Afgaanit ovat ajautuneet täysin yhteiskunnan ulkopuolelle ja aiheuttavat yhteiskuntaongelman

Kiirunan puukkoafgaani kohta murhan jälkeen poliisin kuvaamana.
Fredrik Sjöshult kirjoittaa Expressenin kolumnissaan, että afgaaneista voi tulla vaarallinen yhteiskunnallinen ongelma. Tällä hetkellä vajaa 5 000 afgaania odottaa koneen tankkausta ja toiset 5 000 afgaania odottaa, että väliaikainen oleskelulupa menee näillä näppäimillä umpeen. Ja taas tankataan konetta.

Sjöshultin artikkeli on maksumuurin takana, joten emme lähde sen sisältöä sitä arpomaan. Tiedän kuitenkin mistä hän kirjoittaa, joten kirjoitan asiasta omin sanoin.

Olen kirjoittanut tästä afgaaniasiasta useaan otteeseen siksi, että suomalaisetkin tajuaisivat mistä siinä on kysymys ja miksi tilanne voi olla vaarallinen.

Afgaanien kohdalla on olemassa kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on se jankuttamani koululaki, jota itse kutsun afgaanilaiksi, koska laki koskee lähinnä afgaaneja. Ja sitten tämä Iran-asia, josta ensin.

 

Iranin afgaanit

Kun laiva oli lastattu tuhansilla afgaanijorkeilla syksyllä 2015, niin heidän kohdalla tuli pari ongelmaa. He tulevat Iranista eikä Iranista oikein ole syytä Ruotsiin turvapaikalle vedoten Afganistanin tilanteeseen.

Tässä on kysymys seuraavasta asiasta: kuvitellaan, että Suomeen syttyy joku isonpuoleinen konflikti. Norja päättäisi, että se myöntää suomalaisille turvapaikkoja. Ja kuvitellaan, että Norjassa elintaso olisi selvästi parempi kuin Ruotsissa. Mutta elintaso Suomessa taas olisi matalampi kuin Ruotsissa.

Sitten tulee meikäläinen, joka on asunut 20 vuotta Ruotsissa ja on käytännössä ulkona suomalaisesta yhteiskunnasta. Mutta Suomen kansalainen kuitenkin. Koko Suomessa tapahtuva konflikti ei varsinaisesti kosketa minua mitenkään, sillä enhän asu Suomessa. Eikä minulla varmastikaan olisi sellaisia vihamiehiä Suomessa, joita tarvitsisi pelätä, koska en ole siellä asunut pariin vuosikymmeneen. Luultavasti en myöskään olisi Ruotsissa hengenvaarassa Suomessa tapahtuvan konfliktin takia.

Meikä päättää, että koska siellä Norjassa on koreammat lihapadat, ja koska Norja myöntää turvapaikkoja suomalaisille, niin ei muuta kuin Norjaan hakemaan turvapaikkaa. Käy kuitenkin köpelösti, että kun on pari kolme vuotta notkunut Norjassa, niin tulee kielteinen turvapaikkapäätös. Ja koska olen Suomen kansalainen, niin minut palautetaan Suomeen, eikä Ruotsiin, jossa olen sitä ennen asunut.

Koska Ruotsin elintaso oli tässä tarinassa kuitenkin parempi kuin Suomen elintaso, niin palautus Norjasta Suomeen johtaa siihen, että menetän mukavuuselintasoni merkittävästi.

Tästä on kysymys, kun puhutaan afgaaneista. Niillä on ollut mukava elämä Iranissa, tai niin mukava kuin islamilaisissa maissa nyt ylipäätään voi olla. Mutta kun ne ovat tottuneet Ruotsin entistä mukavampaan ilmaiseen elämään, niin paluu Afganistaniin kuulostaa niiden mielestä kauhistuttavalta. Kyllä ne tietävät, että Afganistan on kuppainen ja rupinen maa. Niitä vituttaa aivan suunnattomasti se, että jos ne olisivat tienneet etukäteen, että ei olisi kannattanut lähteä Ruotsiin ja tottua Ruotsissa mukavaan elämään, ja saada sen jälkeen karkotus sinne takapajulaan Afganistaniin, niin ne olisivat jääneet Iraniin.

 

Kun puhuin tuossa vertauskuvassa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta, niin afgaanien kohdalla se kontrasti on oikeasti vieläkin suurempi.

