Vetlandan puukkojunkkari kilahti vangitsemisoikeudenkäynnissä

Vetlandan puukkojunkkkaria Tamim Sultania esitettiin tänään aamupäivällä vangittavaksi epäiltynä seitsemästä murhan yrityksestä. Istunnon aikana Sultan kilahti totaalisesti.

Istuntoa seuraamassa olleen SVT:n toimittajan mukaan mies tuotiin oikeuteen käsiraudoissa. Aluksi Sultan oli istunut rauhallisesti, mutta kun käsittely alkoi, niin samalla nousivat lämmöt.

Kun syyttäjä luki vangitsemisvaatimusta, niin Sultan kiehahti ja oli alkanut takoa nyrkillä pöytää, samalla huutaen, että ei ole tehnyt mitään. Mies kiisti syytteet väittäen olleensa tekoaikaan kotonaan. Tunnelma oli muuttunut kiivaaksi.

Kilahduksen jälkeen oikeus päätti, että istuntoa jatketaan suljetuin ovin.

Oikeuden päätöksen mukaan Sultan vangittiin ja syyte tullaan nostamaan aikaisintaan 19. maaliskuuta. Sultania ei ole vielä pystytty kuulustelemaan kuin vain muutaman kerran lyhyesti, joten edessä on viikkojen kuulustelut.

 

Tapahtuma on herättänyt ainakin Vetlandassa keskustelua. Kaupunki on pieni Smålandissa sijaitseva vajaa 30 tuhannen asukkaan kunta ja kukaan ei tietenkään osannut odottaa tällaista tapahtumaa.

Kaupungin torilla ainakin kolme ihmistä sai hengenvaarallisia puukon pistoja, mutta selvisivät hyvällä onnella hengissä. Mitään motiivia teolle ei toistaiseksi tiedetä. Tässä vaiheessa on turha ottaa liian jyrkkää kantaa esimerkiksi uskonnolliseen motiiviin, sillä sellaista ei ole tullut esille missään. Mahdollisesti Sultanin motiivi saattaa olla jotain samankaltaista kuin Västeråsin Ikea-puukottajalla, joka teki teon siksi, että ei saanut jäädä Ruotsiin.

 

Tapahtumien kulku lyhykäisyydessään on seuraava:

–– Klo 15.00 aikaan poliisi sai hälytyksen, että Vetlandan keskustassa pääkadulla Bangårdsgatanilla olihenkilö hyökännyt useiden ihmisten kimppuun.

–– Henkilö oli ehtinyt puukottaa seitsemää, joista kolme loukkaantui vakavasti. Uhreilla ei tiettävästi ole mitään yhteyttä tekijään.

–– On epäselvää mitä tapahtui sinä aikana, kun poliisi oli tulossa paikalle. Ensimmäisellä partiolla kesti kuitenkin liki 15 minuuttia. Partio sai nopeasti yhteyden tekijään ja tätä ammuttiin jalkaan.

–– Ei ole tietoa yrittivätkö sivulliset keskeyttää päällekarkausta.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Dii` i
Dii` i
5.3.2021 16:06

”He ovat uhreja”
-orpo sisäministeri 2015-

timo
timo
5.3.2021 17:54
Vastaa...  Dii` i

comment image

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
5.3.2021 16:17

Miksi tuollaista puukkohippaajaa vastaan käydään edes oikeutta kun pitäisi järjestää vaan treffit teloituskomppanian kanssa 😡😡

Prozac
Prozac
5.3.2021 18:03
Vastaa...  Hommanmaksaja

Joo, hirttotuomio lyhyellä pudotuksella.

Ohmygod
Ohmygod
5.3.2021 16:35

Kylän poliisit tuumasivat hetken, kannattaako kahvihetki keskeyttää yhden hälytyksen takia. Sivullisena olisin vähän haluton käymään käsiksi parikymppiseen raivoavaan puukkomieheen.
Pääasia tietysti, että tekijälle haetaan hyviä syitä ja maksetaan miljoona asianajajalle.

kuli
kuli
5.3.2021 16:45

Kun syyttäjä luki vangitsemisvaatimusta, niin Sultan kiehahti ja oli alkanut takoa nyrkillä pöytää, samalla huutaen, että ei ole tehnyt mitään.

Kaikesta päätellen kaveri on kuitenkin jonkin sortin nero. On aikamoisen puolustuksen punonut mielessään. Ja onko se nyt ihme, että yrittää moista, kun ottaa huomioon minkälainen määrä paskapuhetta on mennyt läpi aiemmin Ruotsiin tullessa. On oikeastaan huutava vääryys, ensin opettaa tulijoille, että mikä tahansa valhe menee läpi ja sitten yhtä äkkiä vetäistä matto alta.

Rassukka on vain hämmentynyt.

Valtsu
Valtsu
5.3.2021 18:35
Vastaa...  kuli

Jos otetaan huomioon, että lukutaidoton otetaan lukioon, niin mitään valetta ei edes tarvita. Voi ihan rehdisti olla se kehitysmaamuslimi, joka on.

