Mielenilmaus häätöjä vastaan – uusruotsalaisille annettava ohituskaista asuntoasioissa

Sundbybergin jorkit vaatimassa ihmisoikeuksia. ”Seis häädöille, asunto on oikeus!”.
Tukholman naapurissa Sundbybergissä on laitettu pystyyn mielenilmaus asunnosta häätämisiä vastaan. Monen mielestä kamppanja kuulostaa hyvältä idealta; kukapa haluaisi, että ihmisiä häädetään huoneistaan tuosta noin vain.

Kysymys on tässä tapauksessa hieman erilainen kuin äkkiseltään saattaisi ajatella.

Jutun tausta on se, että kun kolmannesta maasta Ruotsiin saapunut turvapaikanhakija lopulta muutaman vuoden prosessin jälkeen saa sen odotetun oleskeluluvan, niin tästä seuraa myös automaattisesti se, että tulijalle annetaan ns. kuntapaikka.

Jos hakija ottaa vastaan tämän hänelle määrätyn, tai annetun kuntapaikan, niin silloin kunnalle lankeaa lain määräämä velvoite hankkia tulijalle seuraavaksi kahdeksi vuodeksi asunto. Tämä kahden vuoden jakso kuuluu kotouttamisohjelmaan, jossa tulija käy SFI:n aikuiskoulutuskurssilla oppimassa ruotsia ja talon tapoja.

Useimmissa kunnissa tulijalle onkin tarjottu tämän kotouttamisjakson ajaksi ilmainen asunto, sillä asunnon kustantaa kuitenkin Maahanmuuttovirasto. Lisäksi opiskelija saa pientä discorahaa tähän päälle. Yksinäinen poikamies kuittaa kuukaudessa rapiat 6 500 kruunua eli noin 650 euroa.

Tämä kahden vuoden kotouttamisohjelmaan kuuluva ilmainen asunto – eräänlainen transitasunto – on useimmissa kunnissa tosiaankin vain määräaikainen eli sen kaksi vuotta. Kun kotoutumiskurssi on taputeltu päätökseen, niin edessä on kauan kaivattu v.a.p.a.u.s. Ihminen voi vapaasti hankkia itselleen minkälaisen asunnon tahansa, työpaikan ja elää muutenkin vapaasti, jollaiseen ei ehkä kotona kehitysmaassa ollut mahdollisuutta.

Mutta monissa kunnassa on ilmennyt ongelmia. Tulijat eivät haluakaan muuttaa ilmaisesta asunnosta yhtään minnekään. Kotoutuminen on onnistunut hyvin. Tai siis tässä tapauksessa kotiutumien.

Stoppa Avhysningarna (Seis häädöille)- niminen puuhakerho on vetänyt hoosiannamittarin kaakkoon. Kerhosta kerrotaan, että monien uusruotsalaisten on vaikea saada asunto monista eri syistä: ei osata kunnolla ruotsia (vaikka sitä on juuri opeteltu kädestä pitäen kaksi vuotta), tulijat elävät sosiaaliavustuksen varassa tai vuokranantajat eivät yksinkertaisesti halua vuokrata huonetta kikkarapäälle.

Sundbybergin kunnassa ollaan päätetty, että kahden vuoden ilmaisen asumisen jälkeen on aika hankkia oma asunto omin voimin. Jos asukas ei muuta asunnosta, niin häädölle haetaan oikeuden päätös. Oikeudessa on tällä hetkellä 16 tapausta odottamassa häätöpäätöstä.

Lisäksi Sundbybergiläiset politiikot ovat tehneet rikosilmoituksia järjestöä vastaan, koska he ovat käyneet uhittelemassa politiikkojen ovilla.

Kunnasta sanotaan, että tulijoiden on selvittävä jatkossa omin avuin. ”He ovat saaneet todella paljon apua, viimeiset kaksi vuotta heitä on opetettu maan tavoille kädestä pitäen.”

 

Koko touhun takana on äärivasemmistolaisia turvapaikka-aktivisteja. Uusruotsalaisille on sitten syötetty ajatus jostain kummallisesta sorrosta, että heidän kaksi vuotta jatkunut ilmainen asuminen olisi ikään kuin joku kansalaisoikeus.

Kannattaa huomata, että Tukholmassa on omasta takaa paikallisilla ihmisillä vuosien jonot kunnallisiin asuntoihin. Sundbybergin kunnassa on keskimäärin noin viiden vuoden jonotusaika.

