Mummonryöstäjälle oikeudessa pikku nuhteet

Poliisin filmistä. Oikealla nainen kumossa rollaattorinsa kanssa.
Jotkut rikokset nousevat esiin härskiydellään. Varsinkin vanhuksiin kohdistuneet ryöstöt ovat viime aikoina olleet suosiossa tiettyjen rikollisten rahanhankintakeinona.

Joulukuun 21. päivänä oli muuan ruotsalainen 83-vuotias mummeli ostelemassa joululahjoja Malmön kylillä. Mummo nosti automaatista rahaa, kello oli aamulla kymmenen hujakoilla.

Nostohomma ei mennyt kuten piti. Naisen taakse ilmestyi 3-4 noin nelikymppistä miestä, joista yksi kävi mummoon käsiksi. Nainen kaadettiin rollaattoreineen päivineen maahan ja mies yritti viedä naisen rahat.
 
Tapahtuma oli siinä mielessä onnekas, että mummo ei menettänyt rahojaan. Nainen nimittäin nosti ensin 500 kruunua, mutta päätti nostaa satasen lisää. Nainen ehti laittaa viisisatasen taskuunsa ja kun ryöstäjä yritti ottaa naiselta satasta, niin nainenpa yksinkertaisesti kieltäytyi antamasta sitä.
 
Raha tietenkin on pienin murhe, sillä nainen kaatui tönäisystä sen verran pahasti, että sai suuren verta vuotavan haavan päähänsä ja joutui sairaalaan. Lisäksi ilmeni joitakin komplikaatioita ja nainen joutui jäämään sairaalaan kuukaudeksi.

Ryöstö selvisi kuitenkin nopeasti, sillä ensinnäkin paikalla sattui olemaan kaksi sivullista, jotka lähtivät seuraamaan ryöstäjiä ja ohjasivat poliisin ottamaan kiinni oikeat henkilöt. Lisäksi oikeuteen saatiin hyvät pankkiautomaatin valvontakameranauhan kuvat todisteena itse ryöstöstä.

Teosta otettiin kiinni 45-vuotias romanialainen kerjäläinen, joka on syyllistynyt Ruotsissa vastaaviin rikoksiin ennenkin. Nyt syytteessä on törkeä varkaus ja pahoinpitely. Lisäksi syyttäjä vaatii miestä karkotettavaksi kotiin Romaniaan. Kahta muuta ryöstöapuria vastaan ei saatu näyttöä käräjille asti.

45-vuotias tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Karkotusta ei kuitenkaan tullut. Näin ollen vuonna 1975 syntynyt mummonryöstäjä Augustin Ioncilá voi jatkaa ammatinharjoittamista kuten tähänkin asti.

 

10 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juhaII
juhaII
8.2.2021 20:11

Ruotsissa kuitenkin tuomitaan raskaammin kuin Suomessa, jossa tämäkin tapaus olisi demla taputellut parin kuukauden ehdonalaisella tai jopa vapauttanut tekijän itkuvirren sekä teon ”vähäisyyden” perusteella. Ainoa, mikä olisi tiedostavaa humaania toimintaa harjoittavaa demlaa nyppinyt oli se, ettei mummo kuollut ”sattumuksessa”, mutta voihan koronaan aina luottaa. Elitoivoa on vielä jäljellä kun jaksaa uskoa ihmeisiin!

Soldiér
Soldiér
8.2.2021 15:05

Miksi ei omalle kohdalle koskaan satu näitä työvoiman paikkaajia. Olisi tosi mielenkiintoinen kohtaaminen.

Tyhmällä kansalla tyhmä johto
Tyhmällä kansalla tyhmä johto
8.2.2021 12:51

Ruotsissa on 700.000 työtöntä ja silti maahan tuotetaan siivoojia ja pizzapaakareita joista kuitenkin lopulta tulee pelkkää ongelmaa.

Kaikki typeryys tapahtuu punaviherfeministisen jallituksen hyväksyvän katseen alla.
Ja kansaa tuijottaa ja pohtii vain ”Melloa” ja laulajien vaatteita…

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
8.2.2021 07:47

Ajattelin, että kun muutaman viikon kuluttua palaan stressilomalta tänne, niin PT-median on pullollaan juttuja kuinka viikingit ovat pistäneet mummonryöstäjät, eläinrääkkääjät ja raiskaajat järjestykseen. No tässä tapauksessa sentään löytyi silminnäkijät ja syylliset saatettiin oikeuden eteen nuhdeltavaksi. Normaalisti kukaan ei ole nähnyt mitään ja valvontakameran kuvat rollaattoristakin liian kaukaa otettuja ja epäselviä. Tyytykäämme tähän.

Suomi Finland
Suomi Finland
8.2.2021 08:35

Ongelma on organisoitumisen puute. Varmasti Ruotsissakin on paljon ihmisiä, jotka ovat lopen kyllästyneitä nykymenoon. Jotta jotain saataisiin aikaan, tarvittaisiin rahoitus ja organisaatio. Niiden saamiseksi tarvitaan yhteiskunnallista valtaa.

Jos puolestaan on riittävä yhteiskunnallinen päättäväisyys sille, ettei tällaista sallita, ei tarvita oikeastaan edes mitään sen kummempia lisäorganisaatioita.

Ainoastaan päätös siitä, että maahan ei päästetä ulkomaista joutoväkeä, joka ei tee mitään tuottavaa työtä, vaan syyllistyy tällaiseen epäinhimilliseen rikollisuuteen.

Meidän ei pidä tehdä kaikesta maailman ihmisoikeusproblematiikasta omia ongelmiamme.

Ike
Ike
8.2.2021 05:14

Olisikohan kohta aika alkaa aseistamaan kansaa kun poliisi ei pysty nältä ryöstäjiltä ja pahoinpitelijöiltä suojelemaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
7.2.2021 22:17

Aika vaikea kommentoida hillitysti tällaisia uutisia ja olla solvaamatta ketään. Tuollaisille kerjäläisille pitäisi lahjoittaa stereot ja Timo Rautiaisen yhtyeen musiikkia.

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
7.2.2021 20:40

Tervetuloa! Meillä on tilaa!

Pshyyt!
Pshyyt!
7.2.2021 19:55

Saatanan sika.

Romputulos
Romputulos
8.2.2021 12:10
Vastaa...  Pshyyt!

Älä puhu pahaa sioista. Tämä mies kumppaneineen on paskaläjä.

Romania on skitholecountry joka rääkkää myös kaikkia eläimiä:

https://m.youtube.com/watch?v=dJX2ruXjAQk