Monikulttuurinen kepposleikki: sormi ahterin luukkuun

Kuvituskuva pixelöity.
Varbergin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan Lähi-idästä kotoisin olevan nuorukaisen pieniin nuhteluihin koulukiusaamisesta. Tarkasti ottaen syyksi luettu rikos oli pahoinpitely.

Hyvin mielenkiintoinen ja monikulttuurinen tapahtuma. 15-vuotiaan uhrina oli 14-vuotias poika, jonka päälle 15-vuotias hyökkäsi. 15-vuotias potkaisi ensin 14-vuotiasta pari kertaa selkään. Kun tämä kaatui mahalleen maahan, niin 15-vuotias istui pojan selän päälle, lukitsi tämän kädet selän taakse ja repi pojalta housut alas.

Sen jälkeen 15-vuotias työnsi etusormensa 14-vuotiaan aunukseen.

Oikeudessa 15-vuotias yritti selittää asiaa. Hän kertoi, että tekoa kutsutaan nimellä ”dajma”, ruotsiksi hyvin leikkisä ”jag bara skojade”. Puhtaalla suomen kielellä siis poikien kepposleikki. 15-vuotias myös kertoi, että tällainen keppostelu, eli sormien työntäminen koulukaverien pers´reikiin, on hyvin yleistä koulussa, ”monet tekevät niin”.

Oikeudessa oli myös todistaja, nuorukainen, joka niin ikään todisti, että ”tätä tapahtuu koulussa usein, sitä tehdään siksi, että keppostellaan toisen kustannuksella”.

Syyttäjä katsoi, että kyseessä oli pahoinpitely eikä seksuaalinen ahdistelu. Oikeus oli samaa mieltä ja tuomitsikin 15-vuotiaan 35 tunnin nuorisopalveluun ja 15 000 kruunun uhrille maksettavaan kipukorvauksiin.

Tätä juttua kirjoittaessa tein pienen googletuksen ja ällistyin. Vastaavia juttua on vaikka kuinka paljon. Eli on tosiaankin kepposleikki, monikulttuurinen kepposleikki.

Asiasta kirjoitti myös Fria Tider.

 

♥   ♥   ♥   ♥

Keväinen gallup tähän loppuun.

Haluaisitko sinä joutua leikkimielisen kepposen kohteeksi, jossa henkilö työntää pilailumielessä sormensa pers´reikääsi?

View Results

Loading ... Loading ...
65 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ville Pettu
Ville Pettu
9.3.2021 09:13
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Raukkis!

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
9.3.2021 16:55
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Alapeukuttajien kannattaa muistaa, että MV-lehti osan tuomioista keskusteluosioon kirjoitetuista viesteistä. Jos ei minkään muun, niin ainakin sen takia Haavisto pilkkavat viestit kannattaa poistaa. Eipä tuo Haaviston pilkkaaminen mitään hyödytä Korkeintaan sillä voi olla viihdearvo.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
9.3.2021 17:26
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Ovatko kaikki ”erään Pekan” sukuninimet Haavistoja ? Jos minulla on Matti kukkarossa , onko se Vanhanen?

Ali Kessu
Ali Kessu
9.3.2021 20:52
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ei olisi tullut mieleenkään.

Perkele
Perkele
10.3.2021 06:34
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tää on täys suvakki mokutus sivu nykyään.mitään ei saa sanoo tai banni heiluu.ei ois uskonu

Last edited 7 months ago by Perkele
Jokke
Jokke
10.3.2021 18:49
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Arvatkaa mitä pekka ha….

Ukkomies
Ukkomies
10.3.2021 10:13

On tämä maailma mennyt sairaaksi, korona on siinä vain pikanttina höystönä. Älylaitteetko ne on poistaneet sen vähisenkin järjen normikansalaisilta? Veikkaan että tällekkin asialle löytyy sankoin joukoin ymmärtäjiä.

Kilttimies
Kilttimies
10.3.2021 01:13

Nyt Vituttaa. Kolme kertaa jo äänestänyt ja vasta 17%😂

Ali Kessu
Ali Kessu
9.3.2021 20:53

Enpä ole kuullut koko elinaikanani moisesta keppostelusta.( no ehkä lasten lääkärileikkejä lukuunottamatta ).

Ali Kessu
Ali Kessu
9.3.2021 20:08

ka niin,RUOTSISSA!

