Sverigedemokraattien kannatus tipahtanut reippaasti

Sverigedemokraattien kannatus on tipahtanut reipaan puoleisesti koronapandemian aikana. Asia tulee ilmi Aftonbladetin mielipidetutkimuksessa.

Tutkimuksen tuloksen mukaan Sverigedemokraattien kannatus on tipahtanut joulukuun 2019 huippulukemasta 25,4 prosentista nykyiseen 18,3 prosenttiin, eli pudotusta on ollut 7,1 %.

Aftonbladetin Lena Mellinin mukaan SD on joutunut ikään kuin pimentoon koronan aikana. Samaan aikaan kuitenkin Moderaattipuolue (vrt. Suomen Kokoomus) on nostanut kannatustaan 23,2 prosenttiin ja on Sosiaalidemokraattien 24,7 % kannatuksen jälkeen toiseksi suurin puolue.

Jos vertaa Suomen Perussuomalaisiin niin Sverigedemokraatit eroavat selvästi PS:stä. SD ei ole profiloitunut millään tavalla korona-salaliittojen levittäjänä vaan puolueessa ollaan suhtauduttu melko käytännöllisesti koronaan. Kannattaa tässä huomata sekin, että Ruotsissa korona-asioista keskustelu on hyvin paljon erilaista kuin Suomessa, sillä jo yksin Ruotsissa koronakuolleisuus on aivan eri mittakaavassa kuin Suomessa, joten asiaan suhtaudutaan ihan eri vakavuudella kuin Suomessa.

Joka tapauksessa yksi asia on varmaa. Kun seuraavat vaalit lähestyvät, niin puoluekentällä tapahtuu melkoisia muutoksia. Sosiaalidemokraattien kannatuksessa voidaan puhua täydellisestä romahtamisesta, olletikin, että puolue on vielä johtotehtävissä. Hallituksessa istuvan Ruotsin vihreiden eli Miljööpuolueen kannatus on tällä hetkellä niin mitätön, että se ei pääse enää tulevaisuudessa eduskuntaan.

Oma veikkaukseni ja lonkkatuntuma on se, että Moderaatit tulevat saamaa seuraavissa vaaleissa jonkinlaista vetovastuuta. Luultavasti tämä johtohomma diilataan joko Kristillisdemokraattien tai Sverigedemokraattien kanssa yhteistyössä.

Subscribe
Notify of
guest
51 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jorma Melkonen

“Ruotsissa koronakuolleisuus on aivan eri mittakaavassa kuin Suomessa, joten asiaan suhtaudutaan ihan eri vakavuudella kuin Suomessa.” Tarkoittaako tämä Tegnell-hälläväliä-vakavuutta, josta tämä kuolleisuus johtuu?

Reikä ja ryppy

Kun siellä kerran jengiä lakoaa Koronaan kuin heinää, niin miksi kokonaiskuolleisuus ole noussut ja influenssakuolleisuus tipahtanut nollaan. Pavesta on tullut kunnon korruptiohallituksen äänitorvi. Ihmettelen miksi et ota asioista selvää, kun niin esität noita faktojasi?

Reikä ja ryppy

Miksi vitussa edes eksyin pt ”median” sivuille?

Qroquius Kad

Jos nyt kuiten katsotaan kokonaisukuolleisuutta, jossa
Ruotsissa on kuusinumeroinen määrä sairastuneita ja toistakymmentätuhatta kuollutta, kun taas
Suomen viisinumeroista siarastuneisuuslukua ja vajaa 700 kuollutta (joiden kesi-ikä yli 80) verrattuna Ruotsin ja Suomen väkilukuihin:

onko teillä siellä Ruotsissa joku toinen korona kuin meillä täällä Suomessa?
Vai teettekö te siellä jotain niin maan perusteellisen väärin?
Ja jos, niin mistä se johtuu?

Qroquius Kad

Miksi korona ei ole kaatanut eikä kaada meillä yhtä tehokkaasti vanhuksia ja käy läpi yhtä lailla jokaisen vanhainkodin?
Onko teillä sittenkin joku toinen virus?

Koska sehän ei kai mitenkään voi liene olla edes mahdollista, että teillä olisi erilainen toimintatapa,
saati suorastaan periaate…?

Esa

Tässä tulee vastaan juuri se miten asia kirjataan ylös. Kun porukka joka on jo valmiiksi puoliksi horjahtanut reunan yli, alkaa kupsahtelemaan niin mikä syy kirjataan vihkoon.

