Ruotsin maahanmuuton kolmas aalto pysäytti – vai pysäyttikö?

Kuvahaun tulos: asylcenter
Kuvassa tanskalaisia turvapaikka-aktivisteja, jotka ottivat vastaan uudet tulijat tekemällä rakkausrinkulan vastaanottokeskuksen ympärille.
Turvapaikkamaahanmuuton hulluina vuosina joskus 2008-2017 välisenä aikana monet ruotsalaiset uskoivat ihan tosissaan, että maahanmuutto, vaikkakin turvapaikkamaahanmuutto, kannattaa ja se todellakin lisää valtion hyvinvointia. Kassaan kilahtaa rahaa ja kaikilla on mukavaa.

Ruotsalaisilla on yleisesti hieman erilainen käsitys maahanmuuttoasioista kuin suomalaisilla. Johtuu tietenkin siitä, että Suomessa ei ole koskaan ollut sellaista maahanmuuttoa, kuin Ruotsissa oli ensimmäisen maahanmuuttoaallon aikana 1960-70-luvuilla. Tämä takavuosien maahanmuutto oli Ruotsille kultakaivos.

Maahan perustettiin satoja suuria yrityksiä, joissa työ oli ennesvanhaista ”oikeaa työtä”. Monissa tehtaissa työtä oli tarjolla enemmän kuin paikallisia ihmisiä saatiin tehtaaseen töihin. Jos ruotsalaiset eivät olisi onnistuneet saamaan maahan sellaista työperäistä maahanmuuttoa kuin silloin saatiin aikaan, niin monet tehtaat ja yritykset eivät olisi tehneet sellaisia voittoja kuin ovat tehneet.

Käytännössä voi sanoa, että suomalaiset, jugoslavialaiset, kreikkalaiset, jotka olivat takavuosina suurimpia etnisiä ryhmiä, jotka muuttivat työn perässä Ruotsiin, ovat rakentaneet Ruotsin sotien jälkeisen teollisuuden loistokkuuden.

Tästä aiheesta voisi kirjoittaa pitkiä jorinoita, mutta pidetään se tässä ja siirrytään nykypäivään.

 

Kun 90-luvulla Jugoslavian hajoamissodan aikana Ruotsiin tuli yhtäkkiä 80 000 juggea, niin silloin ajateltiin, että ihanaa. Taas niitä tulee. Taivaasta sataa mannaa ja mirhamia. Ja kun kolmas aalto alkoi joskus 2003-04 paikkeilla, niin ajateltiin, että taivaasta jatkuva sade ei näytä lakkaavan koskaan. Tulijat tulivat nyt jo hieman kauempaa, Afrikasta ja Lähi-idästä.

Tultaessa 10-luvulle moni kunta sai ihan oman oikean vastaanottokeskuksen. Tämä oli kuntalaisten näkökulmasta lottovoitto.

Kun tuollaiseen pieneen kaupunkiin tärähtää vastaanottokeskus, jossa majailee 1 000 miestä, niin kaupungin elinkeinoelämä vilkastuu mukavasti. Kaupungin hotelli-motelli, jonka käyttöaste on ollut siihen asti kesäisin ehkä 30 % ja talvisin nolla, saa yhtäkkiä kaikki huoneet täyteen asukkaita. Maahanmuuttovirasto maksaa. Lisäksi asukkaille maksetaan kolme ateriaa päivässä ja viikonloppuisin voidaan tilata trubaduuri viihdyttämään, niin hotelli-motelli joutuu palkkaamaan lisää työntekijöitä, jotta toimintaa voidaan pyörittää täydellä teholla. Hotelli-motellin omistaja ei voi kuin olla onnellinen kun pankkitilille tipahtaa joka kuukausi sievoinen summa rahaa.

Kylän kioskin liikevaihto nousee huimasti. Miehet ostavat tupakkaa, prepaid-liittymiä, puheaikaa ja kortonkeja. Kioskin omistaja ei voi sanoa mitään pahaa tulijoista, koska tulijat yksinkertaisesti nostavat nuupahtaneen kioskin kukoistukseen.

