Tukholma, Helsingin suurin lähiö

Vanha vitsi, että Helsingin suurin lähiö on Tukholma, pitää siinä mielessä paikkansa, että Tukholman läänissä asui vuoden 2018 lopussa 49 200 suomalaissyntyistä henkilöä.

Muualta EU:sta tulleita tulijoita oli 116 400, eli suomalaiset mukaan lukien siis 165 600. Afrikkalaisia tulijoita oli 69 800 ja aasialaisia 211 100 hengen edestä.

Suomalaiset olivat siis suurin vähemmistö, seuraavana irakiaanot 44 300 ananasta ja kolmantena puolalaiset 35 500, syyrialaiset 30 300 ja iranilaiset 29 300 henkeä.

Kun suomalaiset vähenevät, niin aasialaisten määrä kasvaa selvästi. Myös muista pohjoismaista tulevien tulijoiden määrä vähenee.

Tukholman läänissä asuu 2,4 miljoonaa ihmistä

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
24.2.2021 11:35

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/34b501fb-3404-4369-be1b-4ca33a2843b8

Taas yksi uusi Abu Ambassadeur Cardinal Abumatic

On se kiva, että kulttuuri on Saksassakin noin rikasta. Ja kun kaikilla on sananvapaus ja uskonnonvapaus, niin aika paljon pitää tapahtua ennen kuin tällaiseen tuomioon päädytään.

Olisi se kiva, jos islam olisi vaan uskonto muiden joukossa. Ja voihan se joillekin sitä ollakin: ihan uskonto, mutta kun näitä radikaaleja tuppaa olemaa sitten kuitenkin vähän joka paikassa.

Paljonkohan Tukholman läänissä on radikalisoituneita muslimeja? Ja paljonko säpolaisia tarvitaan heitä vahtimään?

Juuret syvällä suomalaisuudessa
Juuret syvällä suomalaisuudessa
24.2.2021 15:54

Kuinkahan useaa, noista 49 200 suomalaissyntyisestä ”kaduttaa”, että isovanhemmat/ itse aikoinaan lähtivät Ruotsiin? Mikä siinä Ruotsissa on niin vetoavaa, paitsi sosiaaliturva, että sinne pitää peräti jäädä? Itse en ole kuin aikoinaan muutaman risteilyä sinne tehnyt ja kauan sitten Norjasta läpi ajanut. Muutoin on valtakunta itselleni suht. vieras. Ahvenanmaalla kyläillessä tuli sen saarialueen kulttuuri oppaan taholta hyvin esitellyksi, ja joka on taatusti aivan muuta kuin suomalaisuutta. Joten tätä kautta tiedän ruotsalaisen kulttuurin olemuksen, noin jokseenkin. Mitä on se ”ruotsalainen”, jokapäiväinen elämä? Miten nimenomainen ruotsalaisuus ilmenee?

Tiedänhän minä Suomen ruotsalaisuuden. Itselläkin eräitä juuria niin viimesen päälle bättre folkiin, tätä ei kuitenkaan ole suomalaisessa perheessämme koskaan korkealle noteerattu. Sukutaulu kuitenkin kertoo karua kieltään. Mutta, jo toisen mummuni vanhemmat valitsivat ylpeinä tunnustaa suomalaisuutta. Tuohon menneeseen aikaan kun myös suomalaiset olivat joutuneet vaihtamaan nimensä ruotsalaisiksi jo peräti vain siksi, että pääsivät kouluun. Myöskin, saadakseen mahdollisuuden nousta yhteiskunnassa.

1800-luvun suomalaisuushengen huumassa, perheen nuorimmat lapset saivatkin sitten jo suomalaiset etunimet ja eräs vanhapiikatäti sittemmin suomensi tuon sukunimemme.

Muualle, toisen suvun esi-isälle antoi pappi ruotsalaisen nimen, jotta pääsi Porin lyseoon opiskelemaan. Poikansa eivät porinlyseoista ja pappien suosituksista piitanneet, vaan ottivat takaisin suomalaisen nimensä. Mutta ”jäivätkin” sitten ”vain” maanviljelijöiksi.

T
T
24.2.2021 22:20

Suomi oli aikoinaan ensin Ruotsin siirtomaa, siten Venäjän. Jos menneisyys unohdetaan niin nyky-Ruotsi olisi ihan kiva paikka, jos ei olisi täytetty matuilla.

Ike
Ike
26.2.2021 14:22

Kuitenkin suomalaiset ovat näinkin hyvin pärjänneet vaikka fiksuimmat karsittiin jo alkutaipaleella. Jopa keskiarvo taitaa olla aika hyvä, vaikka ei sitä heti uskoisi kun tämän päivän politiikkaa seuraa.

juhaII
juhaII
24.2.2021 20:11

En haluaisi asua Tukholmassa. Ennemmin Siperia, kiitooos!

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
25.2.2021 18:03

No Helsinki puolestaan on Mogadishun, Bagdadin ja Kabulin lähiö. Ei ehkä suurin, mutta vetovoimainen kyllä.