Ruotsikin lopettaa Astra Zenega-rokotteen jakamisen

Ruotsi on toistaiseksi lopettanut Astra Zeneca-rokotteen antamisen johtuen erilaisista sivuvaikutuksista. Ruotsin valtion epidemiologi Anders Tegnellin mukaan kyse on vakavammista sivuvaikutuksista kuin veritulpista.

Tegnellin mukaan Astra Zeneca on aiheuttanut ihmisille veritulppia, mutta myös erilaisia verenvuotoja, joiden epäillään olevan yhteydessä itse rokotteeseen. Sivuvaikutuksia on ollut myös nuoremmilla ihmisillä.

Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä, että joillakin ihmisillä on esiintynyt kummallisia pieniä verenvuotoja iholla pari viikkoa rokotteen ottamisen jälkeen.

Tegnellin mukaan kyse on sen verran vakavista sivuoireista, että Astra Zenega-rokotteen jakaminen katsotaan toistaiseksi olevan parempi lopettaa ja tehdä lisää tutkimuksia.

Fakta: Veritulppa tarkoittaa sitä, että laskimosuoneen syntyy verihyytymä, joka estää veren virtaamista normaalisti. Veritulppa syntyy yleensä jalkojen suurin laskimosuoniin siksi, että veren virtaus on niissä hitaampaa. Oireina on mm. pohkeiden turvotus, erilaiset kävellessä tuntuvat kivut ja yleisesti pohkeiden suurentunut ympärysmitta.

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Armis

“Mutta missään muissa maissa, kun suomessa se ei oo riskiä vailla”

Huru-ukko

Kun se on niin hyvää se astra, niin annettakoon ensimmäisenä samariinille, varhilalle, kiurulle, thl:n salmiselle ja tervahaudalle. Ja sit siso ja sen veli eli pekonen ai oliko se pekoni….

jupi

ei kannata muiden virheistä oppia, on parempi olla jälkiviisas.

Åkenpoika

Russia’s Sputnik V coronavirus vaccine gives around 92% protection against Covid-19
Some side effects to a vaccine are expected but these are usually mild, including a sore arm, tiredness and a bit of a temperature.
And there were no deaths or serious illness in the vaccinated group linked to the jab.
As well as Russia, the vaccine is being used in a number of other places including: Argentina, Palestinian territories, Venezuela, Hungary, UAE, Iran…

Riku Laine

Tutuilta kysellyt ja muilta ottavatko koronarokotteen ja sanoivat ottavansa mutta eivät ainakaan tuota astra zenecaa.

Riku Laine

Suomihan jo pohtii miten hamuta muitten hyllyttämät rokotteet (astra) itselleen.
Saattavat jäädä hyvinkin kaappiin mätänemään.

Zurbaran

Ikäänkuin saisit valita kun vuorosi tulee.. “mulle ei sit tota huonoa sit hei” Juu ei ei, meillä on vaan tätä priima kamaa, ota iiihaaaan iiisisti vaan…

Riku Laine

itsehän en ota mitään rokotusta oli sitten priimaa tai ei.
Rokotusaikoja on jo kuitenkin peruttu ja syynä tuo “huono kama”.

jupi

väläyttivät jopa tossa aiemmin, että ei olisi oikeutta valita, eikä rokotettavalla välttämättä ole oikeutta tietää kenen valmistama myrkky on piikissä.

koronaruno:

Eipä ole ongelma mun
rokottees työnnä perseesi sun

Last edited 3 vuotta sitten by jupi
Zurbaran

Varmaan ihan bueno kamaa kansalle joka jo ennestään kärsii verenkierto-ongelmista! Kohta kuulkaas ZENECALAISET lähretään! Älkää huoliko, teidät tappanut vasemmisto korvaa teidät muslimeilla kyllä. Nyt on vaan tärkeintä saada teiltä kaikilta henki pois äkkiä ja tehokkaasti ennenkuin ne saakelin vaalit on pakko pitää.

jupi

K-rokotuksen uhrit korvataan moninkertaisella läpsyttäjäjoukolla.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kuka se täällä tuota sotkua turvalliseksi kehui? Kehui myös ottavansa sen.

