Monikulttuurinen kepposleikki: sormi ahterin luukkuun

Kuvituskuva pixelöity.
Varbergin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan Lähi-idästä kotoisin olevan nuorukaisen pieniin nuhteluihin koulukiusaamisesta. Tarkasti ottaen syyksi luettu rikos oli pahoinpitely.

Hyvin mielenkiintoinen ja monikulttuurinen tapahtuma. 15-vuotiaan uhrina oli 14-vuotias poika, jonka päälle 15-vuotias hyökkäsi. 15-vuotias potkaisi ensin 14-vuotiasta pari kertaa selkään. Kun tämä kaatui mahalleen maahan, niin 15-vuotias istui pojan selän päälle, lukitsi tämän kädet selän taakse ja repi pojalta housut alas.

Sen jälkeen 15-vuotias työnsi etusormensa 14-vuotiaan aunukseen.

Oikeudessa 15-vuotias yritti selittää asiaa. Hän kertoi, että tekoa kutsutaan nimellä “dajma”, ruotsiksi hyvin leikkisä “jag bara skojade”. Puhtaalla suomen kielellä siis poikien kepposleikki. 15-vuotias myös kertoi, että tällainen keppostelu, eli sormien työntäminen koulukaverien pers´reikiin, on hyvin yleistä koulussa, “monet tekevät niin”.

Oikeudessa oli myös todistaja, nuorukainen, joka niin ikään todisti, että “tätä tapahtuu koulussa usein, sitä tehdään siksi, että keppostellaan toisen kustannuksella”.

Syyttäjä katsoi, että kyseessä oli pahoinpitely eikä seksuaalinen ahdistelu. Oikeus oli samaa mieltä ja tuomitsikin 15-vuotiaan 35 tunnin nuorisopalveluun ja 15 000 kruunun uhrille maksettavaan kipukorvauksiin.

Tätä juttua kirjoittaessa tein pienen googletuksen ja ällistyin. Vastaavia juttua on vaikka kuinka paljon. Eli on tosiaankin kepposleikki, monikulttuurinen kepposleikki.

Asiasta kirjoitti myös Fria Tider.

 

♥   ♥   ♥   ♥

Keväinen gallup tähän loppuun.

Haluaisitko sinä joutua leikkimielisen kepposen kohteeksi, jossa henkilö työntää pilailumielessä sormensa pers´reikääsi?

Loading ... Loading ...