Lakimies syyttää poliisia rasismista, ei näyttänyt ajokorttiaan ensin

Valtamedia on taas kerran saattanut itsensä niin noloon asemaan, että ei paremmasta väliä. Sillä iänikuisella rasismisössötyksellä.

Alkuviikosta sosiaalisessa mediassa lähti leviämään filminpätkä, jossa eräs lakimies Gabriel Barsoum, joutui poliisin otteisiin Botkyrkassa sijaitsevalla Hallundan Shellin pihalla. Lauantaiyönä filmatussa tapahtumassa poliisi retuuttaa lakimiestä, joka kaadetaan maahan kovanpuoleisen huudon säestyksellä.

 

Mistä koko tapahtumassa on kyse? Rasismista tietenkin, ainakin mikäli on uskominen Barsoumia. Hän pääsee ääneen mm. SVT:n uutisissa, jossa kertoo, että hän ei halunnut näyttää poliisille henkilöpapereita ilman laillista syytä.

Eikä siinä vielä kaikki, kuten sanottua, niin rasismistahan siinä on kysymys.

– Luulen, että kysymys on ennakkoluuloista. Kun katsoo ulkonäköäni ja miten oli pukeutunut kyseisenä iltana, niin näkee, että olen melko tavallinen kansalainen. Kyseiset poliisit ovat yksinkertaisesti rasisteja, Barsoum kyynelehtii SVT:ssä.

Yksikään media ei kerro koko totuutta niin kuin se oikeasti on: Poliisi pysäytti Barsoumin huoltoaseman pihalla lauantaiyönä ja pyysi saada nähdä ajokortin, kuten monilta muiltakin autoilijoilta. Barsoum kieltäytyi näyttämästä ajokorttiaan ja tästä seurasi, että poliisi repi miehen autosta ulos ja painoi maahan.

Toiseksi, Gabriel Barsoum on eräänlainen gangsterilakimies. Hän ei siis ole mikään tavallinen lakimies vaan Vårbymafian keulakuva. Hän hoitelee tämän gangsterijengin käytännön asioita rahaa vastaan.

 

Mikä tahansa, mikä vain saattaa olla rasismia, niin sillä on valtamedialle painoarvoa. Mikä tahansa tapahtuma voidaan kiepauttaa rasimiksi. Arvatkaa vain millaisen voiton gangsterikerho sai tässäkin tapauksessa, kun valtamedia lähti sössöttämään rasismista. Medioiden toimittajat eivät ole missään kohtaan esittäneet yhtään ainoaa kyseenalaistavaa kysymystä.

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Miksipä ruotsalainen tai suomalainenkaan valtamedia alkaisi esittää vääränlaisia kysymyksiä näiden tapausten tiimoilta?
Hehän haluavat tätä lisää, paljon lisää jatkumaan alati ja ikuisesti.

Pasi Vello

Minäkin joudui erään kerran poliisin rasistisen käytöksen uhriksi, koska en näyttänyt ajokorttia. Sanoin sen olevan turhaa ja säästäväni virkamiehen aikaa, koska ajokortti ei todista minun olevan minä ja passia ei Suomen kansalaisen tarvitse mukanaan Suomessa kuljettaa.

PEKKA RÄSÄNEN

Näyttää siltä että Ruotsin poliisissa miehiäkin pakoonjuoksijoiden joukossa!

”Mikäs mies te oikein olette?”

Mikä vika rasismissa on? Rasismin ansiosta on monta häiskää saatu kiinni, aseet poistettu ja huimeet ja rahatukot kaivettu esille.

Ajatelkaa päinvastaista tilannetta eli että keneltäkään ei kysyttäisi missään mitään.

Jos Boulderin pieneltä ja pönäkältä matupimpoampujaltakin olisi ajoissa kyselty jotakin ei 10 ihmisen olisi tarvinnut turhaan kuolla.

Sami

Rasismi on hyvä henkivakuutus. Suomessa on kahdelta suvakkinaisoletetulta leikattu päät irti, mutta yhdeltäkään rasistiselta naiselta ei ole leikattu päitä irti. Sama raiskausuhrien tapauksissa, suvakkihoroilla on monikymmenkertainen yliedustus raiskausuhri tilastoissa. Rasistinen asenne vähentää merkittävästi riskiä joutua rikoksen uhriksi. Rasismi kannattaa aina.