K J
K J
5.3.2021 22:57
Vastaa...  Valtsu

Kehitysmaamuslimeitakin kutsutaan moniosaajiksi. Tai kutsuttiin, kunnes ymmärrettiin että äärinatsit käyttävät moniosaajaa pilkallisesti, vähän niinkuin huippukoodari. Eihän somalialaisia merirosvojakaan kutsuta huippukoodareiksi, vaikka heillä on vain halu tulla Pohjoismaihin opettamaan meille tietotaitoansa logistiikassa ja muissa teknistä tietoa tarvitsevissa asioissa – kuten suvakit sen ovat osuvasti kertoneet.

koodari-keeneri
koodari-keeneri
6.3.2021 08:49
Vastaa...  K J

Synergian silta

juukkopunkkari
juukkopunkkari
5.3.2021 16:51

Mistä nuorukainen on saanut ”pohjan” , että pystyy puukottamaan , ei vain yhtä vaan useampia ?

Itse en ja lähipiirini jotka tunnen ei pystyisi tuommoiseen oli syy mikä hyvänsä.

Yleensä suomalainen on juovuksissa tehnyt tämmöisiä tyhmyyksiä joita katuu ja kauhistuu selvittyään. Harvemmin selvänä .

Viittaa vahv asti erääseen ”rauhanomaiseen ” uskontoon jossa ihaillaan tuommoista raakuutta ja sen piirissä myös tehdään tuommoista paljon ja se on nähtävästi normaalia ja hyväksyttävää käytöstä tämän ”rauhaa rakastavan ”uskonnon piirissä.

Sota ja semmoisista kaaoksista johtuvista ääri syistä kyllä missä tahansa monista ihmisistä tulee raaempia toisiaan kohtaan . Mutta harvemmin rauhan ja järjestyksen vallitessa .
Tälläkään nuorukaisella ei ole minkäänlaista todellista syytä tuommoiseen. Hänhän on onnenpekka monessa mielessä moniin muihin verrattuna. Häntä on autettu tosi paljon .
Vähintä mitä normaali juutalais-kristillisen moraalitajun omaava ymmärtäisi , olisi olla kiitollinen kaikesta auttajilleen , siitäkin hulimatta, että lähtö kotimaahan olisi edessä.

Mutta jos taustalla on sairas epäinhimillinen uskonto sairaine opetuksineen ”vääräuskoisen” vihaamisvelvoitteesta ja heidän hyväuskoisuuden vastikkeettoman hyväksikäytön pitämisestä oikeuksenaan, niin tuollaista voi odottaa!

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
5.3.2021 17:01

Kun Ruotsilla on nyt jonkin verran kokemusta, siitä kuinka rikkaudeksi ja voimavaraksi ehdolla ollut saattaa reagoida kielteiseen taikaseinäpäätökseen, miksi kaikkia hylsyn saaneita ei suljeta pehmustettuun selliin. Kielteisen päätöksen kuiskisi hänelle dariksi tai pastuksi nauhoitettu 72 neitsyeen kuoro. Sen jälkeen katonrajassa sijaitsevista suuttimista suihkuaisi tainnutuskaasua, ja afgaani pakattaisiin yhdessä tuhansien muiden kanssa seuraavalle Kabulin rahtilennolle.

hiekkainsinööri
hiekkainsinööri
5.3.2021 20:37

Kiitos hyvästä kommentista. Vielä kun rahtiluukuussa olisi rikastuttajille sopiva poistoaukko. Tervemenoa huippuosaajat.

juhaII
juhaII
5.3.2021 18:44

Jos suusta pääsee perinteinen islamilainen ”hokema” ei voida sanoa, ”ettei tällä ole mitään tekemistä islamin kanssa”.

Vai onko niin kuin Suomessa linja-auto iskussa, jossa muslimi tarttui linja-auton rattiin täydessä vauhdissa ja sanoi: ” Abrakadabra”!

Suomalainen oikeus oli huumiorin kukassaan mieltä sitä, että muslimi vain siunasi kuin ennen kylän akat ihmettellessään jotain , joka oli suurempi kuin ulkohyyskän istuma reikä.

Eiköhän me täällä puhuta selvää suomea. Suvakki paskan jauhajia on maailma niin täynnä, ettei päivä paista läpi!

matti mainio
matti mainio
5.3.2021 18:44

Siis kaupunki ei ollenkaan osannut odottaa mitään tällaista tapahtuvaksi. Taitaa kyllä olla niin että jokainen kylä ja kaupunki voi ihan hyvin odottaa tällaista nykyisessä Euroopassa.

Suomessakin voisi Turun kesän 2018 vastaavanlaisen tapahtuman uhrien muistoksi sytyttää kynttilöitä ympäri Suomea. Turussa, Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Oulussa, ihan joka kaupungissa ja kylässä. Muistokynttilätapahtumilla voisi ihmiset vastustaa kiusaamista ja väkivaltaa. Samalla tavalla kuin mitä juuri nyt tänään on tehty Suomessa jonkun muun väkivaltatapahtuman uhrin muistoksi.