Mr X
Mr X
9.3.2021 18:01

Mitähän esim tämä,oletettavasti PARTALAPSI,mahtaisi tykätä,jos vastavuoroisesti saisi itse maistaa pientä keppostelua,vaikka pätkä kakkos kakkosta,höyläämätöntä,hänen ko. osoitteeseen ihan hupimielessä.Puutavara saattaa aiheuttaa hiertymiä.Huutaisiko Allahu Ak… ???

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
9.3.2021 17:00

Voiko suvakit sanoa enää tämän jälkeen etteivät kehitysmaa muslimit perseile?

herba
herba
11.3.2021 17:55
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Last edited 7 months ago by Paavo/ Pt-media
avaruus-ananas
avaruus-ananas
9.3.2021 15:39
Valottaja
9.3.2021 12:23

Keli muovautuu käyttäjiensä mukaan. Tänään on opittu uusi termi dajma, joka mitä ilmeisimmin liittyy samaan kulttuuriin joka tuntee muun muassa käsitteen taharrus. Jotain tämä kertoo kulttuurista itsestään.

Dajmaajat takaisin Dajmaahan
Dajmaajat takaisin Dajmaahan
9.3.2021 13:07
Vastaa...  Valottaja

Ilmiölle voisi antaa nimen ”DAJMAN TUHERRUS”.

EI, me EMME todellakaan tarvitse tänne tyyppejä raakalaismaisesta, brutaalista paskakulttuurista jossa normaali järjenjuoksu ja käytös puuttuu kokonaan.

kanander
kanander
9.3.2021 11:30

Eikö sormen luvaton työntäminen toisen ihmisen persiiseen ole Suomessa nykyään raiskaus?

Suomi Finland
Suomi Finland
9.3.2021 11:27

Voi hellanlettas. Ranskan opettajamurhan tiimoilta on tullut nyt julkisuuteen niin paljon lieventäviä asianhaaroja, että kaikilla tuomareilla, syyttäjillä ja lautapäillä sormet jo syyhyään armahdusnapin päällä.

Kohta alkaa valitusvirsi, että miksi tsetseeninuorukaisen piti kuolla.

Tulos: poliiseilta kerätään tuliaseet pois. Tilalle he saavat jouskarin ja imukuppinuolia.

Täytyyhän sitä nyt ymmärtää, jos kaikkein hartaimpia rauhanuskonnon edustajia verisesti loukataan, että se tietää väkisinkin ymmärrettäviä ja oikeutettuja vastatoimia, jotta loukkauksilta voitaisiin tulevaisuudessa välttyä.

PSn äänestäjä
PSn äänestäjä
9.3.2021 10:56

Matutus on merkittävä rikollisuuden lisääjä, irrallisia, köyhiä, syrjäytyneitä toisen polven matuja kadunkulmissa seisoskelemassa ilman työtä, ilman tekemistä, ilman muuta tästä joutilaisuudesta seuraa karmeita

https://www.suomenuutiset.fi/tuore-tutkimus-ruotsissa-puolet-raiskauksista-tuomituista-ulkomailla-syntyneita-maahanmuuttajatausta-viela-useammalla/#comment-915860
maaliskuu 09, 2021 10:30 
Tuore tutkimus Ruot­sissa: Puolet rais­kauk­sista tuomi­tuista ulko­mailla synty­neitä – maahan­muut­ta­ja­tausta vielä useam­malla

Jones
Jones
9.3.2021 07:55

Kun Suomessa ulkomaalainen laittoi sormensa pikkupoikien peräreikiin ja touhusi heidän pippeleidensä kanssa, niin korkein oikeus katsoi sen kuuluvan hänen kulttuuriinsa ja ei antanut rangaistusta. Olisi vain kiva tietää, keiden kulttuuriin tämä kuuluu. Se nimittäin salattiin lehdissä.

Kukavaan
Kukavaan
9.3.2021 10:45
Vastaa...  Jones

Jos asiaa haluaa selvittää, niin sen on tapahduttava kirjallisesti. Ensin on saatava oikeusjutun perustiedot. Niiden avulla voi laatia korkeimmalle oikeudelle kyselykirjeen, joka lähetetään viraston kirjaamoon. Kirjeessä tulisi mainita myös ne lainkohdat, jotka edellyttävät vastaamista kohtuullisessa ajassa. Erittäin tärkeää on, että kirje on virastolle ei jollekin virkamiehelle.

