Årstan Partihallin tukusta löytyi valtavia puutteita

Tukholmassa Årstassa sijaitsee kuuluisa ruokatukkualue Årsta Partihallar. Tässä keskittymässä on pari sataa yrittäjää, jotka myyvät edelleen yrityksille ja torikauppiaille hedelmiä, vihanneksia, kukkia, kalaa, lihaa jne.

Ympäristövirasto teki viime vuoden aikana tarkistuksia, ja käytännössä useimpien tuotteiden viimeistä myyntipäivää rukattiin aina eteenpäin. Paras, tai pahin esimerkki löytyi kun tuotteen parasta ennen päiväystä oli siirretty neljä vuotta. 70 % toiminnasta löytyi jotain sanottavaa.

Suurin ongelma oli se, että päivittäiselintarvikkeiden viimeistä päiväystä oli siirrelty lähes jokaisessa tapauksessa. Tuoteselosteita väärenneltiin tai niihin oli tehty muita vääriä merkintöjä jne. Lisäksi tuli esille selvää varastetun tavaran välittämistä ja monissa tapauksissa tuotteen alkuperää ei voitu määritellä mitenkään. Niin ikään kylmäketjuissa oli valtavia puutteita.

Suurin osa Partihallin tukkureista varsinkin vihannes-ja hedelmäpuolella on ulkomaalaistaustaisia.

 

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Miljööpuolue kiittää

Årsta Shariahallar ansaisee miljööpalkinnon paikalliskierrätyksesta ilman rahtia.

Rahdin kanssa, varmaan bissnessluokassa, leijuivat kaksi säccimadamia cacaroineen tänään Arlandaan ja sitten BoråISiin.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/is-kvinnor-pa-svensk-mark-ska-foras-till-boras

Tokko ovat jäseniä Boråsin Suomi-seurassa?

Pirtsakka

Ja itsekin säikähtäneen näköinen Peder Englund, avdelningschef för centrum för kunskap och säkerhet (CKS), tycker inte att allmänheten bör oroa sig. Foto: SVT

Mitenkähän tuon instanssin nimi kääntyy suomeksi: ”Tiedon ja turvallisuuden keskus”? No, tuo Peder on sitä mieltä, että ei tarvitse olla huolissaan. Eli varmaan piakkoin ovatkin jäseninä nimeämässäsi seurassa, ja tehnevät myöhemmin tutustumismatkoja Suomeen, seuran kustannuksella ja suomalaisten poliitikkojen kutsumina, tietysti.

Mutta miksi siis tämä Peder näyttää kuvassa pakoon luikkivalta jänöpupulta? Kuinka kauan hän ja kaltaisensa jaksavat valehdella ja tyynnytellä kansalaisia, kun kaikki kuitenkin tietävät, että palanneiden joukossa kytee ensinnäkin halu jatkaa toimintaansa ja toisekseen jonkunasteinen mielenhäiriö.

Ei seeprakaan raidoistaan pääse.

Eilen juuri näytettiin Suomen teeveessä Ulkolinja, jossa esiintyi amerikkalainen is-morsian. Nainen kuljetettiin USAan, ja valehteli kuulusteluissa silmät ja suut täyteen tekemisistään ja tekemättä jättämisistään. Todisteet puhuivat kuitenkin puolestaan ja hänet tuomittiin useiksi vuosiksi vankeuteen. Oli miehensä ja läheistensä mielestä lähtenyt isisin (tarkoituksella pienellä) riveihin seikkailunhalusta. Oma isänsä kertoi, että tytöstä on aina ollut harmia.

Nytpä muistuikin mieleen: missähän mahtavat olla ne Pekka Haaviston myötävaikutuksella Suomeen haetut morsmaikut ja heidän jälkeläisensä? Ehkäpä töissä jonkun kaupan kassalla, ja jälkeläiset päivähoidossa tai koulussa muiden lapsukaisten kanssa?

Ja tuon Pederin naamasta ja silmistä näkee, että valehtelee.

Pikkuhiljaa pikkuhiljaa

Ruotsin kauppapaikat muuttuvat pikkuhiljaa lähi-idän basaareiksi, joissa ei tiedä mitä myytävä on. Ostat kanaa ja se voi olla vaikka rottaa.Hygeniasta ei tietokaan ja seuraavassa isossa epidemiassa voidaan jo sano että joku puraisi lepakkoleipää Ruotsissa josta tauti lähti. Se ihmisten huijaaminen nousee aivan uudelle levelille ja viranomaiset eivät uskalla edes ratsata noita saastan pesiä koska heitä uhkaillaan hengen lähdöllä. Edes pullakahvit eivät auta.

