Hovi vapautti murhasta, nyt epäiltynä murhan yrityksestä

Ostaisitko tältä mieheltä auton?
Vuonna 2015 Ruotsiin saapui muuan Ayman Alksh. Mies on sen jälkeen elänyt veronmaksajien sponsoroimana ja tehden koko ajan rikoksia.

Vuonna 2019 Alksh oli murhahommissa. Kolmen muun niin ikään kehitysmaasta tulleen tulijan kanssa puukotettiin 19-vuotiasta nuorukaista Bodenin rautatieasemalla useaan kertaan. Mies kuoli paikanpäällä.

Poliisi otti teosta kiinni neljä velikultaa. He kiistivät rikoksen, mutta tuomittiin oikeudessa siten, että Alksh sai murhasta 13 vuotta vankeutta ja kaksi muuta törkeästä pahoinpitelystä 3 vuotta ja toinen 2 vuotta ja 6 kk vankeutta. Neljännelle tuomittiin nuhteet avunannosta pahoinpitelyyn. Lisäksi Alksh tuomittiin elinikäiseen karkotukseen.

Juttu meni hovioikeuteen ja sielläpä homma kiepsahtikin aivan päälaelleen. Hovioikeuden päätös oli, että ketään ei voi tuomita murhasta, sillä syyttäjä ei pystynyt osoittamaan, että kuka miehistä oikeasti löi uhria puukolla.

Hovin mukaan voitiin todistaa vain se, että kaksi miehistä, Alksh ja toinen mies, olivat pahoinpidelleet uhria. Näin ollen hovi pudotti molempien tuomiot puolentoista vuoden vankeuteen. Myös karkotus peruttiin, sillä yhden lautamiehen mukaan Alksh on hyvin kotoutunut Ruotsiin.

 

Nyt Ayman Alksh on taas vauhdissa. Hänet vangittiin viime viikon perjantaina epäiltynä murhan yrityksestä ja todistajan uhkaamisesta. Tapahtumapaikka oli tällä kertaa pieni sivukylä Luleåssa.