Rasistiset järjestöt saatetaan kieltää

Ruotsin hallitus valmistelee lakipakettia, jonka mukaan rasistisiin organisaatioihin kuuluminen olisi rikollista. Hallitus määräsi viime elokuussa komitean tutkimaan asiaa, mutta ongelma on se, että yksimielisyyttä ei ole saavutettu.

Nimittäin vasemmisto, liberaalit ja sverigedemokraatit ovat sitä mieltä, että mitään kieltoa ei tarvita. Komitean tarkoituksena oli tutkia, että pitäisikö saattaa voimaan sellainen laki, jonka avulla mm. esimerkiksi rasistisiin ja afrofobisiin järjestöihin kuuluminen olisi rangaistavaa.

Samassa paketissa tutkitaan, että voitaisiinko ylipäätään rasistiset järjestöt ja organisaatiot kieltää kokonaan. Tässäkin nousee esille etenkin antisemitistiset ja afrofobiset järjestöt tai toimijat. Lähinnä tarkoitetaan ns. white power-liikehdintää, jonka katsotaan voivan tehdä potentiaalisia terrori-iskuja Ruotsissa.

Lakialoitteen takana on enemmistö, sillä sosiaalidemokraatit, moderaatit, keskusta, miljööpuolue ja kristilliset kannattavat lakia.

Komitea perustuu vuonna 2018 tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan 82 % juutalaisista on kokenut antisemittelyä ja kokevat tämän ongelmana. 34 % Afrikan muslimeista ja 18 % Turkin muslimeista kertoo kokeneensa rasisteeraamista etnisen taustansa takia (vaikka islamin uskoon kuuluminen ei tee ihmisestä etnistä). 41 % afrikaanereista kokee kokeneensa rasisteeraamista.

Komitean vähemmistöön kuuluvat ovat sitä mieltä, että perustuslaki takaa mielipiteen- ja yhdistysvapauden. Myös poliisista ollaan epäluuloisia lakia kohtaa, sillä olisi todella vaikeaa selvittää mikä on rasismia ja onko joku yhdistys rasistinen.

Asiasta uutisoi uutistoimisto TT.

 

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Särmääjä

Ruiotsissa on ilmeisesti vasemmistoliitto vähän semmonen vanhakantasempi ja änkyrämpi kun vertaa Suomen pinkkifeministeihin. Kristilliset ja moderaatit on kyllä munattomia tossa asiassa.

rellinen

Vasemmistolle on tyypillistä ulkoistaa omat projektinsa aina tilaisuuden tullen ns. muiden kontolle.
Muiden puolueiden kautta toimivat toverit jelppaa siinä asiassa.
Muutkin puolueet ruotsissa ovat olleet jo pitkään vasemmistoliittolaisten eli kommareiden miehittämiä.
Näin vasemmistolaiset projektit saavat kansalta suuremman hyväksynnän kuin ne saisivat änkyräpunikkien projekteiksi leimautuneena.
Laitavasemmiston mahdollinen jättäytyminen aloitteen ulkopuolelle on siis kyseisen aloitteen edistämiseksi toteutettu propagandistinen operaatio.

Anna-Maria Korhonen

Jatkossa on sitten pakko suvaita. Itselläni vain sanat pakko ja suvaita mahtuvat kovin huonosti samaan lauseeseen. Sanaan pakko sisältyy aina alistuminen. Suvaitseminen puolestaan on vapaaehtoista ja vapaaehtoisuuden ajatukseen sisältyy myös esoteerista termiä käyttäen omassa keskuksessa oleminen eli ihminen itse on päätösvaltaa käyttävä subjekti.

Samalla tavalla suvaitsevaisuuteen liittyy aina rajanveto sen suhteen, mitä suvaitaan ja mitä ei. Suvaitsevaisuus on siis oikeastaan subjektiivinen käsite. Pidetäänkö suvaitsevaisena nykystandardien mukaista suvaitsevaisuutta, jonka mukaan maamme alueelle voidaan mutta mutkitta asuttaa muutamia satoja tuhansia muslimeita, eikä heidän tavoissaan ole mitään ihmeellistä verrattuna underground muunsukupuoliseen feminismiin, eivätkä miljardiluokan elinkaarikustannukset/sandaalipari ole keltään pois. Vai voiko suvaitsevaisuutta peilata vaikkapa itse kunkin vanhempiin, isovanhempiin, kotikylän kulttuuri-ilmapiiriin, omaan aikaan, jona on varttunut tai voiko siinä olla vivahteita. Esim. suvaitsee kyllä maahanmuuttajia, jos nämä tulevat töihin tai suvaitsee seksuaalivähemmistön edustajia, jos nämä eivät tee itsestään numeroa.