Tähän asti osapäiväisinä olleet taksikuskit voivat vetää ajomiehen puvun päälle, kun ”kelakyytejä” kuskataan päivät pitkät isolle kirkolle Maahanmuuttoviraston pääpaikalle, hammaslääkäriin ja muille tärkeille asioille. Nythän on niin, että turvapaikanhakijan pitää saada mennä taksilla, kuka sitä bussilla tai kävelemällä. Jos kysyt taksikuskilta, että mitäpä ollaan mieltä asioista, niin ei varmaan tarvitse sanoa, että mitä mieltä ollaan.

Kylän uinuva sosiaalinen elämä saa uutta zäpinää. Kaljabaarin huonohampaiset ja takkutukkaiset kantisjuopot eivät kiinnosta enää naisia, kun tarjolla on tällättyjä ananastötteröitä. Esson baarin teen myynti huutaa hoosiannaa ja peliautomaatit potkitaan täyteen rahaa.

Kylän useimmat yrittäjät ja toimijat ovat tähän asti pelkästään hyötyneet turvapaikanhakijoista. Miten kukaan yksinkertaisesti voisi olla sitä vastaan, että kylän elinkeinoelämä ja vähän muukin elämä on saanut mahtavan piristysruiskeen uusista tulijoista. Ihan kuin ne suomalaiset, jugoslavialaiset ja kreikkalaiset ennen vanhaan.

Olletikin, että Maahamuuttovirasto maksoi kaiken. Mutta mitä sitten. Rahaahan se vain on.

 

Tämä kolmas maahanmuuttoaalto on nyt pikkuhiljaa menneen talven lumia, niin moni on alkanut kyselemään, että mitäs nyt. Tarttis tehrä jotain, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä.

Ne maakuntien vastaanottokeskukset on lakkautettu ja kuntaan on jäänyt isot joukot työttömiä kehitysmaista tulleita joutomiehiä. Suurin osa heistä ei osaa mitään eikä tiedä mistään mitään. He ovat tähän asti saaneet ilmaisen elämän ja kun pitäisi kääriä hihoja, niin ei kiinnosta. Toisaalta iso osa on muuttanut suurkaupunkeihin Rinkebyhyn, Rosengårdiin tai Gottsundaan, jonne on kehittynyt vuosikymmenessä valtavia maahanmuuttajaghettoja.

Kuntaan jäi haikea mieli. Kerran mentiin korkealla ja kovaa, mutta mitäs nyt. Oli vilinää ja vilskettä. Nyt on vain ongelmia.

Niin, mitä pitäisi tehdä?

Kukaan ei osaa vastata.

 

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Tifa
Antti Tifa
18.2.2021 23:49

Ei joutilas ja työhön kykenemätönkään uusruotsalainen elä pelkästään leivästä, vaan hän tarvitsee myös vittua. Heille pitää sitä hommattaman ja sellaista tiinehtyvää sorttia. Kai sinne lähtömaahan muutamakin serkkutyttö jäi sodan ja kauhujen keskelle ? Koneet noutamaan ja onni kukoistamaan. Pian on taas kylällä vilinää ja vilskettä kun pikku Mohammadit ja Aylaanit vipeltävät kaduilla ja kujilla. Tarvitaan kaikenlaista kylää virkistävää drag-queen satutuntia, moskuja, imaamia, perhekerhoja, varhaisopetusta jne. Taksit saa päät höyryten kuskata tulkkia ja neuvojaa, konsulttia ja koordinaattoria. Akkoja synnytyslaitokselle, neuvoloihin ja pian alkavatkin koulukyydit pursuilla pentuja. Ei väliä vaikka alkuun se hieman maksaakin. Sehän on vain rahaa. Toinen sukupolvi on kuitenkin yhtä kykenemätöntä töihin kuin edellinen. Sama uudelleen. Kyllä sen on pakko viimein onnistua. Hahhahhaaaa…

M. Utiainen
M. Utiainen
19.2.2021 00:10

Ei massamaahanmuutto lopu niin kauan kuin kansa hyväksyy massamaahanmuuton. Eihän kyse ole siitä ettei KUKAAN saa tulla vaan yhteiskunnan rakennemuutoksen stoppaaminen eli halutaanko stopata vai ei.