Tämä pakkopalautuksen pelko tekee niistä epätoivoisia. Toistetaan vielä kerran se, että koska niistä monet ovat asuneet jo vuosia ilmaista elämää Ruotsissa, niin mielikuva kälyisestä Afganistanista tekee niistä todella vaarallisia. Siksi, että ne tekevät mitä tahansa saadakseen jäädä edes vielä hetkeksi Ruotsiin. Sjöshult mainitsee artikkelissaan jäävuoren huippuna Vetlandan puukkoiskun ja nyt Tukholmassa terrori-iskun suunnittelusta vangitun afgaanipariskunnan.

Muutama vuosi ruotsalaisessa vankilassa pidentää maassaoloaikaa, ja voi antaa jonkun pienen pienen toivonkipinän siitä, että löytyy joku kikkakakkonen, jonka perusteella saakin sen ikuisen oleskeluluvan.

 

Koululain ongelma

Itse seuraan kymmeniä ruotsalaisia turvapaikka-aktivistien palstoja ja keskusteluja, ja siellä on niin ikään päällänsä aktivisteilla täysi paniikki.

Tämä johtuu tästä koululaista. Ruotsin hallitus päätti pari vuotta sitten, että annetaan afgaaneille väliaikainen oleskelulupa, jos ovat menneet ammattikouluun. Väliaikainen on ollut voimassa siihen asti, kunnes ammattiin valmistava opiskelu on saatu päätökseen. Ehtona elinikäiseen oleskelulupaan oli hyväksytty päästötodistus ja jos sen jälkeen puolen vuoden sisällä hankittu vakituinen työpaikka.

Nyt viimeisetkin afgaanit ovat saaneet opiskelunsa loppuun ja se puolen vuoden työnhakuaikakin alkaa olemaan kaikilla päätöksessä. Mutta kun koulutodistus onkin vain sitä, että opettaja antoi säälistä nippa nappa hyväksytyn arvosanan, ja työtäkään ei oikein löydy, niin nyt senkin myötä edessä on kielteinen oleskeluluvan jatkopäätös ja koneen tankkaus.

Turvapaikka-aktivistien sivuilla haetaan epätoivoisesti työtä afgaanimiehille. Kysymys ei ole mistään yksittäisistä, kymmenistä eikä edes sadoista, vaan tuhansista afgaaneista, joiden on PAKKO saada mitä ikinä tahansa työtä, josta voidaan kirjoittaa edes jonkinlainen työtodistus ja maksaa edes jonkinlaista palkkaa. Jotta se elinikäinen oleskelulupa tipahtaisi postilaatikkoon.

 

Rinnakkaisyhteiskunta

Tunnen erään Tukholman cityssä työskentelevän sosiaalityöntekijän, joka on tekemissä paljon erityisesti näiden ns. yksintulleiden kanssa. Hän sanoo, että afgaanit ovat jengiytyneet parin kolmen vuoden aikana merkittävästi ja hänen ennusteensa mukaan heistä syntyy vielä ongelmia.

Naisen mukaan sen jälkeen kun he saavat tietää, että edessä on karkotus, niin monet heistä yksinkertaisesti “menevät maan alle” ja liittyvät näihin jengeihin. Silloin ei ole väliä, että oleskeleeko maassa laittomasti vai ei. Jengeistä on syntynyt pieni rinnakkaisyhteiskunta, joka ei ole tekemissä enää millään tavalla sen normaalin yhteiskunnan kanssa.

He myyvät huumeita elantonsa eteen, tekevät ryöstöjä ja keksivät mitä sitä nyt keksittävissä on erilaisia laittomia keinoja rahan ansaitsemiseksi.

Sosiaalityöntekijän mukaan on jo näkyvissä, että on syntynyt aivan uusi alamaailma, joka poikkeaa aivan merkittävästi siitä perinteistä “alamaailmasta”. Tämä uusi alamaailma on todellakin kirjaimellisesti alamaailma, rinnakkaisyhteiskunta. Lisäksi se on paljon kovempi ja välinpitämättömämpi kuin “tavallinen” alamaailma.

 

Kun normaali yhteiskunta pelaa omilla säännöillään, niin tämä alamaailma pelaa aivan omilla säännöillään eikä se välitä millin vertaa tästä normaalista yhteiskunnasta.

 

Unelman tulos

Unelma johti siis siihen, että ensinnäkin syntyi epätoivoisten ihmisten joukko, joka ei ole millään tavalla tekemisissä ja osallisena yhteiskunnassa. Osa heistä voi tehdä mitä tahansa saadakseen edes hetkeksi jäädä Ruotsiin. Eivät he pelkää vankilaa.

Toisaalta saatiin syntymään alamaailma, josta kasvaa lähivuosina entistä kovempi ja karumpi verrattuna siihen mitä on totuttu. Normaali yhteiskunta ei voi sille enää mitään.

 

, , , ,
Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Heja Svärje.

