Kistan kansainvälinen koulu menestyy

Tukholman Akallassa sijaitseva Kista International School eli kansainvälinen koulu on saanut mainetta ja kunniaa. Ja kunnia kuulukoon heille, joille se kuuluu.

Akalla kuuluu Järvan maahanmuuttaja-alueeseen ja on tarkastiottaen samaa kaupunginosaa Husby-Kistan kanssa. Kansainvälisen koulun oppilaista suurin osa tuleekin Järvasta: Husbystä, Kistasta, Rinkebystä ja Tenstasta.

Koulun 510:stä oppilaasta 94 % on somalialaistaustaisia ja koulussa on vain yksi oppilas, joka lasketaan ruotsalaiseksi tai jolla äidinkieli on ruotsi.

Expressenin mukaan koulu on nyt saavuttanut mainetta aivan muussa asiassa, nimittäin koulun oppilaat kuulunevat eittämättä Ruotsin valio-oppilaisiin. Kaikki koulun oppilaat tulevat saamaan hyväksytyn päästötodistuksen ja koulun oppilaiden todistusten keskiarvo on selvästi parempi kuin yleisesti keskimäärin maassa.

Tämä on valtaisa ero, sillä verrattuna muihin maahanmuuttaja-alueisiin, niin siellä hyväksyttyjä päästötodistuksia annettiin huonoimmissa tapauksissa vain kolmannekselle koulun oppilaista. Muutaman kilometrin päässä Rinkebyssäkin vain noin puolet oppilaista on saanut viimeisten vuosien aikana hyväksytyn päästötodistuksen.

Ruotsissa on eräänlainen Salsa-tutkimus, jossa arvioidaan koulujen oppilaita ja tässä tutkimuksessa kansainvälinen koulu voitti ylivoimaisesti kaikki muut Ruotsin koulut.

Mistä tällainen huikea menestys voisi johtua? Ehkäpä, ehkäpä sittenkin monet maahanmuuttajanuoret voivat olla menestyviä ihmisiä. Tai sitten Expessen kirjoittaa asiasta osatotuuden:

– Ysiluokkalaisisten kanssa on ollut ongelmia onnellisuustodistusten kanssa erityisesti matematiikan osalta. Matikan kohdalla yritetään vielä parantaa.

Onnellisuustodistus eli på svenska ”glädjebetyg” voisi kääntyä puhtaasti suomeksi joksikin säälitodistukseksi. Oppilaille on haluttu antaa hyviä numeroita jotta nämä eivät tulisi surullisiksi vaan iloisiksi.

 

, , ,
Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Unelma K. Painajainen

Mitä helv…?!

Gyntter

No eihän tuossa mitään… Ei nykyään saa tuntea todellisuutta tai tulla pahaa mieltä kenellekään. Meilläkin julkaistaan vuosi toisensa jälkeen tutkimusta, jonka mukaan suomalaiset ovat mailman onnellisin kansa. Siitä huudetaan myös kovaan ääneen maailmalle. Tosin omien kokemusteni ja koko tuttavapiirin kokemusten ja tuntemusten mukaan täällä alkaa olemaan maailman vittuuntunein kansa.

Tätä juttuun liittyvää asiaa kerran pohdimme tuttujen kanssa, kun oli lehdistössä tarinaa siitä miten jossakin pienen kylän yhdistyksen pentujen hiihtokilpailuissa oli tullut ulinaa siitä, että kilpailussa vain yksi voittaa ja kolme parasta palkitaan. Sijoituksista 4 eteenpäin jonkun äitykän pennulle oli tullut paha mieli, kun ei tullut palkintoa.

Pahan mielen välttämisen totesimme onnistuvan tuolla svedumallilla. Se toimii perskoulussa, lukioissa, ammattikoulussa, AMK:ssa ja yliopistossa. Annetaan kaikille vaan hyvät numerot niin kaikilla on kivaa. Opiskelupaikkojakin voidaaan aina säätää niin, että kaikki pääsevät haluamaansa opiskelupaikkaan.

Työelämään siirtymisvaiheessa alkaa vähän tulemaan ongelmia. Jos kaupungissa on esim, yksi lakaisukone ja sen kuskiksi hauluaa 3 valmistuvaa ihmistä joka vuosi. No sekin hoituu ostamalla kaupunkiin vaan lisää lakasukoineista tai vuorottamalla koneella ajelua. (Tosin voi tulla jollekin paha mieli, jos useampi haluaa aina ajovuoron klo 12:30-13:30. Eli ostetaan vaan riittävästi lakaisukoneita. Julkisella puolella raha koneiden ostamiseen ei ole ongelma. Nostetaan vaan kaupungissa veroja ja maksuja. Kaikki hyväksyvät tietysti sen, kun se tehdään onnellisuuden vuoksi.