Fortuz

Suvaitsevaisuus on mielestäni sitä että kun ei pidetä jostain asiasta niin ollaan turpakii ja teeskennellään että pidetään siitä. Munattomasti ja selkärangattomasti. Epärehellisyyden perusmuoto. Näädän käyttäytymistä. Se että sanotaan suoraan että ei pidetä siitä, sehän on tietysti rasismia ja vihapuhetta.

swerigejävels

Se on perspektiivistä kiinni että mikä sitten on rasistinen järjestö.

Qroquius Kad

Aamen. Kielto ei koskene sellaisia järjestöjä kuin BLM ja Antifa, jotka käyvät avointa sotaa valkoista rotua vastaan.

Fortuz

Tuokin on mielenkiintoista. Sitä toitotetaan että me ollaan kaikki samanlaisia ja kaikki lemme vain verta ja lihaa, olemme tasan samanlaisia jokainen. Paitsi silloin kun vedetään rasistikortti, silloin kyllä perkele kaivetaan esiin valkoinen ROTU..

Pasi Vello

Juuri näin – nykyisinhän ”rasismi” on mielipide.

motståndsrören

Ainakin kallonkutistustieteissä sana ”fobia” tarkoittaa perusteetonta pelkoa.
Jos pimeällä kadulla lampsii seitsemän somppua vastaan, niin onko se muka jotakin ”afrofobiaa” jos vaihtaa kadun toiselle puolelle ?
Eikös se ole rasismia kun parvi koraanihörhöjä sossupummeja huorittelee naispuolista järjestyksenvalvojaa ?
Onneksi edes Ranska tuntuu heräävän todellisuuteen.

Hurja kutsu

Oikea termi lieneekin ”afronausea”, eli perusteellinen inho somppuja kohtaan.

MattiS

Ranskan herääminen tässä vaiheessa ei paljoa enää auta, kun on jo täyttänyt maansa ongelmajätteellä.

Lars

Näin on. Siinä Ranskaan kertyneessä paskakasassa on yksinkertaisesti jo liikaa lapioimista. Ranskalaiset jäävät ja hukkuvat sen paska-aallon alle ikuisiksi ajoiksi, aina eiffeltornin huippua myöten.

pöh

Komitea perustuu vuonna 2018 tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan 82 % juutalaisista on kokenut antisemittelyä ja kokevat tämän ongelmana. 34 % Afrikan muslimeista ja 18 % Turkin muslimeista kertoo kokeneensa rasisteeraamista etnisen taustansa takia (vaikka islamin uskoon kuuluminen ei tee ihmisestä etnistä). 41 % afrikaanereista kokee kokeneensa rasisteeraamista.”

Juutalaisia vainoaa muslimit, ja pääosin muiden mamujen kokema rasismi on joko mielikuvituksen tuotetta tai toisten mamujen harjoittamaa rasismia.
Ja ratkaisu on kieltää ”white power” liikkeet, joita ei taida kovin paljoa olla.

Moonman

Eikö olekin mielenkiintoista että kukaan ei ollut huolissaan tai vaatinut toimia, kun muslimit polttivat kaupunkia rasmus paludanin koraaninpolttajaisten jälkeen ja lauloivat jotain ”jallajalla, muslimien armeija tulee ja hoitelee juutalaiset” mutta hiljaisen ja näkymättömän ”äärioikeiston” takia pitää sorvata jotain uusia lakeja

Peruasiat hukassa

Eivät raukat taida edes ymmärtää mitä sana ”rasisti” tarkoittaa. Ehkä kun ne lukee ruotsalaisesta sanakirjasta sen määreen niin sitten ne diskuteeraa taas. Moniko suomalainen tietää mitä rasisti tarkoittaa?

K J

Rasisti-sana on yhtä tyhjänpuhuva sana ihan missä kontektissa tahansa. Katkoohan hiekatkin päitä ja islamilaisissa maissa on kivityskuolemia, mutta se on vain kulttuuria ja sitä pitää ymmärtää. Multikulti ja sharia kaikkialle!

•••

En ole nyt ihan täysin varma ymmärsinkö oikein, että Suomessa puuhataan naisille oikeuksia syyttää miestä rasistiksi, jos tämä on eri mieltä asioista naisen kanssa.
Ei ole aikaa kaivaa faktajärjestelmää esiin.

Jos tämä totta niin feministien sekä tyttöhallituksen teot puhuvat tulevaisuudessa rumaa kieltä.

Korjatkaa toki jos olen ymmärtänyt väärin tai nähnyt unta.