Ja nyt uusruotsalaisten pitäisi toistamiseen päästä jonon ohi.

 

Korjaus: Rikosilmoitus on tehty järjestöä vastaan eikä Sundbybergin kuntaa vastaan.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Big l
Big l
9.2.2021 12:22

Mut eipä ole kaikkien oikeus, ei ainakaan tyttölasten

T
T
9.2.2021 12:44

En haluaisi ainuttakaan kehitysmaalaista Ruotsiin, mutta nämä aktivistit ovat vielä pahentaneet tilannetta opettamalla heidät uhreiksi….Olisiko voinut olla kaikkien kannalta parempi jos aktivistit olisivat painottaneet näille kehareille 1 päivästä alkaen että asunto on vain väliaikainen ja 2v päästä tulee pärjätä omillaan.

Kohta pitää siivota
Kohta pitää siivota
9.2.2021 13:08
Vastaa...  T

Niin tai ei niitä kehareita pitäisi päästää edes Eurooppaan. Ei ollenkaan. Niin ei olisi koko palautus- ja asuntokeskustelua ongelmineenkaan.

Nää suvakit ovat mielenvikaisia ja sairaita päistään ja edustavat omassa lohkossaan vihervasemmistolaisuutta. Koko vihervasemmistolaisuus kaikkine asioineen, joita se edustaa ja ajaa on tie helvettiin ja sitä yllättävän monia tuntuu haluavan – etenkin mitä naisiin tulee. Uskomatonta tyhmyyttä.

KEHIKSET soitelleet POLIITIKKOJEN ovikelloja
KEHIKSET soitelleet POLIITIKKOJEN ovikelloja
9.2.2021 14:31

KORJAUS:

Eivät kunnan edustajat ole soitelleet kenenkään ovikelloa vaan keharikarvakorvat ovat käyneet soittelemassa ovikelloja POLIITIKKOJEN KOTONA ja uhitelleet.
Poliitikot ovat joutuneet tekemään kotirauhan rikkomisista poliisi-ilmoituksia:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/politiker-polisanmaler-organisation-efter-hembesok

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
9.2.2021 15:00

Kyllä avaruuskirurgin palkalla pitäisi pystyä hankkimaan vaikka kattohuoneisto Södermalmilta. Ehkei vain sopivaa ole vielä löytynyt. Poreallas on mutta kullatut hanat vielä puuttuu.

Joppos123
Joppos123
9.2.2021 15:32

Onhan se nyt ihan selvää,että ugabungamaasta Ruotsiin asti läpsytellyt kasipallo on jo elämäntyönsä tehnyt ja on oikeutettu täyteen ylöspitoon aina hautaan saakka.
Sama kuvio härmässäkin paitsi ettei avaruusinsinöörejä kengitä minnekkään.
Suomessa ei ole ensimmäistäkään asunnotonta matua, ei edes laittomasti maassa läpsyttelevien joukossa.
Jos olisi niin siitä aiheutuva suvakkihorojen joukkorääkyminen kuuluisi paskastaniaan asti.

Khmm
Khmm
9.2.2021 16:28
Vastaa...  Joppos123

Noh, kyllä siinä maassamme ilman lupapereita oleskevien joukossa nimenomaan on asunnottomia. Osansa on karu, naisten etenkin. Kuvitelepa itseäsi vaikka asunnotta jääneeksi naisihmiseksi. Mitä tekisit hänen sijassaan?

Minä
Minä
9.2.2021 17:08
Vastaa...  Khmm

Laittomasti maassa oleskeleva saa syyttää kohtalostaan itseään. Oma valinta, kun kieltäytyy lähtemästä kotimaahansa takaisin. On tullut etsimään sosiaaliturvapaikkaa väärin perustein. Olisi pysynyt kotonaan alunperinkin.

Hänen sijassaan olisin ajat sitten palannut kotimaahani, enkä jäänyt ruikuttamaan etujen perään.

