Rinkebyn läheisyys laskee Ursvikin asuntojen hintoja

Tukholman rajanaapurikunta Sundbyberg on joutunut kummallisen ongelman eteen. Uudessa kaupunginosassa Stora Ursvikissa asuntojen hinnat laskevat eikä asuntokauppa käy muutenkaan kuten oli odotettu.

Stora Ursvikin kaupunginosaa alettiin rakentamaan joskus viime vuosikymmenen alussa. Koko kaupunginosa rakennettiin infraa myöten uudestaan armeijan vanhalle kasarmialueelle ja osittain pellon päälle. Sundbybergin tarkoitus oli rakentaa uusi ja moderni asuinalue, jollainen siitä tulikin. Kun pyöräilee läpi Ursvikin, niin kaikesta tosiaankin huomaa, että se on uusi ja moderni asuinalue.

Aluksi homma näytti menevän hyvin. Vuoden 2013-2014 paikkeilla, kun ensimmäisiä asuntoja alettiin myymään, niin asunnonvälittäjät huusivat hoosiannaa. Kauppa kävi.

Sitten tapahtui jotain ja nyt asuntokauppa on jämähtänyt kuin seinää. Asuntoja myydään alle pyyntihintojen ja jälleenmyynti on tyssähtänyt. Ei ikinä uskoisi, että Tukholman esikaupunkialueen asuntokauppa ei käy.

 

Missä vika? Ongelmaksi on alkanut muodostua Rinkeby. Nimittäin Ursvik on Rinkebyn naapurikaupunginosa. Aikaisemmin tämän ei uskottu tuottavan ongelmaa, sillä Osloon johtava moottoritien alku ja teiden 279 ja E18 jättimäinen risteysramppi erotti tehokkaasti Rinkebyn ja Ursvikin. Monet ajattelivat, että moottoritie erotti kaupunginosat toisistaan niin tehokkaasti, että Rinkebytä ei käytännössä edes huomannut naapuriksi.

Paitsi tietenkin siitä, että ursvikiläisiä häiritsi jatkuvasti Rinkebyn yllä leijaileva poliisihelilopteri.

Nyt ongelmaksi on alkanut muodostua konkreettinen asia. Nimittäin Tuhkolma ja Sundbyberg rakensivat moottoritien yli jättimäisen kävelysillan. Kaupunkisuunnittelijat halusivat tällä tavalla yhdistää Rinkebyn ja Ursvikin yhdeksi kaupunginosaksi.

Silta aiheutti sen, että asuntojen hinnat lähtivät laskuun eikä kauppa käy. Tukholman paikallissanomissa Mitti.se:ssä eräs asunnonvälittäjä kertoo, että Ursvikin asuntoja on nyt vaikea myydä:

– Meidän pitää järjestää asunnoille useita näyttöjä ennen kauppojen syntymistä ja useimmiten hinnat jäävät alle pyyntihintojen. Viimeksi myimme asunnon 200 000 kruunua (20 000 euroa) halvemmalla millä ostaja itse oli asunnon vuosi sitten sen ostanut.

Asunnonvälittäjä kertoo, että juuri tämä silta aiheuttaa huolta. Monet ostajat ovat kiinnostuneita, mutta kun kuulevat, että silta yhdistää Rinkebyn ja Ursvikin, niin ostajat perääntyvät.

– Sitten on niitä, jotka ovat muuttaneet Rinkbeystä Ursvikiin ja heille tämä uusi silta on ongelma. He haluaisivat, että näitä kahta kaupunginosaa ei rakennettaisi yhteen.

 

 

56 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Innovaattoreita pukkaa kuin sieniä sateella
Innovaattoreita pukkaa kuin sieniä sateella
12.4.2021 08:58

Yli 230 persoonaa on pidätetty ja yli 500 tyyppiä epäillään rikoksesta Ruotsissa Encrochatin paljastuksissa. On se vaan niin hienoa että olemme saaneet tällaisen uuden yritteliäisyyden maahamme. ”Innovaatioitahan” hitsari kertoi Ruotsin tarvitsevan.

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/over-500-misstankta-pga-encrochat

Se afgaanipariskuntakin joka istui kämpässään sanomalehtipaperilla vuorattujen ikkunoitten takana ja suunnitteli terroritekoja: eivät tainneet olla kauhean älykkäitä?
”Tulimme Ruotsiin tappaaksemme ruotsalaisia ja ensimmäiseksi liimasimme vanhoja Dagens Nyhetereitä ikkunoihimme jotta emme herättäisi huomiota”. Really?