Yksityisissä firmoissa kaikille tulijoille ei voida antaa sellaista työtä ja palkka, kun jokainen työhöntulija haluaa. Valtion tukiraha haluttujen tehtävien ja haliutun palkan maksuun auttaisi. Tilanteessa, jossa TJ:ksi haluaisi 10 jamppaa ei oikein toimisi, ainakaan siinä tilanteessa, että jokaisella olisi päätösvaltaa. Tosin voisihan firmassa olla yksi oikea TJ, joka tekee päätöksia ja 9 ’hang around’ TJ:tä jotka on vaan ’mukana hengessä’.

Kuitenkin tulisi tilanteita, jossa kaikilla ei aina voi olla iloinen mieli. Paha mieli voitaisiin kieltää pahamielilailla (vrt. väärät ajatukset ja vihapuheen kieltäminen lailla) niin sekin hoituisi. Eli melko hyvin saisi yhteiskunnan, jossa kenelläkään ei ole paha meli.

sellaista

Göteborgissa eräs äiti tarkasti tenavansa(8-10v) matikan kokeen tulokset.
Mitä…?
Kokeen tehtävät jotka edellisenä iltana oli harjoiteltu olivat oikein,muut laskutehtävät laskettu väärin,mutta opettaja silti hyväksynyt vastaukset oikeaksi.
Puhelu opettajalle,joka vastasi:Totta,hän hyväksyy väärätkn vastaukset oikeaksi,koska oppilas tulee surulliseksi jos hän sanoo ettei vastaus ole oikea.
Koulun rehtori oli samaa mieltä.
Asian paisuessa lehtien välittämänä jopa Kouluhallituksen virkamies(nainen,siis) piti menetelmää oikeana.
”Lapsen hyvinvointi on tärkeämpää kuin oikeat vastaukset,oppivuus.”

Korkeakouluissa on huomattu etäkokeissa käytettävän vilppiä,eli vastaukset haetaan googlella.
Eräs oppilas epäili että esimerkiksi insinöörit jotka valmistuvat ”korona vuosien”aikana eivät saisi vaativia työpaikkoja koska epäily pätevyydestä on niin suuri riski työnantajalle.
(onhan se jo nyt riski jos maahanmuuttaja näyttää kotimaansa todistuksia pätevyydestään)

Åkenpoika

Ihminen saa tyydytystä, kun hän uskoo asioiden olevan siten kuin hän haluaa niiden olevan. Uskomukset ovat välittömiä nautinnon aiheuttajia. Olennaista on saada halut ja uskomukset yhteisymmärrykseen, todellisuudella ei ole niin väliä.

en finne igen

”Koulun 510:stä oppilaasta 94 % on somalialaistaustaisia”.
Onko alueen asukkaistakin vastaava osa somaleja? Jos näin on, niin miten moinen tilanne on päässyt syntymään? Eikö esim. syyrialaiset viihdy alueella?

Eikka

Alastoman Kustaan heiniä nuo tuollaiset

Moonman

Ameriikassa tämä on ihan arkipäivää. Colin Flaherty on käsitellyt muutamissa videoissaan tätä ilmiötä, että mustien kouluissa kaikki saavat todellisista arvosanoista huolimatta päästötodistuksen sen takia että heistä päästäisiin eroon.
Somalien tilanne täälläpäin lienee ihan samanlainen. Heille voidaan heittää mitä vaan numeroita, ei sillä ole väliä koska heitä eivät kiinnosta todistukset tai koulu, koska on kiire päästä (pakko)naimisiin ja lisääntymään.

Ihmettelijä

Säälivitosilla menin minäkin läpi ala-asteelta yli toisen asteen, meinaan ruotsista. Periaatteessa.

Hyvin menee

Eikö Suomessa ollut muistaakseni jotain samantapaista kanssa.

Kyllä vain

Ainakaan nelosta eivät saa yhtä helpolla kuin kantiskakarat.

