Filipstad – kunta joka nousi pakolaisten myötä, ja romahti, osa 2

Sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet viettävät joutoaikaa Filipstadin torilla.
Jaoin Filipstadista kertovan jutun kahteen osaan, että yhdestä artikkelista ei tulisi tolkuttoman pitkä. Tämä toinen osa kertoo mitä ongelmia suuret vokit aiheuttivat.

Filipstadin muutos pakolaisleiriksi alkoi joskus vuoden 2012 nurkilla, kun kunnassa päätettiin, että aletaan ottamaan vastaan pakolaisia. Vähän kuin klassinen:

”Pena sen siinä loppumetreillä keksi, veti ässän hihasta ja sanoi, että otetaan vastaan tuhansia pakolaisia ja tehdään bisnestä niillä”

 

Tuolloin elettiin niitä turvapaikkamaahanmuuton kaikkein hulluimpia vuosia. Siinä ei kauaa aikailtu, kun Filipstadiin saatiin kolme isoa vastaanottokeskusta. Vuoteen 2015, siis ennen kuin se jättimäinen invaasio oli edes alkanut, niin kunnassa oli noin 2 000 kehitysmaista tullutta turvapaikanhakijaa.

Kun on suvakko on kunnon suvakko. Nimittäin erilaisilla virkamiespalleilla istui todellisia idealisteja, maailmanhalaajia, joiden ajatusmaailmaan ei mahtunut mitään sellaista, että jos kehitysmaalaiset riitelevät kotimaissaan ja lähtevät sieltä sitä riitaa ”pakoon”, niin ei kai se riita lakkaa olemasta jossain ruotsalaisessa vastaanottokeskuksessa.

Näihin vastaanottokeskuksiin asutettiin sekaisin eri etnisyyksiä. Afgaanien eri klaaneja, jotka riitelevät keskenään jo kotimaissaan Afganistanissa, Iranissa ja Pakistanissa; eri islamilaisten koulukuntien kannattajia, jotka eivät voi sietää toisiaan ja muuten vaan kaikki mahdolliset eri etnisyydet ja uskonnot sekaisin.

Tästä suvakkojen idealismista, että kun vaan lauletaan tarpeeksi kumpaijaa ja halataan, niin kehitysmaista tulleet lähinnä miehet alkavat rakastaa toisiaan, lyövät kättä päälle ja sillä suvakko.

Ei käynyt niin. Vastaanottokeskuksissa oli jättimäisiä joukkotappeluita, joita koko Värmlannin läänin poliisit olivat jatkuvasti rauhoittelemassa. Vuonna 2014 näissä vastaanottokeskuksissa oli useita joukkotappeluita. Lisäksi niissä sytyteltiin monenlaisia tulipaloja. Esimerkiksi yksi palo sytytettiin siten, että islamin eri koulukuntaa edustanut mies kävi vippaamassa kilpailevan koulukunnan edustajan huoneen roskakoriin palavan rätin. Roskakori kärvähti ja seinät nokeentuivat, ei sen pahempaa. Mutta tällaisia vastaavia vihamiehiin kohdistuneita tuhopolttoja oli kymmeniä.

 

Se mikä on mielenkiintoista niin on se, että turvapaikkabisneksellä miljoonia tahkonnut Bert Karlsson, joka pyöritti vastaanottokeskusta myös Filipstadissa, vetäytyi kaikesta vastuusta ja loihe lausumaan julkisuudessa:

– Meillä ei ole mitään tekemistä näiden riitojen kanssa. Ei meidän henkilökunta voi niihin sekaantua, se olisi hengenvaarallista. Maahanmuuttovirasto saa itse asettaa vartijoita sinne, Karlsson sanoi.

Karlsson sanoi, että ei kannata sekoittaa etnisyyksiä. Silloin saa ongelmia. Mutta jopa yhden vastaanottokeskuksen johtaja sanoi vähän samansuuntaista:

– Tällaista tapahtuu kun kasataan yhteen paikkaa eri etnisyyksiä. Heillä on erilainen mentaliteetti ja siitä voi syntyä ongelmia.

 

Kaikista hupaisinta oli se, että suvakot eivät yksinkertaisesti tajunneet koko asiaa, vaikka vastaanottokeskuksen omistaja ja johtaja tajusivat. Migrationsverketin ainoa ratkaisu asiaan oli se, että kissalan pojat pyörähtävät yhden ylimääräisen kierroksen vokkien pihoilla ja taloihin laitetaan vartijat.

