Huumeiden salakkuljetus tuplaantunut koronapandemian aikana

Huumeiden salakuljetus Ruotsiin on lisääntynyt koronapandemian aikana. Poliisi on tehnyt talven aikana useita suuria iskuja, joissa on takavarikoitu kilokaupalla kokaiinia ja hashista.

Varsinkin kokaiinin salakuljetus on lisääntynyt. Monet kuvittelevat, että huumeita tuodaan maahan lähinnä persesilmässä, mutta totuus on aivan toinen.

Huumeet ja tässä tapauksessa kokaiini tulee yleensä Hollannista. Se pakataan siellä eri tavalla rahdin mukaan ja tavalliset rekkakuskit ajavat autoja tietämättä, että kyydissä on suuri huume-erä. Kun tavara on saapunut maahan, se jaetaan tavallisen rahdin tapaan toimitusosoitteeseen. Sieltä tavara piilotetaan edelleen maastokätköihin, joiden sijainti tallennetaan gps-paikantimella ja gps-tiedot jaetaan edelleen seuraavalle portaalle.

Viime syksyn aikana takavarikoitiin useaan otteeseen mm. 250 hashista, joka oli suurin kiinnisaatu erä. Kokaiinia jää kiinni eri tavalla lähes viikoittain kymmeniä kiloja. Vuonna 2020 tulli takavarikoi melkein puolet enemmän kokaiinia ja hashista kuin vuonna 2019.

Rajoilla kiinni jäävät yksittäiset salakuljettajat, jotka yrittävät tuoda huumeita esimerkiksi kehossa, on vähentynyt merkittävästi. Sen sijaan taas rahdin mukana huumeita liikkuu entistä enemmän. Rekka- ja merirahtikuljetuksissa tämä lisääntyminen näkyy selvästi.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tullin sivulta
Tullin sivulta
18.2.2021 14:43

https://www.tullverket.se/download/18.422c8052175b1d827691c43/1613540174780/Tullverkets%20beslagsstatistik%202020_media.ppsx

Nousut ja laskut takavarikoissa:

Cannabis 2x enemmän
Cannabishartsi yli 4x nousu
Amfetamiini laskenut 30%
Metamfetamiini x10 nousu!
Kokaiini x5 ylöspäin
Kat miinus 30%
Ecstacy vähentynyt reilusti, samoin LSD, heroin, opium
Fentanyyli nousussa
Aseitten määrä KOLMINKERTAISTUNUT
Räjähteet TUPLASTI ENEMMÄN
Ammo eli panokset KOLMINKERTAISTUNUT

miihkali
miihkali
18.2.2021 15:06
Vastaa...  Tullin sivulta

Joutilas mieli on pirun työpaja

ry1ZjTwMdoY.jpg
stisse
stisse
18.2.2021 15:46

Marinin hallitus antaa siivet millä yltää pilviin vai miten se meni

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.2.2021 16:59

Ehkä kyseessä on maahanmuuttajien innovaatioista tyyliin peräreiästä perävaunuun. Noin Finlaysonin, Gummeruksen, Gutzeitin jne. jalanjäljillä.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.2.2021 17:01

Siis kyse on.

sellaista saa
sellaista saa
18.2.2021 17:50

Tukholman jätevesilaitos on analysoinut että Tukholmassa käytetään cannbista 220 kg viikossa.

pieni kertomus toiselta muuan mieheltä.
Hän oli lounaalla erään lähiön lounaspaikassa ja ikkunapöydässä istuessaan muuan mies näki 100 metrin päässä metsikössä loivassa rinteessä kaksi henkilöä kaivamassa jotain maasta.
Oli marraskuu ja yllättäen yöllä oli tullut reilusti lunta 15 cm.
Tukholman liikenne jumittui ja aiheutti täydellisen liikennekaaoksen.
Lumisade oli saanut myös ongelmia muuallakin.
Joku joka oli sinne rinteeseen piilottanut knarkkilähetyksen,oli nyt lähettänyt sinne miehet sitä etsimään.
Muuan mies lounaan jälkeen teki pienen lounaskävelyn,kulkihan puistotie ohitse kaivuupaikan.
Lumilapio heilui rivakasti ja lapion varressa ollut hahmo mulkoili häntä seuravaa kävelyretkeilijää.

