Tanskan vangituilla terroristeilla materiaalia vaikka pieneen sotaan

Tanskassa pidettiin hetki sitten Politiets Efterretningstjenesten PET:in eli tiedustelupalvelun ja poliisin tiedotustilaisuus, josta ilmeni, että kiinniotetuilla terroristeilla oli todellinen asearsenaali kunnon terrori-iskuihin.

Poliisin mukaan kiinniotettujen epäillään suunnitelleen ja valmistelleen useita terrori-iskuja Tanskaan ja Saksaan. PET:in operaatiopäällikkö Flemming Drejer kertoi, että kotietsinnöissä oli löytynyt suuri määrä pommien valmistukseen käytettävää materiaalia kuten ruutia, rikkiä ja muita kemikaaleja, erilaisia räjähteiden sytyttimiä, metsästyskivääreitä ja kiikaritähtäimiä ja ammuksia. Myös erilaista propagandamateriaalia on saatu haltuun, isis-lippuja ja muuta sellaista jihadismiin liittyvää materiaalia.

– Tämä vahvistaa, että kiinniotetut ovat militantteja islamisteja. Valitettavasti näin on ja siksi terrorismin uhka Tanskassa on nyt vakavasti otettava asia, Drejer kertoi.

Tiedustelupalvelun ja poliisin kanssa yhteistyössä tehdyt kiinniotot ovat tapahtuneet jo viime sunnuntaina ja maanantaina, jolloin kiinni otettiin 13 ja myöhemmin vielä yksi henkilö, joka otettiin kiinni Saksassa. Tällä hetkellä seitsemän on vangittu Roskilden käräjäoikeuden päätöksellä terrori-iskun suunnittelusta, heistä kolme on naisia.

Nämä seitsemän henkilöä on vangittu jo viime sunnuntaina ja tänään vangittiin lisää neljä miestä ja kaksi naista Holbækin käräjäoikeudessa. Eli Tanskassa on siis vangittu kaiken kaikkiaan 13 henkilöä.

Kiinniotetuista tiedetään se, että viisi heistä on naisia ja kahdeksan miestä. Saksassa vangittu on mies. He ovat i´iltään 30-40 vuotiaita ja ainakin kolme heistä on varmuudella syyrialaisia. Kolme kiinniotetuista miehistä on veljeksiä.

DR:n mukaan poliisi pääsi alun perin tapahtumien jäljille siten, että Puolassa tehtiin epäilyttäviä kemikaaliostoja. Jälleenmyyjä kertoi asiasta poliisille, joka oli edelleen yhteydessä Saksan ja Tanskan poliisiin.

Kotietsintöjä on tehty muuallakin Tanskassa.

Drejerin mukaan pommeja ei oltu vielä ehditty valmistamaan, mutta ilman asiaan puuttumista pommit olisi saatu valmiiksi.

Asia etenee nyt oikeudessa. Tanskan lakien mukaan tiedotusvälineille on annettu ns. nimikielto, eli henkilöiden mitään tunnistamiseen liittyvää materiaalia ei saa julkaista, joiden perusteella kiinniotettujen henkilöllisyys selviää.

Seurataan tilannetta.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Juha Sipilä
Juha Sipilä
12.2.2021 15:20

Olen shokissa.

Sosiologi
Sosiologi
12.2.2021 15:31

Yksittäistapaus. Ei liity mihinkään. Löyhän kaveriporukan päähänpisto. Tämä tanskalaisnuoriso on voinut jo pitemmän aikaa huonosti ja kipuilee ja oirehtii nyt. Syyt juontuvat äärioikeistoon. Lisää kodin ja koulun yhteistyötä sekä harrastustiloja nuorisolle.

sosiaaliaavioudendosentti
sosiaaliaavioudendosentti
13.2.2021 08:34
Vastaa...  Sosiologi

Kyllä! Eikä pidä myöskään unohtaa eittämättä ääriokeistosta johtuvaa oppimispolulta syrjäytymistä.

Valtsu
Valtsu
12.2.2021 15:34

Toiminnan kokoluokka on kyllä aivan hurja. Koko Tanskan olisi saanut pakokauhun valtaan ja ruumiita olisi voinut helposti tulla satoja.

