Ruotsin ehkä suurin huumejuttu alkoi Göteborgin käräjillä

Muuan puolalainen työmies oli tullut ikkuna- ja oviasennushommiin Ruotsiin. Iltatöinä myytiin huumeita, joista olisi voinut tienata mukavat rahat.

Göteborgin huumepoliisi sai jo vuosi sitten huhua, että Annedalin asuinalueella sijaitsevasta asunnosta myytiin huumeita. Toiminta oli sen verran vilkasta ja avointa, että ei ollut epäilystäkään mistä oli kyse. Toisaalta kamaa myytiin paljon ns. Darknetin kautta. Poliisia ei kuitenkaan kannata aliarvioida.

Poliisi laittoi paikalle 24/7 seurannan, jota jatkettiin muutama viikko. Keräiltiin todisteita, ennen kuin päätettiin iskeä.

Eräänä päivänä siviilipoliisit taas istuivat parkkipaikalla, kun asunnossa majaileva mies saapui ulos ja jatkoi matkaa autolla. Mies ajoi lujaa. Poliisi seurasivat. Mies ei tässä vaiheessa tiennyt, että hänellä oli seuranta päällä. Puolalainen saapui Post Nordin pihalle ja tässä yhteydessä poliisit pysäyttivät miehen. Mies oli ilmiselvästi päihtynyt.

Tarkistelun yhteydestä autosta löytyi 15 isoa ruskeaa kirjekuorta, joissa kaikissa oli amfetamiinia. Kirjeet oli tarkoitus lähettää edelleen käyttäjille.

 

Tässä vaiheessa poliisi päätti iskeä asunnolle. Sieltä löytyikin useista eri kätköistä, toisaalta ihan avoimesti yhteensä 56 kg kokaiinia, 28 annosta LSD:tä ja 83 grammaa amfetamiinia, sekä pieni määrä kannabista. Kokaiinimäärä on sen verran merkittävä, että sillä pääsee jo nimimieheksi. Katukauppahinta olisi jotain 50 miljoonaa kruunua eli 5 miljoonaa euroa. Kannattaa kuitenkin huomata, että vain tämä määrä otettiin takavarikkoon. Miehen käsien läpi lasketaan menneen noin 170 kiloa kokaiinia ja kymmeniä kiloja amfetamiinia.

Huoneistossa olleet kaikki tavarat tietenkin takavarikoitiin ja tutkinnan aikana selvisi. että osa huumeista myytiin ns. Darknetin kautta. Kiinniotettu mies pystyttiin yhdistämään mm. DNA-tutkimuksilla eri tapahtumiin. Lisäksi poliisi käytti tutkinnassa monien eri puhelinten paikannustietoja, tietokoneita tutkittiin ja käytännössä kaikki asiat, mitä mahdollista, tutkittiin.

Sinänsä oli mielenkiintoista lukea poliisin tutkintametodit, joita se on käyttänyt pyrkiessään selvittämään ”salattuja henkilöllisyyksiä” Darknetissä.

Poliisi on ottanut kiinni asian johdosta myös useita käyttäjiä. Muutama nainen, jotka ovat ostaneet mieheltä 19 kiloa kokaiinia ja esimerkiksi yksi norjalainen, joka vei 13 kiloa kokaiinia Ruotsista Norjaan.

 

Vaikka homma oli suunniteltu melko hyvin niin jotain olisi ollut parantamisen varaa.

No mikä meni vikaan? Oikeastaan koko homma vain odotti sitä hetkeä, että mikä menee vikaan. Kaikki kama samassa paikassa. Se olisi pitänyt jakaa useaan eri paikkaan. Ei ole mitään järkeä pitää päällä tuollaisia määriä. Eikä liikkua itse täpinöissään pitkin kyliä.

Lisäksi mukana ollut porukka osasi toilailun. Esimerkiksi norjalainen 13 kiloa ostanut henkilö laittoi kamat kassiin ja kassi ihan avoimesti auton takapenkillä. Kun mies saapui reuhkalla Bemarilla Norjan rajalle, jossa kaikki pysäytettiin koronan takia, niin mies käyttäytyi niin omituisesti, että tullimiehet päättivät tehdä lähempää tuttavuutta. Nyt mies yritti karkuun. Voiko olla idiootimpaa tapaa toimia?