Joppos123

Täällä on yksi jolla hiha valmiiksi käärittynä. Tuo veritulppagate on täyttä sheibaa, Kun katsoo paljonko tapauksia on raportoitu versus kuinka monta piikkiä on tuikattu.
Ainahan voi toki olla kellarissa tai sairastaa koronan pois kuljeksimasta niin ei tarvitse rokotella.
Hyvin on media ja hallitukset onnistuneet luomaan uudenlaisen ihmisen Homo Corona Hystericus.

jupi

ensiarvoista olisi tietää rokote turvalliseksi, ja se vaatii vuosien testaamista. Luulen että narkolepsia on pieni sivuvaikutus verrattuna mitä k-piikit tuo kansalle tulevaisuudessa

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Niinhän tuo viranomaisuskovaisuus toimii armeijassakin , vai mitä ? Teet mitä käsketään , etkä kyseenalaista päätöstä.

puolueeton

Miten rokote voi toisilla hyydyttää verta ka toisilla estää hyytymistä, tulppa tai vuoto. Vika taitaa olla brexit myyjässä.

Joppos123

Ennen koronaa Suomessa hoidettiin noin 1200 eriasteista veritulppaa vuodessa, ihan perusterveilläkin sitä ilmaantuu. Eiköhän tahti ole ollut sama myös koronan aikana ja siitä hetkestä kun rokotetta on alettu antaa.
Vertailun vuoksi Euroopassa delaa edelleen keskimäärin 4000 ihmistä koronaan päivittäin.
Veritulppa harvoin tappaa jos se on vaikkapa jalassa( trombi).
Sydämmeen tai aivoihin siirtyessään henki voi mennä. On jokaisen omassa päästösvallassaan miten laskee todennäköisyydet mutta oma laskuharjoitukseni kertoo, että otan AZ: vaikka tällä sekunnilla.

Totuus on ihan toinen

Ota ihmeessä! Ja mahdollisimman pian, kiitos.

jupi

1/3 Euroopan maista on keskeyttänyt AZ käytön, vaarallisten sivuvaikutuksien takia. Ota rokote ja pidä meille päiväkirjaa pari viikkoa. Olisi kiva saada puolueetonta tietoa.

Hyytymissysteemi hyytyy

AZ on joillakin aiheuttanut veren hyytymissysteemin totaalisen sekoamisen eli ”Total rubbning av koagulationsfunktionen” kertoo Danderydin sairaalan lääkäri.
Siksi siitä on seurannut sekä tulppia että vuotoja.

Suhdeluku on jotakin 15 kpl veriongelmia/ 15 miljoonaa rokotettua.

Jos esim. verihiutaleiden/blodplättar määrä vähenee (=trombocytopeni) voi ihminen saada sisäisen verenvuodon jota ei pystytä pysäyttämään koska veri ei hyydy. Tai jos Santeri/Mahmutti tulee kaivelemaan puukolla hampaita…

jupi

Se vasta on erittäin pätevä syy lopettaa myrkyttäminen kunnes löytyy rokote joka ei tee kumpaakaan.

AstraZeneca SEKÄ Jansen tapetilla

Jansenin rokotteen on myös todettu aiheuttavan veriongelmia joillakin eikä siis vain AZn.

timo

Jotain omituista tässä taas on? Britanniassa rokotettu jo 11 miljoonaa eikä mitään vastaavaa huomattu. Kuten ei Suomessakaan. Viallinen erä?

Last edited 3 vuotta sitten by timo
Rokotettu

Mä olen jo eka rokotuksen saanu kuukausi sitten astra zenegaa ja en oo vielä kuollut eikä tullut edes mitään sivuoireita. Paniikin lietsomista koko juttu. Voin myös kertoa että se hengityskoneesta pois pääseminen ja sieltä kuntoutuminen sitten vasta työlästä hommaa onkin ketä suunnittelee ettei ota rokotetta ja lietsoo paniikkia niin toivottavasti saa taudin kovimman kautta.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Rokotettu

Jos sitte heitän veivini kun toisen rokotuksen saan niin se ei muuta lähtötilannetta mitenkään. Olen siis ollut jo tehohoidossa ja herännyt ja toista hengityskone jaksoa keuhkot eivät kestä. Rokotus estää sairastumasta uudelleen vakavaan koronamuotoon ja näin ollen antaa minulle turvaa ja laumasuojan saa toiset siivellä. Ja onhan se nyt jo tullu ilmi että me täällä Suomessa edes yritämme tehdä asian eteen jotakin toisin kuin siellä Ruotsissa. Karut kuolinluvut siellä jo sen kertovat tervemenoa joukkoon vaan

Pjotr

No, eikös ne rokoteongelmat olekaan “harhaatikkojen” tai jotain pt:n keksiminen salaliittoteoreetikkojen horinoita?

