Vetlandassa useita puukotettu, poliisi tutkii tekoa terrori-iskuna

Artikkelia päivitetään reaaliajassa.
Eteläisessä Ruotsissa Vetlandassa on sattunut jonkinlainen väkivallanteko, jossa tekijä yritti hyökätä useiden ihmisten kimppuun. Poliisi joutui ampumaan tekijää kiinnioton yhteydessä.

Tapahtumat alkoivat joskus klo 15.00 jälkeen kun 20-vuotias mieshenkilö yritti hyökätä ihmisten päälle jonkun astalon tms. kanssa. Poliisi ei kerro tässä vaiheessa asiasta enempää, että mikä tämä astalo oli. Pt-median Vetlandan kirjeenvaihtajan mukaan kyse oli puukosta.

Henkilö kävi ensimmäisten ihmisten päälle Willys-ruokakaupassa, josta teko jatkui pihamaalla. Siellä hän hyökkäsi kioskin oviaukossa olleen miehen kimppuun. Lisäksi kerrotaan, että tekijä olisi yrittänyt läheisen koulun sisälle.

 

Toistaiseksi ei tiedetä montako on loukkaantunut, mutta poliisin mukaan useita, joista osa vakavasti. Tällä hetkellä puhutaan kahdeksasta loukkaantuneesta, jotka on viety ambulanssilla sairaalaan. Ainakin yksi vanhempi mies on loukkaantunut vakavasti puukkohaavoista.

Poliisi sai useita puheluita tapahtuma-aikaan ja paikalle saapunut partio joutui ampumaan tekijää saadakseen tämän kiinni. Tekijää pidetään tällä hetkellä sairaalassa.

Pt-median Vetlandan kirjeenvaihtajan mukaan kaupunki oli vielä klo 18.00 edelleen suljettu. Ihmiset eivät päässeet juna-asemalle, bussien kulku lopetettiin hetkeksi. Kaupungissa on 5-7 muutakin paikkaa, jotka on suljettu poliisin toimesta. Kyseessä on kouluja, kirjastoja ja muita yleisiä paikkoja. Tekijän kerrotaan olleen ”maahanmuuttajataustainen”, mutta mitään muuta tällä hetkellä ei tiedetä.

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut kantaa oliko kyseessä terrori-isku.

Päivitetään tilannetta.

 

Alla kuvassa poliisi ottaa tekijän kiinni.

 

Pt-median Vetlandan kirjeenvaihtajan mukaan koko kaupungin keskusta on edelleen suljettu.

 

Alla kuvassa poliisi  ottaa kiinni tekijän.

 

Poliisi ilmoitti juuri, että tekoa tutkitaan terrori-iskuna.

 

Pt-median Vetlandan kirjeenvaihtaja kertoo, että Willyksen parkkipaikalla kahdelta yritettiin vetää puukolla kurkut auki.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
3.3.2021 19:03

Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä/ yrityksinä.”

Mietin näissä yhteyksissä termiä Murha. Se on toki länsimaisella mittapuulla rikoksista vakavin. Verrattuna esim. tappoon tai kuolemantuottamukseen, murha on myös aina harkittu ja tekijä tietää tekonsa johtavan kuolemaan.

Se mikä jää näissä maahanmuuttajien tekemissä henkirikoksissa peittoon, on teon uskonnollinen ja/tai poliittinen motiivi. Kun sitä ei mainita eikä siitä puhuta, ei käsittelyyn tule myöskään teon juurisyy: Maahanmuutto kulttuurista, jotka eivät sopeudu länsimaiseen kulttuuriin ja jotka itseasiassa pyrkivät aktiivisesti ja määrätietoisesti muokkaamaan uudesta elinympäristöstään islamilaisen maan.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
3.3.2021 19:05

Edit. Iltalehden mukaan ei epäillä terroria. Ilta-Sanomien mukaan motiivi on epäselvä. Ihme ja kumma että sentään uutisoitiin.

Perkele
Perkele
3.3.2021 19:21

Alan snäkbaar

Big l
Big l
3.3.2021 20:00

Kovasti on afghaani jorkin näköinen kusiaivo. Liekkö jonkun batiikkinoidan puutteen poistaja

Särmääjä
Särmääjä
3.3.2021 20:06

Turun iskun tyyppinen sattumus, mutta miksi tosta kerrotaan vasta nyt kun homma on tapahtunu jo päivällä? Uutisoidaanko tuolla asioista sillon kun huvittaa vai onko toi niin arkipäivästä ettei ketään kiinnosta?

