Höganäsissä vuoden isoin asuntopommi

Skoonessa Höganäsissä tehtiin vuoden näyttävin pommitus. Kerrostalon eteiseen viritettiin pommi ja 40 huoneistoa vahingoittui enempi tai vähempi.

Långarödsvägenillä klo 01.30 aikaan tapahtunut räjähdys rikkoi kaikki lähialueen ikkunat ja käytännössä koko rappukäytävä lensi pihamaalle. Kiinteistön vauriot olivat siis melkoisia ja varmaa on se, että moni kerrostalon asukkaista ei pääse pääsiäiseksi kotiin.

Talon 40 huoneistoa evakuoitiin ja asukkaat on tilapäismajoitettu koulun tiloihin.

Poliisi tutkii asiaa yleisenä vaaran aiheuttamisena, ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.

Lisää kuvia paikanpäältä: SVT.

 

Alamaailman vinkkimies kehotti katsomaan talon asukaslistaa ja kas kas, talossa ei asu yhtään ruotsalaista. Asukaslistalta nousee kuitenkin esiin eräs muuan mielenkiintoinen sukunimi.

Nimittäin talossa asuu useita erääseen Albani-klaaniin kuuluvia henkilöitä, joiden suuntaa on varmasti antipatiaa.

Yksi heistä sattui ryöstöhommiin vuonna 2017. Reilu parikymppinen jorkki kaappasi autoonsa itselleen tuntemattoman ohikulkijan. Uhri pakotettiin automaatille, mutta kun rahaa ei saatu, niin jorkki ajoi uhrin tämän kotiinsa ja pakotti siirtämään rahaa nettipankissa. Kun raha oli siirretty, niin takaisin automaatille.

Matkalla automaatille jorkki yritti ryöstää vielä yhden ihmisen ihan noin vain lennosta. Näistä teoista mies tuomittiin pikku vankeuteen.

Voi olla, että tällä ryöstöllä ei varsinaisesti suoraan ole tekemistä nyt pommi-iskun kanssa, mutta melko varmaa on se, että pommi oli suunnattu tälle klaanille.