Omasta mielestäni paras oli kuitenkin seuraava, ja sen sanoi poliisi. Poliisisetä nimittäin ehdotti ”keskustelua, jotta henkilöt oppivat tuntemaan toisensa”.

Varmaan vitsi? Kehitysmaan miehet, jotka vihaavat toisiaan jo äidinmaidosta, niin ratkaisuksi tarjottiin viranomaisten toimesta keskustelua, jotta he oppivat tuntemaan toisensa. Ja sitä myöten ennakkoluulot häviävät. Lyödään kättä päälle ja halataan ja päälle juodaan lämmintä kaakaota.

 

Kun turvapaikanhakijamiehet tappelivat keskenään päivät pitkät vastaanottokeskuksissa, niin heidän poikalapsensa tappelivat ruotsalaisten nuorten kanssa kouluissa. Tästä asiasta kirjoitin jo aiemmassa artikkelissa, joten en siitä tähän enempää.

– – – ♥ – – –

Filipstadissa mikään ei mennyt kuten suvakot ja turvapaikka-aktivistit olisivat ideologiassaan halunneet. Edellisessä artikkelissa kerrottu ”business” sotapakolaisten kanssa meni niin, että kunta joutui konkurssiin. Tässä artikkelissa kerrottu idealismi ajoi siihen, että sadat, jopa tuhat pakolaismiestä riiteli vuosikausia keskenään. Lisäksi he siirsivät riitelemisen kulttuurin lapsiinsa niin, että lapset riitelivät ruotsalaisten kanssa.

*** ♦ ***

Mainittakoon tähän loppuun vielä se, että kun syksyn 2015 invaasio alkoi, niin Filipstad oli jo täynnä pakolaisia, että sinne ei niitä enää kovin paljoa otettu. Mutta otettiin kuitenkin ja tästä seurasi jättimäisiä puurolakkoja. Filipstadin vokit nousivat maailmankuuluiksi siitä, kun sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet miehet pitivät sellaisia puurolakkoja, johon otti osaa satoja miehiä.

Näihin aikoihin näitä vastaanottokeskuspaloja oli kymmeniä. Suvakot ja valtamediat huusivat hoosiannaa, että rasistit ovat niiden takana. Mutta ei ollut. Sotapakolaiset itse sytyttelivät paloja. Alla lyhyt filmi vuodelta 2015 kun herrat sytyttivät yhden Filipstadin vokeista ilmiliekkeihin.

29 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Moonman
Moonman
7.4.2021 00:44

Rakennetaan 2000-luvulla uusi jugoslavia pohjoismaihin, sillä erotuksella että nyt keskenään tappelevia väestöpooleja on kymmeniä muutaman sijaan ja maan alkuperäinen väestö on ainoastaan uhrin ja maksajan roolissa.

juhaII
juhaII
6.4.2021 13:03

Filminpätkä kertoi karua kieltään perin autenttisella tavalla. Normi-ihminenhän tuosta oppii jo kerralla, ettei tämä pelitä sitten yhtään.

Sen sijaan suvakot ja ruotsalaiset poliisit elävät ”tähtipölyssä”!

Etninen rakenne pakolaisten suhteen oli suoranainen ruutitynnyri, mutteivat – vaikka kuinka ruudin keksijöitä ovatkin – voineet käsittää alkuunkaan…. PUM!!!

Jonne
6.4.2021 11:52

Jännä miten syvä suvaitsevaisten kyvyttömyys on nähdä elämän realiteetteja.

Siitä kärsivät ihan kaikki, turviksista lähtien.

seant
seant
6.4.2021 10:14

Sama kohtalo on Sandvik,jossa luvattiin maahanmuuttajia ottamalla kuntaa tienaa 50 milj.kr/v. Nyt on talous pitkällä miinuksella. sosiaalitukien takia. Jotta nämä saadaan valtion työttömyys korvauksien piiriin, niin sen takia heille kehitellään ihan toisarvoisia töitä, kuten kerran pt-media kerran kertoi. Suomessa ei tarvitse kuntien nykyään tehdä tukien takia näin, kun ne siirtyi Kelalle, tietenkin terveydenhoito ja koulutus jää kuntien harteille, jos terveyden hoitokin siirtyy maakunnille, niin sekin jää yksittäiseltä kunnalta pois.