Totuus ensin
Totuus ensin
11.4.2021 22:50
Nappikengät kokoa 45
Nappikengät kokoa 45
10.4.2021 19:41

Ylva Johansson sanoi 7.4 lähetetyssä haastattelussa että

-ilman asylsyytä tulevien määrä ”ehkä” vähenee mutta jos tapahtuu uusia kriisejä niin määrä kasvaa
-kiintiöpakolaisia otetaan enemmän EUhyn
-ylipäätänsä ”aitoja” pakolaisia otetaan enemmän
-työperäisiä maahanmuuttajia otetaan enemmän
-on luonnollista että ne joilla on jo sukua Ruotsissa saavat tulla nimenomaan Ruotsiin
-EU tarvitsee kipeästi maahanmuuttoa

Haastattelija sanoi että jos pakolaisleirejä perustetaan lisää ja ehostetaan niin tottakai niihin tunkee myös enemmän väkeä, ne tulevat aina paisumaan yli äyräittensä ja ränsistymään aikaa myöten. Siihen Y ei osannut sanoa yhtään mitään.

https://www.svtplay.se/video/30786402/30-minuter/30-minuter-sasong-1-avsnitt-12?modalId=8rJAxJ5

Bio Luvil
Bio Luvil
10.4.2021 14:51
Juhama Bin Lande
Juhama Bin Lande
10.4.2021 17:07
Vastaa...  Bio Luvil

Kiitos linkistä. Piti ottaa videotiedosto talteen pahan päivän varalle.

Kuka siellä sillalla flaatustaa?
Kuka siellä sillalla flaatustaa?
10.4.2021 13:46

Pitäähän Rinkebyläisten päästä Ursvikiin tekemään asuntomurtoja päiväsaikaan kun Ursvikiläiset ovat työssä.

Tärkeää on myös mahdollisimman hyvien kulkuyhteyksien luominen niille Rinkebyn huumekauppiaille jotka eivät ole vielä tienanneet kokoon Audin hintaa.

Gallup
Gallup
10.4.2021 13:37

Onko kukaan ikinä koskaan asunut arabi/afghaani/afrikanihmeen naapurissa eikä ikinä kuullut kämpästään pihahdustakaan? Entä osasiko se viedä solmulla suljetut roskapussit ulos roska-astiaan? Valuiko sillä lämmin vesi kraanasta 24 tuntia vuorokaudessa? Teippasiko se kaikki ikkunoiden raot umpeen? Vuokranmaksusta en kysy sillä tiedän että ne eivät maksa vuokriaan ikinä. Se on rasismia vaatia moista. Mutjoo, onko olemassakaan heidän joukossaan yhtäkään normaalisti käyttäytyvää yksilöä? Olen kuullut tuhansia tarinoita eikä yhtään semmoista outolintua ole vielä kukaan nähnyt.

Suomi Finland
Suomi Finland
10.4.2021 12:52

Jos siltaa ei olisi rakennettu, olisi kyse rasismista. Ihan puhtaasta, kauhistuttavasta rasismista. Jos sillalle tehdään nyt mitä tahansa muuta kuin parannustöitä (sitä voisi vaikkapa leventää, rakentaa useita autokaistoja jne), on kyse jälleen rasismista ja muukalaisvihasta.

Eli naapurialueelta talon tai asunnon ostanut ja sijoituksensa arvonalennuksesta kärsivä saa syyttää vain rasistisia ostajia siitä, että näin on päässyt käymään.

Mikäli alueesta tulee sillan myötä oikeasti levoton, on asia vain kestettävä. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Mutta hei: sehän on vaan rikkautta, jos huumeiden saatavuus kylillä parantuu!

Kukavaan
Kukavaan
10.4.2021 10:58

Ursvikissä hinnat laskevat, mutta samaan aikaan Ruotsissa asutojen hinnat nousevat.

Suomen Uutiset 2021-04-09:
”Ruotsissa asuminen kallistuu huimaa vauhtia. Helmikuussa asuntojen hinnat löivät kaikkien aikojen ennätyksen. Asuntojen hinnat jatkoivat nousuaan myös maaliskuussa, Bloomberg uutisoi.”

