Spekulaatiota: millaisen tuomion puukkoafgaani saa?

Jos hieman pohtii etukäteen, että millaisen tuomion Vetlandan puukkoafgaani mahdollisesti saa, niin lakikirja on melko yksiselitteinen. Mutta tässäkin jutussa on paljon tekijöitä, joita ei vielä tiedetä, joten kaikki on vain spekulaatiota.

Oletetaan, että Tamim Sultanin teolle ei löydy terrorimotiivia, niin silloinhan jutut menevät ainakin osa murhan yrityksinä. Voi olla, että lievimpien kohdalla puhutaan jopa pelkästään törkeistä pahoinpitelyistä.

On siis hyvin mahdollista, että henkilö tuomitaan vaikkapa kolmesta murhan yrityksestä ja neljästä törkeästä pahoinpitelystä.

Murhan yrityksestä skaala on kahdesta vuodesta elinkautiseen, mutta melko harvinaista, että yrityksestä tuomittaisiin maksimirangaistukseen eli elinkautiseen.

Törkeästä pahoinpitelystä maksimituomio on 6 vuotta. Yleensä raja murhan yrityksen ja törkeän pahoinpitelyn välillä on häilyvä. Ruotsissa murhan yrityksistä on annettu tuomioita 8-18 vuoden väliltä.

Puukkoafgaanin tapauksessa se syyksiluettu rikos, joka on vakavin, esimerkiksi murhan yritys, lasketaan ensin ikään kuin pohjaksi. Sen jälkeen oikeus arvioi kokonaisuutena jonkinlaisen yhteenlasketun tuomion. Sitä voi tässä vaiheessa vain arvailla.

Jos vertaa esimerkiski parin vuoden takaiseen tapahtumaan, jossa 26-vuotias puukotti asunnossa kahta henkilöä vakavasti. Toisen kohdalla teoksi katsottiin murhan yritys ja toisen kohdalla törkeä pahoinpitely. Tuomioksi luettiin 14 vuotta vankeutta.

Kuukausi sitten tuomittiin reilu parikymppinen mies yllytyksestä murhan yritykseen 18 vuoden vankeuteen. Mies palkkasi murhahommiin 16-vuotiaan nuorukaisen. Kohde haavoittui ampumisessa vakavasti.

Pienempiäkin tuomioita on annettu, mutta Vetlandan tapauksen vertailuksi voisi ottaa mainitsemani tapaukset.

Tuomiota on siis melko turha arvata etukäteen, mutta oma veikkaukseni pyörii jossain vuosituomiossa, jonka viisari kilahtaa jonnekin 20 vuoden nurkille.

 

Sultanin tapauksessa ei ole tullut tietoon sellaisia tekijöitä, että mies olisi ns. latvakakkonen. Hän käy kyllä läpi mielentilatutkimuksen, mutta siellä ei voi näytellä hullua siten, että pääsisi tuomiotta. Hullun näytteleminen on vain urbaani legenda. Jos oikeus katsoo, niin joitakin mielentilaan vaikuttavia seikkoja voidaan mahdollisesti ottaa huomioon, mutta niillä ei ole juurikaan vaikutusta.

Luultavasti oikeus lätkäisee päälle myös karkoituksen.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huru-ukko
Huru-ukko
7.3.2021 00:36

Minun veikkaukseni on, että afgapallero saa nuorisohoitoa ja silittelyjä muutaman, ehkä pari vuotta. Kun ei ihan ehtinyt saada afgalain mukaisia opintojaan suoritettua kun purokin oli paskaa. Ja joku linnea taibjörnhilda sen lupaa ottaa elätiksi. Tietysti pärolofin hyväksynnällä. Pitäähän mamman saada palleroa ja pappa betalar pitelee jalkaa.

KKi
KKi
7.3.2021 07:25
Vastaa...  Huru-ukko

Veli Huru kirjoitti munkin mietteet. Kyllä batiikit ananaspallerolle pulleroisen turvan löytää. Ilkeää raSSistista oikeutta vastaan.

Yhdessä mukavasti pullero pallerolle puuroa laittaa piirakka puuhien myöten antaessa. Pallero laittaa sitten päolofille teetä jota pärololf jaksaa kannatella aisaa.

Kovalaki
Kovalaki
7.3.2021 10:16
Vastaa...  Huru-ukko

Arvaan ettei saa kuin muutaman kuukauden ja sitten karkotusen Suomeen kärsimän loput tuomiostaan. Oikeampi olisi maksimituomio kaikista murhanyrityksistä, eli loppuikänsä ruotsalaisten verhojen takjana, mutta eihän sellainen ole mahdollinen tuomio!

timo
timo
7.3.2021 02:03

Oma veikkaus loppuelämä ruotsalaista pillua ja pullaa.