Ei ole tainnut Suomessa kuitenkaan uutiskynnys ylittyä? Varmaan joku klanipäiden tarranliimailu kuohuttanut enemmän.

Joppos123
Joppos123
12.2.2021 16:10
Vastaa...  Valtsu

On tästä ainakin Iltalehti nettilehdessään uutisoinut. Helsingin pravdan hallinnassa oleva IS ei tavuakaan.
Eihän nämä kuten ei myöskään svedustanian jatkuva jengisota hetkauta meidän lehdistöä pätkääkään.
Tärkeämpää on uutisoida siitä kuinka jonkun somestaran dildosta on loppunut paristot kesken onanoinnin tai botoxhuuleen on tullut finni.

Joppos123
Joppos123
12.2.2021 15:59

Tällä ei ole mitään tekemistä yhtään minkään kanssa ja kaikkein vähiten islamin kanssa.
Kysymyksessä on vain Tanskalaisten rasistinen suhtautuminen sotaa ja vainoa pakenevia ihmispoloisia kohtaa. Ne tekee sitäpaitsi törkeen hyvää safkaa. Tässäkin tapauksessa lienee ollut tarkoitus järjestää juuteille kivoja pelihetkiä ja kokkaustuokioita, ruokalistalla räjäyttämällä mureutettua juuttia.

jjt
jjt
12.2.2021 16:00

he olivat vain kotiäitejä ja taloudenhoitajia,jotka oli huijattu isisin kalifaattiin,laulavat viher liberaali vasemmisto.mutta sujuuhan tuo näköjään pommienteko ja pyssyleikitkin,sukupuoleen katsomatta.ja näitä on suomeenkin tuotu ja yk,n ukaasin saatuaan,niitä tuodaan läjäpäin lisää.

Suvakit varmaan vapauttais noi
Suvakit varmaan vapauttais noi
12.2.2021 16:56

Mutta hetkinen. Eiväthän he kuitenkaan tehneet mitään. Ettei nyt vaan rikota ihmisoikeuksia vai mitä tuumaa vihervammaiset homeaivot.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
12.2.2021 23:54

Ihan kuin sinulla on teräase kotona, sama asia. Et ollut hyökkäämässä päiväkotiin, eli olet syytön. Räjähteitä ainakin nuoruudessani sai olla kaksi kiloa ilman lupia, ehkä mulla oli sen verran ilotulitteita, suurin osa massasta pahvia. Laiton metsästysase, hui, päiväsakkoa ja ehdollista. Ostit kemikaaleja, ne kuitenkin myytiin sulle, eli laillista tavaraa.

Takuulla on käynyt niin, että on tehty etnistä profilointia nimien perusteella. Tätä rasistisempaa viharikosta ei ole sitten 40-luvun ollutkaan. Kiusaavat pakolaisia ilman yhtään hyvää syytä.

juhaII
juhaII
12.2.2021 18:58

Kylmä rinki perseen ympärillä kun ajattelen millainen vapaus ja valtiovallan suojelus on islamistiterroristeilla Suomessa harjoittaa ”marttajärjestö toimintaansa”!

Siksihän sen täkäläiset idiootti poliitikot ja viranomaiset sen katsovat! Mutta Oodinit onkin sitten aivan ERI juttu!!!

Mutta kyseb onkin länsimaisen kulttuurin, elämäntavan ja kristinuskon vihaajista, joita kommunistit ja muslimit yhdessä ovat kuin ”perse ja paita”.

Siitä ei mitään hyvää seuraa - viherkommarit alas
Siitä ei mitään hyvää seuraa - viherkommarit alas
12.2.2021 19:39
Vastaa...  juhaII

Niinhän se on, ja sitten jos perse ja paita jäävät jäljelle niin paita koittaa pyyhkiä perseen ja perse taas koittaa repiä paidan riekaleiksi.

FB-Vahti Kansan Asialla
FB-Vahti Kansan Asialla
12.2.2021 19:24

Niin mutta facebookissa eräs mummo kirjoitti sanan ”N**KERI” !!!!!!!! Onhan se nyt tuhat kertaa hirvittävämpää ja rikollisempaa!!!!!!!!!!!!!!!!