Mutta ainakaan kukaan ei kutsu rasistiksi!! Eli suuri VOITTOHAN tämä on.

Huru-ukko

Mites se oli: ne tekee TÖRKEEN hyvää safkaa. Huom. paino sanalla TÖRKEEN

Ruotsin tie

No, odotamme hetken niin eiköhän Suomessakin ala samansuuntaista tapahtua. Johan Helsingissäkin on meno siihen suuntaan mennytkin. Suomi seuraa, Ruotsin tietä taas kerran.

Fatwantarkistaja

On Keravallakin näitä ollut. “Anna rahaa, mennään takaisin Ruotsiin.” Voi lapsipoloisia, kun ovat näinkin pahasti eksyneet, tod.näk. nukahtaneet junaan.

Moonman

On merkille pantavaa, että afgaanejakin on useampia etnisiä ryhmiä, mutta kaikki juhlapaikan hakijat ovat näitä aasialaisen näköisiä. Ihan kuin joku mustalais-versio kiinalaisista

rellinen

Mongoli-armeijan rosvoretkeilyn tuotosta. Altai-turkkilaisen ja kaukaasialais väestön miehet tapettiin ja naiset raiskattiin.
Oman lisänsä geeneihin toi ryssän harjoittama ko. perinteinen sodankäynnin muoto neuvostoliiton afganistanin miehityksen aikana.

Moonman

Pelkkää raiskailua koko maailman sivu ja nyt raiskaajat ovat onnistuneet lonnimaan tänne asti

Mörko

Ruotsin yhteiskunnan hajottaminen On sen verran pitkällä muutenkin, että muutama tuhat afgaania ei taida tuntua juuri missään. Vielä peliaikaa kuitenkin riittää, ei kuitenkaan enää montaa vuosikymmentä.

Hommanmaksaja

Tyhmyydestä sakotetaan ja tässä tapauksessa puukotetaan.

Carl Serung

Te suomalaiset voisitte perustaa Helssinkiin afgapoikabordellin sekä nais-että miesasiakkaille- hurreille ja turreille- ja vetää isot rahat!

Lähetämme ilomielin koko poppoon Suomeen. Kyllä tuo kuvan könsikäskin kelpaisi monelle suomalaiselle naiselle.

Suomi Finland

Pitäkää vaan hyvänänne.

Roboto

Toisaalta, kun murhailevat maanmiehiään ja uskonlahkonsa edustajia niin sehän on ihan kiitettävää toimintaa. Pikku plussa heille siitä. Mukavaa sakkia.

Tapiiri Borneoon

Koko homma on Mr. Tapiirin hallituksen vika: ei puututtu asiaan välittömästi ja pontevasti ja ulostettu afgaaneja heti vaan vitkuteltiin ja siirrettiin asiaa kaiken maailman vippaskonsteilla, kieroudella ja valheilla eteenpäin ja maton alle. Toivottiin että ongelma häviää itsestään.

Mitä enemmän paskaa veivataan sitä enemmän se haisee. Olemme nyt tämän voimistuvan paskanhajun vaiheessa. Itse asiassa ei muusta juuri enää puhuta kuin afgaaneista ja koronasta.

Köyhäksi on mennyt elo ja olo ja varsinkin ikäväksi ja epävarmaksi.

J. Jörgensen

Veetuttaa nuo muotoilut: afgaanit ovat ajautuneet. Mitähän nämä jätkät ovat itse tehneet oman tilanteensa ja asemansa parantamiseksi? Olisi teoriassa ainakin kiva tietää, mikä määrä hyysäystä noille möykärisankareille sitten riittäisi. Ei varmaan mikään.

Anna-Maria Korhonen

Sinänsä mielenkiintoista, että jos Ruotsi eräänä päivänä päätyy ottamaan yhteen pelkäämänsä Venäjän kanssa, mitä tekee rinnakkaisyhteiskunta? Puolustaako se taikaseinää ja sen vaiennettuja ylläpitäjiä? Katsooko se tilaisuuden tulleen kalifaatin perustamiseen vai tuntuuko Iran yllättäen riittävän mukavalta ja turvalliselta maalta?

Pasi Vello

Mitähän ruotsalaiset eniten pelkää Venäjälle menettävänsä ? Elinikäisen aisankannatuksen ?

rellinen

Eiköhän nämä afgaanit ole iranin tiedustelu-mullahien toimesta länteen pieraistu ja venäjähän on perinteisesti asettunut aina iranin puolelle iranin ja lännen välisessä sanasodassa. Toimitti jopa ydinaseen kehittämiseen tarvittavan teknologiankin iraniin.
Ruotsin hallinnosta kertoo paljon se, kuinka kiivaasti se keksii kaikenlaisia tekosyitä pitääkseen nämä, kyyt povellaan maailman tappiin asti. Eli ei ruotsista mitään huolta ryssälle ole. Alusmaa, valmiina vallattavaksi.