Antti Tifa

Mitä väliä ?
Kehitysmaalaisten asiakkaatkin ovat kehitysmaalaisia.
Syö kehitysmaalaisen paskaa ja kuole. Reilua eikö ?

Anna-Maria Korhonen

Se, mitä ennenvanhaan olisi kutsuttu vilpiksi ja epärehellisyydeksi, on tämän päivän monikulttuurista rikkautta. Niin muodoin rikastuvat sekä kauppiaat että itse kaupankäyntikin.

Mr X

Missä Sontavarvas,siellä ongelma.Asuin aikoinaan,-78 ja 80-luvulla 08 alueella,alkuaikoina lähes kaikki gatukök oli svenssoneilla,mutta,karvaranteet vähitellen osti niitä ja kun koukkunokka alkoi pyörittää kojua,kas, asiakaita oli vähemmän.
Silloin aikoinaan,kun oli Aito Sickla -Lungnets ind.omr.,siellä oli korvkiosk,turkkilainen ukko pyöritti pajaa,kehui,hänellä oli specialite,finsk falukorv(oli launtaimakkaraa),paikan erikoisuus oli talvisin,kun oli pakkasta,Abdullah kaatoi nakkien keittoveden ämpäriin ja lämmitteli siinä jalkojaan.Siitä ei tietoa,kierrättikö veden takaisin hoitamaan virkaa.Ukko piti kojua auki arkisinkin yö 03 asti, maanmiehensä hakivat yöpalaa,kun palasivat ”keikoiltaan”.
Oli ne aikoja.

juhaII

Ajattelin kysyä nk. ”omistuspohjaa”, mutta se selvisi aivan kalkkiviivoilla. Ruotsissa kaiketi terveysviranomaiset tekevät – toisin kuin täällä Suomessa – useamman kuin yhden pyhiinvaellusmatkan arabiaanojen ruoka yrityksiin, jotka harjoittavat omintakeista, mutta kuitenkin niin ”rikasta” elintarvikeliiketoimintaa. Jossa he perinteisellä tavallaan luottavat enemmänkin Allahiin kuin ”parasta ennen päiviin”.

Daavidin poika

Oli vuosi 1984 kun oltiin tässä kyseisessä tukkuliikkeessä sähköasennus rintamalla. Työmme perustui pääasiassa yövuoroon. Tämä tukkuliike oli Ruotsalaisten tukkureitten halinnassa tuolloin. Oli siellä kuitenkin muutamia Turkkilaisia, ja Jugoslaavialaisia kauppiaita.

Käsittääkseni suurin osa vihanneksista tuli Hollanista koska suurin osa tuonti rekoista oli Hollannin rekisteri kilvillä. Se kuka sattui olemaan paikalla, niin ostettiin Hollantilaisilta kuljettajilta laiva vodkaa.

Sekin, että tuo tukku on ajettu niin alas, ei tule sinänsä mitenkään yllätyksenä kun miettii miten Ruotsalaiset politiikot ovat ajaneet alas oman maansa.

Mr X

Pieni pintaraapaisu google,somaliravintolat 08 alue: Jabena T-rådhuset,Jubba Kista HELSINGFORSGATAN 2 .Barwaaqo Rinkeby,Abu Ryad Rinkeby,Ka(R)mel Tensta.
Hygieniapassit kunnossa ??
Kukaan VALKOINEN käynyt ??

Jones

Olen ihmetellyt miksi Suomessa myydään ruotsalaisia limutölkkejä kebab ja pizzapaikoissa. Onko Ruotsissa siirtolaisilla omat tukut, joista he ostavat tuotteet. Suomessa siirtolaiset ostavat siis limsansa Ruotsin tukuista, koska he suosivat omia tukkujaan.

Jones

En ole varma, mutta näissä limutölkeissä on kaksi panttimerkintää. Ruotsalainen kruunupantti ja sitten tarra, jossa suomalainen pantti. Joskus tarrat eivät ole ruotsalaisten panttien päällä, vaan vieressä. Olen ihmetellyt asiaa.