Uusruotsalaiset gangsterit suunnittelivat poliisimurhaa pommilla

Kun kirjoittelin tuossa yksi päivä siitä, että ruotsalainen poliisi kyllä selviää kotimaisten kriminaalien kanssa. Mutta Lähi-idän ja Afrikan kanssa se ei selviä. Seuraavaksi konkreettinen esimerkki.

Poliisilla oli viime vuonna useissa kaupungeissa operaatio Rimfrost. Operaatio oli suunnattu lähinnä maahanmuuttajalähiöiden gangsterien suuntaan. Poliisi teki kymmeniä ratsioita ja kiinniottoja, joiden yhteydessä saatiin takavarikkoon suuret määrät aseita, pommintekotarpeita, huumeita ja sen sellaista.

Huhtikuun aikana Rimfrost suunnattiin Uppsalan ongelmalähiöön Gottsundaan. Erään operaation aikana saatiin takavarikkoon iso määrä huumeita, aseita ja pommeja. Kun takavarikon jälkeen tehtiin kiinniottoja, niin yksi Lähi-idästä kotoisin olevan gangsteri otettiin melko näyttävästi kiinni. 29-vuotias multikriminaalia jouduttiin pipprurisumuttamaan ja hänet lätkäistiin käsirautoihin useiden kanssagangsterien silmien alla.

 

Uusruotsalaisen rispekti pärisi pitkin asfalttia ja se piti palauttaa.

Pidätyksen jälkeen uusruotsalainen pääsi kuitenkin vapaaksi ja alkoi murhasuunnitelma. Yksi kiinniotossa ollut poliisi piti murhata pommilla.

Poliisi pääsi myöhemmin tekstiviestiseurannan avulla murhasuunnitelman jäljille. Uusruotsalaiset olivat vaihtaneet kyseisen poliisin tietoja ja osoitteita viesteillä. Poliisin siviilielämästä oltiin otettu kaikki selville. Isät, äidit, lapset jne.

Tämän jälkeen tehtiin uusi ratsia ja nyt löytyi kunnon jytky. Eräästä kellaritilasta löytyi “kattilapommi”, jossa oli 9,4 kiloa dynamiittia, räjähdyspanos, sytytyslanka ja kaukolaukaisin. Eli täysin valmis pommi. Pommi löydettiin siis noin kuukausi tuon aiemman pidätyksen jälkeen, jossa multikriminaalia pippurisumutettiin.

 

Poliisi otti taas kiinni useita henkilöitä epäitynä murhan valmistelusta, mutta tutkinta jouduttiin lopettamaan. Se ei johtanut mihinkään, sillä kukaan ei tietenkään puhunut eikä poliisi saanut kaivettua enempää todisteita.

Poliisin mukaan kuitenkin juuri kyseinen pidätys ja uusruotsalaisten gangsterien viha poliisin Rimfrost-operaatiota kohtaan oli niin suuri, että tässä tapauksessa he ottivat ainakin yhden poliisin kohteeksi, joka aiottiin murhata.

 

Vaikka murhasuunnittelua ei saatu käräjille, niin Uppsalan käräjäoikeudessa on nostettu kuitenkin tapauksesta neljälle henkilölle syytteet yleisen vaaran aiheuttamisen suunnittelusta. Poliisin murhayritykseen ei siis saatu näyttöä, mutta pommi pystyttiin yhdistämään henkilöihin. Yksi epäilty on Södertäljen mafian johtajia.

Lisäksi Uppsalan käräjillä on Rimfrostin myötä 58 henkilöä epäiltynä pommin valmistamisista, törkeistä ampuma-aserikoksista, törkeistä huumausainerikoksista jne jne.

Kaikki epäillyt ovat uusruotsalaisia!

****

Kirjoittelen asiasta lisää kunhan saan esitutkintapöytäkirjat luvun alle. Niissä meneekin sitten taas rattoisesti muutama viikko.

[rps-paypal]