Fatwantarkistaja

K J Hiano laki olisi. ”Kulta mulla on sulle ullatuus, mua tulee paneen kaheksan afgaania ja sä elätät ne.” ”No en toellakaan elätä laumaa vuohipaimenia, nussikaa muualla..” ”Sä oot rasisti, menet vankilaan.”

puosuvaari

Kielletäänköhän nyt sitten lopulta islamismikin – sehän se vasta rasisteeraa kaikkia väärä- (=muun) uskoisia, homoja ja muita vähemmistöjä ihan kirjaimellisesti. Todistusaineistoa löytyy kirjaimellisessti sivukaupalla vaikkapa sieltä koraanista…

Kempeleen Korleone

Eikö ole helpompi, että kielletään kaikkin järjestöt, puolueet ja yhdistykset? Kuitenkin siellä jokaisessa on ”vääriä ajatuksia”, niin kielletään kaikki. Samalla säästyy veronmaksajien rahaa, kun ei tarvitse maksaa tukea turhille järjestöille.

Fortuz

Eihän se olisi mahdollista sillä silloinhan kaikki muslimit, jotka ovat planeetan kovimmat rasistit, olisivat ihan virallisesti rikollisia. Nyyh Nyyh.

Kilttimies

”34 % Afrikan muslimeista ja 18 % Turkin muslimeista kertoo kokeneensa rasisteeraamista etnisen taustansa takia (vaikka islamin uskoon kuuluminen ei tee ihmisestä etnistä). 41 % afrikaanereista kokee kokeneensa rasisteeraamista.”

Suomessa olisivat hirmuisen pieniä prosentteja ottaen huomioon sannamarinistien käsityksen rakenteellisen rasismin syvyydestä. Ja kyllä ruotsalaisetkin ovat pahoin epäonnistuneet itseilmaisusaan kun mitättömät prosentit.

Name

Kallonmittaajat julistivat suomalaisetkin aikoinaan alhaiseksi mongoidiroduksi, joten on hyvä että rasisteerausta suitsitaan edes vähäsen verran vaikka kyllä siellä vieläkin suomipoika saa ylenkatsovan suhtautumisen erehtyessään avaamaan suunsa väärässä paikassa.

Minä

Jäikö epähuomiossa pois tilastosta se, että kuinka moni europpalaisperäinen valkoinen on kokenut muiden rotujen taholta pyrkimyksiä alistaa, halventaa tai muuten rasisteerata? Monestiko valkoinen on rasistisen rikoksen uhri?

Suomessa kantasuomalaiset tekevät suhteellisesti ottaen olemattoman vähän rasistisia rikoksia verrattuna muihin etnsiin ryhmiin. Rasistisimpia tilastojen mukaan ovat lähi-itäläiset ja afrikkalaiset.

Kielletäänkö somaliyhdityksiä? Onhan Ruotsissa tuo rasististen rikosten tilasto todennäköisesti samoilla linjoilla kuin Suomessakin.

Jones

Jaa. Mitähän he tuumivat mormoonien uskonnosta?
https://ylilauta.org/yhteiskunta/129008968

kanander

Duoda duoda. Eikö ”afrikaaneri” ole Etelä-Afrikan valkoihoinen (kai hollantilaisperäinen) asukas, jonka esi-isät tulivat maahan joskus 1600-luvulla?

Hirvensarvi

Afrikaaneri on eteläafrikkalainen, jonka sukujuuret ovat Hollannissa. En usko, että sellaisia on juurikaan Ruotsissa. Tai että he kokisivat rasismia.

noname

Kyllä näin. Paavolta virhe. Kaaneri ei ole kuukeri.

Afrikaaneri Johannesbuurista

”Kiitän Herraa hyvästä tuurista, ettei mussa virtaa keeneriveren tilkkaa!”

Höh

Kieltääkö ne Ruotsissa islamin?

juhaII

Jos ”ruotsi” olisi mies. Tällä lailla se päätetään kuohia lopullisesti ja tehdä siitä eunukki. Ruotsi on Kiinan ja Pohjois/korean tiellä niin kuin Suomikin sekä itse ”syltytehdas” EU!

Ruotsidemokraatit ja Vaihtoehto Ruotsille + muut yritelmät tullaan kieltämään rasistisina terroristiliikkeinä, jotka muodostavat väkivallan uhkan ruotsalaiselle yhteiskunnalle!

Mitä taas tulee ISIS:kseen, BLM:ään ja Antifaan. Nehän ovat Nobelin Rauhanpalkinto matskua.

rellinen

Länsi on ryssänkommareiden kuohitsema. Piste.