mieleen nyt saattaa juolahtaa.

 

Tällainen henkilö on siis jossain vaiheessa hakeutunut Suomeen. Voi vain kuvitella minkälaista sympatiaa hän on herättänyt turvapaikka-aktivistien piirissä.

Kuvat Liberian sodasta.

Subscribe
Notify of
guest
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kepulainen valtiosihteeri.
kepulainen valtiosihteeri.
2.2.2021 12:13

Kaikki jotka vastustavat tällaisten voimavarojen saapumista suomeen ja suomen kehittämistä impivaaralaisesta pimeydestä kohti tällaista kansainvälistä monimuotoisuutta ovat äärioikeistolaisia öyhöttäjärikollisia ja heidät on eristettävä kaikesta poliittisesta päätöksenteosta ja demokraattisista prosesseista kaikin keinoin.

kaarnalaivan kapteeni
kaarnalaivan kapteeni
3.2.2021 12:25

Paavo Kaasuputkimies huudahti ”pöö”, jolloin suomalaiset jukuripäät peljästyivät kovin.
He pakkasivat leipää reppuunsa, jättivät henkisen Impivaaran ja lähtivät vaeltamaan kohti etelää, sinne tarunhohtoiseen Ytimeen.
Ytimen kasinopeleissä rahansa menettäneinä he palasivat takaisin, mutta jokin oli sillävälin muuttunut. Suomeen oli näet muuttanut paljon uusia, oudon näköisiä ihmisiä, jotka kävivät paskalla Impivaaran pyhässä järvessä.
Sen pituinen se.

Kurjenmiekka
Kurjenmiekka
2.2.2021 12:20

Moskiitto spray, vittu mikä nimi

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
2.2.2021 13:21

Kyllä ihmissyönti,massamurhaus ja raiskaukset kuuluvat eräiden ihmisoikeuksiin , koska heitä ei voi lähettää kotimaihinsa tuomittavaksi , koska ” ihmisoikeudet”.VMP.

Valtsu
Valtsu
3.2.2021 05:29

Tämä ihmisoikeusrikollinen on ilmeisesti ollut oikeudessa kotimaassaan – todistajana.

dome
dome
2.2.2021 13:31

Onneksi ei ole enään keihäillä ja kivikirveillä tapella tarvinnut afrikassakaan…toivottavasti hentoiset käsivarret ovat jaksaneet kannella AK-47:aa, kolmella lippaalla,,Eaologhim on kai tupsahtanut Suomeen jollain avaruusinssin statuksella?, mutta menneisyys seurasi..muutaman miljoonan käräjät käydään ja todetaan;;;;että se on kuiteskii hyvä jäbä, yhteiskunnan tukipilari tarvitsemme hänenkaltaisia lisää, jotta monikulttuurisuus unelma elää ja voi hyvin

Yes Massa
Yes Massa
2.2.2021 13:53

Johan etunimensäkin on kuin Massaker/Massacre.

Mies vaan seisoo nimensä takana. Aateluus velvoittaa.

Suomi Finland
Suomi Finland
2.2.2021 14:42

No kun niitä todisteita ei nyt sitten taaskaan löydy noitarumpujen kuminasta huolimatta, niin lopputuloksena Suomen valtio maksaa nöyrien anteeksipyyntöjen kera SYYTTÖMÄLLE Massaquoille koppikorvauksia syytteiden raskaudesta johtuen ainakin 5 miljoonaa.

hatsapuri
hatsapuri
2.2.2021 16:52
Vastaa...  Suomi Finland

Näinhän siinä tulee käymään. Ja tietty lisäksi kela:n piikkiin asunto ja elämä ja aikanaan eläke. Kyllä massamurhaajaa naurattaa Suomalaisten typeryys.

Suomi Finland
Suomi Finland
2.2.2021 17:35
Vastaa...  hatsapuri

Parasta aikaa Afrikassa on tietysti jo käynnistetty todistajien likvidointi. Kun oikeus saapuu paikanpäälle tutustumaan tapahtumapaikkoihin ja todistajiin, huomataan, että ketään ei saadakaan kuultavaksi, vaan on kuin maa olisi niellyt joka iikan.