PS
Suomesta äkättiin vaikeastilöydettävä mutiainen: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-mutation-patraffad-i-finland-kan-vara-svarare-att-upptacka-vid-testning

Kukahan sieltä tulee ?
Kukahan sieltä tulee ?
19.2.2021 08:25
Vastaa...  M. Utiainen

Islamistien valvoma säännöstelyn kielto tuottaa miljardin ihmisen väestönlisäyksen Afrikassa seuraavan 20 vuoden aikana.
Tuleva ilmastoasyylien virta riittää tallomaan vaikka kaikki kukkapenkit niissä maissa jotka eivät pistä piikkilankaa ynnä muuta rautaa rajalle.

Kukahan sieltä tulee ?
Kukahan sieltä tulee ?
19.2.2021 08:26

piti olla ”syntyvyyden säännöstelyn”

Minä
Minä
19.2.2021 01:48

Taloudellisen hyvinvoinnin harhaahan tuollainen on, että verottaja ottaa taskustasi kahisevaa ja jakaa sen tulijoille, jotka näennäisesti vahvistavat taloutta.

On aika hupsu uskomus, että talouden nostaisi työllään kukoistukseen joukko, joka koostuu ammattitaidottomista ja työhaluttomista ihmisistä, jotka eivät edes osaa elää kehittyneessä yhteiskunnassa.

Nykyään maksetaan hyväuskoisuuden harhasta kovaa hintaa. Tätä kehitysmaalaisten invaasiota tuki erityisen voimakkaasti se, että poliitikot ja media tekivät parhaansa saadakseen kansan uskomaan ko. maahanmuuton olevan jotain mahtavaa. Yksi merkittävimmistä kansan harhauttamiskikoista oli tulijoiden tekemisten vuosikymmeniä kestänyt salailu. Siis kansalle valehdeltiin sen kuin kerettiin ja luotiin valheellista mielikuvaa.

Sama juttu Suomessa
Sama juttu Suomessa
19.2.2021 04:15

Eikö se näin käynyt Suomessakin, että monet vastaanottokeskukset lopetettu.Ovat lähteneet sitten maahanmuuttajattajat, esim. Turkuun, Tampereelle sekä Helsinkiin. Ei ne tuppukylissä pitkään pysy. Koskee myös noita pakolaisperheitä sama juttu.

Juuri tästäkin syystä Suomi on Ruotsin tiellä valitettavasti.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
20.2.2021 02:28
Vastaa...  Admin Pt-media

Täytyy myöntää, että olen aito ja oikea Kyyjärvi-aktivisti. Kännissä kirjoittelin niiden adressiin kymmeniä puoltavia kommentteja, joissa vaadittiin niiden pitämistä alueella. Nimimerkkeinä Pentti Hilkuria sun muuta. Ei auttanut, tulivat ***tanat tänne vaanimaan tyttöjämme ja mitälie niillä mielessä. Ei toki kaikilla ole pahoja ajatuksia, mutta vituttaa katsella niitä. Eikä muutama harmita, olemmehan monietninen kunta jo vanhastaan, mutta kun ne lisääntyvät vuosi vuodelta, lopputulosta voi jokainen tutkia sydämessään ja sulkea sen sinne.

Eroon noista ei pääse ikinä, kun ne on kerran laskettu maahan. Valkea joulu ei toteudu enää koskaan, siihen vielä ilmastonmuutos päälle…

rellinen
rellinen
19.2.2021 11:51

Hyvä, että häipyvät tuppukylien ilmaa pilaamasta. Parempi on, että kaikki sonta on tunkiolla kuin ympäri kartanoa.