Tarkennusta
Tarkennusta
6.4.2021 16:46
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sandviken on kunta kun taas Sandvik on iso tehdaskoncerni metallurgian alalla.

Rampe
Rampe
6.4.2021 09:07

Nyt Paavon pitää kynäillä vielä osa 3 ja kertoa Filipstadin kuulumiset, että kuinka siellä nykyään suhisee. Olihan sitä sivuttu, mutta yhdistettiinkö koulut lopulta? Mikä on kunnan taloustilanne? Kompetensregenin työllisyystilastot?

Uusia Filipstadeja pukkaa
Uusia Filipstadeja pukkaa
6.4.2021 08:28

Pohjois-Ruotsista(kin) ollaan tekemässä varsinainen MatuMecka:

Bodenin VOKKItoimintaa aiotaan laajentaa huomattavasti koska Pohjois-Ruotsi tulee tarvitsemaan suuret määrät työvoimaa Skellefteån Northvoltin patteritehtaalle ja miljööterästä Luleåssa valmistavan tehtaalle. Vaan riittävätkö kameli-insinöörien rahkeet; se onkin jo aivan toinen juttu.

Rinkebyn lonnimatuja ei saada pakotettua Pohjoiseen joten ”työllistettävät” matut on muilutettava sinne asemilta suoraan ennenkuin keksivät pistää hanttiin?

Risto Jääskeläinen
6.4.2021 07:27

Kiitos tästä kuvauksesta Ruotsin tiestä. Nyt meillä täällä Suomessa jopa vihreiden pj. on paheksunut sitä, sanoen, ettei se olekaan Suomen tie. Vai olemmeko vain vuosia jäljessä Ruotsista?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
6.4.2021 05:51

Osaisinpa kertoa noille mitä vokinpoltosta seuraa. Saisivat ilmaiset asunnot joka poika, pakko antaa. Siis ei mitään huonetta, vaan oikea asumus, sellainen joka ruottalaisilla rasistisaastoilla on.

HyvaJatkaa
HyvaJatkaa
6.4.2021 06:52
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Oikeampi vaihtoehto olisi sammutustöiden jälkeen kertoa, että voitte mennä takaisin huoneisiinne. Lisäksi pitää muistuttaa, että toista kertaa ei tulla sammuttamaan vaan saa sitten itse sammuttaa ja kannataakin pitää tulet kurissa, kun talvella kivijalkaan asti palaneessa talossa on melko kylmä asustaa.

MaTuilla tietysi alkaisi ulina, mutta pitäisi vaan kylmän rauhallisesti kertoa, että poltitte tahallanne ilmaiseksi annetun kämppänne ja nyt asutte sitten siinä mitä jäljellä on. Uutta/toista asumusta ei tule.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
6.4.2021 05:07

Tällaista tapahtuu kun kasataan yhteen paikkaa eri etnisyyksiä. Heillä on erilainen mentaliteetti ja siitä voi syntyä ongelmia.”

Jep, eikä mikään muutu vokin ulkopuolella, Suomessa ne eri etnisyyden kasaantuvat kaikki PK-seudulla, mistä ne ajan oloon löytävät kyllä toisensa. Ja lopulta demografusten tosiasioiden johdosta ne kasaantuvat koko maan alueelle.

Kumma, että vaikka ihminen on oppiva eläin, tuosta erilaisten mentaliteettien yhteensovittamattomuudesta ei opittu mitään. Myös kaikilla tulijoilla on eri mentaliteetti kantaväestöön nähden…

Nih
Nih
6.4.2021 03:41

Vieläkö Suomessa on porukoita jotaka uskovat vankasti että maahantunkeutujat ovat Suomen uusi Nokia.Tai että noista on paikkamaan ns. ”kestävyysvajetta” ja uhkaavaa työvoimapulaa. Tai että tulevat vilpittömästi tekemään töitä heti kun annetaan oleskelulupa. Ja paskan vitut, kelan ”asiakkaita” loppuelämän.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
6.4.2021 05:48
Vastaa...  Nih

Galluppien mukaan 80% tahtoo lisää naisia ja lapsia mijoonittain, mikään määrä ei ole tarpeeksi.