Myöhemmin päivällä muuan mies teki toisen retken kaivuupaikalle videoiden työntulokset,siellä oli noin seitsemän aluetta mistä lumi kaivettu pois.
Nähtävästi tulos oli myönteinen ja piilotettu paketti löydetty.

markkinatalous
markkinatalous
19.2.2021 07:51

Mrkkinataloudessa kysyntä ja tarjonta kulkevat käsi kädessä. Ei kukaan tuo noita maahan jos niille ei ole markkinoita. Eli, joku ostaa kaiken sen mikä maahan tuodaan. Nyt odotellaankin enää että mistä ne kaikki löytyy.

Jones
Jones
19.2.2021 11:49

Ennenvanhaan suomalaiset naiset menivät etelään juomaan KOKAkolaa, jota paikalliset gigolot heille tarjosivat. Siitäjohtuen monet naiset kehuvat etelän gigoloja ja kannattavat fanaattisesti maahanmuuttoa. Nykyään etelämaalaiset gigolot ovat tulleet Suomeen antamaan paikallisille pikkulikoille KOKAkolaa. Näin se maailma muuttuu.
https://yle.fi/uutiset/3-11427326
https://areena.yle.fi/1-50653024

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
20.2.2021 03:02
Vastaa...  Jones

Kaveri kävi Turkissa. Ilmeisesti tätinsä paritti nuorta, halutonta tyttöä kahdelle ählylle puoliväkisin. Sain kertomuksesta trauman, mitähän tuo nuori tyttö sai. kuitenkin oletettavasti luotti täysin tähän vanhempaan naiseen.

Jones
Jones
20.2.2021 10:53
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Muistan kun lehdessä oli suomalaisnaisen kertomus Turkinmatkastaan. Sanoi että paikalliset miehet olivat enemmän kiinnostuneita hänen 12-vuotiaastaan tytöstään.

Jopas on
Jopas on
20.2.2021 08:07
Vastaa...  Jones

Jaa että 14tn… Siitä voi joku laskeskella paljonko jäi rahaa saamatta ja paljonko jäi iloisia bileitä pitämättä. En tiedä montako kiloa euroopan alueeella tuota ainetta kuluu yhden viikonlopun aikana, mutta veikkaan että sitä käyttävät saavat jo vieroitusoireita kun tuollainen määrä puuttuu käytöstä.

Jones
Jones
20.2.2021 10:57
Vastaa...  Jopas on

Kyllä sitä ainetta tuntuu piisaavan. Huumeongelma on huomattavasti pahempi kuin korona. Mutta siihen ei tunnuta puututtavan lainkaan. Huumeidenkäyttäjät pitäisi eristää saarelle, missä he saisivat itse valmistaa huumeensa ja käyttää niitä vapaasti. Näin eivät olisi rasitteena ja levittämässä ”tautiaan” muille. Huumeidenkäyttö leviää siten, että huumeidenkäyttäjien pitää saada rahaa huumeidenkäyttöön, ja sen rahan he hankkivat myymällä huumeita. Tekevät toki muitakin rikoksia.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.2.2021 15:31
Vastaa...  Admin Pt-media

Eikö parempi olisi upottaa kaikki maailman ydinaseet ja muut räjähteet valtamerien syvimpiin kohtiin ja räjäyttää yhtäaikaisesti:

saataisiin megatsunamit pyyhkimään mannerten yli kaikki ihmiset hengiltä kerralla eikä siinä vielä kaikki!

Kun ihmiskunta olisi tuhottu totaalisesti ydinaseiden ilmastoystävällisen käytön tavalla, olisi ihmiskunnan aiheuttama ydinaseperäinen ilmastotuho (”ydintalvi”) poistettu mahdollisuuksien listalta.

Eikö tämä olisikin win-win -tilanne kaikille?
Jos ei, niin miksi?

juhaII
juhaII
19.2.2021 20:50

Taitaa olla oikein ”korean sodan” noudsusuhdanne, joka vauhditti Suomenkin talouselämää raskaan sodan jälkeen!