Ja jotta tämä outous ja syy siihen tulisi selväksi myös oikeuden arvovaltaisille jäsenille, he tulevat löytämään pinkan raajoja ja irtopäitä loistohotellihuoneidensa ovilta aamupalalle lähdettäessä.

Sanna.Marin
Sanna.Marin
4.2.2021 18:20
Vastaa...  Suomi Finland

Nämä saastaiset rikolliset loiset tulisi mestata julkisesti torilla!

Lisäksi heidät maahan päästäneet tahot tulisi rangaista asiaan kuuluvalla tavalla.

Joppos123
Joppos123
2.2.2021 15:05

Onhan kuvan ihmisoletetuilla sentään rynkyt. Ruandassa laitettiin arviolta 1000000 lajitoveria hengiltä lähinnä viidakkoveitsillä.
Kyseinen ihmissyöjähän on syytön jo siksikin kun noudatti vain lajityypillistä käyttäytymismalliaan.
Huumeillahan nuo örkit käyvät.
Tsadissa ja Malissa palvelleet tutut ovat kertoneet, että sissejä ja muita vihulaisia paljon vaarallisempia olivat ns omalla puolella olleet apinat.
Ne olivat kuulemma valtaosan ajasta niin pöllyssä etteivät tunnistaneet peilistä edes itseään.
2015 invaasion yhteydessä näitä samoja ihmispaskoja tuli geelit päässä eri suunnalta ja täällähän ne perseilevät ikuisella elatuksella.

Moonman
Moonman
2.2.2021 15:07

Miksi tämä pitää käsitellä suomessa suomalaisten veronmaksajien piikkiin? -Normivastaus on varmaan: kansainväliset sopimukset velvoittavat!!! jne. Selvä, mutta onko se oikeutta, että afrikassa afrikkalaisia juttuja tehnyt afrikkalainen tuomitaan Suomessa suomalaisin standardein ja suomalaisen arvo-ja kulttuurikäsityksen mukaan?

Voi varmaan olettaa että tällaisissa kovanluokan kepposteluissa, kuten massamurhaamisessa syytetylle tehdään älykkyystesti, Kuten nurnbergissa natsijohtajille. (tuloksien perusteella he kaikki olisivat heittämällä päässet mensan jäseniksi.)

Jos sen sijaan kehitysvammainen suomessa tappaa jonkun, tuomiossa todennäköisesti lukee ”syyntakeisesti alentunut” vedoten matalaan äo:hon. Sovelletaanko tätä samaa afrikkalaiseen jos äo on samalla tasolla kuin suomalaisella kehitysvammaisella. Silloin pitäisi joutua myöntämään että afrikkalaiset ovat suomalaisin standardein tarkasteltuna aina syyntakeisesti alentuneita keppostellessaan.

Vähän sama kuin jos eläintarhan gorilla tappaa eläintenhoitajan, niin se vietäisiin oikeussaliin tuomittavaksi.

Ilmari
Ilmari
2.2.2021 19:15
Vastaa...  Moonman

Kyseessä on ns universaali rikos, joka voidaan käsitellä missä normaalissa maassa tahansa.

Moonman
Moonman
2.2.2021 22:21
Vastaa...  Ilmari

Ainoastaan valkoiset eurooppalaiset harrastavat tätä globaalin oikeuslaitoksen leikkimistä. Normaalissa maassa rikastaja olisi lähetetty liberiaan kohtaamaan paikallisen oikeuden. Tai oikeastaan normaalissa maassa tällaista ei olisi päästetty pesiytymään maahan ollenkaan. Nyt edessä on muutama vuosi viiden tähden täysihoitolassa veronmaksajien piikkiin tai vaihtoehtoisesti puoli miljoonaa euroa koppikorvauksia pidätysajasta

Valtsu
Valtsu
3.2.2021 05:41
Vastaa...  Moonman

Hän on kaiketi tehnyt kotimaassaan diilin syyttäjän kanssa, koska on toiminut oikeudessa todistajana.

Mutta kun Haagissa on tuomioistuin sotarikollisille, josta löytyy tarvittava osaaminen, niin miksihän helvetissä tällainen asia täytyy käsitellä Suomessa, jossa on hoideltu lähinnä kännitappoja?