Big l
Big l
6.4.2021 07:39
Vastaa...  Nih

Kyllä nuo valtionjohdossa hääräävät älykääpiöt tajuaa minkä mokan tekivät. Tajuaa ne ruotsissakin. Eivät sitä koskaan tuu myöntään ja siitä puhuminen siksi kriminalisoidaan ja syytetään rasismia. Nää keinot että tuodaan lisää läpsyttelijöitä ja pahennetaan ongelmia on vaan joku hätäpaska jotta kansa unohtais jo olemassa olevan ongelman kun uutta ongelmaa lappaa rajojen yli. Tai sit toinen vaihtoehto on se että noi on oikeasti niin vitun typeriä kompostiaivoja ettei kukaan sitä oysty ymmärtään

Jouni Kempas
Jouni Kempas
6.4.2021 17:36
Vastaa...  Big l

Valtionjohto ei tule järkiinsä, äänestäjien siinä pitää tulla. Mikään ei muutu niin kauan kun samat ihmiset ovat päättämässä

Kahvia ja pullaa
Kahvia ja pullaa
6.4.2021 02:20

Eikö se ollut myös että kun tarjottiin kahvia ja pullaa, niin kaikki ammuskelut ja muutkin piti sillä loppua. Siis nykyään sitä yrittivät kanssa. Tosin laihoin tuloksin sekin. Pahaa puuroa oli myös Suomessakin.

Cousteau
Cousteau
6.4.2021 01:32

Samalla logiikalla niin saamme suurta hätää kärsivät jääkarhut ”pelastettua” siirtämällä ne kaikki etelämantereelle. What could POSSIBLY go wrong!?? WIN-WIN.

Kukavaan
Kukavaan
6.4.2021 03:27
Vastaa...  Cousteau

Vuonna 1950 jääkarhukannaksi arvioitiin 5 000 yksilöä. Vuoteen 2015 mennessä kanta oli harventunut arviolta 22 000 – 31 000 yksilöön.

https://fee.org/articles/the-myth-that-the-polar-bear-population-is-declining/

https://polarbearscience.com/2014/02/18/graphing-polar-bear-population-estimates-over-time/

Puolueeton
Puolueeton
6.4.2021 16:59
Vastaa...  Kukavaan

Jääkarhujen holokausti aiheuttajana ilmastonmuutos.

Muisto vain
Muisto vain
6.4.2021 01:30

No, Suomi kanssa romahtaa tämän punavihreän politiikan ansiosta. Hyvinvointivaltio on sen jälkeen haikea muisto, jäljellä vain savuavat rauniot ja valtionvelka tapissa. Kiitos Sannan EU-diilin. Suomihan on jo muutoinkin Ruotsin tiellä kovasti menossa.

kuli
kuli
6.4.2021 00:59

Joku sanoi kunnan toimistossa ”Me tienataan tällä!” ja siitä se sitten lähti

Pinnan Kulaaminen osa 1&2
Pinnan Kulaaminen osa 1&2
6.4.2021 01:28
Vastaa...  kuli

Onkohan Joku jo saanut ansiomitalin vai onko se peruttu ja annettukin kenkää?

Patu
Patu
6.4.2021 05:50

Ei kunnan tai valtion hommista saa ikinä kenkää vaikka tekisi mitä.

Patu
Patu
6.4.2021 05:48
Vastaa...  kuli

Kunnan viher-kommari-femakot eivät kiihkossaan/kiimassaan ymmärtäneet että omalle äidinkielelläänkin luku- ja kirjoitustaidottomilla ihmisillä ei saa aikaan muuta kuin massiivisia ongelmia. Kiimaa tietysti lisäsi se että ne”tekee törkeen hyvää safkaa” ja kaarnavenebusiness tuo kunnalle satoja miljoonia rahaa kun valtion tuet loppuu.

rellinen
rellinen
6.4.2021 11:03
Vastaa...  Patu

Ongelmien tuottamis tarkoituksessa ne viher-kommari-suvakit kiimassa matuihin ovatkin.

alpakkakauppias
alpakkakauppias
6.4.2021 08:22
Vastaa...  kuli

Sehän oli sitten kuin minkä tahansa maailmanparannusaatteen käytännön toteutus. Hankkeen härskit puuhamiehet saivat hyödyllisten idioottien Gnu-lauman juoksemaan jyrkänteeltä alas ja lähtivät itse pankkiin.
Maailmanhistoria on täynnä enemmistön kannalta huonosti päättyneitä yhteiskunnallisia kokeiluja.