Murmeli
Murmeli
19.2.2021 04:46

Luen paljon ruotsalaisia dekkareita. Niissä näkyy ruotsalaisten aivopesu. Jokaisessa kirjassa on matuperhe, joka on kiitollinen Ruotsille ja missä on vähintään viisi lääkäriksi ja lakimieheksi kouluttautunutta lasta. Sitten ne klanipäät, jotka kiusaa näitä.
Jos joku matu tekee rikoksen, kirjan poliisit harmittelevat, että nyt klanipäät taas polttavat vastaanottokeskyksia. Ja tietenkin maturikoksen syy on aina kurja lapsuus sodan kourissa.
Tämä aivopesu on kestänyt kymmeniä vuosia, joten ei se ihme, että ruotsalaiset peittelevät ongelmia

rellinen
rellinen
19.2.2021 11:44
Vastaa...  Murmeli

Kyseiset dekkarit ovat osa aivopesua. Sillä mielellä kirjoitettu.

Mörko
Mörko
19.2.2021 06:34

Tulijoita on nyt sen verran, että seuraava vaihe voi olla keskustelu tämän sekoilun rahoituksesta. Yllättävän nopeasti päästään tilanteeseen, jossa esim. Puolalaiset joutuvat tosissaan miettimään onko ruotsissa työskentely ja asuminen järkevää.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
19.2.2021 07:17

”Niin, mitä pitäisi tehdä?”

Ehdottaisin näin alkuun:

1. Omilla aivoilla ajattelun lopettamisen

2. Paluun kestävämpään talousajatteluun, jossa katsotaan vähän kauemmas tulevaisuuteen. Eli luovutaan lyhytnäköisestä voiton tavoittelusta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.2.2021 15:18

Vää-rin!
Se mitä pitää tehdä on tietysti aloittaa taas alusta:

Ruotsiin kutsutaan sadoin tuhansin kehitysmaalaisia. Heitä varten perustetut, nyttemmin sulki menneet vokit avataan uudestaan. Kaikki alkaa pyöriä kunnissa taas aivan kuin ennen! Se loppuu myös aivan samoin kuin ennen, mutta mitä siitä, sillä valtio maksaa kaiken:

kas, valtiolla on sellainen Roope Ankan rahasäiliötä suurempi taikarahasto, joka siirtää rahaa taikaseiniin kaikkien oikeat numerot tuntevien nostettaviksi.
Mitä se voi muuta olla kuin valkoista magiaa?

Ja tämän kierroksen päätyttyä ei kun sykili pystyyn taas alusta! Ja Ruotsi pelastuu!!

T
T
19.2.2021 07:51

”Käytännössä voi sanoa, että suomalaiset, jugoslavialaiset, kreikkalaiset, jotka olivat takavuosina suurimpia etnisiä ryhmiä, jotka muuttivat työn perässä Ruotsiin, ovat rakentaneet Ruotsin sotien jälkeisen teollisuuden loistokkuuden.”

Ruotsin olisi pitänyt tehdä Dubait: Töihin saa tulla, mutta ei kansalaisuutta kenellekään. Kansan olemassaolon jatkuvuus on paljon tärkeämpää kuin raha.

rellinen
rellinen
19.2.2021 11:46
Vastaa...  T

Varmaankin ruotsilla olisi pyyhkinyt ihan hyvin vaikkeivat olisi päästäneet maahan hyödyllisiäkään mamuja.

T
T
19.2.2021 12:42
Vastaa...  rellinen

Kyllä. Asiasta on tehty itseasiassa videokin, joka sittemmin poistettu youtubesta. Tiivistetysti pohja Ruotsin vauraudelle luotiin 1900-luvun alussa. Stefan Molyneux ja joku ekonomisti keskustelivat asiasta tunnin pari. Eli Ruotsilla olisi mennyt ihan hyvin ilman siirtotyöläisiä, vaikka he kenties jonkin verran vaurastuttivatkin Ruotsia.

– Mitä hyötyä siitä on että sinulla on 10 000€ enemmän pankkitilillä, jos kansakuntasi on lakannut olemasta?