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
12.2.2021 22:43

No, mutta muistakaamme, että vain äärimmäisen vähemmistö tulijoista edelleen syyllistyy terroristisiin tekoihin. Loput miljoonat elävät tavan muslimin elämää omassa kulttuurisessa kuplassaan tai syyllistyvät korkeintaan joihinkin pikkurikoksiin, kuten ryöstöt, pahoinpitelyt, raiskaukset, seksuaalinen hyväksikäyttö, eläinsuojelurikokset, varkaudet ja petokset. Eiväthän ne työtäkään juuri elinkaarensa aikana tee, mm. somaleista ja irakilaisista työllistyy 15 – 20%, mutta tässäkin satojen tanskalaisten ja:tai saksalaisten henkeä ja terveyttä sekä yhteiskunnan vakautta uhkasi vain 13 radikalisoitunutta marginaalieläjää.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
13.2.2021 00:11

Mikäli 80% jostain kansanryhmästä ei tee mitään työkseen, on virhemarginaali hyvin pieni verrattuna kantasuomalaisiin. Eli jos 80% suomalaisista tekee silloin tällöin sutta ja sekundaa, somalit tekevät sitä aniharvoin, kun heidän lukumääränsäkin on pienempi. Tästä näkökulmasta somalit ovat työnantajasektorille hyödyllisempiä, kun pysyvät kotonaan, mutta suomalaiset erittäin haitallisia eläinkunnan seppiä. Somalien työmokien kustannukset on jatkossakin pidettävä matalina alentamalla heidän työllisyysastettaan. Suomalaiset korvataan automaatiolla ja seksiroboteilla, eli hävitetään maan päältä.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
13.2.2021 00:28

Radio Suomi Pop kertoi, kuinka laihdutat 8kg viikossa. Salmonellalla oli joku arjen sankari onnistunut.

Itse ottaisin lapamadon ja lisäravinteet, helpompi hallita. En suosittele kumpaakaan.

Abu Hassan
Abu Hassan
13.2.2021 01:35

Voi mälsää, juuri kun oli kiinalainen uusivuosikin lapsilla kiikarissa. Kerrassaan ihastuttavaa, että nämä syrjäytyneet tenavat keksivät näinkin kehittäviä askateluhetkiä synkkien iltojensa ratoksi.

Ihmeellistä on hieman että ryhmässä oli miehiä sekä naisia, kaikkihan varmaan muistaa että jossain vaiheessa lapsuutta on yleistä, että Tytöt/Pojat on tyhmiä… Ovatko nämä nyt niitä lukutaidottomia insinöörejä joiden huima opetussuunnitelma olisi tervetullut myös tänne takapajulaan, jossa ei ymmärretä miten lujuuslaskelmat ym. suoritetaan, varsinkin kun jokaisen kokeiden suorittajan nimi on X, vai oliko Muhammed

Näinkö on vielä urpo
Näinkö on vielä urpo
13.2.2021 04:36

”Sisäministeri Orpo (kok) sanoi selvästi mediassa, että pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.”

Daavidin poika
Daavidin poika
13.2.2021 07:49

Tämäkin tapauksen avainhenkilö on tavallinen rivikansalainen, eli Puolalainen kauppias. Me voimme vain kuvitella mitä olisi tullut tapahtumaan ilman tämän kauppiaan järkevää, ja ripeää toimintaa.

Tässäkin tapauksessa tulee menemää varmaan 2-3 vuotta ennen kuin alkavat lukemaan tuomioita noille terroristeille.

joc
joc
13.2.2021 22:15

<lesta juuha retkottaa kopissaan,jonks suurella suuLLA LUPasi paskaväelle. ONKO miten KARVAPERSE RAISKAUKSIA LESTA KEMPELE. KÖYRIIKÖ JUUHA PAPPIA ?

Kriittinen Kansalainen
Kriittinen Kansalainen
14.2.2021 07:46

Ei hätää. Pekka menee ja pelastaa nuo raukat ja tuo heidät pakolaisiksi Suomea rikastamaan!