Luultavasti tekijän kulttuuri selviää, jos hänen nimensä ja alkuperänsä on tiedossa. Rangaistuksetta jättäminen tarkoittaa, että vastaisuudessakin kyseiseen kulttuuriin vedoten voi työntää sormiaan lasten peräreikiin. Tällainen mahdollisuus tulee poistaa täsmentämällä lakeja. Asia kuuluu oikeusministerille. Eli kirjattu kirje oikeusministerille oikeusministeriöön. Prosessi voi viedä vuosia.

Asian luonteeseen kuuluu, että vastauksia ei tule tai jos tulee, ne kiistävät kaikein tai ovat tarkoituksella tehty hyvin vaikeaselkoisiksi eivätkä todellisuudessa tarkoita yhtään mitään..

Tärkeintä viranhaltijoille on oma kuukausipalkka ja kahvitunnit sekä lounastauot. Kokouksissa syödään pullaa ja ollaan samaa mieltä pomon kanssa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.3.2021 12:47
Vastaa...  Kukavaan

Ei oile tarpeen vaivata Korkeinta oikeutta, jos tietää missä ja milloin asia oli käräjillä:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=10&t=12223

Kukavaan
Kukavaan
10.3.2021 00:04
Vastaa...  Qroquius Kad

Kiitos hyvästä linkistä.

Jones
Jones
10.3.2021 11:03
Vastaa...  Kukavaan

Tästä oli aikoinaan Iltasanomissa tai Iltelehdessä juttu. Kesällä tai keväällä joskus 2-3 vuotta sitten. Olen yrittänyt etsiä netistä tätä juttua, mutta en ole löytänyt. Mutta näin vaan korkein oikeus päätti, ettei antanut tuomiota vedoten kulttuuriin.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
9.3.2021 07:08

Ennen leikittiin omalla pers-reiällä, nyt sitten multikulttuuri on tuonut uusia ulottuvuuksia. Rikkaus sen kun lisääntyy, aaah aahh aaöööh..hyi vitt………..

Valkoinen heteronatsirasisti islamofobikkomies
Valkoinen heteronatsirasisti islamofobikkomies
9.3.2021 02:01

Onhan ne nokkelia selittelemään homoilujaan. ”kaikki tekee sitä”, ”dajmaus” ja se paras: ”ainoastaan se joka ottaa lerssiä hanuriin on homo, ei se joka sen sinne työntää”. Voisipa melkein sanoa että muslimeilla on laajamittainen kaappihomo-ongelma yhdistettynä ankaraan, väkivaltaiseen homofobiaan. Lisätään yhtälöön vielä akat jotka kulkevat piilotettuina säkkeihin, ja miesten tapa hakata niitä kaikkia niin vinksahtanut maailmansa on täydellinen. Ilmankos ne on ihan sekaisin. Ehkäpä moni moni moni ongelma muslimimaailmassa katoaisi jos ensin laittaisivat mies/nainen-kanssakäyminen/kunnioitus sellaiseen kuntoon minkä luonto on tarkoittanutkin. Olisi maailma paljon mukavampi paikka kaikille jos joka nurkka ei olisi täynnä kiimasta hulluja ja seksuaalisuudestaan totaalisen sekaisin olevia naistenhakkaajia jotka eivät omaa pienintäkään hitusta sosiaalisista taidoista ja korvaavat sen väkivallalla ja sekasorrolla.

Kilttimies
Kilttimies
9.3.2021 00:30

Tällaista monikulttuurivärinää se Kirsi Piha stadiin toivoo. Oikea sivistysporvari😂

Setä
Setä
9.3.2021 00:04

Se pitää olla vasemman käden etusormi jolla tuikataan peppuun, muuten teko on haram. Suomessa ei taideta olla vielä yhtä kekseliäitä keppostelijoita. Voisi vinkata punavihreille uudeksi leikiksi illanviettoihin.

Riku Laine
Riku Laine
8.3.2021 21:10

Onpas taas keksitty kiva leikki ihan itsekö keksineet vai suvakit opettaneet?