Mr X
Mr X
5.3.2021 18:52

Svea polizei voisi tarkentaa ampumista,ei jalkaan,vaan niiden väliin.
Saattaisi kummasti rauhoittaa Kamel Sulttaania sekä muita Vuohipaimenia.
Ja voi voi,jos osuu hiukka yli,lyijy mukavasti lämmittää pötsiä.

Älä akka yritä komennella!
Älä akka yritä komennella!
5.3.2021 21:00

SVTn äänitaltioinnista kuulee miten naistuomari sanoo puukkojunkkarille:
”Nyt saat olla hiljaa! Nyt saat olla hiljaa ja odottaa vuoroasi.”
Silloin lyö afgaani nyrkillä pöytään niin että pamahtaa.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/advokaten-raknar-med-att-22-aringen-haktas-i-dag

Yksi uhreista on suomalainen, isku osui, tietenkin, kaulavaltimoon. Hänen isäänsä haastatellaan Expressenissä.

K J
K J
5.3.2021 23:22

Luulen että tämän sankarin status on noussut uskonveljiensä riveissä. Ehkä enää ei kannata huutaa Alluha Akhbar, koska sen jälkeen yleensä sattuu tai kuolee. Sosiologien mukaan tätä väärinymmärrettyä teknistä vikaa ruvetaan matkimaan. Joten jos barbariaan tottuneet pystyvät tekemään Sultaanista tavaramerkin, on edessä useampi väkivaltainen sultanisminen hyökkäys.

•••

Saisikohan multitalentti tuomion, jos vetäisi ISIS-lipun kaupungintalon salkoon…
Saisikohan suomalainen tuomion jos vetäisi natsi-lipun keskellä aarnio-metsää sijaitsevan suojahökkelin salkoon…

•••

Taharrus Gamaekin on muodikkaasti nimetty Groomaukseksi. Siinäkin hiekat vain osoittavat kiinnostustaan naissukupuoleen. Iiris Suomela voisi kertoa sen kokeneille pikkuritsoille, kuinka ovat itse sen aiheuttaneet kun eivät olleet selvällä somalianarabialla sanoneet: EI KIITOS ja uskontunnustus perään muinaisarabiaksi.

K J
K J
5.3.2021 22:47

Voi toista! Väärin perustein joutumassa vankilaan omanlaistensa joukkoon vaikka suojaväri on ihan oikea, vesi hylkii hiuksia ja suvakkipuolueet lupailleet sharialakia sovellettavan yksittäisissä epäselvissä teknisissä virheissä.
Ja missä on Sultanin mitali? Sekin on voinut aiheuttaa raivokohtauksen, koska moniosaajana ja sijoituksena, on hän korvaamaton luonnonvara.

Boba Fitt
Boba Fitt
6.3.2021 07:56

Ihan normimuslimimeininkiä, ei akat voi käskyttää. Ja koko tämän homman ideahan oli että karkoituksen sijaan päästiin nyt pelailemaan pleikkaria ja syömään hyvin pari vuotta valtion laitokseen. Kuntosalikin löytyy. Koko talokin on täynnä maanmiehiään joten voi suurviihtyä omassa laumassaan laulaen, tanssien ja mikseipä vähän homoillenkin! Tämä oli kerrassaan nerokas veto.Vankilaloman jälkeen voi taas laittaa uuden turvapaikkahakemuksen sillä ei tuota karkoiteta. Ehkäpä hei silloin jo on muslimit ruotsissa vallassa niin seuraamuksia ei ole yhtään. Voidaan pieneksi plussaksi merkitä että tämä muslimi ei päitä irroittanut kuten uskonveljensä yleensä, niin sehän on lieventävä asianhaara ja pitää palkita ruhtinaallisesti!

Daavidin poika
Daavidin poika
6.3.2021 09:47

Ehkä tämäkin prosessi on valmis vuoden 2021 lopulla. Tietääkö Pate, että jos karkotus tulee niin ottaako Afghanistaan vastaan näitä ulkomailla rikoksista tuomittuja.?

Minulla on sellainen muistikuva, että Eu:lla on ollut joskus kädenvääntöä Lähi-Idän maiden kanssa näiden rikollisten palauttamisesta. Taisi olla vielä Afghanistan joka oli tapetilla silloin. Eu uhkasi tukimaksujen lopettamisella.

Korjatkaa jos olen väärässä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
6.3.2021 17:19
Vastaa...  Daavidin poika

Miten sitten nämä tapaukset, jotka ovat Afganistanista Iraniin hilppaisseitten jälkeläisiä, jotka ovat syntyneet Iranissa ja asuneet siellä siihen asti, kun ovat päättäneet hakea turhapaikkaa Ruotsin lihapatojen ääreen ja – joilla on Iranin passi?

Onko tällaisia tapauksia ollenkaan, vai ovatko kaikki Afganistaniin palautetut lähetetty Iranin kansalaisuudettomien vanhempiensa alkuperäiseen kotipaikkaan?