Minneapoliksen kaupunki maksaa George Floydin omaisille 22,7 miljoonaa euroa kipurahoja

Minneapoliksen kaupunki on päättänyt maksaa 27 miljoonaa dollaria, eli 229 miljoonaa kruunua eli 22,5 miljoonaa euroa, George Floydin perheelle korvauksina miehen kuoleman takia, jonka väitetään olleen poliisin syytä.

Minneapoliksen kaupunginvaltuusto äänesti perjantaina yksimielisesti korvausten puolesta, kun kaupunkia ja poliiseja vastaan nostettiin siviilikanne.

Amerikkalaisten medioiden mukaan Minneapoliksen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja loihe lausumaan päätöksen jälkeen syvimmät osanottonsa Floydin omaisille ja kertoi, että mikään rahasumma ei voi korvata sitä tuskaa ja traumaa, minkä Floydin kuolema on aiheuttanut perheelle ja kaupunkilaisille.

George Floydin sisko kertoi medioille, että perhe on tyytyväinen korvauksiin, sillä oikeus on toteutunut. Lisäksi hän kertoo, että perhe jatkaa väsymätöntä työtä paremman maailman hyväksi. Se ei tule esille, että mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Kuunnelkaamme tähän loppuun Jaakko Löytyn säveltämä haikea kappale George Floydin muistolle.