Onko tappaja korona, joka vain hipaisi valmiiksi kaatuvaa vai ne asiat jotka olivat tuoneet henkilön kuilun reunalle?

Esa

Koronan aiheuttamat liikennekuolemat. H.Karpokin kertoi jo näistä.

ZzZ

80-90 lukujen vaihteessa ruotsissa sairaanhoitajana ollut sukulaiseni kertoi että jos vanhus ei itse syönyt niin otettiin vain kylmästi ruokalautanen hetimiten pois edestä ja annettiin kuolla nääntymällä. Sukulaisille leviteltiin vain käsiä ja pyöriteltiin silmiä. Luuletko tosiaan että homma olisi jotenkin korjaantunut? Itse epäilen vahvasti että nykyisin homma on vain pahentunut ja lautaset katetaan tietylle porukalle.

ZzZ

“vahingossa”, kuinka ollakkaan virus levisi vanhainkodissa ja etenkin ruotsinsuomalaisten keskuudessa… mihinkähän säästyneet rahat käytetään?

Paperitta paras? SD weiki weiki!

Moderaattien, Kristillisten ja Sverigedemokraattien on pakko ruveta tekemään yhteistyötä, muuten ei päästä eteenpäin. SD vajoaa tätä menoa takaisin 17% kannatukseen. Ottakoot vaikka Liberaalitkin mukaan, Nyamkohan on migraatiojärkevöitynyt mikä tosin voi tietää hänelle potkua perseeseen.

Toivotaan että Löpsy julistaa extravaalit ja lentää ulos, FHM saa mennä samaan syssyyn.
FHM kirjoitti alkuviikolla kotisivullaan että paperittomat laitettaisiin rokotusryhmä kolmoseen eli ENNEN 18-64- vuotiaista ruotsalaisia ja maassa laillisesti oleskelevia.

Syntyi melkoinen älämölö ja kyseinen neronleimaus poistettiin tänään netistä.

maasäteilijä

Voiskohan Perussuomalaisten 3 % kannatuksen lasku johtua puolueen haluttomuudesta tehdä pesäeroa rokotteiden salaliittosatuiluun ?

neulatyyny

“Mitä korkeammin ihminen on koulutettu, sitä myönteisemmin hän suhtautuu koronarokotteeseen.”

Tieto lisää tuskaa sekä tietoa rokotteiden tuottamasta nettohyödystä jo useiden sukupolvien ajalta.

Reikä ja ryppy
Särmääjä

Ei vaan lasku johtu siitä että gallupissa kysyttiin kuntavaalikannatusta. Ja eikös persut ole kokoaika ollu tiukasti ajamassa koronarajotuksia?

Marccu Ban

Pudotusta ei ole tullut 7,1% vaan 7,1%-yksikköä. Aika raikas ero.

Mää Mää

Joo noi prosentit ja prosenttiyksiköt menee helposti sekaisin vaikka eron tietäisikin, jos nopeasti kirjoittaa. Pudotustahan oli noin 28% eli reilusti yli neljännes.

Prozac

Onko johtavat persupoliitikot suomessa kehitelleet salaliittoteorioita koronarokotteista? Ymmärsinkö oikein? Mennyt meikältä ohi. Olisko linkkejä laittaa?

Nimenomaan

http://www.google.fi tuolta voisi löytyä. Se on ilmeisesti joku uusi sivu jossa voi hakea informaatiota ihan itse.

Prozac

No et sitten löytänyt. Jatka etsimistä, ehkä se sokeakin kana jyvän löytää.

Reikä ja ryppy
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Huomaa kyllä mikä on paavon agenda.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Vai olisko provo?

Pysytään faktoissa

Missä persut ovat esittäneet kritiikkiä rokotuksia vastaan? Ei hallituksen rokotusten läpiviennin lamaantuneisuuden kritiikki ole rokotusvastaisuutta.
Ano Turtiainen on perustanut oman eduskuntaryhmän.
Osii Tiihosen kirjoitukset Ruotsin koronatilanteesta ovat kiihkottomia ja erittäin hyvin taustoitettuja, toisin kuin tämän palstan sepustukset tästä aihepiiristä.
https://www.ossitiihonen.com/

Prozac

Paavo veti turtiaisen tähän. Onko se johtava persupoliitikko? Onko persupuolueen linja pääteltävissä “turtiaisten” kommenteista. Vaikkei nyt persuista tykkääkään, niin ei nyt noin sekavia kannata kirjoitella. Alkaa olla paavon jutut samaa tasoa turtiaisen kanssa.