 

Joka tapauksessa esitutkintapöytäkirja on monta tuhatta sivua, että menee vähän aikaa kun sen lukaisee läpi. Mutta onpahan jatkoromaania illaksi. Kuvissa yllä kokaiinikätköjä asunnolta, kuvat esitutkintapöytäkirjasta.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huru-ukko
Huru-ukko
1.3.2021 13:05

Eikös ne ennen sanoneet moisista tyypeistä, että ei mikään varsinainen ruudinkeksijä?

Ei paskaa kannata tonkia
Ei paskaa kannata tonkia
1.3.2021 13:40

Mitä sitä suotta tutkimaan, tutkiminen maksaa vain aikaa ja rahaa. Äijä takaisin Puolaan vankilaan ja ikuinen maahantulokielto päälle.

Antti Tifa
Antti Tifa
1.3.2021 13:40

Varsinainen tukkuri etsii uuden kilomiehen ja homma siirtyy toiselle toimijalle. Tukkuri on sen verran iso kiho, että sillä saattaa olla jo poliisin suojelu tai on itse Aarniona.

jupi
jupi
2.3.2021 07:01
Vastaa...  Antti Tifa

alalla, jossa ei koronarajoitukset vaikuta, on kova kysyntä.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
1.3.2021 14:46

Itselläkin on tullut työmatkalla vastaan muutama palaneelle ruoholle käryävä siirtotyöläinen, on jopa kärynnyt parhaillaan sätkä suupielessä. Työnantaja tietysti hyötyy, jos palkan voi maksaa pimeästi, mutta negatiiviset vaikutukset yhteiskuntaan näkyvät paitsi saamatta jääneinä veroina myös huumeiden aiheuttamia haittoina.

Hesa Harald
Hesa Harald
1.3.2021 14:54

Ruotsissa ei mikään muu mene hyvin kuin talviurheilu. Tänään kl. 15 testataan yleistä hätäsignaalia koska kohta sitä joudutaan käyttämään oikeasti eli på riktigt.

VIKTIGT MEDDELANDE:
Idag kl 15.00 testas Signalen Viktigt meddelande via de utomhusaggregat som finns i de flesta städer och tätorter. Den består av 7 sekunder långa ljudstötar med 14 sekunders tystnad emellan under två minuter. Idag testas signalen – om du i andra fall hör den ska du gå in, lyssna på radion och stänga dörrar, fönster och ventilation. Idag följs meddelandet av signalen Faran över, en enda lång ljudsignal på 30 sekunder.

kuli
kuli
1.3.2021 18:25

Onkohan jossain uudessa maassa nyt aloitettu, joku kokaiinin megalomaaninen massatuotanto, kun nuo takavarikkomäärät on nykyään niin tolkuttomia? Siis jätkällä on 53 kg kokaiinia jollain yksittäisellä urpolla siis eikä millään pärinäpoikien organisaatiolla.

juhaII
juhaII
1.3.2021 18:54

Rikolliset luottivat väärään kohteeseen. Nimittäin maata johtavinaan olevinaan hyväntahtoiseen pääministeri Stefan Löfveniin ja laittoivat ”kaikki munat yhteen koriin”! Sen sijaan poliisit tekivät työnsä ”pahantahtoisesti” ja hyväntahtoinen käräjätupa odottaa, jossa tuomarien sovitteleva kanta voittaa ja oikeden päätös on kaunopuheisuuden huippu. Ja vieläpä lumeton sellainen!

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö
2.3.2021 00:28

Missään muussa maassa ei ole niin helppoa ulkomaalaisena huijata sosiaalietuuksia, kuin Suomessa. Nyyhkytarinoilla eli valheilla kela ja sossu tädit antavat aina heti rahaa autokouluun, autoon, ajokorttiin, polttoainekuluihin, auton huoltoihin, uusin älypuhelimiin, kannettaviin, taulutelevisiohin ja moniin muihin asioihin. Ahmed kertoo, että on hämmästynyt kuinka tyhmiä suomalaiset kela ja sossutädit ovat. Kaikki valheet menevät läpi jopa aivan uskomattomatkin. Ahmed on vakuutunut siitä, että suomalaiset ovat maailman tyhmimpiä ihmisiä. Ahmed kertoo, että kaikki islamistit pitävät suomalaisia maailman tyhmimpinä ihmisinä. Kantasuomalaiset ovat roskaväkeä ja me islamistit vihaamme suomalaisia ja raiskaamme naisianne, lapsianne, poltamme autonne, asuntonne, teemme rikoksia ja tapamme kantasuomalaisia. Muutenkin sikailemme maassanne ja te kohtelette meitä silti kuninkaina, kertoo Ahmed. Me todella vihaamme teitä suomalaisia olette maailman tyhmimpiä ihmisiä ja te ette kelpaa muuhun kuin raiskattavaksi tai tapettaviksi.

