Makia Clothing lopetti yhteistyönsä Kärkkäisen kanssa

J. Kärkkäinen Ylivieskassa vuonna 2007.
Suomalainen vaatevalmistaja Makia Clothing joutui jo ensimmäisen kerran pari vuotta sitten rasisminvastustelijoiden silmätikuksi, koska heillä on myyntisopimus mm. Kärkkäisen tavaratalon kanssa.

Sen jälkeen asiaa on veivattu vähän sinne tänne ja anteeksi on pyydelty. Nyt Makia Clothing kuitenkin ilmoittaa, että se irtisanoo yhteistyönsä tavaratalo Kärkkäisen kanssa. Toisin sanoen MC ei toimita enää vaatteitaan Kärkkäiselle myyntiin.

MC kertoo tiedotteessaan:

– Päätöstä on vaikeuttanut se, että meille pienenä yhtiönä Kärkkäisen tuoma liikevaihto on ollut merkittävä. Lisäksi yhteistyö tavaratalon operatiivisen johdon ja henkilöstön kanssa on toiminut koko ajan kiitettävän hyvin, Makian luova johtaja Totti Nyberg sanoo.

Jostain kumman syystä Nyberg kertoo niin ikään, että he ovat antaneet Kärkkäiselle mahdollisuuden korjata toimintaansa ja pyytää anteeksi, jota ei kuitenkaan ole tapahtunut. Pyytää anteeksi mitä, se ei tule esille.

On mielenkiintoista nähdä mitä Makia Clothingin päätöksestä olla toimittamatta tuotteitaan Kärkkäiselle seuraa. Lähtevätkö nyt esimerkiksi Makita ja Bosch lätkimään. Hehän toimittavat Kärkkäiselle mm. akkuporakoneita. Niin ikään Kärkkäiseltä saa talvirenkaita, mattoja, lumilinkoja ja vaikkapa Abun kalastustarvikkeita.

Makia Clothing kertoo, että he ovat toimittaneet Kärkkäiselle vaatteitaan myyntiin jo ainakin vuodesta 2013 alkaen. Olisiko MC jatkanut yhteistyötään Kärkkäisen kanssa, jos yritys ei olisi noussut rasisminvastustelijoiden hoosianna-ryhmän somepostaajien silmätikuksi? Luultavasti olisi.