Realismia peliin

Ei voida oikeastaan puhua rasismista jos ennakkotietoihin perustuen varoo jotain tiettyä henkilöä taikka ryhmää, kyseessä on terve järki joka suvakeilta on kadonnut.

Suvakin kosketuspinta todellisuuteen on hivenen usvainen käsite, hullua on usein vaikea ymmärtää, taikka siis psykoosissa olevan logiikkaa.

Keino

No nythän poliisi sai hyvän syyn tutkia herran asioita, kenties puhelin tarkastettu pidätyksen aikana ja ehkä jopa kotietsinnän aiheet kasassa.

Eikös näillä ruotsin jengeillä ala olemaan kuumottava kevät tulossa kun poliisi onnistui purkamaan sen viestiohjelman salauksen. Toivottavasti mahdollisimman moni pyssysankari ja pommipelle jää nyt kiinni.

Juhis

Hei jos reporttaat uutisia niin tee se kunnolla,kyseinen mies oli matkustajana kyydissä minkä takia henkilöpapereiden pyytämiseen ei ollut minkäänlaista järkevää syytä. Kyseiset poliisit eivät kirjanneet tai merkinneet tätä kohtaamista mihinkään,videolta näkee selvästi että poliisi oli muiluttamassa oikein kunnolla ennen kuin kuvaaja astui ulos autosta ja poliisi näki että häntä kuvataan,jonka jälkeen poliisit katosivat paikalta.

Ilmari

Et sinä voi tietää, oliko henkilöpapereiden pyytämiseen syytä. Poliisi on saattanut tutkia jotain rikosta ja halunnut selvittää miehen mahdollista osuutta siihen.

Jutussa ei mainita, että poliisi olisi pyytänyt nimenomaan ajokorttia vaan halusi selvittää miehen henkilöyden. Ei ole olemassa perusteita jonka mukaan henkilöauton matkustajalta ei saa kysyä papereita.

Pienen klipin perusteella ei voida päätellä mitä sitä ennen on tapahtunut. On voinut olla joku uhkaava tilanne. Siltä ainakin vaikuttaa.

Sami

Poliisilla on oikeus kysyä papereita ihan keneltä tahansa. Tällä tavalla etsitään ja otetaan kiinni esimerkiksi etsintäkuulutettuja rikollisia.

Daavidin poika

Kyllä valvovalle viranomaiselle pitää henkilöpaperit näyttää jos he sitä pyytävät. Sillä ei ole mitään merkitystä jos istut kuljettajan vieressä tai sitten takapenkillä.

Ei ole pakko näyttää papereita Ruotsissa

Ei ole pakko näyttää papereita Ruotsissa, sellaista lakia ei ole olemassa. Ei ole edes pakko sanoa mitään. Poliisikin voi olla valepoliisi. Voihan olla että papereita ei ole edes mukana, tyhjästä on paha nyhjästä.

Mutta mitä siitä seuraa ettei näytä onkin sitten asia erikseen; joskus ei käy mitenkään ja joskus tulee painimatsi.

Ruotsi ei ole Suomi

Jos ei sinua epäillä rikoksesta ei sinun ole pakko näyttää papereitasi.
Poliisi saa siinä tilanteessa päättää viekö ko henkilön poliisilaitokselle tunnistettavaksi. Näin on Ruotsin käytäntö, punkt slut.

kanander

Yksittäistapauksesta ei voi koskaan sanoa, että se on rasismia. Pitäisi olla vahvistukseksi tieto, että ko. poliisit eivät koskaan kysy riikinruotsalaisilta papereita. Selllaisia ei taatusti Ruotsissa ole.

Vårdguiden/Hoito-opas

Mikäs sieltä pilkistää?

https://www.1177.se/Stockholm/

Joroma

Onkos tää nyt sitä mokutusta?

Sulo

Tahallaan menevät härnäämään että voivat syyttää rasistiksi.

Petrus

Näin on, tuo arabien valehtelu ei uppoa kuin heikkopäisiin naisiin.

Hommanmaksaja

Kylläpä oli hieno video, toimitukselle kiitos 👍👍👍👍👍🤗🤗🤗

Matti Hyyryläinen

Rasismi on leimattu termi ja herättää turhaa tunnetta..