Hurja kutsu
Hurja kutsu
10.3.2021 22:13
Vastaa...  timo

Totta puhut, Pekka Töpöhäntä.

Nuristi
Nuristi
7.3.2021 02:57

Unohdit rasismialennuksen, joka on tuntuva. Ettei ruotsin oikeuslaitosta vaan luulla rasistiseksi on painava ja merkittävin asia koko tuomiossa, ja se että kukaan ei kuollut eikä edes päitä irronnut, niin lopputulokseksi saadaan ehdotonta vankeutta 4 vuotta. Lomille/karkaamaan pääsee jo ensi vuonna.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
7.3.2021 03:55

Suomessa on ainakin ns. alentuneen syyntakeisuuden käsite. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tekijä kykene päihtymyksen, mielenterveysongelmien tai kehitysvammaisuuden takia ymmärtämään tekojensa seurauksia täysin eikä näin ollen ottamaan täyttä vastuuta. Tällöin tuomio lyhenee 1/4:lla, mutta täyteen syyntakeettomuuteen liittyvää pakkohoitovelvoitetta ei ole.

Tamim Sultan voi hyvinkin täyttää alentuneen syyntakeisuuden kriteerit, jos hän on käyttänyt kannabista ja hänen katsotaan olleen sen vaikutuksen alainen. Lisäksi oikeus voi todeta hänen olleen ahdistunut ja masentunut oleskeluluvan päättymisestä. Lievän älyllisen kehitysvammaisuuden kriteerit Suomessa täyttyvät, jos ÄO on 50 – 69. Toisaalta älykkyystestissä saavutettu 80 ei vielä sulje lievää älyllistä kehitysvamma pois. Mm. somalien keskimääräinen ÄO menee näihin puitteisiin. Afganistanilaisten keskimääräinen ÄO on 84, joten Tamim Sultan voi hyvinkin täyttää myös lievästi kehitysvammaisen kriteerit.

Toisaalta terrori-iskun yhteydessä on ollut koko Euroopassa nähtävissä trendi, jossa teon vakavuuden korostamista on pyritty välttämään. Näin on ollut mediassa ja näin on ollut päättäjien puheissa. Myös terrorismimääritelmää on pidetty hankalana ja tulkinnanvaraisena. Teko on terroristinen, jos oikeus päättää sen olevan sellainen ja jos oikeus koostuu suvakeista, voi Tamim Sultan vapautua terrorismisyytteestä. Ja oikeus taas pelkää suvaitsevaiston reagoivan syytteisiin murhan yrityksistä rasistisena, voivat nämäkin lieventyä.

KKi
KKi
7.3.2021 07:27


Tamim Sultan voi hyvinkin täyttää alentuneen syyntakeisuuden kriteerit,

Tämä totta. Sultan on a)pallero, b)muslimi.

Eiköhän siinä ollutkin alennukseen aihetta. Kysy keltä vain pullerolta.

Melko varmaan menee näin
Melko varmaan menee näin
7.3.2021 04:13

Tuomarit tarjoavat pullakahvit ja ankaran nuhtelun,vapaaksi ja uusi anomus sisään, joka menee myös sukkana läpi.Syynä ne tarumat mitä raukka on joutunut kärsimään brutaalin Ruotsalaisen yhteiskunnan taholta ja joka johti tuohon pieneen suuttumiseen, puukko vain sattui olemaan siinä kadulla ja siis ei ollut harkinnallinen teko.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
7.3.2021 07:23

Kyllä mä luulen, että Pate arvioi yläkanttiin koppivuodet. Alta kymmenen tulee, ja ensikertalaisena pääsee vähemmällä (uutta yrittämään). Lomillekin muutaman vuoden päästä, ja hyvässä lykyssä jo silloin omalle vapaalle.

Janne Tulonen
Janne Tulonen
7.3.2021 08:28

Varmaankin käräjät käydäään Moran kivillä, ja Sergelin torilla järjestetään hirttäjäiset ja suuri kansanjuhla.

puosuvaari
puosuvaari
7.3.2021 08:39
Vastaa...  Janne Tulonen

20 vuotta Ruotsin alamäkeä paikanpäällä seuranneena on usein ollut haikeana mielessä oikea maan kansallinen perintö – mihin helvettiin se tuolla lahden takana on haudattu kaiken maailman vouhotuksen tullessa tilalle?
Ei Maunu Ladonlukko (ensimmäinen Moran kivillä kruunattu kuningas joskus 1200-luvun alussa) varmasti tätä kutsumattomien vieraiden touhua olisi sallinut – ei silloin tarvitsisi ”tuomioiden” pituudesta Paten edes kirjoitella.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
7.3.2021 12:32
Vastaa...  puosuvaari

Kustaa Vaasa ennakoi tulevaisuutta viimeisessä puheessaan säätyvaltiopäiville.
Siinä hän lausui tietävänsä olleen monen mielestä ankara kuningas, mutta vielä tulisi päivä, jolloin ruotsalaiset kaivaisivat hänet mullan alta takaisin, jos se vain olisi jotenkin mahdollista.

