Jatkuvia häiriöitä junassa Kumlassa, SJ lopetti hetkeksi pysähtymisen asemalla

Tunnelmallinen juna-asema? Oli, mutta ei ole enää. Monikulttuurisuus tuhosi sen.
Mikä on paras ratkaisu suhtautua ongelmaan? Ohittaa se ihan kuin sitä ei olisikaan vai mitä?

Joka tapauksessa Ruotsin vastine VR:lle eli SJ päätti tammikuun lopussa, että se ei pysähdy toistaiseksi Kumlan juna-asemalla. Tällä pätkällä kulkee maakuntajuna välillä Örebro-Kumla-Hallsberg.

Syy, miksi Kumla jätetään väliin on se, että asemalla ja sieltä kyytiin nousseiden ja kyydistä jääneiden henkilöiden kanssa on ollut monta kuukautta jatkuvia ongelmia. SJ:n yritysjohtaja Jan Kyrk kertoo asiasta:

– Tämä on tietenkin melko dramaattinen toimenpide, että ei pysähdytä tietyllä asemalla, mutta tämä on se kaikista viimeisin keino. Meidän on samalla otettava huomioon muidenkin matkustajien ja konduktöörien turvallisuus. Ei ole hyväksyttävää, että kukaan kokee turvattomuutta junamatkalla.

Paikallispoliisi kertoo Sverigesradiolle, että heillä on hyvä kuva ketkä ongelmia aiheuttavat. Asemalla onkin ollut pari viikkoa jatkuvat poliisimiehitys.

Tällä hetkellä junat taas pysähtyvät Kumlassa, mutta onko kaikki muuttunut paremmaksi?

 

Jotain jätettiin julkisuuteen kertomatta. Asian laajuus ja se, että ongelmat ovat jatkuneet kuukausikaupalla ilman, että kukaan on uskaltanut puuttua asioihin mitenkään. Pt-median Kumlan kirjeenvaihtaja – muuan mies– kertoo, että alkaa pikku hiljaa palamaan päreet.

– Mitään ei tehdä, kukaan ei tee mitään, kukaan ei uskalla, koska tässä asiassa on vastassa yksi asia: rasismi. Se iänikuinen rasismi.

Mitä tarkoitat?

– No kuljen työmatkaa näillä junilla pari kertaa viikossa Kumlasta Örebrohon ja takaisin. Joka saatanan junassa, joka ikinen päivä mennen tullen, on afgaanoja, somaleja ja eritreaanoja, jotka kirkuvat, rääkyvät, sylkevät ja huutavat kuin apinat. Ne ovat yksintulleita, niillä on pari paikkaa Kumlassa, missä ne asuvat. Käyvät Örebrossa isolla kirkolla, koska junamatka ei maksa niille mitään.

Miten niin ei maksa?

– No koska ne eivät maksa lippuja. Ne nousevat junaan ilman lippua. Ne kuvittelevat, että niillä on joku natiivi oikeus matkustaa ilmaiseksi. Joskus konnari saattaa kysellä lippua, mutta ne konnarit, jotka ovat tottuneet, niin he eivät edes kysele niiltä lippuja. Kerran paloi käämit, kun huomasin, että konnari käveli vain ohi. Menin kyselemään, että mikä systeemi tämä on. Kehitysmaasta tulleet jorkit saavat matkustaa ilmaiseksi, mutta minulta kyselet lippua. Konnarina toiminut nainen näytti, että purskahtaa itkuun.

– Kehitysmaiden miehet aloittavat aina sen konnarien huorittelun ja päälle sylkemisen. Ne miehet yksinkertaisesti eivät välitä. Ja jos joku konnari tai sivullinen uskaltaa tehdä jotain, niin heti sähähtää: RASISMIA. Rasismia ja rasismia. Yksikään konnari ei uskalla tehdä rasismi pelossa mitään. Ei yhtään mitään. Jos joku ananastötterö saa päähänsä ilmoittaa SJ:n pääkonttorille, että konnari rasisteerasi, niin voi alkaakin etsimään uutta työpaikkaa.

