Mitä Eesti opetti Paavolle?

Se mikä ero Itä-Euroopan maissa on verrattuna Länsi-Eurooppaan, tulee esiin tässä seuraavassa. Ero voi olla huomattava, kannattaa varautua.

Jokainen kasarilapsi muistaa länkkäri-muusikoiden ”We are the world” – biisin. Biisi pyöri jokaisessa kasaridiscossa illan viimeisenä hitaana aina jonnekin 90-luvun alkuun asti.

Tytöt huusivat hoosiannaa, ja saattoipa Paavokin siinä vähän huokaista haikeaa hoosiannaa Nivalan Tuiskulassa tai Vihannin Mäntylammella illan viimeisissä.

Mutta, We are the worldin sanoma on se, että me valkonaamat ollaan jotain velkaa mustille afrikaanoille. Meidän pitää hyvittää jotain sellaista, jota ei ole edes ole olemassa

We are the Worldin jälkimainingissa kasattiin joku aivan tolkuton suomalainen ”Maksamme velkaa”. Sanoma oli se, että suomaiset olisivat niinkö niitä riistäjiä, joilla on syy maksaa velkaa. ”Niin on rotumme perso”, kuten laulettiin. Käytännössä kaikki suomalaiset rock-pop-piirit olivat maksamassa velkaa. Irwin luultavasti jätettiin pois kännin takia. Mutta tässä showssa oli mukana Eput, Pobeda, Juice, Sliipparit ja kaikki. Biisin sanoma oli kyllä kamala:

”Sua tuli käännyttämään mies länsimainen, nyt maksamme pois entistä velkaa”

”Toimme sotaa ja miekkaa”

”Älä käsitä väärin, me maksamme entistä velkaa”

”Niin on vallalla perso rotumme tuo”

Jne jne.

 

Alla virolainen ”we are the world”.

 

Noh, Virossa seurattiin samoja säveliä ja haluttiin maksaa velkaa. Mitäpä virolaisessa vastaavassa biisissä lauletaan. Suomennettu vapaasti:

”Saarenmaalla näkee edelleen ilta-aringon kukinnan, niinkuin Hiiunamaalla, Suku on jalo. Linnnunpesiä on Lännenmaalla, niitä löytyy rantojen poluilta. Haluan kertoa Harjumaan syntymätarinasta.

En voi enkä halua jättää ikinä, sinua Virunmaa.

Tunnemme vain luonnon, rakkkaan isänmaan, meidän on autettava toisiamme. Me emme ole yksin tässä Vironmaassa, en halua jättäää sinua ikinä yksin Virunmaa.

Kuinka Virossa on puhtaat järvet ja veet, silloin uskallat sanoa, että asut omassa maassasi, että todellakin asut omassa maassasi.

Tunnemme luonnon, isänmaan, luonnon, meidän on autettava tosiamme, emme ole yksin, Viro. ”

Kun lännessä laulettiin jotain afrikan velkaa, niin virolaiset tekevät samaan aikaan vastaavan biisin, jossa sanotaan, että Viro on hyvä maa, jossa asuu hyviä ihmisiä. Että virolaiset eivät ole velkaa yhtään kenelläkään kuin virolaisille. Ei laulettu afrikkalaisista eikä savimajoissa asuvista kikkarapäistä vaan niistä asioista, jotka olivat lähellä ihan tavallisia virolaisia ihmisiä.

♦    ♥    ♣   ♠

 

Niinä vuosina kun asuin Virossa, niin opin jotakin aika helkutinmoista sellaisista asioista kuin: isänmaallisuus. Ja veljeskansallisuus.

Ensimmäinnen on se, että pitää aina seisoa selkä suorana olitpa suomalainen tai minkä maalainen tahansa. Isänmaallisuus ei ole sekavaa sössötystä, että suvakkia vituttaa. Isänmaallisuutta on melko vaikea määritellä. Jos joku sönköttää olevansa jotenkin erityisen isänmaallinen, niin tuskinpa on. Isänmaallisuus on melko arkista asiaa: käydään töissä, ostetaan ruokaa, ei öyhötetä pitkin kyliä, toimitaan muut ihmiset huomioon ottaen.

Melko arkista siis.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
47 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tapperlud
Tapperlud
24.2.2021 23:25

Taas Paavolta selkeetä avausta jota ei rivitollo tule ajatelleeksi. Onneksi ko. antakaa tilinne neekereille jollotus ei soinut Tuiskulassa.