öljyrahastaja

Humanitaarisen maahanmuuton nimellä tunnetun matumigraation sekä asyylidesanttien soluttamisen takana on aivan varmasti juuri tuollaista valtiotasoista vihamielistä toimintaa.
Kenties kolmas maailmansota onkin aluksi tällaista hitaasti kiihtyvää hybridisotaa, jonka myöhemmin todetaan alkaneen v.2015.

T

Niin. Se mitä tulee itselle mieleen että kun yhteiskuntaa johdetaan tunteilla, lopputuloksena silkkaa epäonnistumista.

Daavidin poika

Kyllä EU:n viranomaiset ovat saaneet suuren sotkun aikaa. Nyt kun ajattelee, niin silloinen pääministeri Juha Sipilä lupasi jopa oman talonsa näitten surffaajien käyttöön. Menee varmaan 100-vuotta ennen kuin eurooppa saadaan raiteilleen. Kyllä varmaan noitten Afgaanien joukosta löytyy jokunen asiallinenkin.

Sipilän Juha

Olen shokissa!!

öljyrahastaja

Lestadiolainen Sipilä taitaa uskoa Raamatun Ilmestyskirjan ennustuksiin ja kenties yritti vaan toteuttaa niitä Suomen osalta.

Antti Tifa

Odotan innolla tämän ilmiön kehittymistä täyteen voimaansa jollei maahanmuuton suurmaa vedä takataskustaan kaikille ikuista olea ja syöttöporsaan asemaa loppuelämäksi ilman liikoja velvoitteita.
Luvassa on parhaimmillaan karaiseva kokemus ja Hannu Hanhelle sellainen höyhenien pöllytys jota eivät ole kokeneen satoihin vuosiin.
Vetlandan puukkoisku koetaan afghaanien parissa eräänlaiseksi vapaustaistelijan teoksi ja jossain muuallakin naksahtaa.
Jos Ruotsi perääntyy pelosta niin uudet kuninkaat syntyy samalla hetkellä.
Siihen islamin ylivertaisuus ja ilmiö saakin uudet ulottuvuudet.
Haavoittuvasta vähemmistöstä haavoittavaksi ylimystöksi joka saa minkä pyytää tai muutoin…. Sellaiselleen porukkaan liitytään riemusta kiljuen allahu’akbar.
Hän antoi tämän meille.

T

Itse seuraan kauhulla miten 200 vuotta rauhaa voi turmella ihmisten arvostelu ja ajattelukyvyn totaalisesti. Hyvin huolestuttava ja synkkä ominaisuus mikäli yleismaailmallinen ja kulttuurirajat ylittävä ilmiö.

Muu-muu

Valkoisten aika alkaa olla lopuillaan, uusi uljas aika koittaa

Göran Bakbulle af Mellanben
Määräaikaiset oleskeluluvat ovat yhtä kestämättömiä kuin niitä ehdottava politiikka; tarvitsemme vakavia politiikkoja, jotka rakentavat kestävän yhteiskunnan ihmisille taustasta riippumatta. -Khavari tarkoittaa myös, että teoistakin riippumatta ja muistamme hänen passipetoksensa Turkissa.    https://twitter.com/fatemeh_khavari/status/1380112385260802052
Screenshot_2021-04-09 Magnus Johansson🐆🖤💛 Twitterissä.png
juhaII

Hulvaton “hyvyys”, johtaa koko systeemin katastrofiin, koska tämä johtaa äkkiä siihen, että “häntä heiluttaa koiraa”, eikä päinvastoin.

Ruotsilla on epäterve tarve hamstrata haittamaahanmuuttajia itsetarkoituksellisesti “humanitäärisin perustein” välittämättä mitään ruotsalaisen yhteiskunnan kantokyvystä, joka kyllä “lyö “rajoittajan päälle” kun tulee kysymys omista vanhuksista. Ja kuten varsinaisten hamstraajien ollessa kyseessä. Kämppä on niin täynnä kaikenlaista tarpeetonta roinaa ettei ole jalan jakoa. Siis aivan lattiasta kattoon.