Nimenomaan

Ei hyvää päivää.. laiska ukkeli joka ei viitsi/osaa itse guuglettaa ja haluaa linkkejä tarjottimella, suutahtaa kun ihan itse joutuisi tekemään jotain ja nyt kaikki on provoa ja Paavon salaista agendaa. On siinä meillä täys-Spede.

Prozac

Laita nyt linkkiä, vai eikö löydy?

juhaII

Moderaatit kurvaavat Ruotsidemokraattien tontille, jota on juljennut tehdä vaalit pari taaksepäin sosiaalidemokraatitkin. Tämä on tuttua ääntenkalastelua ja suoranaista petosta höynäyttää kriittisiä äänestäjiä luulemaan, että valtapuolue on “järkiintynyt”‘ ja ajaa kantaruotsalaisten etuja. Näin seb on mennyt Suomessakin niin kuin koko Euroopassa, jossa “oman edun tavoittelu” kun se koskee valkoisia työmuurahaisia on mitä alhaisinta “populismia”, joka merkitsee polttouunien pellien avaamista!

Moderaatit pettävät “karvalakki” ruotsalaiset hetikohta, jos pääsee hallitukseen aivan kuten tekivät sinänsä paljon järkevämmässä maassa Tanskassa sosiaalidemokraatit vaalien jälkeen, vaikka puheet olivat kovat. Ruotsia ja Suomea ei voi verrata toisiinsa, vaikka Suomi apinoikin kaiken ja menee vielä pidemmällekin kuin ent. siirtomaaisäntänsä.

Kyse on kansanluonteesta, sillä nämä kaksi kansakuntaa eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Pelkästään jo sen vuoksi, että vielä hiljattaen ruotsalaiset puuteripäät pitivät suomalaisia ei enempää eikä vähempää kuin aasialaisina “apinoina”, joiden tappaminen kestää sodissa kauemmin kuin itse “Jumalasta seuraavien” ruottalaisen piällystön, joka olikin jo suunnilleen Talvisodassa kuuluksi tulleella “Uumajan lohkolla”!

Ruotsidemokraattien keskuudessa on ollut eniten “ujoutta” ryhtyä “neulatyynyiksi”, mutta itse aina “perätilassa” ruotsalaisessa poliittisessa demokratuurissa oleva “Suuri saatana” Jimmie Åkesson on kehottanut henkinen pistooli ohimollaan ottamaan kannattajiensa tuo monoliittiin valettu “täydellisyys” eikä tästä sen enempää kun riita pitää saada pystyyn, vaikka perseen karvasta ja minne sen kuuluu milloinkin sojottaa!

Perussuomalaiset lämpimästi kannattavat piikkiä ja jopa haukkuvat THL/hallitusta siitä, että toinen rokotus on liian kaukana” ensimmäisestä ja tästä teho kärsii.

Jimmie Åkesson veti herneen nenään liityen korona piikkiin periruotsalaisesta päätöksestä antaa ensisijaisesti rokotus maahantunkeutujille ja vasta sitten heitä elättäville valkoisen ylivallan edustajille eli svenssoneille!

Ja, jos SD on tippunut alaspäin se johtunee myös Vaihtoehdosta Ruotsille ja oikeasta “sorron yö” -kommunistipuolueesta, jonne valuu ääniä SD:ltä. Kaikkien valtapuolueiden kyllääntyneet jo nykyään lähes ollen “rinta rottingilla” äänestäjät eivät äänestä vain Ruotsidemokraatteja.
Ainakin demarit ovat pudonneet alaspäin kun tyhmä ilmeisen epähumaani ruotsalainen äänestäjäkunta ei ymmärrä arvostaa pommien räjähtelyä, nöyryyrys ryöstöjä, raiskauksia, jengiväkivaltaa, vanhusten murharyöstöjä, lasten raiskauksia, pedofiliaa ja johtavien sosiaalidemokraattien jouluostoksia ja homojuhlia etelän saarilla, sillä aikaa kun svenssonit kyyhöttävät kämpissään karanteenissa koko joulun, Heillä on asiat vielä hyvin, mutta ruotsalaiset van hukset harhailevat viluissaan huonolla eläkkeellä asunnottomina Tukholman yössä samaqan aikaan kun nk. “hädänalaiset” nussivat loisto lukaaleissa!