Irakilaiskaksoset vetivät Suomen oikeuslaitoksen umpisolmuun ja kuittasivat hurjat koppikorvaukset, vaikka näyttö siviiliteloituksista oli laaja. Noh, veljekset menevät tätä nykyä tiettävästi Helsingissä rikkaina miehinä.

Sanna.Marin
Sanna.Marin
4.2.2021 18:26
Vastaa...  Moonman

Tuntuu kamalalta, että olemme elättäneet tällaisen kammottavan, saastaisen loisen viimeiset 10+ vuotta. Pistää miettimään kuinka paljon näitä ~vastaavia mahtaa meiltä löytyä?

Suvakithan oli pillu märkänä 2015 kun geelipoikia marssi rajojen yli ja olen melko vakuuttunut että tuossa paskasakissa tuli vastaavia tapauksia eläteiksi tänne.

Mera Pengar
Mera Pengar
2.2.2021 16:05

Siinäpä onkin Demlan juristeille loputon rahasampo, kun persläpimaiden kurkunleikkaajat rahdataan Suomen rosikseen tuomittaviksi. Palkkiot maksetaan näet verovaroista.

Tarkkailija
Tarkkailija
2.2.2021 16:12

Ai miten ja miksi Suomessa?
Ylenanto 1.2-21: ”Seuraavana vuonna presidentti Tarja Halonen allekirjoitti lain, jonka nojalla Sierra Leonen erityistuomioistuimessa kuultavana olleita voitiin sijoittaa Suomeen. Massaquoi oli yksi sijoitetuista.
Hänet lennätettiin perheineen Freetownista Helsinkiin elokuussa 2008. YK ehdotti tilataksin hankkimista ja 100 euron lainaamista kullekin. Tulijoilla ei ollut juurikaan rahaa.
Verisestä sisällissodasta tamperelaiseen lähiöönKaksi veristä sisällissotaa nähnyt entinen kapinalliskomentaja asettautui rauhalliseen lähiöön Tampereelle. Hän ei vaikuta yrittäneen peitellä olinpaikkaansa. Poliisin mukaan hän on muun muassa toiminut koordinaattorina Tampereen yliopiston järjestämässä tapahtumassa ja kirjoittanut nimellään arvioita Tampereen alueen yrityksistä.”

timo
timo
2.2.2021 18:50
Vastaa...  Tarkkailija

Ei saatana. Tarja Halosen porukat junaili tämän Suomeen.
https://yle.fi/uutiset/3-11765677

Last edited 23 days ago by timo
timo
timo
2.2.2021 19:01
Vastaa...  timo

Kyllä SDP osaa.
comment image

Last edited 23 days ago by timo
Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
2.2.2021 19:11
Vastaa...  timo

Hyh! Siinähän ne on pahimmat mädättäjät rivissä.

kaarnalaivan kapteeni
kaarnalaivan kapteeni
3.2.2021 05:50

Minne päätyivät askartelutuet ?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
3.2.2021 00:03
Vastaa...  timo

Syytesuoja…

me ei vaan tiätty
me ei vaan tiätty
3.2.2021 05:47
Vastaa...  Tarkkailija

”Poliisin mukaan hän on muun muassa toiminut koordinaattorina Tampereen yliopiston järjestämässä tapahtumassa ja kirjoittanut nimellään arvioita Tampereen alueen yrityksistä.”

Miksei vastaavaan tehtävään poimittu vaikkapa suomalaista elinkautisvankia, joka olisi sentään osannut Mansen murretta jo ennestään ?

Nyt ihan oikeesti: kunniapotkuja viranomaisille.

Daavidin poika
Daavidin poika
2.2.2021 16:44

Miksi näitä meille vieraan sotarikos syytteitä käsitellään Suomessa.? Sotarikos tapahtumat on tapahtunut Liberiassa, miksi Sprayta ei lähetetä Liberiaan vastaamaan syytteisiin.

Tässäkin tapauksessa tulee selvästi esille se, että nämä nämä kolmansista maista tulleet ovat tuoneet mukanaan sotansa koko euroopan alueelle. Keitä mahtaa olla ne Suomalaiset jonka naapurina tämäkin tappokone asuu.?