Aihe mitä olen laajemmin ajatellut ja kummastellut on suurten ikäluokkien pakkomielle rahaan ja työhön.
1. Maahanmuutto ja väestönvaihto on ok, jos maahanmuuttajat käyvät töissä ja maksavat veroja. ”kyllä tänne saa tulla jos tulee töihin”
2. Maahanmuuttokriittisyys verhotaan siihen että tulijat eivät ole kovia työntekijöitä ym. ”Somaleja ei tule ottaa Suomeen, koska työllistyvät huonosti”

Kukavaan
Kukavaan
19.2.2021 14:29
Vastaa...  T

”Aihe mitä olen laajemmin ajatellut ja kummastellut on suurten ikäluokkien pakkomielle rahaan ja työhön”

Hyvä pointti.

Suomalaiset ”kyllä tänne saa tulla jos tulee töihin” fraasin toistelijat vaikuttavat jonkinlaisilta pelkureilta. Eivät kehtaa sanoa, että kaikki töihin tulijatkaan eivät ole tervetulleita. Muistaakseni myös Timo Soini käytti tuota fraasia. Ajatus toimii vain olosuhteissa, joissa töihin tulijoita ei ole loputonta määrää vaan ainoastaan muutama.

Ihmisillä on taipumus olla sitä mieltä, mitä uskovat muidenkin olevan. Tätä ilmiötä hyödynnetään suurempien ryhmien hallinnassa. Valtaa pitävät luovat mielikuvan yleisestä vallitsevasta mielipiteestä. Vaikka ryhmässä olisi suuri enemmistö toisinajattelijoita, he ovat hiljaa, koska luulevat olevansa yksin.

rellinen
rellinen
19.2.2021 20:29
Vastaa...  T

Kyse on siitä, että ”kyllä tänne saa tulla jos tulee töihin” argumentoijat ovat antaneet periksi joka tuutista naamalle tunkevalle ”maahanmuutto on itseisarvollisen ihana perusoikeus”-propagandalle ja omaksuneet tietämättään ”hyödyllisen idiootin roolin” ovien aukipitäjinä rajoittamattomalle maahanmuutolle.
Siinä ikäänkuin mielistellen vilkuillaan suvakkien suuntaan, ”että enhän minä nyt NATSI suinkaan ole, eeeennnn vaikka ihan vähän vastustelenkin tätä HAITALLISTA maahanmuuttoa”.
Propaganda, laumasieluisuus ja niin sanottu ”yleinen mielipide” vaikuttaa, eikä sitä välttämättä itsessään näe vaikka käytännössä nuiva porukka vastustelee omaan kansaansa kohdistuvaa ”mamuhyökkäystä” vasemmistopropagandan muovaamana, vasemmiston asettamissa rajoissa, tehottomasti, turhaan ja voimattomana.
Voi myös olla, että ”kyllä tänne saa tulla jos tulee töihin” argumentointi onkin ”suvakin” ripuloimaa mamutuksen puolustelua suvakin ollessa vähemmistössä suvaitsemattomien kavereiden keskellä.

T
T
19.2.2021 13:02
Vastaa...  rellinen

Hyvin herkullinen jatko-ajatus:
Eurooppalaisten maahanmuutto Pohjois-Amerikkaan.
Itärannikon intiaaniheimojen olemassaolon lakkaaminen on ihan ok, koska tuolle alueelle muuttaneet ihmiset olivat työtä tekeviä maahanmuuttajia ja maksoivat
veroja.?

Tämä kysymys tulisi esittää joka ainoalle työperäisen maahanmuuton ylistäjälle

Sami
Sami
19.2.2021 13:35
Vastaa...  T

Juu, pohjois ja eteläamerikan intiaanit epäonnistuivat euroopasta tulleiden kotoutumishaluttomien maahanmuuttajien kotouttamisessa, ja intiaanien elämäntapa hävitettiin, elinympäristö tuhottiin, alkuperäisväestön maat takavarikoitiin sekä alkuperäisväestölle määrättiin no-go-zone:t, siis tulijoiden valtaamille alueille kantaväestöintiaanit eivät saaneet mennä. Nykyään eurooppalaiset antavat saman hävityksen tapahtua itselleen.