Selittyisiköhän myös asuntojen hintojen nousu valkopaolla.

https://www.suomenuutiset.fi/ruotsin-keskuspankin-johtaja-kertoi-maan-asuntomarkkinoiden-lampotilasta-kuin-istuisi-tulivuoren-paalla/

Minä
Minä
10.4.2021 11:12
Vastaa...  Kukavaan

Kova kiire ostaa asunto alueilta, joissa välttää monikulttuurisen paratiisin ja saa lapsetkin vähemmän monikulttuuriseen kouluun. Niiden alueiden määrä on laskussa, joten ehkä hinnat nousevat niillä vähemmän monikulttuurisilla alueilla. Varmaan sossut ja vihreätkin pyrkivät niille alueille.

Pois Syvästä Ytimestä?
Pois Syvästä Ytimestä?
10.4.2021 13:42
Vastaa...  Admin Pt-media

Oletko muuttanut pois Märstasta?

Juhama Bin Lande
Juhama Bin Lande
10.4.2021 09:18

Tässä on varmaan joku väärinkäsitys. Månikuldyyri on rikkaus. Ja nyt kun tuo synergian silta yhdistää etnisesti rikaan, ja huippuvärisevän lähiön Ursvikiin… Luulisi, että ennen niin tylsän ja köyhän Ursvikin asuntojen hinnat nousisivat suorastaan räjähdysmäisesti. Ainakin suvakkomatematiikalla…

Minä
Minä
10.4.2021 06:25

Vähän kuin tekisi jätevesialtaasta ojan kirkkaaseen järveen ja sitten ihmettelisi, että miksi sen kirkkaan järven kunto heikkenee.

Ollut suvakkeja asialla. Ovat unelmoineet jostain ihanuudesta, jota todellisuudessa ei ole, eikä tule.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
10.4.2021 04:24

Suvakismi on käsite, joka tulee toteennäytetyksi uusimmassa Netfliksin minsarjassa mihin se johtaa.

Big l
Big l
10.4.2021 03:55

Niin jos tässä kuntapäättäjät ykskaks rupeis tuomaan kehitysmaata tänne maaseudun rauhaan… Mikähän siinä on että ruotsissa kukaan ei saa jäädä paitsi kehitysmaalaisten tuomasta paskasta. Teit mitä tahansa paetakses kehareita… Älä oo huolissaa, kyl. Päättäjät pitää huolen että kehitysmaalaiset ja kaikki ongelmat löytää sut. Huhhuh.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
10.4.2021 08:34
Vastaa...  Big l

Meillähän sitä yritellään, mutta onneksi melkein välittömästi suuntavat tuonne Tampereelle…

Moonman
Moonman
10.4.2021 00:06

Jos ei muuten niin ainakin myytävien asuntojen polkuhinnoista tietää aina, että kyseessä on hiljaksiin kehittyvä tai jo pidemmälle edennyt ghettoutuminen. Suomessahan nämä alueet ovat hyvin kaikilla jo ennalta tiedossa, mutta tässä onkin hyvä esimerkki miten taivas romahtaa yhden sillan takia.
Helsingissä sen tulee tekemään länsimetro. Vaikkei metropysäkki sijaitsisikaan lähiössä, sen yhteyteen on aina rakennettu joku kauppakeskus missä lonnii laumoittain kehitysmaalaista joutoväkeä koska paikanpäälle ja sieltä pois pääsee vaivattomasti notkumalla metrossa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
9.4.2021 22:45

”Paitsi tietenkin siitä, että ursvikiläisiä häiritsi jatkuvasti Rinkebyn yllä leijaileva poliisihelilopteri”

Sepä outoa. Tuli nimittäin itselleni mieleen Suomessakin syystalven 2015 – 16 pahimmat tulijavyöryt. Me kansallismieliset yritimme varoittaa rikostilastojen räjähdysmäisestä kasvusta, mutta maahanmuuton puolustajat huutelivat, että onhan meillä sitä varten poliisi. Eikös Rinkeby yllä pörräävä kopteri vain kerro, että poliisi siellä on pitämässä turvallisuutta yllä?