Paavo: Miten minulla on sellainen käsitys, että nämä sotarikos asiat / tuomiot EU:ssa käsitellään (Haag) Holland.?

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
2.2.2021 18:02
Vastaa...  Admin Pt-media

Käsiteltiinhän se ruandalaispapinkin tapaus Suomessa. Yhtään en ihmettele, jos käy ilmi, että Suomi on ollut se aloitteentekijä, joka on halunnut ryhtyä käsittelemään näitä täällä, jotta Haagissa ei ”kuormituta liikaa”.

Monta hyvää reissua
Monta hyvää reissua
2.2.2021 23:58
Vastaa...  Admin Pt-media

Wikipedian mukaan häntä ei voitu luovuttaa Ruandaan, koska Suomen viranomaisten mielestä hän ei olisi saanut siellä oikeudenmukaista käsittelyä tuomioistuimessa. Siitä ei ollut mainintaa, miksi häntä ei luovutettu YK:n Ruanda-tuomioistuimelle. Oliko se lopettanut toimintansa vai halusivatko Suomen viranomaiset vain puuhastella, matkustella, nostaa profiiliaan jne. eksoottisella jutulla?

Ilmari
Ilmari
2.2.2021 18:31
Vastaa...  Admin Pt-media

Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin aloitti toimintansa 1.7.2002. Se on toimivaltainen käsittelemään vain tuon päivämäärän jälkeen tehtyjä rikoksia.

Sierra Leonen sisällissota alkoi maaliskuussa 1991 ja loppui tammikuussa 2002. Sen aikana tehtyjä rikoksia siis ei voi käsitellä Haagissa.

Supa-Ukko
Supa-Ukko
2.2.2021 18:57
Vastaa...  Ilmari

Mitenkäs nuo Ex-Jugoslavian hajoamissotien tapahtumat? Muuan muassa herroja Milosevic, Mladic ja Karadzic kovasti tuomaroitiin Haagissa (ICTY). Muistaakseni joku serbien taistelija tuotiin Suomeen kärsimään tuomiotaan. Eli oikeutta on käyty sotarikoksiin liittyen Haagissa jo ennen vuotta 2002 tehdyistä sotarikoksista. ICTY tosin keskittyi näihin Ex-Jugoslavian tapahtumiin.

Ilmari
Ilmari
2.2.2021 19:12
Vastaa...  Supa-Ukko

Jugoslavian hajoamissodissa tehtyjä rikoksia tutkimaan perustettiin erillinen tuomioistuin. Tämä 2002 perustettu tuomioistuin on tarkoitettu kaikkia tulevia tapauksia varten.

Ilmari
Ilmari
2.2.2021 22:23
Vastaa...  Admin Pt-media

Kyllä mutta kyseessä oli erillinen, vain tätä tarkoitusta varten perustettu tuomioistuin.

Daavidin poika
Daavidin poika
2.2.2021 19:26
Vastaa...  Ilmari

Kerrotko Ilmari tarkemmin tuosta 1.7.2002. Mitenkäs sitten Jugoslavian sota.? Sota Jugoslaviassa käytiin 1991-2001. Eli ennen Haagin sotatuomio istuntoa Kuitenkin Jugoslavialaisia kenraaleita tuomittiin Haagin tuomioistuimessa.?

Mietin myös sitä, että kun entinen Jugoslavia kuului eurooppaan niin…? Mikä tässä nyt sitten mättää.?

Särmääjä
Särmääjä
2.2.2021 16:53

Mitä synkempää paskaa afrikasta sen todennäkösemmin se löytyy Suomesta tai Ruotsista ennenpitkää.

Miettikää tätä
Miettikää tätä
2.2.2021 16:59

Jos teen paljon pahaa ja poliittinen valta siirtyy vastustajille, niin olisiko oikein että joku länsimaa antaisi minulle pahantekijälle turvapaikan, koska minua saatettaisiin vainota järkyttävistä ja pahoista teoistani?

Mielestäni turvapaikkasysteemiä käytetään nykyään myös omien pahojen tekojen seurausten välttämiseksi.