Vårtgård
Vårtgård
9.2.2021 16:54

”Tämä kahden vuoden jakso kuuluu kotouttamisohjelmaan, jossa tulija käy SFI:n aikuiskoulutuskurssilla oppimassa ruotsia ja talon tapoja.”
Käytännössähän se on niin että ne 2 vuotta menee bilettäessä kavereitten kanssa ja jos jaksetaan niin mennään sinne vitun kurssikeskukseen istumaan pari tuntia kuukaudessa tekemättä paskaakaan. Opitaan ei yhtään mitään, mutta onneksi on rahaa kavereita sekä kämppä jossa meluta yötäpäivää. Ainut keino saada nuo ulos on laittaa ne isompiin ilmaiskämppiin vielä paremmille asuinalueille. Plusmiinusnolla. Eikös se nyt mene viranomaisille jakeluun että sitä perseeseen tungettua kultalusikkaa on mahdotonta vetää ulos kun se kerran sinne on survottu. Se on nääs RASISMIA!

Albert Einstein
Albert Einstein
9.2.2021 18:28

En kyllä ymmärrä sitä, että kuvan henkilöt lähtevät viemään asiaansa protesti muodossa eteenpäin. Pt-median avauksesta päätellen, Sundbybergissä ei päde Afrikan lait. Tai ei ainakaan vielä.

Kuvassa toinen vasemmalla, vaalea jorkki. Ei ole varmaan lukenut historiaa, jopa Martin luther King ilmaisi että valkoihoiset ei saa missään mudossa ajaa mustien asiaa. Muistien asiat ajavat mustat itse.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
10.2.2021 21:52
Vastaa...  Albert Einstein

Mustilla on kokonainen manner, jossa ajaa asiaansa.

Kukavaan
Kukavaan
11.2.2021 22:36
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Jääkaudet eivät ole estäneet mustia kehittämään korkeakulttuureita omalla mantereellaan omilla alueillaan. Aikaa on ollut ainakin kymmeniä tuhansia vuosia. Missä ovat tulokset?

Vielä 1800-luvun alussa Afrikan kartassa oli tutkimattomia alueita. Kun eurooppalaiset menivät tutkimaan niitä, he eivät löytäneet korkeakulttuureita, ei kiiltäviä lasikaupunkeja, ei tietokoneita, ei luotijunia eikä avaruuskeskuksia. Mistä tämä puute johtuu. Ei voi olla valkoisten vika, koska he eivät olleet näillä alueilla koskaan edes käynneetkään.

Tähtisadetta in my 💩
Tähtisadetta in my 💩
9.2.2021 18:43

Australian malli on paras. Silloin maahan saapuu maahanmuuttajia, joita ei tarvitse ”kotouttaa”.

Jos itse muuttaisin Timbuktuun, niin minua ei tarvitaisi kotouttaa, vaan pärjäisin itse.

Suomi on erikoistunut ottamaan niitä, joilla ei olisi edes toivoa päästä Australiaan.
Hölmölä nimi ei ole tuulesta temmattu.

Big l
Big l
9.2.2021 20:01

Kokeilkaas kysyy suvakilta, anna tonni ja kiitokseks hakkaan sut. Katsokaa mitä sanoo… Sit kysyy et miks mun sit pitää antaa joka kuukaus palkastani tonni veroina maailman toiseltapuolelta tänne läpsyttelevien tuntemattomien kikkarapäiden elättämiseks… Kiitokseks ne haluis tappaa tai vähintään raiskata tyttäreni. Anna vitun hampputukka rapalanaama se tonni tai oot rasisti ja ilmottaisin työnantajalles jos kävisit töissä

juhaII
juhaII
9.2.2021 20:10

Kyse on aikuisista lasista, jotka svea mamma on lellinyt pilalle 50-vuotta Tulijoita on kohdeltava samalla tavalla kuin kanta-asukkaita ja etenkin suomalaisia. Jos ei kykene täyttämään ehtoja. Silloin ulos maasta kiiitoos!!!

Kilttimies
Kilttimies
10.2.2021 01:40

”Kerhosta kerrotaan, että monien uusruotsalaisten on vaikea saada asunto monista eri syistä: ei osata kunnolla ruotsia (vaikka sitä on juuri opeteltu kädestä pitäen kaksi vuotta), tulijat elävät sosiaaliavustuksen varassa tai vuokranantajat eivät yksinkertaisesti halua vuokrata huonetta kikkarapäälle.”

Tuo kaikki on tietenkin totta. Jonkun pitäisi vielä ehtiä kikkarapäälle kertomaan, että sinne synnyinmaahan takaisin voi läpsytellä vähin äänin, mikäli svedustaniassa vituttaa velttoilla.