Uppomuna
Uppomuna
19.2.2021 14:55
Vastaa...  Sami

Onko kyseessä masokistis-poliittinen venäläinen ruletti? Ainoa ongelma on vaan se, että seuraukset kärsivät typerät, ja ei niin typerät äänestäjät – jos jälkimmäiset jäävät vähemmistöksi.

Kukavaan
Kukavaan
19.2.2021 14:10
Vastaa...  T

”Ruotsin olisi pitänyt tehdä Dubait:”

Viro teki Dubait jälleenitsenäistymisensä jälkeen. Kansalaisuuksia eivät saaneet maahan miehityksen aikana tulleet.

Suomi voisi vielä ryhtyä soveltamaan Dubai-menettelyä kansalaisuuksien myöntämisessä. Siis ei kansalaisuuksia epäsuomalaisille. Tämä on mahdollista toteuttaa helposti.

Mutta EU:n aikana syntynyt vahinko pitää korjata. Pitää peruuttaa EU-jäsenyyden aikana myönnetyt kansalaisuudet ja näiden kansalaisuuden saaneiden Suomessa syntyneiden lapsilta. Perusteluna on, että EU:hun liittyminen oli silloisen perustuslain vastaista. Näin päästäisiin eroon esimerkiksi avaruusaivokirurgeista.

Koska Suomen liittäminen EU:hun oli valtiopetos, siihen syyllistyneitä tulisi myös näyttävästi ja ankarasti rangaista. Vuodesta 1995 lähtien annetut kansalaisuudet voidaan katsoa laittomuuden oloissa annetuiksi.

Vahingon korjaaminen on jo vaikeampi tehtävä.

Dickie
Dickie
19.2.2021 10:11

oli se etukäteen tiedossa, että valtio maksaa kulut vain olikos kolmelta vuodelta kunnalle…semmmosta rikkautta…elintilan, turvallisuuden menetys ja sen lisäksi rodun häviäminen planeetalta aikanaan. ehkä sisällis sota suvakit ja mutikset v. isänmaalliset

Jp-joi
Jp-joi
19.2.2021 10:17

Samanlailla Suomessakin suhtauduttiin 2015 pakolaisaalto toi uusia tuottavia asukkaita maalaiskyliin. Nyt he ovat jo kaikki muuttaneet pk-seudulle. Paras esimerkki on Kyyjärvi joka rakastui ”pakolaisiinsa”(kunta on konkurssin partaalla ja sitä ollaan yhdistämässä naapurikuntiin jotakuinkin pakolla – matut on karanneet)

seant
seant
19.2.2021 11:06

En tiedä kuinka Norja toimii, jostain luin, että asumista ei tueta, jos ei ole työ- tai opiskelupaikkaa. Ainakin Utsjoen kaupoissa myydään halai-lihaa, ilmeisesti Norjan puolella asuville eli siellä ilmeisesti asuu muslimeita. Ei ainakaan Suomen puolella asu yhtään.

Reijo Urpilainen
Reijo Urpilainen
21.2.2021 10:33
Vastaa...  seant

Siellähän niitä somalipoikia oikein laumassa pelaili Jäämeren rantahietikolla potkupalloa pyöreillä kivenmukuloilla. Heinäkuussa oli ehkä juuri ja juuri plussan puolella ja pohjoisnavalta puhalteleva tuuli piiskasi teräviä jääkiteitä vasten näköä.

Jones
Jones
19.2.2021 11:43

Maanpetturit ovat aina kannattaneet maahanmuuttoa. Monellakin pääasiallisena syynä on se, että heillä on etelämaalaista verta. Esimerkiksi lähi-itäläiset ovat aina sortaneet ja halveksineet pohoisen maan kansalaisia. Eivät he halua sopeutua, vaan ottaa vallan. Näin on ollut kautta historian.

rellinen
rellinen
19.2.2021 11:52

Tarjoamme heille(porvareille) köyden johon he itse hirttäytyvät. Totesi lenin.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.2.2021 13:13

”Kuvassa tanskalaisia turvapaikka-aktivisteja, jotka ottivat vastaan uudet tulijat tekemällä rakkausrinkulan vastaanottokeskuksen ympärille.”