Hurja kutsu
Hurja kutsu
8.3.2021 22:53
Vastaa...  Riku Laine

Suvakit opettivat miten veistetään kaarnalaiva ja työnnetään persuksiin. Hiekneeke ei ymmärtäneet ja käytti vaan käsiään.

pöh
pöh
8.3.2021 19:23

Yhtä ällöttävää se olisi työntää sormi jonkun persreikään, on ne ählämsählyt kipeetä sakkia..

rellinen
rellinen
8.3.2021 19:20

Killarakkien killa aika.

kuli
kuli
8.3.2021 19:13

Tämä on nyt sitä kuuluisaa kulttuurin rikastumista. Pohjoismainen kulttuuri rikastuu jokaisella elämän osa-alueella. Tällä kertaa leikkisissä koulukepposissa.
Oikeastaan kaikesta tästä rikastumisesta pitäisi tehdä tietokanta kategorioineen.

Big l
Big l
8.3.2021 19:39
Vastaa...  kuli

Persereikä rikastuu. Ohisalo on kateudesta vihreä

timo
timo
8.3.2021 18:32

No nyt ymmärrän miksi tietty porukka toivottaa nämä tervetulleiksi. Kyseessä on seksuaalipervertikot ja muu häiriintynyt porukka.

timo
timo
8.3.2021 18:29

Suomessa tuo on raiskaus. Ilmeisesti Ruotsissa ei?

juhaII
juhaII
8.3.2021 18:05

Kuten voimme nähdä jutun ja äänestyksen tuloksen perusteella (vaikka se ei ole edes vielä päättynyt), että meillä on vielä paljon opittavaa meiltä ylemmällä tasolla olevilta kulttuureista. Mainittu ”vitsi-huumori” taitaa jotenkin asemoitua hyvin kaukaisella ”sukujuurella” härmäläiseen nk. pieru-huumoriin, jossa aiheutettu huumori pläjäys rajoituu tuoksunalliseen aspektiin!

Mutta kuten tunnettua. Me suomalaiset kaihdamme läheistä kosketuksellista kontaktia toiseen suomalaiseen, joten kulttuurisidonnaisesta syistä johtuen persreiät ovat vähemmän tunnettu fyysinen kohde joka päiväisessä kanssakäymise4ssä.

Ainakin täällä kairalla! Hellsinki ja ruottalaiset ovat sitten aivan toinen juttu!

PSn äänestäjä
PSn äänestäjä
8.3.2021 17:58

Matujen tekemät murhat lavastetaan onnettomuuksiksi tai itsemurhiksi
Esim. Ruotsissa on käsite balkongkvinna eli balkonkinainen, joka tarkoittaa suvun maahan parvekkeelta heittämää naista, joka on häpäissyt suvun kunnian
https://projektsanning.com/2021/01/12/ny-balkongkvinna-i-malmo-kvinna-hittades-dod-pa-rosengard-utreds-som-mord/
Balkonkinaisia on tietenkin paljon Malmössa Rosengårdissa ja muissa matulaskeutumissa

Ja tilanne ei tule parantumaan, esim. Malmön Rosengårdin kaupunginosassa on 15 prosenttia nuorista saaneet tuomion, suurin luku Ruotsissa
Rosengård hade med 14,7% den högsta andelen dömda i sin ungdomsbefolkning i Sverige

Antti Tifa
Antti Tifa
8.3.2021 18:41

Tästä inspiroituneena sain loistavan idean. Bongataan kehitysmaalainen hunnutettu. Kaveri kameran kanssa valmiina ja toinen menee ja vetää burkan korviin. Häpäisy suoritettu. Kuva nettiin ja akka lentää parvekkeelta. Veronmaksajat kiittävät.

Khmm
Khmm
9.3.2021 20:45
Vastaa...  Antti Tifa

Nauraahan tuolle ei saisi….

Unelma K. Painajainen
Unelma K. Painajainen
8.3.2021 17:56

Siis onko tämä vain poikainvälinen hupsutteluleikki?

MattiS
MattiS
8.3.2021 20:15

Luultavasti, sillä heillä on tyttöjen varalle ihan erilaiset leikit. Periaate kyllä sama; vastaanottava osapuoli ei ole kovinkaan tyytyväinen.

Kukavaan
Kukavaan
8.3.2021 20:42

Leikin ideana lienee vastaanottavan osapuolen alistaminen ja nöyryyttäminen. Tuskinpa sormen työntäjää pidetään homona vaan päinvastoin kulmakunnan sankarina. Vastaanottava osapuoli on sitten homo ja kaikin puolin halveksuttava. – Menisikö se näin?