Rikastajarakastaja suivaantui
Rikastajarakastaja suivaantui
3.3.2021 20:12

No tämä on tietenkin yksi niistä kultamunista joka on suutahtanut kun ei ole saanut arvolleen sopivaa työpaikkaa lukioamnestin päätteeksi!

Kiitos taas tästäkin lahjasta hitsurille.

Mr X
Mr X
3.3.2021 20:13

Ja näitä lisää eurooppaan,mitä mieltä Hutisalo, P-Pekka + muut koiranputken popsijat ?
Sandaalipaviaanit ja grillissä istuneet EIVÄT kuulu tänne !!!!!

Ingen Gripen
Ingen Gripen
4.3.2021 08:14
Vastaa...  Mr X

Vuonna 2002 eräs luennoitsija arveli globalisaation tulevan vääntämään eri yhteiskunnat samaan muottiin.
Ensimmäisenä kävi mielessä, että tuskinpa ainakaan Euroopan maat antavat yhteiskuntiensa siinä leikissä huonontua.

Olin väärässä,

juhaII
juhaII
3.3.2021 20:49

Olisi jollakin kieroutuneella tavalla tietää, kuinka ”hyvät ihmiset” taputtelevat tämänkin tapauksen. Se on kutakuinkin varmaa, että pääministeri lupaa paljon veronmaksajien rahaa ja ainakin ellei jopa enemmänkin ymmäetämystä.

Tomppa
Tomppa
4.3.2021 13:44
Vastaa...  juhaII

Ongelma on siinä, että suurin osa ”hyvistä ihmisistä” saa tietonsa valta- eli valhemedioilta. Nytkin heille on jo muodostunut mielikuva, että kyseessä ei ole terrori-isku. Ensivaikutelma on tärkeä mielipiteen muodostamiselle, ja valtamedia tietää tämän. Juuri siksi valtamedioiden uutisointi on pääosin uutisiksi naamioitua propagandaa.

Karl Runer
Karl Runer
3.3.2021 21:16

Welcome to the new more progressive Sweden. During 90s we had second highest gdp per capita in the Nordics. Today we got the highest unemployment rate in Northern Europe. Plus the highest sucide rates in EU. Swedens government is on track and have made Sweden the worst country in Scandinavia to live in. Thank retards.

Sakke
Sakke
3.3.2021 21:21

Yle puhui vähän vaille kymmenen uutisissa terroriteon YRITYKSESTÄ.
Okei.
Siis pelkkä yritys…problem solved, hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää.
Voi luoja mihin tuo yle vielä taipuukaan…

Ali Kessu
Ali Kessu
4.3.2021 20:27
Vastaa...  Sakke

Varmaan ylen mukaan tämäkin on ilmastonmuutoksen seurausta.

trackback

[…] Vetlandassa useita puukotettu, poliisi tutkii tekoa terrori-iskuna […]

timo
timo
3.3.2021 21:26

Ihan marokkolaisen näköinen…

Riku Rantala
Riku Rantala
3.3.2021 21:27

MUT SE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!

Antti Tifa
Antti Tifa
3.3.2021 21:29

Olen shokissa. Ajatukseni tänä iltana Vetlandan haavoittuneissa ja heidän läheisissään. Tuomitsen viheliäisen väkivallan. Hopsansaa falleralleraa vi gillar olika osv.

Screenshot_2021-03-03 SwedishPM Twitterissä.png
Mr X
Mr X
3.3.2021 21:30

Ruotsin sivujen mukaan Karvaranne on heilunut 5 paikassa puukon kanssa.
Ja ihme,että suomen ILTAKAKAT julkaisi jotain Lievästä SATTUMUKSESTA .
Paras lääke Kameliväelle,total KARKOITUS tavarajuna tammikuussa,pietari-novosibirsk-kabul,varusteina sandaalit-yöpaita-pyyhe päässä.
Ja gallona suolavettä.

jepulisjee
jepulisjee
3.3.2021 21:32

”epäilty on kotoisin lähiseudulta. Hän on aikaisemmin syyllistynyt pikkurikoksiin. ” kertoo mm. mtvn uutiset. Hajaantukaa. Poliisin hyvä tuttukin vielä.

Kerkko
Kerkko
3.3.2021 21:33

Tällainen kommentti uutiseen hesarissa. Hesari ei ottanut mitään kantaa tekijän taustaan. Osaako joku suomentaa?