These go to 11

Joten koko koulun oppilaat lähetetään jonnekkin koulu-MM kisoihin ja sieltähän tulee sitten kaiken logiikan mukaan Ruotsiin murskavoitto! ..jos vastoin kaikkia ennakkodotuksia tämän kyseisen nero-koulun oppilaat jäisivät kisoissa viimeiseksi niin kyseessähän on tietenkin RASISMI ! ..on tämä hienoa tämä suvakkien kehittämä vaihtoehtoinen todellisuus joka on taruakin ihmeellisempää joka suhteessa. Ei näille pöljille koululaisille tehdä kyllä mitään palvelusta valehtelemalla heille taidoistaan, päinvastoin, tämä kostautuu ja pahasti kun/jos pöljät tajuavat missä mennään. Säälipisteitä värinsä takia, onkos jumalauta rasistisempaa touhua olemassakaan?

Anna-Maria Korhonen

”Oppilaille on haluttu antaa hyviä numeroita jotta nämä eivät tulisi surullisiksi vaan iloisiksi.”

Asiassa on vain yksi ”mutta”, nimittäin suupielet voivat kääntyä alaspäin jo seuraavana syksynä, jos karsiutuu Sorbonnen, Harvardin tai Oxfordin sisäänpääsystä. Kyllä samaa onnellisuusperiaatetta pitää hyödyntää kaikkialla yhteiskunnan huippuviroissa, asiantuntijapaikoilla, avaintehtävissä sekä vaativan osaamisen aloilla. Ei ovia pidä missään pitää rasistisesti ja kapeakatseisesti suljettuna. Olkaamme kaikki onnellisia ja tasa-arvoisia.

Mikä voisi mennä pieleen, sanoivat roomalaiset, kun keksivät, että lyijyä voi käyttää akveduktien päällystämiseen.

Äläs nyt

No onhan meillä myös tämä kokematon kassatyttö päässyt pääministeriksi, vaikka osaaminen puuttuu kokonaan. Sen arvosteleminen on hänen hallituksen mukaan taas ”naisvihaa”. Taas kerran tosin jäi Sanna kiinni yllättäen muunnellusta totuudesta. Tässä ulkonaliikkumiskiellossa. EU-paketti jutun lisäksi, kai tämä on vihreää siirtymää. Hyvä Sanna.

ope evp

Mikä voi mennä pieleen esimerkiksi sähköasentajan linjan säälipisteillä läpikäyneellä tai lääkkeitäkin jakelevalla lähi- tai sairaanhoitajalla? On se vaan sellaista, ettei sanotuksi saa. Kun Suomessakin hallitus vielä lisäksi saa huumeet laillistetuiksi, niin halleluujaa vain.

Suvakit sucks

Pitää antaa maksimi arvosanat. Moniin yliopistoihin pääsee sitten ilman pääsykoetta.

Housussa on jo

Mutta kursseista ei saa hyväksyttävää, kyllä se tutkinto jää suorittamatta ja silti moni koulun suorittava nupri jää vaille opiskelupaikkaa.

Suvakkien kakarat pitäisi vastaavasti laittaa jonnekin suolakaivokseen hommiin vaikka olisivat kympin oppilaita, sitä samaahan suvakit ovat valmiita tarjoilemaan muille omilleen.

Antti Tifa

Glädjebetyg, se onkin kovaa valuuttaa kun puikulapäät värväävät uusia jäseniä jengeihinsä entisten ammuttujen tilalle.
Osa tietty lusii linnassa hankkimassa akateemista statusta joten heidänkin tilalle tarvitaan oppinutta uutta väkeä.
Saako tuon paperin jos osaa lukea ruotsia edes auttavasti ?
Kirjoittaa tuskin tarvii osata ja laskentataito tulikin jo sivuutetuksi liian vaativana.
Muutama jalkapallon potkija tästä porukasta saattaa nousta poikkeuksena ja kymmeniä taksikuskeja.
Neitokaisille on luvassa jatkuvat raskaudet ja elämä nyrkin ja hellan välissä.

Kun somputtelu loppuu voi menestys alkaa

Kaipa se menestyminen johtuu siitä että koulussa puhutaan englantia eikä äbäläwäbälää?

Dickie

jooh siittä johtuu, todella ”kansainvälinen” koulu jos kaikki ovat somppuja. Soma leiden matikan..oppimispotentiaali..eiköhän se rajoitu..ööh neljään peruslaskutoimitukseen…jako laskukin varmaan vaatii aika paljon..yritystä

Naakat lentää liihottaa

Mites Suomen Turussa siellä Varissuon koulussa menee?
Eikö sekin ole ”kansainvälinen” koulu jossa iso osa somppuja ja muita vastaavia?

Dickie

Juh…kiva mesta…naapurilähiö Ukolla kait viel kivenpi

Nih

Nuo voi menestyä omassa kuplassaan kuten kelan tukien ääärimmäisen menestyksekkäässä hakemisessa tai ostareilla notkumisen hiotussa tekniikassa, mutta muualle noilla älyn jättiläisillä ei ole asiaa. Ei tule heistä uusia Nokioita tai Eerikosoneita, ei sitten vaikka Ruotsin valtio pistäisi miljoonia kruunuja likoon.