No niin

No niin. Eipä yllättänyt, että alkoi näistäkin rokotteista tulla outoja sivuoireita, kuten kävi niiden sikainfluenssa rokotteidenkin kanssa silloin 10-vuotta sitten. Taidanpa jättää nämäkin suosiolla väliin kanssa.

Näyttää siltä, ettei hyvältä näytä.

Anonyymi

Ostapa vaikka ihan tavallista asperiinia ja lue tuoteseloste ja haittavaikutukset, niin takuulla joku 100 000:sta saa siitäkin vakavia oireita.

K J

Otsikko Iltalehdessä:

“Voisiko Suomi hankkia hyllytetyt Astra Zenecan rokotteet? Näin viranomaiset vastaavat”

Siis mitä helvettiä?
Suomi on todellakin Euroopan Unionin lammasmaisin osavaltio.

Hallituksen halu miellyttää on häkellyttävää. Tulee väkisinkin mieleeni, että lääkeyhtiöiden lobbaajien ei pahemmin tarvitse maanitella Suomea. Me ostamme suurella summalla vaikka vanhoja poliorokotteita, että valheellinen minäkuva muuttuu sekavissa päissä todeksi.

Rahaa on näköjään

Nyt hallitus oli kanssa kipannut kehitysapuun, vain 115-miljoonaa. Ei jumalauta mitä touhua taas kerran. Ei varmaan ollut käyttöä ihan omankin kansan puolesta tälle summalle.

Kuka oikeasti äänestää halllituspuolueita ja miksi.

Antti Tifa

Mitä vittua nyt taas ?
Rokote joka ei estä tartuntoja muihin, ei estä rokotettua saamasta uutta varianttia, ei poista hengityssuojia tai turvavälejä eikä salli läheisten riskiryhmäläisten tapaamisia.
Ja nyt tällaista.
Oletteko Te saatana tulleet hulluiksi ?
Pandemrix 2.0
Toivottavasti jokainen AstraZenecan piikin ottanut saa aivoveritulpan ja muuttuu vihannekseksi.
Eihän se ole pois keneltäkään, eihän ?

UgzrvcnyZlE.jpg
Mitäs minä sanoin

Itse sanoin silloin kun näsitä rokotteista alettiin puhua että odotellaan nyt, viesti meni saman tien poistoon.Mielestäni nuo tuon yhtiön rokotteet voi käyttää maahanmuuttajiin ja kuolemaa odottaviin jos ne kerran pitää rokottaa.

Kriisiviranomainen kriisissä kritiikistä

Ruotsin Kriisi-Informaatio (MSBn ylläpitämä tietosivu) vittuili kansalaisten tekemille kriittisille kysymyksille Twitterissä:

https://www.expressen.se/nyheter/krisinformation-pudlar-vara-svar-ar-oacceptabla/

Kukavaan

Oletetaan ensiksi, että on olemassa jokin tarttuva virus ja siihen toimiva rokote.

Jos rokote toimii, sen luulisi tarkoittavan, että rokotettu ei sairastu viruksen takia. Rokote on antanut vastustuskyvyn. Mutta estääkö rokote viruksen esiintymisen rokotetuissa. Ehkä rokotteen ansiosta oireettomat rokotetut levittävät virusta ja vailla vastustuskykyä olevat sairastuvat.

Lopputulos. Jos rokote ei poista virusta kantajastaan, virus leviää tehokkaammin, koska rokotetut viruksen kantajat saavat niin tehdä.

K. Lehto

Huomenna on aikataulun mukaan EMA:n lausunnon aika, jonka perusteella käyttöä jatketaan tai ei jatketa. Eli aika hassu aikataulu, haiskahtaa pr-tempulta.