Ebo-lain muutoksella ei vaikutusta, turvapaikanhakijat muuttavat edelleen maahanmuuttajalähiöihin

Suuren maahanmuuton maissa paikallisväestö ei yksinkertaisesti voi hallita mitenkään erilaisia maahanmuuton ilmiöitä, vaikka haluttaisiin ja vaikka takana olisi hyvää tarkoittava ajatus.

Tämä tulee hyvin selvästi esiin Ruotsissa esimerkiksi Ebo-lain myötä, josta Ruotsissa on keskusteltu viime aikoina paljon.

Ebo-laki eli ”lagen om eget boende” (laki omasta asunnosta) tuli voimaan 1994 ja tarkoittaa käytännössä sitä, että turvapaikanhakijalla on vapaus valita asuinpaikkansa ja samalla saa oikeuden valtiollisiin tai kunnallisiin avustuksiin ja sosiaalirahoihin.

Lakia muutettiin vuoden 2020 alusta siten, että jos turvapaikanhakija omatoimisesti asettautuu asumaan tietyille ns. ongelma-alueille, niin henkilöllä on suuri riski menettää sosiaaliavustukset. Tällaisia alueita listattiin 32:sta kaupungista. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa siis sitä, että jos turvapaikanhakija asettautuu omatoimisesti asumaan maahanmuuttajaghettoihin, vaikkapa Rinkebyhyn, niin sosiaaliavustuksille voi sanoa hyvästit.

Lakimuutoksen tarkoituksena oli se, että turvapaikanhakijoita yritetään motivoida asustelemaan laajemmin. Toisin sanoen yritettiin keksiä keino, että maahamuuttajaghetoista ei tulisi entistä suurempia ja turvapaikanhakijat levittäytyisivät laajemmasti yhteiskuntaan.

 

Lakimuutoksesta huolimatta turvapaikanhakijat näyttävät hakeutuvat niille alueille, joissa jo ennestään asuu paljon kolmansista maista tulleita tulijoita. SVT:n uutisten mukaan esimerkiksi suuren maahanmuuton kunnassa Botkyrkassa lakimuutos ei ole aiheuttanut mitään muutoksia käytännössä. Kuntaa muuttaa koko ajan suuria määriä turvapaikanhakijoita. Yhteensä näitä Ebo-lain asujia kunnassa on vajaa tuhat ja yksin viime vuoden kesästä vuoden loppuun Botkyrkaan muutti vajaa 400 uutta turvapaikanhakijaa.

Botkyrkan koko kunta laskettiin näihin erityiskuntiin, joissa lakimuutoksella odotettiin, että tulijoita ei enää tulisi kuntaan.

 

Lakimuutos ei siis toimi ja turvapaikanhakijat jatkavat muuttamista niille alueille, joissa jo ennestään on paljon maahanmuuttajia.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
joc
joc
12.2.2021 14:19

Ja ILTAkakan kannessa loistaa OLEN TAAS SHOKISSA Sippilä…

Taavi Attenporo
Taavi Attenporo
12.2.2021 15:01

Pohjoiselle havumetsävyöhykkeelle levinnyt muuttolintu Kelakäki (Taharrush Gamae) on alunperin kotoisin Lähi-Idän alueelta.
Kuten muutkin käkilinnut, se munii toisten lintulajien pesiin kohtalokkain seurauksin.

Boom.
Boom.
12.2.2021 15:19
Vastaa...  Taavi Attenporo

Tämän kertominen on rasismia ja vihapuhetta!

metrolautturi
metrolautturi
12.2.2021 16:14
Vastaa...  Boom.

Naispuolisia järjestyksenpitäjiä huorittelevat ja uhkailevat somppuklopit ovat kai niitä yleisimmin esiintyviä vihapuhujia.

Boom.
Boom.
12.2.2021 15:18

Tämäpä jättimäinen, tajunnan räjäyttävä supermegayllätys.

Ihmettelijä
Ihmettelijä
12.2.2021 18:26

Eikai kukaan järissään oleva noita ota vuokralle

Göran
Göran
12.2.2021 18:40

Ebolakin on vaarallinen, mutta sehän toimii!

juhaII
juhaII
12.2.2021 19:04

Kaikki maahanmuuttoon suitsivalla tavalla pyrkivät (negaatiot) lait ovat kuohilaita eli eunukkeja, ”jotka vain katsovat vieressä eikä missään ”kutise”!

Ainakin löperyyden mallimaassa Ruotsissa ja sen olan takaa kurkkijassa Suomessa!!!

Tanskasta edes jotain kajahtaa oli sitten mörrärissä kuulaa, mutta sentään korvandsa edes tukkia!

Antti Tifa
Antti Tifa
12.2.2021 21:59

Ruotsi voisi aivan hyvin käsitellessään oleskelulupaa, osoittaa tulijalle asuinkunnan.
Jollei tämä käy arvon kehitysmaalaiselle, ole peruutetaan ja paluulippu käteen. Adjö. Muutto-oikeuden saisi kun pystyy elättämään itsensä ilman sossutukia.
Tietty parasta jos kaikki elintasopakoloiset käännytettäisiin mutta se on liikaa toivottu svedupelleiltä jotka ovat päättäneet tehdä kansankodista kehitysmaan.

Dickie
Dickie
13.2.2021 03:03

Miten joku ebo laki itsessään voisi estää Ebolan leviämistä?

Särmääjä
Särmääjä
13.2.2021 05:07

Eiköhän toi parin vuoden päästä kopioida sitten Suomeen ja poliitikot sössöttää kuinka se tulee toimimaan puolet kansasta tietenkin uskoo.

Rellinen
Rellinen
13.2.2021 11:32

Hyvä. En ymmärrä mitä hyvää laeissa on joiden tarkoituksena on levittää vitsausta joka niemeen ja notkoon niin ettei pottunokilla olisi enään missään omaa paikkaa jossa lepuutella hermojaan.

Juurinalismia
Juurinalismia
13.2.2021 17:25

Iltalehti SELVITTI https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6669f346-d333-4980-888b-bf7cf8da092e
Eli Iltalehti kertoo YHDESTÄ mukapakolaisesta jolla menee aika hyvin, pyyhkii perseensä käsillään ja sitten tunkee ne kädet suomalaisten suuhun samalla sönköttäen jotain arabipaskaa itähesa-slangilla. Iltalehti ei kerro sanallakaan mitä ne kaikki muut kymmene tuhannet mukapakolaiset pärjää/elää sossurahoillaan ja rikoksillaan tekemättä vittuakaan sopeutuakseen vittu mihinkään

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
13.2.2021 19:25

”… yritettiin keksiä keino, että maahamuuttajaghetoista ei tulisi entistä suurempia ja turvapaikanhakijat levittäytyisivät laajemmasti yhteiskuntaan.”

Tai pikemminkin yritettiin levittää ghetot kaikkialle.

Toisaalta tämä on hyvä uutinen. Ei tarvitse pelätä, että keharit viihtyisivät täällä maalla. Yrittihän Helsingin Sanomat mainostaa ns. Nurmijärvi-ilmiön leviämistä myös maahanmuuttajien keskuuteen. Kun juttua luki suurennuslasin avulla, kävi ilmi, että PK-seudun pikkukuntiin muuttavat venäläiset ja virolaiset.