Tukholman poliisi varoittaa nuoria mustaihoisista ryöstäjistä

Tukholman eteläisen Huddingen poliisi kertoo, että Stuvstan/ Snättringen alueella nuoriin teineihin kohdistuneet ryöstöt ovat lisääntyneet selvästi. Poliisi varoittaakin nyt mustaihoisista ryöstäjistä.

https://www.facebook.com/Polisen.Huddinge/posts/3728384747199794

 

Poliisin mukaan tekokaava kaikissa ryöstöissä tai yrityksissä on samankaltainen. 15-18-vuotiaat nuorukaiset, joita yleensä on 3-5 henkilöä, pyrkivät kaveeraamaan itseään nuorempien kanssa ja näyttelevät reilua kaveria. Kysellään esimerkiksi paljonko kello on, jotta nuori saadaan ottamaan puhelin esille.

Poliisi kertoo tuntomerkit, joita ovat seuraavat. Useissa tapauksissa tekijät ovat olleet mustaihoisia ja puhuneet joko englantia tai murtaen (ulkomaalaiskorostuksella) ruotsia. Pitkiä hujoppeja, 170-180 cm ja monissa tapauksissa tekijöillä on ollut kasvomaski kasvojen peittona.

Poliisi kehottaa kaikkia alueella liikkuvia nuoria erityiseen varovaisuuteen jos havaitsee mainittua käytöstä, jossa vanhemmat nuoret hakemalla hakevat nuorempia, kyselevät kelloa jne. Poliisi kehoittaa myös esimerkiksi koirankusettajia ja lenkkeileviä aikuisia ottamaan ylimääräisen kierroksen Stuvstan paikallisjuna-aseman ympäristössä, jotta aikuisia saataisiin liikeelle.

 

Viimeksi viime yönä 10 uusruotsalaista hyökkäsi ruotsalaisen nuoren kimppuun ja tämä ryöstettiin kaikesta arvotavarasta ja vaatteista juuri Stuvstan paikallisjuna-aseman ympäristössä.