Jussi F. Suomi
Jussi F. Suomi
25.2.2021 17:03
Vastaa...  Tapperlud

Nykypäivän popartistit on samanlaisia harhaanjohdettuja vässyköitä, ehkä pahempiakin vielä kun lisämausteena on feministi ja intersektionaalisuus. Oksettavimpia ovat miesfeministit.

Edwin
Edwin
25.2.2021 23:58
Vastaa...  Jussi F. Suomi

Filosofinen kysymys, onko pilvenkasvattaja feministi?

Tapperlud
Tapperlud
24.2.2021 23:33

Irwin ei olisi alentunut tuollaiseen, onhan sieltä toki poissa muitakin. Vanhempi kaarti Remu, Kuoppamäki, Katri-Helena, Koivuniemi… ei ollut mukana. Taasen punasen kaupungin kommarit on hyvin esillä ja viherpiipertäjien alaluokka vinkuu mukana kun laulaa ei osaa.

Dickie
Dickie
25.2.2021 00:14

jaha, sitä on otettu vähän taas, dont worry, niin täälläkin

Kova meno
Kova meno
25.2.2021 02:21
Vastaa...  Dickie

Juu, räppikin taas soi ilmeisesti. Kova on meno😂🍾🍸🍷

Drank
Drank
25.2.2021 00:17

Eikös juice jossain sanonut, että on ainuita asiota joita katuu oli, että oli tuossa mukana.

Kriittinen Kansalainen
Kriittinen Kansalainen
25.2.2021 08:01
Vastaa...  Drank

Joo, näin tosiaan sanoi myöhemmin.

Minä
Minä
25.2.2021 02:24

Maksetaan velkaa?

Entäs mongolit, jotka aiheuttivat tuhoja valloituksillaan Euroopassa?
Entäs pohjoisafrikkalaiset ja lähi-itäläiset, jotka ryöstivät Eurooppaa ja veivät miljoonia eurooppalaisia orhiksi?
Entäs somalit, jotka pitivät bantuja orjinaan, vailla ihmisoikeuksia aina siihen asti, että italialaiset lopettivat orjuuden Somaliassa?
Entäs islaminuskoiset, jotka valloittivat Espanjan ja alistivat espanjalaiset?
Entäs islaminuskoiset, jotka valloittivat muutakin Eurooppaa ja terrorisoivat?

Eurooppalaiset ja eurooppalaisperäiset ovat maailmanhistoriassa kilteimmästä päästä. Orjuus oli olemassa ikiajat ennen kuin eurooppalaiset ostivat ensimmäisen orjansa afrikkalaiselta torilta, jossa niitä oli myyty jo vaikka kuinka kauan.

Eurooppalaiset saivat orjuuden ja orjakaupan kokolailla lakkaamaan, vaikka sitä on vieläkin olemassa.

Mitä luonnonvaroihin tulee, ei maan sisällä olevalla raaka-aineella ole mitään arvoa, ennen kuin joku osaa sen sieltä ottaa ja jalostaa joksikin. Arvo syntyi eurooppalaisten työn tuloksena, sillä euroopalaiset olivat löytäneet luonnonvaroille arvon oman tieteensä avulla. Afrikkalaiselle ne luonnonvarat olivat yhtä arvokkaita kuin kourallinen kiviä.

Tuo velan maksaminen on pelkkää poliittista propagandaa, joka keksittiin eurooppalaisten syyllistämiseksi. Historiallisia perusteita sille ei ole lainkaan. Jos tuosta pitää kokea syyllisyyttä, saisi koko maailma kokea syyllisyyttä historiastaan.

Sam Colt
Sam Colt
25.2.2021 09:20
Vastaa...  Minä

Eurooppalaiset tappoivat 1400-luvulla Kanarian saarten guanchit kaikki. Eurooppalaiset tappoivat Amerikan mantereilla miljoonia ihmisiä miekalla ja taudeilla.
Tekninen etevämmyys ei oikeuta eurooppalaisia tuhoamaan kansoja ja kulttuureja.

Tuo typerä veisu velanmaksusta oli silloin muotia.

Islam on syöpä
Islam on syöpä
25.2.2021 12:09
Vastaa...  Sam Colt

Äläs yleistä. Kyllä se voidaan yksilöidä mitkä Euroopan kansat hävittivät Amerikoissa paikallisia ja mitkä eivät.