– Vartijat taas ovat usein itsekin kehitysmaista tulleita miehiä ja ovat jollain tapaa apinalauman kanssa kaveria. Siinä läpätään kättä, vaikka niiden naamat pitäisi hakata pampulla siniseksi. Vartijat saavat tosin joskus kirkumisen aisoihin, mutta ei nekään voi joka junassa istua vain siksi, että Kumlassa sattuu asumaan parin kymmenen jorkin marakattilauma, kirjeenvaihtaja kertoo päre äärimmäisen punaisena.

 

No mitenpä homma jatkuu? Jatkuu siten, että rautatieläisten ammattiyhtiö SEKO aloitti kampanjan, jossa vaaditaan konnareille ja muulle junahenkilökunnalle työrauhaa. Alla kuvassa:

”Älä kutsu minua huoraksi! Puolet junahenkilökunnasta kertovat, että työpaikalla [siis junissa] tapahtuu päivittäin uhkailua. Tämä ei ole ok. Jos olet samaa mieltä, jaa tämä.”

Kan vara en bild av 1 person, står och text där det står ”seko Kalla mig inte hora! Hälften av de ombordanställda pả tagen säger att det förekommer hot pả arbetsplatsen princip varje dag. Detta är inte okej. Dela om du haller med.”

 

Kuva alla:

”Osoita arvostusta minulle ja kollegoilleni.”

Kan vara en bild av 1 person, står och text där det står ”seko Visa mig och mina kollegor respekt Hälften av de ombordanställda pả tagen säger att det förekommer hot pả arbetsplatsen i princip varje dag. Detta är inte okej. Dela om du häller med.”

 

Kun kerroin muuan miehelle, että SJ on ratkaissut asian ja aloittanut Facebook-kampanjan ”Älä huorittele konnaria”, niin muuan mies kärvähtää täysin:

– Ei tästä tule mitään. Jos kehitysmaista tulleet miehet kirkuvat junissa kuin apinat ja matkustavat pummilla, niin heidät pitää heittää ulos liikkuvasta junasta ja tähdätä heitto vastaantulevaan sähkötolppaan. Mutta tällaiset älä huorittele-kampanjat, niillä ei saa kuin myötähäpeää.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kilttimies
Kilttimies
28.2.2021 23:35

”Osoita arvostusta minulle ja kollegoilleni.”

No minkä helvetin takia?

Fortuz
Fortuz
1.3.2021 00:48

Eli SJ on rasisti ja nazifirma!

Sami
Sami
1.3.2021 04:15
Vastaa...  Fortuz

Juu, SJ boikottiin, Rasmus ja silakkaparvi liikkeelle vastahyökkäykseen.

Sosiologi
Sosiologi
1.3.2021 15:51
Vastaa...  Fortuz

Tämä on yksittäistapaus, joka ei liity millään tavalla maahanmuuttoon. Nuoret ovat aina kapinoineet yhteiskuntaa vastaan. Tämäkin ruotsalaisnuoriso on voinut jo pitemmän aikaa pahoin ja kipuilee ja oirehtii nyt. Syyt juontuvat äärioikeistoon. Lisäämällä kodin ja koulun yhteistyötä sekä harrastustiloja nuorisolle ongelmat loppuvat.

Sami
Sami
1.3.2021 17:53
Vastaa...  Sosiologi

Ongelmat ovat ruotsin itse aiheuttamia, koska antoivat korkeasti koulutetuille pahaa puuroa sekä apeat verhot.

Oho
Oho
1.3.2021 02:25

No miten nyt näin pääsi käymään. Että kulttuuri aiheuttaa tällaisia häiriöitä ja kaikkea. Oh-hoh. Kyl mä vähä ny yllätyny ole.

Sami
Sami
1.3.2021 04:21

SJ:n pitää aloittaa maailmanlaajuinen kamppanja konduktööriensä puolesta, WLM (Whore Lives Matter).

Suomi Finland
Suomi Finland
1.3.2021 08:50

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007832087.html

”Hallinto kielsi keväällä koko ongelman ja torjui ulkomaisen avun, eivätkä he voineet enää myöntää omaa virhettään”, lääkäri arvioi.

”Ja nyt he ovat matkalla tuhoon.”

Mitenkäs tuo nyt kuulostaa noin tutulta. Ihan kuin sopisi johonkin muuhunkin???

Konduktööri
Konduktööri
1.3.2021 09:31

Minulla on ratkaisu. SJ:n tulisi pikemmiten tehdä kahdesta matkustajavaunusta 5 tähden olohuone nahkasohvineen. Vaunut voivat olla kullanvärisiä ulospäin, jotta oikeat matkustajat osaavat mennä niihin.