Big l
Big l
10.2.2021 04:49
Vastaa...  Kilttimies

Ei voi, koska rasismi ja täytyy saada jäädä koska osasi läpsytellä ruotsiin ja ihmisoikeuksiin kuuluu saada velttoilla ja discoläpsytellä illat + täysi ylläpito ilman velvollisuuksia. Kunniakansalaisilla on vain oikeuksia. Velvollisuudet kuuluu kantiksille. Vihervasemmisto on samaistunut näihin elelemällä samanlailla… Kaikki pitää tulla kun manulle illallinen… Muuten alkaa huuto ja mellakat. Oma työnteko ei ole keino kohentaa olojansa, vaatiminen täytyy riittää

Kukavaan
Kukavaan
10.2.2021 13:25

Ruotsalaisten tulisi miettiä, voisiko maahantulleita kohdella jollain muulla tavalla kuin nykyisellä. Tämä nykyinen tapa saa tulijat kuvittelemaan, että heillä on oikeuksia mutta ei velvollisuuksia. He voivat myös röyhkeästi hyödyntää Ruotsin väestön puolustuskyvyttömyyttä ja hyväuskoisuutta.

On korjausliikkeen paikka.

Yhteiskuntaan asumaan pääsyn kriteerit tulisi asettaa siten, että maahanpyrkijästä ei ole haittaa taloudelle, kansanterveydellle, kulttuurille ja turvallisuudelle. Jos kriteerit eivät täyty, niin sitten säilöön tai palautus.

Ilmeisesti ruotsalaiset tarvitsevat henkistä tukea, jotta pystyvät palauttamaan järjen valon maahansa ja muuttamaan arvojansa. Koululaitokseen ja valtion hallussa oleviin joukkoviestimiin tarvitaan täysremontti.

Urakka on suuri. Tarvittava henkinen muutos valtaväestössä on suuri. Jos muutosta ei saada, Ruotsi tuhoutuu.

jokke
jokke
10.2.2021 20:57

Ai ohituskaista HIEKKAneeke….,minkä vuoksi ? Sontajäjät ovat itsensä Valehdelleet EU-alueelle,paperit tippuivat jonkkaan,enon veli todistaa,olen 14v,aavistuksen partaa leuassa,sorkka nr. 46,alakouluun punkee,ei osaa yhtään mitään kieltä puhua-kirjoittaa.Ongenkoukkukieltä piirtää. Näillä eväillä ruotsi RAKETTInousuun. Ja Stefan RÖV en kehuu,kuinka ruotsi on parempi-turvallisempi maa. Stefan,ota nokka-akseli pois perseestäsi,mene 2 viikko tensta-rinkeby. Multikult.

Ilmari
Ilmari
11.2.2021 10:15

Kuvassa on yksi soijapoika ja muut ovat mamuja.

Dickie
Dickie
11.2.2021 13:41

jooh..2 vuot tai 20 vuot….mut ruottin kieli ei ala sujumaan…Mut jos minä…arjalainen soturi..ottaisin tehtäväkseni oppia ruotsin tai vaikka saksan kielen…siis..välttävästi..se olis 2 viikkoo no more..aikaa..ei menis

joc
joc
12.2.2021 11:56

Onko kameleilla talvirengaspakko ??? Kun imaami kiiruhtaa PYLLISTELEMÄÄN,onhan ratsun abs jarrujen raapaistava jostain pitoa,vaikka allah kiukuspäissään paimenen reiteille lunta on paiskannut.Ei ole pyyhepään sanansaatto helppoa umpihangessa.

Ktllä suvakit on totaalisen kahjuja
Ktllä suvakit on totaalisen kahjuja
12.2.2021 16:59

Jos kehitysmaalaisilla älyköillä on pulaa asunnoista ja paikalliset mielisairaat suvakit vaatii noille loisijoille jonon ohi pääsyä niin kyllä sairaat suvakit vois sitten näyttää mallia ja muuttaa kadulle tai metsään, koska muuten vievät asunnon matuloiselta.

Dan Wesson
Dan Wesson
26.2.2021 11:24

Juuri näin. Jorkeilla on oikeus (ilmaiseen) asuntoon, ja natiiviasukkaalla on oikeus ostaa asunto. Natiiveilla on myös oikeus asua kadulla, jos ei ole varaa asuntoon.