Anonyymi
Anonyymi
26.2.2021 06:37
Vastaa...  Islam on syöpä

Ei tainneet suomalaiset olla mukana. Ruotsi vei kyllä suomalaisia väkisin sotiin ympäri Eurooppaa ja Venäjä harrasti täällä laajamittaisia sortotoimia ja vei naisia ja lapsia orjiksi itämaita myöten. Milloin nämä maat maksavat meille velkansa?

Toisaalta on täysin älytöntä vaatia tilille tuoreemman polven ihmisiä, jotka ovat tutustuneet kaikkiin vääryyksiin vain historiankirjoista.

rellinen
rellinen
28.2.2021 20:10
Vastaa...  Anonyymi

Ruotsillahan oli amerikan mantereella aikoinaan siirtokunta. Siirtokunnan asukkaiksi oli myös lähtenyt/viety suomalaisia joiden kerrottiin tulevan hyvin toimeen inkkareiden kanssa.

T
T
25.2.2021 12:34
Vastaa...  Sam Colt

Ei. Tämä lause on marxilaista syyllisyyspropagandaa: ”Eurooppalaiset tappoivat Amerikan mantereilla miljoonia ihmisiä miekalla ja taudeilla.”
Eurooppalaiset eivät tappaneet taudeilla ketään. Taudit olivat vain muuttoliikkeen tahaton seuraus. Siihen maailmanaikaan taudeista ei ymmärretty juuri mitään, vielä vähemmän ymmärrettiin että intiaaneilla ei ollut yhtä kehittynyt vastustuskyky.

Teutjärvi
Teutjärvi
25.2.2021 13:11
Vastaa...  Sam Colt

Ja Britit lopettivat Intiasta hienon kulttuurin jossa miehen kuoltua
poltettiin elävä leski samalla roviolla.

Kolonialismi
Kolonialismi
25.2.2021 04:53

80-luvulla oli muotia Afrikkaan suuntautuva avustustoiminta, mitä siitä seurasi, no sen jäljistä saamme nauttia Euroopassa tänä päivänä. Jo silloin aivopestiin Suomalaisia että olisimme jollekin maanosalle siirtomaa velkaa. Ja vitut, Suomen pitäisi saada takasin siitä valtavasta rahamäärästä jota tuonne on YK:n kautta roudattu ja jolle ei ole ollut kuin valtava, sen maan osan sikiäminen ja köyhtyminen samaan aikaan. Nyt nuo laumat vaeltavat Eurooppaan ihmisten kiusaksi ja vaivoiksi. Olisi pitänyt antaa luonnon hoitaa sen mikä on luonnollista, eli jos joku paikka ei pysty elättämään ihmisiä, se autioituu.

Mara
Mara
25.2.2021 06:17

Vtuttaa olla swami suvakki suomalainen, oikeasti hävetää—

T
T
25.2.2021 07:10

Viro on kiva paikka. Ehkä tänä vuonna pääsee taas käymään siellä. Yksi aihealue, joka kiinnostaa itseä, on tuo että missä määrin virolaiset ja vironvenäläiset sietävät toisiaan. Tallinnassahan vajaa puolet väestöstä on venäläisiä.

Isä Pilvinen
Isä Pilvinen
25.2.2021 07:28

4 vuotta sitten olin Otepäässä World Loppet hiihdoissa ja mielenkiintoista oli seurata maan itsenäisyyspäivän TV ohjelmaa. Vastaanotolla pressan ukollakin oli kansallispuku kuten monella muullakin vieraalla. TV ohjelmassa oli tarjolla pari kotimaista sotaelokuvaa maan historiasta.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
25.2.2021 08:02

Jaa, onhan tuota Tuiskulassa notkuttu iteki joskus 60-luvulla ! Mutta kun viime kesänä kävin katsomassa vanhaa mestapaikkaa, niin: Viittä vaille purkamista; pajua tunki jo ikkunoista ulos ja home haisi kauas pihallekin. Schade, rest in piece, Tuiskula !