Lännessä asiasta vastaavat ovat totaalisen kuutamolla missä mennään asian suhteen.

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
2.2.2021 17:55

Jotain voodoota tai saatananpalvontaa tämän tyypin tekojen taustalla on pakko olla muun hirviöimäisyyden lisäksi. Hänhän ilmeisesti söi uhrejaan ja lääräsi itseään heidän verellään saadakseen uhriensa voimat itselleen.

Suomi Finland
Suomi Finland
2.2.2021 18:10

Kehitysmaalainen yritti käyttää tietokonetta. Pian tuli ruudulle ilmoitus, jossa luki: ’todista olevasi ihminen’.

Suomi Finland
Suomi Finland
2.2.2021 18:35
Vastaa...  Admin Pt-media

Tai sitten muutaman yrityksen jälkeen tulee viesti ’subhuman detected’.

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
2.2.2021 18:36

Tervetuloa! Meillä on tilaa!

R. Rantala
R. Rantala
2.2.2021 18:39

Joo mut tää tekee ihan törkeen hyvää safkaa!
Tää on mun paras kaveri.

Last edited 23 days ago by R. Rantala
Riku Rantala
Riku Rantala
2.2.2021 19:46

MUT SE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!!

juhaII
juhaII
2.2.2021 21:31

Siinäpä matskua Ohisalolle ja pelokkaalle (tässä tapauksessa) lastensuojelulle!

kanander
2.2.2021 21:52

Ihmispeto tuo Gibril on, mutta löytyykö oikeudessa todisteita hänen rankaisemisekseen. Jos hänellä on suomalainen vaimo, on miehen paljastuminen sotarikolliseksi järkyttävä kokemus.

Voihan saatananan sossut
Voihan saatananan sossut
3.2.2021 04:04

Siinä veronmaksajat kiittää ja työmotivaatio nousee tuon kiikerin lakimiesarmeijan palkkioista, eristyskulut ja muu erikoiskohtelu päälle. Minkä vitun takia näitä ei lähetetä sinne missä rikos on tapahtunut. Eikö tuo ihmissyöjä tappaja olisi kuitenkin voinut jatkaa SDP:n neuvonantajana kaltereiden takaa. Halosen naama on taas alkanut näkymään mm. YLE:n lähetyksissä, ihan vitutukseen asti.

Kymyzyz
Kymyzyz
3.2.2021 06:13

Voisiko joku selittää mikä idea ja ensisijainen HYÖTY siitä on että tuollaisia roudataan Suomeen syömään hyvin, ilmaiseksi? Eihän meillä ole virallista torakka ja lude tuontiteollisuuttakaan, joka on periaatteessa tasan sama asia, niin miksi me tuollaisia tuodaan? KUKA tarvitsee noita, ja MIHIN?

Prozac
Prozac
3.2.2021 06:51

Näistä tulee natsirikolliset mieleen. Sodan lähestyessä loppuaan, jotkut natsit laittoivat rivimiehen vaatteet päälle, ja näin piilottivat itsensä. Toiset onnistuivat, ja näin pääsivät argentiinaan ym. Nykyisin sotarikolliset voivat tulla suomeen, sillä suomessa ihmissyönti kertoo vain erilaisista kulttuureista.

Eukko
Eukko
3.2.2021 10:01
Vastaa...  Prozac

Kyllähän täällä saattaisi menestyä ihmissyöntiravintola, sairaita riittää ihan omassakin porukassa joten ruokaläheteillä pitäisi kiirettä.

Ihana kakan maku
Ihana kakan maku
3.2.2021 16:33
Vastaa...  Eukko

Luuleeko kukaan että irakilaisissa pizzoissanne on ”lihaa” =) Tietäisittepä mitä kaikkea muslimit teidän krapulaläpysköihinne laittavat..nauraa röhöttävät makeasti ”ruoka”-toimituksen jälkeen.. Huva rukahalu! muuuahahahahahahahaaa

Bisnis is bisnis
Bisnis is bisnis
3.2.2021 16:31
Vastaa...  Prozac

Odottaakapas vaan kun kohta LIDL myy ihmislihaa..