Maailman avokätisin ja maailman helpoiten ulkomaalaisten huijattavissa oleva sosiaaliturvanne herättää vain syvää vihaa ja halveksuntaa ulkomaalaisissa. Siihen päälle kun lisätään ammattivalehtelija päättäjänne, jotka ovat avoimesti islamisoimassa maatanne ja käyttämässä yli 13 miljardia euroa vuodessa kaikkiin ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuksilla, kertoo Ahmed. Suomalaiset pitää teurastaa ja lopettaa, koska maailman tyhmimmällä kansalle ei ole oikeutta olla olemassa, lopettaa Ahmed. Vankila ja kiinnijääminen ei pelota Ahmedia, koska huijattuja sosiaalietuus rahoja suomalainen yhteiskunta ei juuri koskaan saa takaisin ja hyvin harva ulkomaalainen jää kiinni sosiaalietuuksien huijaamisesta. Ahmed lähettää joka kuukausi kotimaahansa 15 000-20 000 euroa huijattuja sosiaalietuus rahoja, jotka sukulaiset nostavat ja tallettavat Ahmedin Irakilaiselle pankkitilille, jolloin suomalainen yhteiskunta ei saa koskaan huijattuja rahojaan takaisin. Juuri tällä lailla suurin osa ulkomaalaisista huijaa rahaa ja se jää lähes aina melkein täysin yhteiskunnan tappioksi. Ulkomaalaiset huijaavat yli 3 miljardilla eurolla sosiaalietuuksia vuodessa. Vankilanne on, kuin hotelli joten se ei ulkomaalaisia pelota, kertoo Ahmed. Ulkomaalaiset lähettävät huijattuja sosiaalietuus rahoja kotimaihinsa noin 3 miljardilla eurolla vuodessa. Jokaista yhtä paljastunutta ulkomaalaisten tekemää sosiaalietuushuijausta kohti jää selvittämättä yli 30 000 ulkomaalaisten tekemää sosiaalietuushuijausta.

Itämaan ihmeet ja kerjäläiset vitsauksena iäti?
Itämaan ihmeet ja kerjäläiset vitsauksena iäti?
2.3.2021 07:58

Ja entäs sitten romaanikerjäläiset? Kerjäläisten määrä on vähentynyt mutta kerjäläisten rikollisuus on kasvanut:
”Kerjäläisten on pakko ryhtyä tositoimiin kun pelkkä kerjääminen ei enää tuota”.

Eivätko voisi ryhtyä tositoimiin OMASSA maassaan sen sijaan että repivät köyhiä ruotsalaisia pahaa-aavistamattomia 85v rollaattorimummoja katuun pankkiautomaattien edessä?
Mummo kukaties kuolee romaanin hyökkäyksen takia: murtaa lonkkansa, saa komplikaatioita, sairaalainfektion, masentuu? Yhteiskunnalle tulee suuret kulut.
Kerjääminen olisi pitänyt kieltää jo samalla viikolla kun ensimmäinen rompummi ilmestyi katukuvaan: jämpti asenne, rompun palautus ja vaatimus Romanialle (tms) että kasvattaa ja kouluttaa oman kansansa saamillaan EU- miljardeilla.

Ruotsissa on vaativaa väistellä romppuja, paeta pyssyjä ja pommeja, miettiä voiko joku ampua ikkunasta ja kuka tunkee sisään ovesta. Roskapussia ei voi viedä ulos illalla koska se saattaa johtaa hengenmenoon.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/det-ar-farre-tiggare-men-kriminaliteten-har-okat

Qroquius Kad
Qroquius Kad
2.3.2021 10:39

Onkos se tässä valossa enää mikään ihme, miksi Romania mielellään potkii mustalaisensa muualle, vaikka Ruotsiin?