Puolueeton
Puolueeton
25.2.2021 08:04

Länsi on todella syyllinen Afrikan väestön ylikasvuun
Kyseenalaista on, onko länsimaitten koulutetut ahkerat työntekijät velvollisia siitä maksamaan

Mistähän johtuu Afrikan väestön lisääntyminen. No siihen ovat terveyden hoitoa kohottaneet länsimaat syyllisiä. Suomessakin kuoli 1800 luvulla lapsista lähes puolet ja Suomi pysyi Euroopan köyhimpänä ja riistettynä kansana Ruotsin vallan alla 600 vuotta. Onneksi Venäjä valloitti Suomen 1806, jonka jälkeen kansallisuusaate pääsi herämään henkiin ja pääsimme itsenäisiksi. Olemme itse kehittäneet kansamme hyvinvoinnin.

Länsimaiden apu on auttanut afrikkalaiset lapset pysymään hengissä ja auttaa edelleenkin. Se on joillekin hyvää bisnestä, jaetaan TVssä epäitsekkäitä herkistäviä mainoksia kärsivistä lapsista, joten rahaa tulee myös aatetta ajaville.

Ilmari
Ilmari
25.2.2021 10:08
Vastaa...  Puolueeton

Afrikan heimopäällikön vaimo sai lapsen, joka yllättäen oli valkoinen. Päällikkö hoksasi että ainoa valkoinen koko kylässä oli avustustyöntekijä ja meni tätä kovistelemaan: Miten selität tämän!?

Valkoinen pelästyi että nyt on paha paikka mutta huomasi sitten niityllä lammaslauman ja sanoi: Katsohan, se on ihan sama tilanne tuolla. Suurin osa lampaista on valkoisia mutta osa mustia. Nyt pelästyi puolestaan päällikkö ja sanoi: Hyvä on, sinä et puhu mitään ja minä en puhu mitään.

Ike
Ike
26.2.2021 14:07
Vastaa...  Puolueeton

Autettu on. Älkää unohtako heimopäälliköitä joiden ei tarvitse ajaa vanhoilla Mersuilla.

hieno homma
hieno homma
25.2.2021 08:44

Ikävä kyllä tuo ”velanmaksu” afrikalle on jäänyt vieläkin voimaan, Jutta kärrää sinne raheja kottikärryittäin ja samanaikaisesti sieltä kärrätään raheista tyhjentyneissä kottikärryissä näitä mustia ukkoja maahamme kun Jutta käy täällä täyttämässä kärryt uusilla raheilla.

avaruuskeeneri
avaruuskeeneri
25.2.2021 15:31
Vastaa...  hieno homma

Vie mennessäs tuo tullessas. Voimavaroja…

hieno homma
hieno homma
25.2.2021 15:52
Vastaa...  avaruuskeeneri

Jutan lihasvoimat siinä tietenkin kasvavat vaan meidän verotaakka kasvaa samaan malliin.

Jones
Jones
25.2.2021 10:47

Afrikkalaisten ja aasialaisten valkolaisten halveksiminen johtuu albinismista. Valkolaiset ovat heille albiinojen kaltaisia. Ovathan afrikkalaiset albiinot valkoisia ja sinisilmäisiä. Eli siis samanlaisia kuin valkolaiset. Albiinoja onkin sorrettu Afrikassa kautta aikojen. Mikseivät he pääse pakolaisiksi. Onko aihe arka ja tuliskiko liikaa kiusallisia kysymyksiä? Ovathan albiinot valkolaisten kaltaisia.
https://www.youtube.com/watch?v=vfNZrlXMJrs
https://www.youtube.com/watch?v=dWQiQst1sd8
https://www.youtube.com/watch?v=2QKRgJeL9Gg

Afrikkalaisilla ja aasialaisilla esiintyy niinsanottu projektio, ja siitäsyystä he jatkuvasti väittävät että heitä sorretaan muka ihonvärin vuosi. Vaikkei se pidä lainkaan paikkaansa. Itseasiassa he itse halveksivat ja inhoavat valkolaisia nimenomaan ihon ja silmienvärin vuoksi.

https://hidastaelamaa.fi/2014/11/aaro-lof-sijoitamme-toisiin-sen-mita-emme-halua-itseemme/
-tunnet vihaa toista ihmistä kohtaan mutta koska tunne ei ole sovinnainen ja aiheuttaisi tietoisuuteen tullessaan voimakasta arvostelua itseä kohtaan, heijastat tunteen toiseen ihmiseen. ”Hän vihaa minua”.

Valtsu
Valtsu
25.2.2021 10:47

Helvetin älyttömintä tilanteessa on, että Itä-Euroopan maailmanhalaajien altruismilta rokotti Neuvostoliitto. Se onkin kääntymässä Itä-Euroopalle voitoksi, että neuvostopanssarit lanasivat Varsovan liiton maat!

