Sysmäläinen pikkugangsteri terrorisoi koko koulua

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkoi oikeudenkäynti sysmäläistä pikkugangsteria vastaan, joka terrorisoi useita itseään nuorempia henkilöitä.

Sysmäläistä gangsterinalkua syytetään seitsemästä pahoinpitelystä, joista kaksi oli törkeitä. Teot ajoittuvat loppukesälle ja syksylle 2019. Asianomistajia eli uhreja tapahtumasarjassa on kymmenkunta, joissa kaksi poikaa ja yksi tyttö olivat erityisiä kohteita gangsterinalulle.

Merkittävää tapahtumassa on se, että epäilty oli tekohetkellä viittä vaille täysi-ikäinen, mutta hän etsi uhreikseen aina itseään nuorempia henkilöitä. Uhrit olivat 13-vuotiaita.

Epäilty oli pahoinpidellyt uhrejaan hyvin laajalla repertuaarilla. Uhreja lyötiin nyrkein ja potkittiin ympäri vartaloa, kun nämä makasivat maassa. Yksi uhreista pahoinpideltiin siten, että tämän solisluu oli parantumassa edellisestä pahoinpitelystä, niin hän joutui uudestaan vielä pahemman pahoinpitelyn uhriksi.

Niin ikään samaa uhria oli poltettu palavalla tupakalla mm. käsivarsiin. Pahin nöyryytys lienee ollut se, kun nuoren kädet oli teipattu selän taakse ja epäilty oli laittanut hirttoköyden nuoren kaulaan. Sen jälkeen nuori nostettiin roikkumaan siten, että jalat eivät hetkeen ottaneet maahan. Teko keskeytyi kun muut nuoret puuttuivat tilanteeseen. Syyttäjän mukaan teko oli erityisen törkeä, koska ensinnäkin uhrin hengitys salpaantui hetkeksi eikä uhri voinut mitenkään puolustautua. Lisäksi paikalla oli uhrin kavereita, joka omiaan lisäsi teon nöyryyttävyyttä.

Yhtä uhria niin ikään kiusattiin systemaattisesti. Epäilty oli mm. laittanut huivin uhrin suun ja nenän eteen niin, että uhri ei voinut hengittää. Sen jälkeen uhria potkittiin, lyötiin ja revittiin muutenkin ympäri vartaloa.

Pikkugangsterin repertuaariin kuului muitakin tekotapoja. Nuorempien lasten päitä tungettiin vessanpönttöön, kuristettiin, nostettiin kaulasta kiinnipitäen ilmaan jne jne jne. Syyttäjän mukaan tekosarja on ollut törkeä, koska epäilty oli kaikissa tapauksissa etsinyt pienempikokoisempia ja nuorempia uhreja. Väkivalta oli ollut päivittäistä ja uhreja oli uhattu mm. tappamisella.

Syyttäjä vaatii epäillylle pieniä nuhteita.