Niistä ei saa olla läpikäyntiä muihin vaunuihin ja niissä olisi myös äänieristys kunnossa. Kaikki voittaa.

Ongelmatapaukset saavat matkata kultaisessa vaunussa ilmaiseksi, SJ ei rasisteeraa, ketään ei enää haukuta huoriksi kun lippuja ei tarkasteta kyseisissä vaunuissa ja kirkujat tuntevat olevansa kuninkaita kultaisissa vaunuissaan.

Näin muut saisivat olla täysin rauhassa ja turvassa.

Ja jos ei tästäkään homma rauhoitu, niin ovet kiinni ja vaunut uuden veturin perään ja till backa afrika.

swerigejävels
swerigejävels
1.3.2021 10:26

Pitäisi säätää poikkeustilalakiin muutoksia ja asettaa se voimaan, poliisin pitäisi ampua häiriköt.

kuli
kuli
1.3.2021 11:08

Jos tulisi semmoinen laki, että maksamattomista tarkastusmaksuista menettäisi kaikki mahdollisuudet oleskeluun, niin ongelma ratkeaisi yhdessä yössä. Perustelu voisi olla, että jos ei pysty edes junissa matkustamaan ihmisiksi on mahdotonta olettaa sen tapahtuvan yhteiskunnan suhteen myöskään. Eli siis nämä jätkät ovat kirjaimellisesti niitä vapaamatkustajia josta rassemistit ovat varoitelleet kymmeniä vuosia.

Muuan miehen ratkaisu mallit ovat myös toimivia. Jostain syystä mitään toimivia ratkaisuja ei voi käyttää.

Heikot sortuu elontiellä, jätkä senkun porskuttaa
Heikot sortuu elontiellä, jätkä senkun porskuttaa
1.3.2021 13:34

Vihervassarit toitottavat että pitää matkustaa junalla eikä autolla tai lentäen mutta jos junista tulee samanlaisia kehismestoja kuin kirjastoista ja uimahalleista niin kuka hullu matkustaa junalla ja vielä maksaa siitä?

Pala palalta pilataan ja murennetaan maa rikki. Miksi?

kuli
kuli
1.3.2021 18:44

Niin no jos et ole huomannut, että sama kehitys on käynnissä tasan kaikissa läntisen sivilisaation maissa paitsi Unkarissa ja Puolassa. Vinkki: se ei ole sattumaa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
1.3.2021 14:31

Mietin sitä, että olisiko pitkällä tähtäimellä sittenkin pienempi rikos ihmisyyttä vastaan, jos Eurooppa ei olisi koskaan ottanut näitä kehareita. Sittenkin vaikka jonkinlainen riski siihen, että olisivat kuolleet Turkissa vanhuuteen. Nyt ei tarvitse edes kristallipalloa nähdäkseen, että tämä kollektiivinen moraaliposeeraus on johtamassa katastrofiin. Kohta ei pääse edes työhön elättääkseen monikulttuurin lähettiläitä.

rellinen
rellinen
1.3.2021 15:55

Ei ole kyse moraaliposeerauksesta vaan terrorista.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
1.3.2021 16:22
Vastaa...  rellinen

Eihän sitä terroria olisi ilman terrorin uhrien moraaliposeerausta.

Captain Hindsight
Captain Hindsight
1.3.2021 19:45

Niin, sitä kannattaa aina miettiä jälkeenpäin että oliko housuun paskominen sittenkään se oikea ratkaisu. Ensin se kyllä lämmitti!

juhaII
juhaII
1.3.2021 19:12

Asia korjaantuu Ruotsin valtion, poliisin ja armeijan voimin heti kun ”häiriötekijät” vaihdetaan. Nimittäin Pohjoismaiseksi Vastarintaliikkeeksi, Ruotsidemokraateiksi, Vaihtoehto Ruotsille, turkulaisiksi, savolaisiksi ja Donald Trumpin kannattajiksi!

Ja ”syyt” tähänkin kommenttiin: Apinataloon tappelemaan ruuastaan terävähampaisen hallitsevan uroksen kanssa! Parittelemaan pääsee luonnollisesti vasta sitten kun ”vallakeikaus” on tehty ja naaraat hurmattu!