Ja mitä me saimme? Helvetisti siipeileviä kehitysmaamuslimeja ja Lenin-museon?

Onnea itsenäiselle Virolle!

rellinen
rellinen
25.2.2021 19:59
Vastaa...  Valtsu

Kehareitten haaliminen ja lenin-museoitten pystyttäminen länteen on seurausta neuvostoliiton harjoittamasta vaikuttamisesta. Neuvostotiedustelun eli ryssän harjoittamaa myyräntyötä, eli en kiittelisi neukkulaa. Varsovanliiton maathan eivät kyseistä märätysvaikuttamista tarvinneet kun jo olivat ryssän orjia.
Se mädännäisyys johon länsi on nyt hukkumassa on viimeistä piirtoa myöten seurausta kommunistisen supervallan, länsimaalaisten kätyreidensä kautta harjoittamasta päämäärähakuisesta ja pitkäaikaisesta mädätystyöstä. Nykyisin, kolmisenkymmentä vuotta neukkulan hajoamisen jälkeen kyseinen sodankäynti on saavuttanut täyttymyksensä ja näyttäytyy kaikessa kaameudessaan. 70-vuotta sitten aloitettu länsimaiden romuttamiseen tähtäävä myrkynkylvö kantaa nyt hedelmää. Punainen vyöry on tavoittanut länsimaat eli laakson pohjan. Porvarillinen suojamuuri on murtunut.
Neuvostoryssien kädenjälki löytyy myös kaikkien afrikkalaisten ”vapautusliikkeiden” takaa. ”Vapautusliikkeiden”, jotka ”vapauttivat” afrikkalaiset länsimaiden harjoittaman ns.”imperialistisen sorron alta”.
Siitä lähtien ”vapautuksen” kokeneet afrikan maat ovatkin keskittyneet huutamaan suu ammollaan ruokaa ja rahaa kurkkuunsa länkkäreiltä ja syyllistäneet länsimaita yhdessä länsimaalaisten vassareitten kanssa kaikista mahdollisista asioista.
”Valkoisen miehen syyllisyys ja taakka” on siis, vain ja ainoastaan, ryssän kymmeniä vuosia harjoittamaa propagandasotaa ja koskettaa siksi vain ja ainoastaan valkoihoisia länsimaalaisia.
Siksipä afrikasta onkin tullut ja tekemällä tehty yksi lukemattomista länsimaiden varallisuutta kurkkuunsa ahmivista mustista aukoista. Se on sotaa ja olisi mukava tietää kuinka paljon kyseiseen rahastusautomaattiin syydettävistä rahavirroista edelleenkin kiertää, mutkien kautta tietenkin neuvostotiedustelun perillisten eli fsb-oligarkian taskuun.
Pitkään on länsi maksanut näitä sotakorvauksia pirulle kuten suomikin maksoi toisen maailmansodan jälkeen ja maksaa ilmeisestikin loppuunsa saakka.

Khmm
Khmm
26.2.2021 12:13
Vastaa...  rellinen

Ei pijä paikkajaa. Huonoa omaatuntoa potevia hyväntekijöitä on löytynyt Länneksi jääneestä maailmankolkasta jo ties kuinka kauan. Täältähän se sosialismikin leviämään lähti… Sosialistiblokki kyllä kovasti lietsoi kilpailijoissaan huonoa omaatuntoa, se on totta se.

rellinen
rellinen
26.2.2021 13:15
Vastaa...  Khmm

Kymmenen vuotta sitten nämä ”hyvesignalisoijat” vielä puuhasivat pää höyryten ryssille viisumivapautta niin suomeen kuin koko eu:nkin. Kyseinen viisumivapaushan tietenkin olisi ollut yksipuolinen. Mihin lie puuhastelu tökännyt?
Fsb-oligarkia varmaankin näki omalta kannaltaan tärkeämmäksi ”länsimaalaisen vihollisen” kuin näkyvän yya-ystävätoiminnan länsimaat beirutisoivan ja kohti sosialismia johdattavan kätyrilaumansa kanssa.