Voi nyt vittu mitä meininkiä. Rakkausrinkula. Harvoin näkee mitään näin typerää.

Ihana Sexy KarvisNappis
Ihana Sexy KarvisNappis
19.2.2021 13:47

Älkääs ny!

Jaafari tuli yksintulleena ummikkona lapsena 5 vuotta sitten ja nyt on kohta valmiiksi koulutettu pilootti ja saa ajaa Boeingia ja Airbussia, kertoo Expressen.
On siinä välissä ehtinyt käydä lukionkin, naturvetenskapliga linjen.

Jaafar Almatar, 22, kom ensam från Irak för fem år sedan och i dag är han snart färdigutbildad pilot”

Kukavaan
Kukavaan
19.2.2021 22:06

https://www.expressen.se/gt/jaafar-22-kom-ensam-fran-irak-nu-ar-han-snart-fardig-pilot/

Miten tuo on mahdollista? Oppi Ruotsin kielen, kävi lukion ja nyt ilmeisesti on hankkimassa lentolupakirjaa. Suomessa liikennelentäjän paperien hankkiminen maksaa ainakin 100.000 euroa.

Menestyksen lukiossa kyllä ymmärrän. Arvostelu ja vaatimukset avaruusaivokirurgeille ovat omaa luokkaansa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
20.2.2021 02:49
Vastaa...  Kukavaan

Olet matkalla Teneriffalle. Koneen ohjaamoon könyää aito pakolainen. Kuinka toimit?

A Teet Aino Pennaset, etkä suostu istuutumaan
B Teeskentelet sairaskohtauksen
C Huudat pommia ja Allahu akbaria
D Toivot parasta

Last edited 16 days ago by Fatwantarkistaja
Sami
Sami
19.2.2021 14:00

Oletteko koskaan nähneet yhtäkään somalia tai läpsyä muodostamassa rakkausrinkulaa vastaanottokeskuksen ympärille?

Uppomuna
Uppomuna
19.2.2021 14:59
Vastaa...  Sami

Eiväthän ne ole rakastajia, vaan rikastajia, joten mitä sitä heidän tuhlaamaan voimavarojaan ja huippuosaamistaan rinkuloihin.

Unelma K. Painajainen
Unelma K. Painajainen
20.2.2021 01:51
Vastaa...  Sami

Aika monet on muodostaneet rakkaus- eli taharrushrinkuloita pohjoismaisten naisten ympärille.

juhaII
juhaII
19.2.2021 20:48

Kuvituskuva on erittäin raskasta katsottavaa ja kertoo enemmän kuin tuhat sanaa… EI! Triljoona sanaa!!!

Ruotsiapuhuva, tyhmempi kansa
Ruotsiapuhuva, tyhmempi kansa
20.2.2021 11:24

Matut ainoastaan pitävät lapsellisina ja halveksivat tuollaisia ”rakkausrinkuloita”, sillä he itse eivät minkäänlaiseen, vastaavaan ”empatiaan” kykenisi. Hehän ovat tappajia! Irakilaisia, afrikkalaisia ja syyrialaisia poliiseja ja sotilaita, eivät mitään kärsiviä lapsukaisia. Tuollainen piirileikki edustaa sitäpaitsi ääretöntä tyhmyyttä, tosiasioiden kieltämistä. Onhan matujen halveksunta heti nähtykin! Ruotsalaiset ovat aina väittäneet olevansa ”ruotsiapuhuva, parempi kansa”. Sitä kansaa ja paremmuutta ei kohta enää ole, sinne on muuttanut islamin epädemokratiaan uskova, (omasta mielestään) vieläkin ”parempi kansa”. Arvatkaa, ketkä lopulta voittavat. Mutta itseasiassa: elämä on oikeudenmukaista.