Helsingissä menossa toinenkin jättimäinen somalioikeudenkäynti

Pt-median Helsingin kirjeenvaihtajan tietojen mukaan Helsingissä on menollaan toinenkin jättimäinen oikeudenkäynti, jossa enemmistö epäillyistä on somalitaustaisia henkilöitä.

Aiemmin on tullut esille pahoinpitely/ ryöstöjuttu, jossa 10 somalialaista vangittiin epäiltynä Pikku Huopalahdessa tapahtuneista rikoksista. Nyt esille on tullut aivan tästä poikkeava uusi juttu, jossa on syytettynä kymmenen henkilöä. Näistä kahdeksan on somalialaisia.

Tarkasti ei tiedetä mistä tässä uudessa jutussa on kysymys, mutta tämä asia selvitetään heti seuraavana arkipäivänä.

Pt-median tietojen mukaan faktaa on kuitenkin se, että eilen oikeudessa oli esillä jutturypäs, jossa oli ainakin yhdeksän henkilöä oli syytettynä. Heistä kaksi oli suomalaisia ja loput Somalian suunnasta. Tällä hetkellä asiasta ei ole muuta tietoa.

Tarkoitan nyt siis kahta eri suurta juttua. Ensimmäinen on se, mistä vangittiin keskiviikkona 10 somalimiestä. Tämän rinnalla on lisäksi tämä uusi juttu, josta ei tiedetä vielä mitään. Tämä juttu on oikeudenistuntoasteella, eli se ei ole enää vangitsemisjuttu.

Jos joku tietää tästä lisää, niin: ptmedia@pt-media.org.

 

Pt-median tietojen mukaan ensimmäisessä jutussa, eli eilen vangitut, kuuluvat Satudarah-nimiseen jengiin, jossa kaikki ovat ulkomaalaisia. Alamaailmasta tulleen vihjeen mukaan mm. Vantaan vankilassa on tällä hetkellä kymmeniä Satudarahin jäseniä. Lisäksi kuulon mukaan on tullut jotain sellaista, että somaliyhteisössä on menollaan tällä hetkellä kiivas käymistila. Tämä tarkoittaa jotain sellaista, että koko Helsingin somaliyhteisö yrittää jollain tavalla ”puhdistaa” itseään.

Pt-media seuraa tarkasti tilannetta ja meillä on ajan tasalla oleva kirjeenvaihtaja Helsingissä.