Pertsa
Pertsa
17.3.2021 23:57
Vastaa...  rellinen

Muistan joskus Neuvostoliiton hajoamisen aikaan lukeneeni lehtiuutisen,jonka mukaan mukaan melkoinen osa (silloin puhuttiin miljardeista) NKP:n hallussa olleista arvometalleista ja länsivaluutoista on jäänyt saamatta Venäjän viranomaisten haltuun. Olen usein miettinyt,että pyöritetäänkö tällä omaisuudella nykyistä vihreää,feminististä ja ties mitä yhteiskunnanvastaista toimintaa.

Kainuunkonkari
Kainuunkonkari
25.2.2021 11:24

Minäkin muistan laulaneeni tätä muiden kanssa. Sanat meni jotenkin: Niin on viinalle perso, köörimme tää – Maksamme pelkää…

Yksi Meistä
Yksi Meistä
27.2.2021 11:13
Vastaa...  Kainuunkonkari

Syytä olikin. Taustakuorossahan taitaa vilahtaa Matti Pellonpää.
On siellä Refugee Hospitality Clubin Outi Popp:kin.

Laulajat: Heinäsirkka – Pate Mustajärvi (Popeda) – ?? – Pave Maijanen – Tuula Amberla – Martti Syrjä (Eppu Normaali) – Matti Pellonpää (1:48) – Outi Popp (1:58) – Poppin takana joku Toni ? – Sakari Kuosmanen (2:00) – (Joku?) Alanko – Nipa Neumann (Dingo) – Dingon basisti(?) (2:55)

Etiketeistä en kyllä muista mitä keskikaljoja tuohon esitysvireeseen on nautittu.

PS. Jos on kova jano, niin Wikipedian mukaan (en takaa vahvuutta):
Malmin hautausmaalla on syntynyt perinne, jossa tuntemattomat kävijät tuovat Pellonpään haudalle avatun Koskenkorva-pullon, jossa saattaa olla kukka.”

Yksi Meistä
Yksi Meistä
27.2.2021 11:17
Vastaa...  Yksi Meistä

Alkuperäisissä sentään olivat jättäneet viivat pukuhuoneisiin…. 😀

Pertu.langer@gmail.fi
Pertu.langer@gmail.fi
25.2.2021 16:28

Jag vara finland och dricka Kossu. Vi minnas finska vinterkriget. Vi vara underlägsna juden. GASEN komma befria Finland från Juden.

88

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
25.2.2021 18:01

Mietin vain sitä, että Afrikka ja velanmaksu näyttäytyi vai pitäisikö sanoa näytettiin meille 80-luvulla vähän eri vinkkelistä kuin miksi se on tänä päivänä osoittautunut. 80-luvun media näytti meille luurangon laihoja lapsia pullottavine mahoineen Biafrasta YK:n avustusrekkaa odottavien äitien syleissä. Velan maksu taas oli sitä, että järjestettiin konsertti, jonka tuotto meni maitojauheeseen, lääkkeisiin ja puhtaan veden järjestämiseen näille leireille ja nämä leirit taas sijaitsivat kriisialueilla. Velan maksu siis tarkoitti 80-luvulla jotain sellaista, jota täydellä syyllä saattoi pitää auttamisena.

Olin tietysti itse 80-luvulla lapsi/nuori. Myöhemmin sitten olen ymmärtänyt, että eri avustusjärjestöissä suurin osa niiden saamista avustuksista menee byrokratiaan ja vain murto-osa kriisin uhreille.

Nykyisin tuo velan maksu tarkoittaa sitä, että meidän täytyy mukisematta hyväksyä Afrikasta, Lähi-Idästä ja Keski-Aasiasta tulevat pääasiassa nuorista ja hyvin ravituista miehistä koostuvat siirtolaisvirrat ja näiden virtojen väistämättömät vaikutukset rikostilastoissa, turvallisuudessa, yhteiskunta rauhassa, valtion velkaantumisessa sekä koko kulttuurin tulevaisuudessa.

Kriisin uhri on siis kokenut eräänlaisen evoluution luurangonlaihasta isovatsaisesta pikkulapsesta hyvin ravituksi Calvin Kleinin vaatteisiin pukeutuneeksi ananastukaksi tai iPhoneen swahilia molottavaksi rullaksi, jolla on timantein koristeltu kultakello ranteessa. Velan maksuvelvollisuus sen sijaan näyttäisi valkoisten kohdalla jatkuvan vaikka kaikin puolin kriisin uhri näyttäisi jo voivan hyvin ja pärjäävän omillaan.