Pigmenttiosaaja

Kivakoulu ja kultamunat. Lyömätön yhdistelmä. Mikä voisi mennä pieleen. Naurattaisi, jos täällä Suomessa ei oltaisi vihervasemmiston johdolla menossa kohti samaa rikkautta.

Multikulden skolan

Ei kovin fiksua opettajilta antaa säälistä parempia numeroita.
Kusevat vain omien oppilaidensa muroihin tekemällä tuollalailla, koska miksi opetella saati lukea, jos ilmankin saa hyvän numeron.

Moni kakku päältä kaunis

Ei yhden koulun ”menestymisellä” ole mitään merkitystä vaan pitää tutkia mitä näistä oppilaista aikuisena tulee ja verrata kantaväkeen.

-kuinka moni pääsee yliopistoon/korkeakouluun?
-mitä he opiskelevat?
-kuinka moni valmistuu? Kauanko kestää?
-mitä työtä saavat?
-paljonko saavat palkkaa ja maksavat veroa?

Räppilurituksia ei lasketa, ei rikollisuudesta saatuja tuloja, ei P3 Guld- palkintoja eikä Grammiksia.

sellaista

Kirjoita,Paavo, tästä rapparista Alex Ceesay juttu kuinka voi menestyä Ruotsissa vaikka murhaa ihmisen,tunnustaa eikä tule edes tuomiota.

Housussa on jo

Onnellisuusosaamisella pärjää loistavasti vaikkapa hakiessa yliopistoon lukemaan tekniikkaa, pääsykokeessa ei sitten osaa muuta kuin kirjoittaa nimensä tikkukirjaimin.

Postissa tulee sitten surullisuustodistus ja sehän on rasismia.

Kakander

Aikuisiän surullisuustodistus, se on musertava eikä siitä toivu ikinä. Kaikki ovet sinulle kiinni, sinä olet puhdasta ja aitoa täys-paskaa. Se on koko lapsuutensa onnellisuustodistuksia saaneelle järkyttävää eikä päänsilittelijä-opettajia enää olekaan missään. Lapsinero ihan yksin isossa valkoisessa vaarallisessa rasistimaailmassa, kovin on lannistunut olo..

Housussa on jo

Ainahan voi sopia kamanmyyntitapaamisen ja rullata jonkun valkoisen merkkivaatteet.

On se vaan niin miehekästä lusia ryöstöstä, siitä saa respectiä olla kova jou-jou-mään.

Hulluja ootte kaikki

Kotoutumisenhan piti olla vaikeaa aikuisilla tai nuorilla, mutta pienet lapset nehän vasta kototuvat ja integroituvat kerrassaan loistavasti. MITEN HEMMETISSÄ, kun ette opeta heitä edes saatana lukemaan!!!???? Päitä silittelette, mitään ette vaadi ettekä opeta ja sitten ihmettelette miksi näistäkin lapsista tuli koko ikänsä avustuksilla eläviä täysin syrjäytyneitä ghetoissaan elävia epäonnistujia jotka huutavat kaikessa rasismia kun eivät aikuisina osaa yhtään mitään vaikka lapsena meni koulussa ihan heleveeeeetin HYVIN. Saatana mitä paskaa!!!!

Housussa on jo

Suvakismi se sitten on viisasta, pilaavat ääliöt tahallaan maahantulijoiden lapsilta opintomahdollisuudet antamalla aiheetta hyviä numeroita.

Todella aivotonta toimintaa.

juhaII

Ehkä tilannetta on auttanut se – toki kiistelty – tosiseikka, ettei kyseisessä opinahjossa ole kantaruotsalaisia oppilaita hakattavana, joka motivoi muslimioppilaita harjoittamaan ”hartautta”.

Toki se, että kaikilla on kivaa ja 1+1 = 5, On merkittävissä määrin itse luotua ”viisautta” ja näinollen myös jotain sellaista, johon ei kaikki ”vääräuskoiset” kuffarit kykene ytämään!

Trampas

Laittelin raspberryyn testimielessä ubuntua ja vähän manailin kuvakkeiden määrää ja tekstin puuttumista, mutta sittenhän mä hokasin syyn moiseen.
Nykyajan koodarit eivät osaa lukea ja kirjoittaa, joten jänskät riemunkirjavat kuvakkeet toimivat paremmin.