Näin nopeasti muka pystytään kertomaan että kyseessä on terrorismi?
Vaikka edes sitä mikä tekijän tausta on, ei vielä tiedetä. Kyseessä on kuitenkin vain mieleltään järkkyneen yksittäisen ja epätoivoisen ihmisen viimeinen hätähuuto. Koronaviruksen aiheuttaman huolen yksilölle mahdollisesti aiheuttamaa stressiä ei meistä kukaan voi käsittää.

Tai huolta perheestä, joka elää hengenvaarassa sodan ja sairauksien keskellä.

Mikäli tekijä todella on ulkomaalaistaustainen, kertoo tämä paljon siitä miten syvällä pohjoismaisen yhteiskunnan rakenteissa ennakkoluulot ja rasismi ovat.

On surullista miten ihmisyys ja inhimillisyys vähenevät maailmasta päivä päivältä. Meidän tulisi olla paljon armollisempia, ja ymmärtäväisempiä myös niitä kohtaan, jotka eivät kaikkea tätä painetta ja hirveyksiä kestä.

Pate
Pate
3.3.2021 22:07
Vastaa...  Kerkko

Asiaa puputat kuomaseni! Ehdottomasti tämä on seurausta vakavasta, rakenteellisesta ja pitkäkestoisesta rasismista. Lisää rahaa, resursseja ja nuorempia batiikkinoitia/tyttöjä kotouttamiseen.
Tietenkin parru hanuriin ja mutukka tykillä maata kiertävälle radalle voisi olla nopeampi ja toimivampi ratkaisu ongelmaan.

Pirlanda
Pirlanda
4.3.2021 00:40
Vastaa...  Kerkko

Toivon, että kommenttisi on ironiaa!! Mutta vastaan kuitenkin, jos muut ottavat sen todeksi ja jos jostain syystä olisit noin lapsellinen ja täysin ilman empatiaa uhreja kohtaan. Saisit hävetä, että edes vihjailet hänen olevan syytön ja meidän olevan syyllisiä ennakkoluuloisia rasisteja… se kortti on jo aikoja sitten pelattu.
Siis, Ruotsin poliisi epäilee myös terroriteoksi, onko sitten sanonut jotain ratkaisevaa puukottaessaan vai johtuuko taustasta, luultavasti kotimaa Afghanistan ja rikosrekisterissä ennestään huumeiden takia.
On surullista, että ymmärrystä ja inhimillisyyttä riittää jopa sellaiselle, joka yrittää vetää kurkut auki viattomilta!? Vetäisi vaan itseltään, jos ei kestä elämää.
Nyt on suurin osa Ruotsin naiivista ja kiltistä kansasta herännyt ja kyllästynyt islamisteihin, klaanikulttuuriin, raiskauksiin, ampumisiin jne. ja haluaa muutosta. Ei ole mitään syytä lelliä ja ottaa vastaan hyväksikäyttäviä maahanmuuttajia, joista vain muutama prosentti on aitoja hädänalaisia pakolaisia ja jotka eivät edes halua sopeutua pohjoismaiseen kulttuuriin.

Pirlanda
Pirlanda
4.3.2021 00:57
Vastaa...  Pirlanda

Sorry, tämä on tarkoitettu sille alkuperäiselle kommentoijalle…

Mr X
Mr X
3.3.2021 22:18

Suomen toisen ILTAKAKAN kärkiUUTISIA,Maisa Torppa haki avioeroa,Joonas Nordman ulkonäkö muuttui radikaalisesti,Erika Vikman sai tylyn viestin. Ei helvetti,mitä SONTAA.
Kuka mahtaa ostaa iltakak kioskilta ? Ehkä kalan kääreiksi.
Maailman tapahtumista kertovat niin vähän,kuin mahd . Ja HS .

Ali Kessu
Ali Kessu
4.3.2021 20:33
Vastaa...  Mr X

Kyllä mulla on mökillä sytykkeinä ja kusiämpärin päällä.

Ali Kessu
Ali Kessu
4.3.2021 20:21

Suomen mediassa oli, että ei tutkita terrori-iskuna. Kukaan ei ilmeisesti kuullut, oliko allu asialla. Päätä päin näyttäisi siltä.

Ali Kessu
Ali Kessu
4.3.2021 20:24

Rotsin poliisi ei harjoittele näköjään ampumista. Tai heillä ei ole ihmistauluja.