Alunperin ja hyvin äkkiä pakolaisten kasvavaan rahtaamiseen edesauttoi maan sisäinen valtapolitiikka, joka toi epäterveen poliittisen korruption maahanmuuttajien (kansalaisuuden saaneet) tuomien valtiollisten vaalien äänten muodossa. Etenkin sosiaalidemokraateille ja muulle vasemmistolle internationalisen aatteen ja “maailman parantamisen” idealismilla. Muutoinkin vasemmisto ja muslimit ovat olleet “läheisiä” toisilleen jo kylmän sodan aikakautena.

Ruotsin sosiaalidemokraatit kannattavat ja ajavat kritiikittömästi haittamaahanmuuttoa kieltämällä kaikki siihen liittyvät negatiiviset (lievästi sanottuna) ilmiöt. Ja ne tahot, jotka uskaltavat “nostaa kissan pöydälle” ovat automaattisesti “natseja” ja “rasisteja” niin, että polttouunit hohkavat jo punaisina! Tutkimuksen mukaan esim. muslimeista Ruotsissa äänestävät valtaosaltaan sosiaalidemokraatteja.
Ja kun tilanne maassa on mennyt tälläiseksi, eivät muutkaan puolueet voi “sylkäistä lasiin” vaan niidenkin on mentävä apajille raapimaan tynnyrin pohjaa saadakseen lisä-ääniä nk. “pakolaisilta”.

Nykyisellään koko pakolaisjärjestelmä on irvikuva siitä millaisiin olosuhteisiin se luotiin WWII aikana ja varsinkin sen jälkeen.

Suomi Finland

Tässä artikkelissa on varsin selvästi kuvailtu ongelmia, joita maailman lämpimästä syleilystä seuraa. Tietenkin ongelmat vielä moninkertaistuvat, koska tulijat ovat nuoria miehiä.

Idealismin päihittäessä realismin koko yhteiskunta maksaa ja maksuksi ei riitä pelkkä raha, vaan moni maksaa myös hengellään ja terveydellään.

Turvapaikka-asiat pitäisi hoitaa aivan erilaisella otteella. Ei pidä houkutella väkeä liikkeelle elintasolla, vaan pelkästään sillä turvapaikalla. Ja sellainen järjestely ei taida onnistua muuten kuin tarjoamalla turvapaikkoja kriisialueiden välittömässä läheisyydessä.

Kukavaan

“Ei pidä houkutella väkeä liikkeelle elintasolla, vaan pelkästään sillä turvapaikalla.”

Juuri näin.

Turvapaikkaa hakeva pitäisi laittaa turvasäilöön eli turvaleiriin. Ehkä joku asumaton Etelämeren paratiisisaari olisi sopiva. Siellä sitten saisi olla turvassa ja hakea siirtolaiseksi minne vaan tai palata kotiin. Turvaleiri ei olisi mikään kurinpitoleiri. Siellä voisi opiskella ja tehdä jotain työtäkin. Perseilijät laitettaisiin sitten omalle leirilleen, jossa olisi tiukempi kuri ja valvonta.

Suomi Finland

“Turvapaikka-aktivistien sivuilla haetaan epätoivoisesti työtä afgaanimiehille. Kysymys ei ole mistään yksittäisistä, kymmenistä eikä edes sadoista, vaan tuhansista afgaaneista, joiden on PAKKO saada mitä ikinä tahansa työtä, josta voidaan kirjoittaa edes jonkinlainen työtodistus ja maksaa edes jonkinlaista palkkaa. Jotta se elinikäinen oleskelulupa tipahtaisi postilaatikkoon”

Voisin kai yhden puolen tunnin ruohonleikkuusetin ostaa afgaanilta. Tai no ei ehkä ruohonleikkuuta, kun siinä voidaan tarvita jotain terävää. Voisi tulla iso juttu, jos afgaanipoloinen loukkaisi itsensä.

Nih

Noista mogoleista ei saa yhteikuntakelpoisia millään, ei vaikka heihin kippaisi miljoonia kruunuja. Säälin Ruotsia, ovat pilanneet kauniin maan.

Palkkapapit vauhdissa

Kaksi ruotsalaista piispaa vaatii nyt että noin 7500 afgaanilukioäijää on armahdettava kristinuskon nimeen ja heille pitää antaa pysyvä oleskelulupa:

https://www.expressen.se/debatt/ge-amnesti-till-de-som-omfattas-av-gymnasielagen/

Siunaavatko papit myös kaikki rötökset ja raiskaukset mitä tuleman pitää?
”Ei yksi anaaliraiskaus ole koko maailmaa”?

Monimurhaajalukiolaisista PM tykkää

Afgajuippi oikeuteen murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Montakohan lisää onnistuu nirraamaan Ruotsissaoloaikanaan? Kaksi on jo plakkarissa, ei huono.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/20-aring-atalas-for-knivmordet-i-rissne