Ruotsin vankilat täynnä, avovankiloita keksitään lisää

Gruvberget – Ett drömfängelse? – Brottstycken
Gruvbergetin vankeinhoitoviraston kurssialuetta.
Ruotsissa vankiloiden ja avovankiloiden tilanne on sen verran väentäyteistä, että vanki joutuu jonottamaan päästäkseen lusimaan saunareissun pois jaloista.

Käytännössä kaikki avovankilat ovat tällä hetkellä tupaten täynnä ja vankeinhoitovirasto on kehitellyt erilaisia ratkaisuja majoittaakseen vankeja.

Uusimpana hetken keksintönä ollaan otettu käyttöön vankeinhoitoviraston koulutus- ja kurssikeskus Gruvbergetissä, joka sijaitsee Hälsinglandissa keskellä korpea.

Vankeja tullaan asuttamaan alueella sijaitseviin kurssikeskuksen majatiloihin, eli käytännössä omakotitaloihin.

Kyse ei ole siis mistään sellaisesta, että vangeille vuokrattaisiin hienostoalueilta omakotitaloja, joissa voisi elää herroiksi. Kurssikeskuksen yhteydessä on ollut jo 1970-luvulta alkaen yksikkö, jonne pitkäaikaisvankeja sijoitetaan pitkien vankeustuomioiden loppumetreillä ennen siviiliin pääsyä.

Nyt alueella suurimman osan ajasta tyhjillään olevat talot, joita on siis käytetty kurssilaisten majoittamiseen, otetaan toistaiseksi käyttöön. Yhdessä talossa on aina kuusi huonetta, jonne vankeja sijoitetaan.

Vankilalla on turvallisuusluokka 3, eli tarkoittaa sitä, että sinne sijoitetaan lähinnä muutaman viikon pituisia rattijuopumustuomioita saaneita vankeja tai muita vankeja, joille on annettu pikku nuhteet puistoon kuseskelusta tai satulanhaistelusta.

Eli kyse on käytännössä avovankilasta.

 

Ruotsin vankiloissa istui lokakuussa 2019 vankeusvankeja 4 834 vankia, joista elinkautista lusii 156 hörhöä. Vastaavat luvut Suomessa ovat noin 2 952 ja elinkautista lusi vajaa 200 vankia. Vankimäärä suhteessa väestöön on suurin piirtein sama kaikissa Pohjoismaissa.

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Tifa

Akilov avolle ja Scania pihalle avaimet virtalukossa.

Sieltä saa tontteja halvalla nyt!

Monikohan Gruvbergetin omakotivangeista on matutaustaisia 2021 ja moniko mahtaa olla 2030?

Lähimmät naapurit kiittävät. Kiirunan bussilahtaajakin kukaties pääsee tölliin lopuajaksi.

kuli

Ei mene enää montaa vuotta, niin ruåtsin koko taloudellinen tuotanto menee korjatessa huippuosaajien aiheuttamia tuhoja. Utopia ei ole valmis ennenkuin KAIKKI verorahat menevät tähän valtavaan rikkauden mustaan aukkoon.

Suomi Finland

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007845145.html

”Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan tuhannet eteläaasialaiset naiset ja tytöt saavat vuosittain surmansa perheenjäsentensä käsissä, koska nämä katsovat heidän loukanneen toimillaan perheen tai suvun kunniaa. Murhiin ovat johtaneet esimerkiksi kanssakäyminen vastakkaisen sukupuolen kanssa tai mikä tahansa naisia koskevan konservatiivisen säännöstön rikkominen.”

Ja sitten täällä paasataan muukalaisvastaisuudesta, kun tänne lappaa porukkaa kehitysmaista. Tuollaista jengiäkö pitää S.U.V.A.I.T.A.??? Näyttäisi tuokin olevan aika yleistä noissa Aasian maissa.

Takaisin vaan omaan maahan tuollainen sakki. Eivät ole tervetulleita.

Maahanmuutto tuo tuollaisia tänne levittämään inhaa kulttuuriaan. Vai kysytäänkö rajalla kysymyksiä tyyliin: ’voisitteko ajatella murhaavanne tyttärenne sukunne kunnian palauttamiseksi?’

Qroquius Kad

Vankilakäsite ”saunareissu” tuli vastaani missäpä muussa kuin ”Alibi”-lehdessä, jossa se oli otsikkona nuorisovangin menneiden vuosikymmenten muistelmalle;
hänen tapauksessaan se oli 11 kuukautta.

Osasitko Paavo sanoa, paljonko tuo saunareissu olisi nykyään, kun Koskelan kiduttajamurhaajistakin yhdelle meinataan vain ehdollista?

Anna-Maria Korhonen

Ihan mukavan näköisiä omakotitaloja. Vankimäärä kasvaessa vankeinhoitolaitos lunastaa sitten lisää ympäröivältä seudulta. Lopulta herätään jonain aamuna siihen, että muurien sisäpuolella istutaan elinkautista vain seuraavista rikoksista:

1. Tre kronor/Suomessa leijonasymbolin käyttö

2. Kansallismielisten mielipiteiden julkituonti

3. Kieltäytyminen kääntymästä islamiin ja noudattamasta sharialakia tai maksamasta dhimmi-veroa

4. Siitä, että on liian valkoinen ulkonäöltään

Mr X

Viisain liike RÖV enin Stehveltä & co ölisi vuokrata koko linnake ent. CCCP alueelta,mieluiten suht keskeltä lääniä,jos evakkoa sieltä suunnittelisi,olisi maileja joka suuntaan.
Ja tietty pamput paikallisia,6pv viikossa reipasta kivenhakkuuta ja karvahattu menu keittiössä.Tarjolla jännesoppa,läskisoossi,sian niskahyytelö ja knäckebröd ym herkkuja.
Ja partaLAPSET sekä SAVUNAHAT only.

Fatwantarkistaja

Kiitos selvennöksestä. Eräästä skriimistä sain kuvan, että tuolla ne murhaajat lepuuttavat perheensä kanssa muina miehinä. Ehkei pervoja tule eristää yhteiskunnasta vaan ohjeistaa.

juhaII

Seuraava askel onkin jättä ”tuomiot” nuhtelun tasolle koskien luonnollisella tavalla vain maahanmuuttajia. Kansallismieliset ”toisinajattelijat” ja väärän puolueen jäsenkirjan omaavat kantaruotsalaiset rikoksentekijät suljetaan tietenkin ”seitsämän lukon taakse”!