Itse käytän termiä roturealisti..ja kyllä..rasismi / roturealismi on todellakin pelastanut monta henkilöä niiltä seurauksilta joita sinisilmäisyydestä usein seuraa.

Ja mikä parasta..roturealismissa ei ole mitään laitonta..realismista ei voi ketään tuomita.

Raksaäijä

Itse välttelen ”perseilyyn taipuvaisia henkilöitä”…. ilmaisua on vaikea yhdistää rasismiin tai roturealismiin.
Jos joku mäntti kehtaa pyytää tarkennusta sanon asian liittyvän ”Empiirisiin havaintoihin”…

Sekundahurri

Barsoum ei näytä ajokorttia, niin pitää alkaa raivoamaan ja pamputtamaan, Tätä en ymmärrä.Barsoum oli ulkona autosta ja poliisi kampittaa hänet vielä maahan+toinen mulkku vielä potkaisee häntä. Oli kuinka tahansa rikollisten asianajaja tai itse rikollinen, niin ei tuosta löydy poliisin tueksi yhtikäs mitään. Selvää poliisiväkivaltaa, ei muuta.

Nuo poliisit olisivat ehkä hakanneet minutkin? Olen yhden jos toisen kerran ollut tuolla tienposkessa, kun ruotsalaiset poliisit ovat pysäyttäneet ja alkaneet selvittämään/tivaamaan henkilöllisyyttäni. Suomalainen ajokortti kun ei ole heidän mielestään riittänyt ja vaatineet ruotsalaista henkilökorttia, siinä sitten selvittänyt, että asun suomessa enkä ruotsissa, ei ole aina riittänyt tämäkään, koska alla ruotsalainen ajoneuvo. Näissä tienposkineuvotteluissa välillä mennyt tuntikin, ennen kuin olen saanut luvan jatkaa matkaani (Aikaa menee uskoakseni, koska poliisi tarkistaa henkilöllisyyteni suomesta)
Kaikesta kokemastani huolimatta näissä tilanteissa ruotsalainen poliisi on tähän asti kuitenkin muuten käyttäytynyt hillitysti.Tietysti se väsyttää kun poliisi tivaa samoja kysymyksiä uudestaan ja uudestaan, mutta mitään raivoamista heidän puoleltaan ei ole onneksi ollut.

Sekundahurri

En minä voi väittää, että kyse olisi ollut rasismista.
Yhtämieltä kuitenkin siitä, että poliisi hitsasi kiinni ja pahasti.
Onko sitä 20 minuutin filmiä oikeesti, jää nähtäväksi?
Kun tapahtuma oli Shellin vieressä, niin mietin, että mahtaisiko
osa tapahtumasta löytyä myös shellin valvontakamera tallenteista?

Ilmari

Mistä tiedät että poliisi hitsasi pahasti? Mies on voinut vastustaa

Realismia peliin

Mies räkäisi poliisia

juhaII

Jos ruotsalaiset poliisit tekisivät AINA noin. He saisivat respektiä juuri niiltä, joilta se pitääkin saada.

”Märkä pillu-osasto” voi pitää suunsa ”yhdessä” tai sitten jotain ”muuta”! Tämän pidemmälle en lähde tässä asiassa neuvomaan.

Tunnettuna sosiopaattina ja ilman vaimoa olevana naisaen hakkaajana olen erityisen vaikuttunut brasilialaisten poliisivoimien otteista suhteessa sikäläisiin rikollisiin. Siellä sana ”ampua ensin ja kysyeä sitten” tulee lihaksi sen jo käsittää lähes autistinenkin, joka on valitettava sairaus eikä mikään syy vinoilla.

Se kuinka kylän väki kohtelee rikollista, joka saadaan käsiin pahoista tavoistaan nk. kansalaispidätyksen avulla. Saa pataansa niin perusteellisesti niin nais- kuin miesväenkin toimesta. Että Ruotsissa ja Suomessa nk. oikeustuomioistuimet laskisivat alleen.

Ruotsin Poliisilaki

Täältä löytyy Ruotsin Poliisilaki:

https://lagen.nu/1984:387#P14S1

Mukavaa katsottavaa

Löytyyhän sieltä poliisista vielä miehiäkin.

Nyt ei tarjoiltu rasistille pullaa 😀

Sakke

Ruotsi oli lähellä saada oman George Floydin…