Vai kertooko se, kuten itse asian ajattelen, että jotakin on sattunut. Ja, poliisin jatkuva läsnäolo kertoo tietysti, että koko ajan sattuu jotakin. Silloin kun on turvallista, poliisia ei normaalisti näy lukuun ottamatta normaalia partiointikuerrosta.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
9.4.2021 22:55

Tulikin heti mieleeni, että kun Pravda kirjoitti taannoin ihmetteleväön sävyyn Espoon joukkopaosta, niin joku huuteli kommenteissa, että köyhät ja rasistit muuttavat pois. No, jos joku suvaitsevainen rikas katsookin rikastuvansa lisää säästämällä asunnon hinnasta, niin senkun. Oma elämänlaatuni ja etenkin turvallisuuden tunteeni parani kohisemalla, kun muutin pois.

https://oikeamedia.com/o1-157521

Ihmettelijä
Ihmettelijä
10.4.2021 11:25

Poliisihelikopterit pörräävät, sillä poliisit eivät halua jalkautua paikalle. Kopterissa on vielä turvallisen tuntuista, mutta ennen pitkää kiusaantuneet rinkebyläiset saavat käyttöönsä olalta ammuttavia ilmatorjunta-aseita. Loppuu se pörrääminen!

Valtsu
Valtsu
9.4.2021 22:10

”Aluksi homma näytti menevän hyvin. Vuoden 2013-2014 paikkeilla, kun ensimmäisiä asuntoja alettiin myymään, niin asunnonvälittäjät huusivat hoosiannaa. Kauppa kävi.
Sitten tapahtui jotain ja nyt asuntokauppa on jämähtänyt kuin seinää.”
Jämähtämisestä puheenollen, Paavo on tainnut jämähtää ilmaisuun ”huutaa hoosiannaa” aika pahasti;D
Ei siinä mitään, tuo oli vain huomio, ei vittuilu, korkeintaan vinoilu. Hyviä juttuja teet.

Sami
Sami
10.4.2021 01:27
Vastaa...  Valtsu

Sana ”hoosianna” sopii erittäin hyvin suvakkeja tarkoittavaksi metaforaksi.

”hoosianna” on metafora joka tarkoittaa suvakin kokemaa euforista äärimmäistä hurmostilaa multikultin puolesta. hehe.

Juu, Tykkään Paavon kirjoitustyylistä, täydet kymmenen pistettä kirjoitustyylistä. Iso peukku Paavolle 🙂 (y)

Wikipedia: Metafora

”Sana metafora tulee kreikankielisestä sanasta metapherein, jossa ”meta” tarkoittaa ylittämistä ja ”pherein” kantamista. Eli kyse on nimen ja merkityksen siirtämisestä asialta toiselle. Metafora on vertaukseen perustuva kielikuva, vertauskuva”

https://fi.wikipedia.org/wiki/Metafora

Sami
Sami
10.4.2021 01:36
Vastaa...  Sami

Sama asia lyhyesti uudelleen prossessoituna…

”hoosianna” on metafora joka tarkoittaa suvakin kokemaa euforista äärimmäistä, sekä tosiasioita kieltävää, että myös rationaalisen/älyllisen ajattelun pois-sulkevaa, uskonnolliseen hurmostilaan verrattavissa olevaa mielentilaa multikultin puolesta.

Selkeyttääkö tämä ajatusta?

Juutalaisessa kulttuurissa
Juutalaisessa kulttuurissa
10.4.2021 13:37
Vastaa...  Admin Pt-media

Hoosiannan huutaminen tarkoittaa avun huutamista:

Hosianna, kommer från hebreiska הוֹשִׁיעָה־נָּא, hoshiah-na och betyder ”rädda oss” eller ”kom med hjälp!” [1]. Det är en hos judarna förekommande vädjan till konungar (2 Sam 14:4; 2 Kung 6:26) eller bön till Gud (Ps 118:25). Med tiden kom det att uppfattas som ett hyllningsrop.[2] I evangelierna förekommer det i Matt. 21:9,15 och parallella stycken, samt som inledningen till den hälsning varmed Messias skulle mötas.

rellinen
rellinen
10.4.2021 18:23

Hallelujjaa taitas sitte olla parempi.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
10.4.2021 08:31
Vastaa...  Valtsu

Hyvä että on jämähtänyt koska ilmaisuhan on silkkaa rautaa 😀😀😀

Valtsu
Valtsu
10.4.2021 18:35
Vastaa...  Valtsu

Oisko liian haastavaa kehittää sellainen nimimerkki, joka ei ole ketjussa jo käytössä? Vaikka Anna Hoosi.