Ilman salaliittoakin olimme ehkä 80-luvulla eräänlaisen mielenmuokkauksen kohteena, ja varmasti sukupolvemme on kasvattanut jälkeläisistään suvaitsevaisempia.

rellinen
rellinen
26.2.2021 12:49

100% varmasti olimme mielenmuokkauksen kohteita. Eikä sylttytehdasta tarvitse itärajan takaa kauempaa hakea.
Biafran kriisikin taisi olla ryssän harjoittaman kolonialismin ja ”vapautussotien” seurausta.
Tämä puolihan afrikan alasajosta ja sen todellisesta syypäästä on ”unohdettu” täysin. Länsimaita vastuuseen vaativien suvakkiagitaattoreiden, politrukkien ja median valikoiva muisti kertoo heistä kaiken.
He ovat neuvostoliiton(ryssän imperiumi) kaatumisen, kommunistisen yhteiskunnan paljastumisesta hullujen huoneeksi, kommunistisen aatteen joutumisesta naurunalaiseksi ja venäläisvetoisen maailmanvallankumouksen kariutumisesta äärimmäisen katkeroituneita, kostonhimoisia ja syvää vihaa länsimaita kohtaan tuntevaa maanpetoksellista roskasakkia.
Nythän tilanne on sellainen, että kyseisellä roskasakilla vaikuttaa olevan kuristusote länsimaista. Yhdysvaltoja myöten.
Eu:stakin on tehty kyseisen kgb-mafian työkalu.
Kuinka pitkään lienee näin jo ollut mutta nyt se vain luikertelee piilokomeroistaan esiin entistäkin selvemmin, voimantunnossaan, joten eipä tarvitse ihmetellä länsimaiden halukkuutta ampua itseään jalkaan jokaisessa asiassa. Tai suomen innokkuutta toimia tavalla jonka ilmeisenä tarkoituksena ja seurauksena on saada kansa kiroamaan niin eu:ta kuin myös muitakin länsisuhteita.
Mikäli länsi olisi säilyttänyt 30-luvulla tai vielä 50-luvulla vallalla olleet arvonsa ja selkärankansa länsi olisi täysin ylivertainen muuhun maailmaan verrattuna. Viittä vaille paratiisi länsimaalaisille pottunokille.
Nykyisin kun suomalaiset vasemmisto-, kepulais- tai kokoomuspolitrukit höpisevät eurooppalaisista arvoista he tarkoittavat kyseisillä ”arvoilla” sosialististen rikollisten ja neuvostotiedustelun länsimaille määräämiä täysin vääristeltyjä ja länsimaille vahingollisiksi tarkoitettuja ”arvoja” eli läpimätiä arvottomuuksia.

Pertsa
Pertsa
18.3.2021 00:06
Vastaa...  rellinen

KGB oli taitava.Kannattaa katsoa Youtube:sta länteen loikanneen KGB-agentti Yuri Bezhmenovin kertomus. Neuvostoliitto hajosi,mutta aatetta levittämään jäi varmasti vielä porukkaa.

Risto Jääskeläinen
26.2.2021 06:43

Eipä ole mennyt Paavolla Viron keikka hukkaan.

Velaton kaikin puolin
Velaton kaikin puolin
26.2.2021 08:59

Jokainen kasarilapsi muistaa länkkäri-muusikoiden ”We are the world” – biisin”

Muistaa kyllä. Muistan myös, mitä *aina* ajattelin biisin kuullessani: ”siinähän maksatte, minä en ole kenellekään mitään velkaa”.

Särmääjä
Särmääjä
27.2.2021 10:36

Jos Suomessakin olisi kommunismi kaatunu/kaadettu 90-luvun alussa ja itsenäistytty niinkun muualla Itä-Euroopassa niin kyllä täälläkin olis hyvin samankaltanen mentaliteetti kun Virossakin asioita kohtaan. Meillä sen vallan alkaminen vain estettiin sodissa jo paljon aikasemmin mutta toisaalta meistä tuli sen jälkeen Neuvostoliiton ystävämaa, joka synnytti hirmuvallan kyljessä eläneen kansan ilman sitä hirmuvaltaa, mitä neuvostomaat ja kommarijunttamaat taas joutui kärsimään ja joista he omina kansoinaan joutuivat nousemaan irti. Meillä vain loppui YYA-sopimus.

Jaska
Jaska
3.3.2021 19:26

teab loodus vaid teab isamaa! krt!