Vaan mitähän Kustaa mahtaisi ajatella Ruotsista ja ruotsalaisista, jos hänet voitaisiin tuoda nykypäivään? Saattaisi palata aika pian takaisin nähtyään millaisia vätyksiä ruotsalalaisista on tullut.

Ja ruotsalaiset huutaisivat perään, että mene sinä gubbe vaan muualle, ja anna meidän rakastaa nuorukaisia, kuten hekin rakastivat meitä.

Rakasti, sanoi pullero.

Big l
Big l
7.3.2021 10:51

Eihän nyt Allahin vaikutuksen alaista saa karkoittaa. Pitää päästä batiikkinoidan paijattavaksi. Lentokoneen tankkaajalle 15 vuotta vesikidutusta

Alemman luokan saastaa mutta Löf-Fis tykkää
Alemman luokan saastaa mutta Löf-Fis tykkää
7.3.2021 11:30

Veikkaan että rikastajarakastaja saa 14 vuotta vankeutta ja karkoituksen koska ei ole aikaisemmin tehnyt pahempia rikoksia eikä teko taida olla suunniteltu vaan Ex temporea. Se että on latvakakkonen eli ”femfemma” ja huumehemmo ei merkkaa mitään maassa jossa 20% ovat melkein samannäköisiä ja samanlaisia.

JOS terroriaikeita tulee esiin muuttuu tuomio Paavon ehdottamaksi 20 v ja karkoitus.

Kyllä näiltä pöljiltä pitäisi kallot mitata jo rajalla (jos ei kehdata sanoa ”EI!”) kuten tornionjokilaisilta Ruotsissa 50- luvulla:

https://www.svtplay.se/jag-var-en-lagre-ras

Suomi Finland
Suomi Finland
7.3.2021 11:33

On hyvä, että nuo uhrit pelastuivat. Järkytys lienee monessa perheessä ollut suuri.

Kyllä kaulaanpuukottamisesta pitää saada kunnon rangaistus. Ei toullaista voi päästää vapaaksi tavallisen kansan joukkoon.

Last edited 1 month ago by Suomi Finland
Taavetti
Taavetti
8.3.2021 18:08
Vastaa...  Suomi Finland

Varmaan uhrit pelkäävät ja inhoavat vastaisuudessa kaikkia tummaihoisia, ainakin jos ovat normaaliälyisiä eivätkä suvakismilla aivopestyjä idiootteja. Tämä se vasta edistääkin rotujen ja uskontojen välistä rakkautta ja harmoniaa. No, meillähän on se unelma.

Kristityn vastuu
Kristityn vastuu
8.3.2021 18:11
Vastaa...  Taavetti

Pitääkö kritityn tällaisessa tilanteeessa Jeesuksen viisaiden ohjeiden mukaisesti kääntää kaulan toinenkin puoli leikattavaksi?

VihtaVuorenSerti
VihtaVuorenSerti
7.3.2021 11:50

Junalippu ja suomeen ..sen se saa

Simo S
Simo S
7.3.2021 12:53
Vastaa...  VihtaVuorenSerti

Sitä minäkin vähän pelkään, historia näet opettaa. Ruotsista ajettiin Romanit Suomeen kun alkoivat olla siellä liikaa haitaksi.

juhaII
juhaII
7.3.2021 14:06

Homma taputellaan poliittisella ohjauksella pariksi keskustelutuokioksi empaattisten suvakki naisten kanssa, koskapa kun otetaan ”uhrin” eli tekijän ”haavoittuva” hämmentynyt asema ruotsalaisessa yhteiskunnassa.

Sellaistakin tietoa on kiikkeellä, että afgaani olisi halunnut palata takaisin Afganistaniin, muttei hänelle annettu rahaa paluuta varten. Eli, jos asianlaita näin on. Afgaani on kuin onkin uhri. Nimittäin munan kipeiden wanhojen akkojen, jotka eivät halua päästää ainuttakaan rattopoikaa haaroistaan.

Mr X
Mr X
8.3.2021 00:00

Nyt,kun Svea kaikki linnakkeet on täynnä sandaaliväkeä ja ties mitä kultamunia,olisi oiva tilaisuus lähettää Sultan Kamel esim ent. CCC&P alueen KURSSIKESKUKSIIN nauttimaan tekojensa hetelmiä,12v tundralla voisi tehdä hyvää pallerolle.Ja sen jälkeen Kabuliin pysyvästi.