Kossu
Kossu
9.4.2021 21:47

Sama jaska se on joka paikassa hurrilassa…..meidän nurkilla kämppien hinnat laskee mitä lähemmäs chettoja mennään….mutta kiinteistösijoittajat hieroo käsiään koska aina noi kämpät vuokralle saa ja kun sosiaali maksajana niin varma vuokratulo….ja sillä toi jaska leviää enemmän ja enemmän koko ajan….ja ne sijoittajat asuu sitten siellä ns.paremmilla alueilla…. aina joku tosta invaasiosta hyötyy…….paitsi kommuunit ja valtio……

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
10.4.2021 05:54
Vastaa...  Kossu

Ei huolta. Kyllä se paska tulee lentämään tuulettimeen myös ”paremmilla” alueilla, kuten tässä ;https://www.partisaani.com/news/zionism/2021/04/09/maahanmuuttajat-hyokkasivat-antirasistisen-juutalaismiljonaarin-kotiin-hakkasivat-myos-vaimon/

suvakko rakentaja
suvakko rakentaja
9.4.2021 21:11

Avatkaa nyt herran tähden sydämenne etelämaalaisten kultapalleroiden puoleen, jotta edes kelagoldin kautta saisimme osan stora ursviikiin sijoittamistamme rahoista takaisin.

nalle nordeasta
nalle nordeasta
9.4.2021 21:22

Näin on. Tarvitsemme uutta afgaani-akateemikkojen marssia euroopan läpi ruotsiin. Rajat on avattava. Raja-aidat Unkarissa ja Kroatiassa on kaadettava. Afgaani kela gold-palleroillemme on järjestettävä päivähoitopaikkoja ja asutettava rahoittamiimme ursviikin luxus-asuntoihin.

Unelma K. Painajainen
Unelma K. Painajainen
9.4.2021 21:38
Vastaa...  nalle nordeasta

Ei noita Euroopan marsseja enää tule. EU pakottaa jäsenmaiden kurkusta alas sopimuksen, jonka nojalla jokaisella maalla on kiintiönsä ja insinöörit lennätetään arvoisellaan tavalla ykkösluokassa suorilla lennoilla Kreikasta, Italiasta ja Espanjasta kohdemaahansa. Jos joku maa pullikoi, se maksaa sakkoja 100000 e per ukko.

Valtsu
Valtsu
10.4.2021 11:59

Tuossa on se hauska puoli, että sata tonnia on kannattavin vaihtoehto.

Matu Kela=Onni
Matu Kela=Onni
10.4.2021 13:30
Vastaa...  Valtsu

Ei se ole maahanmuuttajataustaiset jotka KÄRSIVÄT vaan kaikki muut.

igor idästä
igor idästä
11.4.2021 16:02

Tuossa ursviikin vieressähän ois vielä tilaa kahellekin saman kokoiselle huumerahan pesurille. Ois nääs hämärää pätäkkää vielä vaikka miten paljo.

juhaII
juhaII
9.4.2021 21:10

Valkoinen pako ottaa jalat alleen kun se vaistoaa ”värinästä” tsunamin tulevan.

Valtsu
Valtsu
10.4.2021 11:57
Vastaa...  juhaII

Pääkaupunkiseudun kehitysmaalaistaminen etenee sellaista vauhtia, että asun mielelläni vuokralla. Naapurissa asuu joku karvakäsi, pihan lapsista kolmannes on tummempia ja kuusilapsisen somaliperheen menoa seuraa aina lämmöllä. En halua olla sidottuna omistusasuntoon.

Turpasaunavihta
Turpasaunavihta
10.4.2021 13:31
Vastaa...  Valtsu

Vuokralla asuminen, ja siten liian helppoa lähteä karkuun, on RASISMIA !!!!!

Karkeeta
Karkeeta
9.4.2021 20:10

Sehän on rasismia! Islamofobiaa!

Mörko
Mörko
9.4.2021 19:50

Mitkä ovat sellaisia mestoja, jotka pysyvät varmimmin kehisvapaina?

Karkeeta
Karkeeta
9.4.2021 20:11
Vastaa...  Admin Pt-media

Vielä..

Vittuuntunut Stadilainen
Vittuuntunut Stadilainen
9.4.2021 22:32
Vastaa...  Mörko

Veit sanat suustani. Tämä kysymys ja tämä artikkeli ovat erittäin tärkeitä – levittäkää tätä somessa!

Olen osittain Paven ansiosta itsekin miettinyt tätä ”pelon maantiedettä” mikä tätä kehitystä seuraa. Mikä olisi sellainen alue, johon TAKUULLA ei tule mitään ”sosiaalista” asumista, VOK:kia tms mm. laskemaan asuntojen hintoja ja turvallisuutta.

Muutokseen riittää helposti vaikka uusi metroasema palveluineen tai kunnallinen asuinkortteli johon majoitetaan rikastajia. Tai pelkkä tieyhteyden avaaminen naapurikaupunginosaan, kuten tässä.