Jurpo
Jurpo
12.3.2021 08:14
Vastaa...  Kukavaan

Näinhän se juuri menee, se ei ole homo, joka panee. Tämä periaate käytössä usein vankiloissa, mistä se on siirtynyt naakereiden mukana rikastuttamaan myös koulumaailmaa

Simo
Simo
8.3.2021 17:46

Onpa keksineet kivan leikin, pitää lähteä jo tänä iltana kaupungille kokeilemaan, mutta ensin aion syödä mieliruokaani kus-kusta.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
8.3.2021 20:15
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tuossa voisi käyttää slingikeinua apuna. Varmasti erään Pekan lapsuuden leikkejä. Ja minkä nuorena oppii , sen vanhana taitaa….

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
9.3.2021 07:08
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kuka Haavistosta on maininnut?

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
9.3.2021 07:55

Eräs Pekka.

Röppö
Röppö
9.3.2021 08:45

Paljonko mahtoi olla sormen ”PH-arvo” tempun jälkeen?

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
9.3.2021 07:15
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Pekka, siis kuka tahansa Pekka, itse toit esiin että Haa….

Niilo 55v.
Niilo 55v.
9.3.2021 08:00
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Peliä voisi myös kehittää kivemmaksi niin, että peräaukkoon työnnettäisiin legoja, koronanappuloita, bingispalloja tms, näin lapsen sosaalinen kehitys ja mielikuvitus kasvaisi entistä enempi.

musta sormi
musta sormi
9.3.2021 09:26
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

…tai ”Kuka pelkää mustaa sormea?”

Elmo
Elmo
9.3.2021 16:51
Vastaa...  musta sormi

Kovat pojat voisi leikkiä rajummin kuin mammanpojat ja työntää toistensa peräaukkoon uistimia.

Big l
Big l
8.3.2021 17:41

Katkoisin kädet välittömästi jos joku moista yrittäis

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
8.3.2021 17:34

Ennenvanhaan sormien työntäminen ilman molemminpuolista yhteisymmärrystä saatettiin tulkita raiskaukseksi. Nykyään sitä pidetään kepposteluna. Maahanmuuton myötä myös leikinlasku saa uusia olomuotoja ja niin rikastuu sekä leikkimiskulttuuri, että leiki laskun kohteenakin olevat.

MattiS
MattiS
8.3.2021 20:13

Täytyy kyllä olla iloinen että koulut kävin 80- ja 90-luvun aikana, kun leikkimiset olivat silloin niitä tylsiä perinteisiä. Uimahallissakin käynti oli varsin tapahtumaköyhä kokemus niinä aikoina.

Nykynuoret sitten saavatkin tuutin täydeltä (voi ottaa sanaleikkinä) tätä värikästä, monikulttuurista kaameutta. Joka ikävä kyllä on nuorille vissiin ihan normielämää, eivät tiedä paremmasta enää.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.3.2021 10:16

Liekö monikulttuurin rikastuttavaa vaikutusta, kun parast’aikaa käydään käräjiä kolmea vitivalkoista kantasuomalaista hellsinkiläispoikaa vastaan.

He kun olivat keppostelleet ikätoverinsa kanssa vähän läpsimällä ja pikuisen päälle hyppimällä ja lopuksi työntämällä peppuun rautaputken sekä räjäyttelemällä peppulaaksossa ilotulitteita niin, että kaveri vain pikkuisen kuoli.

Ihanan väreilevän monikulttuuriseltahan tuo kuulostaisi, vaan lienevätkö keksineet sittenkin ihan issekseen?

Kumpi: Maraboun vai matun DAJM?
Kumpi: Maraboun vai matun DAJM?
8.3.2021 17:26

Asiat muuttuvat ehkä vasta sitten kun joku läpsy onnistuu dajmaamaan hitsarin?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
8.3.2021 17:32

Oi voi, eihän hitsari sellaisesta pahastu;
pelkkää kivaa monikulttuurista keppostelua! – Ainakin niin hän sanoisi, jos joku sellaisen tempun pystyisi tekemään.

Sitä on turha toivoa, on hitsarilla sen verran turvaväkeä ympärillään, ettei kukaan pääsisi uusimaan annalindejä, palmettamisesta puhumattakaan.

Jarkko
Jarkko
8.3.2021 22:33
Vastaa...  Qroquius Kad

Tarkotatteko sitä tapiirin näköstä hitsaria?