Qroquius Kad

Miksi AfS:ää ei äänestäisi kukaan?

Jane

Kun ruvetaan suvakoimaan eikä asioista puhuta räväkästi vähääkään perään antamatta ja ei nosteta vasemmistoa seinälle sen kusetuksista niin kannatuksen katoaminen on ymmärrettävää.
Vihervasemmistolaista ”diplomatiaa” ja lässytystä alkaa ihmiset olla kurkkua myöten täynnä, jopa Toni Halmeen tyylinen öyhöttäminenkin tuntuisi raikkaalle ja tervetulleelle tähän nykyiseen nähden.
Plussana vielä vihervasemmiston pöyristely ja pelihousujen repiminen, unohtamatta sitä tosiasiaa että Toni nosti PS:n ylös ja tunnetuksi, ei timo soini.

Sam Colt

Tämä on someaikaa ja nykyaikaa. Sanoa pitää -tietysti anonyyminä – vaikka ei ymmärrä höykäsen pöläystä asiasta. Paniikissa ne leuat vasta heiluu.

Toisekseen – mielipidetutkimuksen oli tehnyt Aftonbladetin oma laitos. Aftonbladet on jo monta sukupolvea ollut sossujen lehti. Aft ei edes julkaisisi tietoa SD:n noususta.

jjt

korona viruksia on useita,eikä nenänielutesti, niitä pysty erottelemaan.alkaa mennä liiallisuuksiin tuo korona vouhotus.vähän kun nokka vuotaa,se on se korona.itse menetin jo ajat sitten uskoni,globaaliin hullutteluun.ehkä virus oli alussa tehokkaampi,mutta muuntui lieväksi,niin kuin kaikki muutkin virukset.

Qroquius Kad

Oi voi, juuri näinhän se on!
Menetin itsekin kaiken toivoni saatuani tässä viikolla kuulla Ruotsin hiihtojoukkueen sooloilusta jossain kisoissa;
en muista missä, mutta se taisi olla Falun Gong, jota Kiina vastustaa jostain syystä?

Siellä siis oli otettu näytteet kiinalaiseen tapaan peräsuolesta;
Ruotsin joukkueen kohdalla oli huomioitu heidän koronapelkonsa, ja näytteet oli otettu peräsuolesta ilman käsiä
(intrarectalis nonmanualis).

Ainakin tällaisena sen hiihto-korona-joukkue-jonkin muistan…?

Ossi Tiihonen

Voit Paavo osoittaa horinasi sijasta tästä edes yhden virheen, jos pystyt:
https://www.ossitiihonen.com/2021/01/22/milta-ruotsin-kokonaiskuolleisuus-nayttaa/

Kannattaa keskittyä Ruotsin pakolaistilanteeseen, josta tuotat ihan hyvää matskua.

Faktamies

Ei Paavo näihin vastaa eikä edes suostu varmistamaan kommentteja jotka osoittavat hänen olevan pihalla kuin lumiukko. Tämän takia ei koskaan tukea PT-Medialle.

Keskity Paavo vaan niihin matuihin ei sinusta ole väittelemään oikeista faktoista.

PuuTin

Tästä jutusta Pavo löydät linkit tilastoihin Ruotsin raportoiduista koronahaitavaikutuksista, joita et itse onnistunut löytämään:
https://avoin.media/2021/02/03/k-rokotekuolemat-tuplaantuneet-ruotsissa/

OIKAISTU 7.2.2021 klo 11:06 ”Kuolleiksi ilmoitettuja on nyt 43 henkilöä, kun edellisessä tiedotteessa lukema oli 19 henkilöä.” > ”Kuolleiksi on ilmoitettu 24+1 (Death) + 3 (Sudden Death) + 2 (Cardiac Failure).”
Alunperin artikkelissa ollut luku 43 henkilöä johtuu tekemästäni mokasta, otin ylimääräisesti erittely-taulukon mukaan. Pahoitteluni! “
Ja komppaan Ossia siinä, että pitäydy Paavo vain siinä haitamaahanmuusta kirjoittamisessa. Korona menee sinulla liikaa tunteisiin.