Käyköhän tässä niin, että kunta lunastaa alueen itselleen ja veronmaksajat sitten asuttavat alueen kehareilla..? Sääli niitä jotka ovat erehtyneet ostamaan asunnon tuolta. Olisi kannattanut varmaan tutkia kaavoitussuunnitelmia ennen päätöstä.

Sami
Sami
9.4.2021 19:37

Juu, sama ilmiö toistuu kaikkialla, kun asuinympäristöön ilmestyy vähänkin kehiksiä, alkavat umpiniskaiset suvakitkin kaikessa hiljaisuudessa tankkalemaan muuttoautojaan.

Tässä on superklassikko video. Ruotsalaisilta kysytään onko kehismaahanmuutto ok?

Suvakit vastaavat suurin piirtein ”meillä on tilaa”, sitten toimittaja vetää ässän hiasta, ja tuo suvakin eteen kehiksen, sekä kysyy suvakilta olisiko suvakilla kotonaan ylimääräistä huonetta kaverilleen Alille?

Suvakeilla menee sanat sekaisin, ja alkavat kiemurteleman vaivautuneena…

Englanninkielinen tekstitys asetuksista.

Sweden: Who’s actually ready to welcome a migrant into their home? [ENG SUBS]

https://www.youtube.com/watch?v=JYtbLCa65eA

Kukavaan
Kukavaan
9.4.2021 20:00
Vastaa...  Sami

Kiitos linkistä videoon. Suvakit ovat aina valmiita auttamaan, kunhan joku muu maksaa kustannukset tai auttaa konkreettisesti.

https://www.youtube.com/watch?v=JYtbLCa65eA

Ilmeisesti turvapaikanhakijoiden ylläpito tulisi jättää kansalaisjärjestöille, joiden jäsenet keräisivät keskuudestaan varat toimintaan. Lahjoittaisivat omia rahojaan, ottaisivat toisen työnpaikan ja panttaisivat sekä myisivät omaisuuttaan. Näin saisivat auttajat auttaa ja näyttää esimerkkiä muille.

Grande
Grande
10.4.2021 10:58
Vastaa...  Kukavaan

Tästä näki jo vuosia sitten mitä tulemanpitää

https://youtu.be/cWSMURYM7bA

Orakin poika Harak
Orakin poika Harak
12.4.2021 16:36
Vastaa...  Kukavaan

Veroilmoitukseen ruutu, johon jokainen voi kirjata sen extramäärän, jonka haluaa maksaa verojen lisäksi näiden elatusta. Tästä potista sitten kustannetaan kaikki etuudet ja palvelut, joita käyttävät, sekä tuomioistuinten tuomitsemat maksut joita ei muuten saada perittyä. Jos tulee alijäämäinen vuosi, ketään ei oteta seuraavana vuonna lisää ja esim. etuuksia leikataan, kunnes (kumulatiivinen) alijäämä on kuitattu. Demokratia toteutuu, kun jokainen saa äänestää vuosittain lompakollaan.

Big l
Big l
10.4.2021 08:08
Vastaa...  Sami

Loistava video suvakkien puheet vrt teot

Sosiologi
Sosiologi
10.4.2021 10:36
Vastaa...  Sami

Ruotsalainen yhteiskunta on toiminut aina sillanrakentajana eri kulttuurien välillä.

Valtsu
Valtsu
10.4.2021 11:53
Vastaa...  Sami

Naapurin kämpässä on tilaa!

Dan Wesson
Dan Wesson
11.4.2021 13:20
Vastaa...  Sami

Ajatus siitä, että päästää kotiinsa joku afgaanijorkki (tai joku muu jorkki) ja altistaa sille itsensä, läheisensä ja omaisuutensa saa aikaan pahoinvointikohtauksen. Koti on itselle sen verran pyhä paikka, etten ottaisi sinne edes sukulaisia asumaan.

Mutta näkyy se ruåtsalaisilta onnistuvan kaksinaamaisuus. Ensin moraalisäteillään Auringon lailla, mutta tosipaikan edessä alkaa änkytys ja mutina. Todennäköisesti kun ajatus pääsee siihen kohtaan, missä jorkki oikeasti tulisi kamojensa kanssa kotiovesta sisään, saa paatuneemmankin suvakin itsesuojeluvaiston heräämään. Toisaalta, tuo kuvaa hyvin, miksi Ruotsista on tullut kehitysmaa.