Helsinki: Nuoret tytöt ehdolliseen törkeästä pahoinpitelystä ja ryöstöstä

Helsingin hovioikeus tuomitsi 17- ja 18-vuotiaat tytöt 4 kuukauden ja 1 v 1 kk ehdollisiin vankeusrangaistuksiin nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä pahoinpitelystä, ryöstöstä ja vahingonteosta.

Itse tapahtumasarja tapahtui jo vuonna 2019. Toinen tekijöistä houkutteli itselleen puolitutun tuolloin 15-vuotiaan tytön jonkinlaisen verukkeen nojalla tapaamiseen Helsingin Itäkeskukseen. Tapaamisen tarkoituksena oli tutustuttaa uhri tekijän velipoikaan, joka ”oli hyvännäköinen”. Tapaamisen tarkoituksena oli kuitenkin pahoinpidellä ja nöyryyttää 15-vuotiasta tyttöä.

Kun 15-vuotias saapui paikalle, niin tapaamispaikalla oli myös toinen tyttö, jonka uhri tunsi entuudestaan. Tämän jälkeen kolmikko siirtyi läheiseen metsään, jossa kaksikko hyökkäsi uhrin kimppuun. Uhria pahoinpideltiin lyömällä, potkimalla ja repimällä hiuksista. Ainakin toinen tekijöistä potki maassa makaavaa uhria ”täydellä voimalla”. Niin ikään uhrin hiuksia katkottiin mattoveitsellä ja alushousut viillettiin rikki. Uhri yritettiin toisin sanoen riisuttaa alasti. Mattoveistä pideltiin myös uhrin kaulalla.

Jossain vaiheessa kaksikko poltti myös uhrin hiuksia tulitikuilla siten, että toinen piti uhria kuristusotteessa ja toinen poltti hiuksia.

Uhria nöyryytettiin monin muunkin tavoin. Hänen kännykkänsä rikottiin heittämällä se kallioon. Teon loppuvaiheessa kaksikko pakotti uhriaan nuolemaan kuraisia kengänpohjiaan. Uhri teki mitä pakotettiin.

Ryöstöksi teossa katsottiin se, että tekijät ottivat lopuksi uhrin kassin haltuunsa. Kassista vietiin lompakko, jossa oli 20 euroa rahaa.

Tässä vaiheessa tekijät olivat tehneet mitä olivat halunneet ja uhri päästettiin lähtemään. Uhria kuitenkin painostettiin olemaan kertomatta asiasta. Tyttö käveli muutaman sadan metrin päähän kunnes sivulliset puuttuivat peliin ja antoivat tytölle apua. Tyttö toimitettiin ambulanssilla sairaalaan.

Tekosarja ei loppunut vielä tähän. Nimittäin tekijöiden kaverit, jotka eivät olleet itse tapahtumassa mukana, uhkailivat tyttöä useaan otteeseen, että tämä saisi vielä pahemmin selkään jos kertoo asiasta.

Teon motiivi on epäselvä, sillä tuomiolauselma on siltä osin salainen. Kyseessä voi olla jonkinlainen rakkausdraama, mutta mahdollisesti kyseessä voi olla ns. kunniateko. Nimittäin uhri ja toinen tekijöistä olivat ulkomaalaisia. Toinen tekijöistä oli suomalainen, mutta vaikuttaa, että ulkomaalainen tekijä oli se homman aivot.

Ehdollisten lisäksi tekijöille langetettiin pienet kipukorvaukset ja jonkinlainen valvonta.


Kommentti: Teko itsessään oli siis hyvin raaka. Tekijät välttivät vankilan vain sillä, että he olivat tekohetkellä nuoria toisaalta ensikertalaisia rikosten maailmassa.

 

Juttu koostettiin Helsingin kirjeenvaihtajan tietojen perusteella.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nih
Nih
17.4.2021 15:29

Tämä Helsingin alue tulee kalliiksi koko maan veronmaksajille, tuet ovat niin perkeleelliset. Näiden kasvavien ulkomaalaistaustaisten tuet nypätään valkonaamojen eduista. Minulle on näin suoraan sanottu sosiaalipuolen ihmisen kertomana.

Perkele
Perkele
16.4.2021 21:08

No ei ne vankilaan ois joutunu vaikka ois ollu vanhempiakin.on tää suomi niin viemärissä, että täällä on mainoksetkin täynnä pelkästään neekereitä

Pertsa
Pertsa
17.4.2021 22:43
Vastaa...  Perkele

Yritykset ottavat melkoisen riskin pistämällä neekereitä niiden mainoksiin.Minä en ainakaan osta sellaiselta firmalta mitään.Minua ei paljon itketä jos firma joutuu jälkeenpäin irtisanomaan tai lomauttamaan työntekijöitään. Sitä saa mitä tilaa.

Perkele
Perkele
18.4.2021 09:29
Vastaa...  Pertsa

Just näin.

juhaII
juhaII
16.4.2021 13:59

Ei tällaisten tapausten pitäisi olla salaisia kuin aivan OIKEAN uhrin kohdalla, Sen sijaan punavihervasemmiston ”uhrien” tiedot julkisia. Vielä suosittaisin ”kunnian viemistä” jalkapuulla kirkonmäellä!

Tämä kaksinkertainen rangaistus pitäisi tuoda takaisin, sillä poliisin ja nk. ”sosiaaliviranomaisten” vahingollinen toiminta ”huopatossuineen” on kaiken irvokkuuden huippu!

Mutta eihän näitä nyt voikkaan mitenkäänb verrata käveleviin suomalaisiin, joista ”pahimmat” ovat vielä mummoja!!! Pirkule! Mörköautoja lisää, sillä ”rikollisilta” on syytä ottaa heti turhat luulot pois! Näin toimi myös Kauhavan ruma Vallesmanni Pohojanmaalla notta.

oikeuslaitos haista 💩
oikeuslaitos haista 💩
16.4.2021 10:38

Vittu mikä tuomio!

Ilmari
Ilmari
16.4.2021 10:15

Eikö se ehdollisen tuomion saanut ulkomaalainen voitaisi karkottaa?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.4.2021 11:53
Vastaa...  Ilmari

Ilman muuta. Mutta kukapa sitä haluaisi? Ei ainakaan eliittimme.

T
T
16.4.2021 09:39

”Mattoveistä pideltiin myös uhrin kaulalla.”
Tältä pohjalta on hyvä aloittaa aikuisen elämä. Mahtaako toipua koskaan ennalleen.

oikeuslaitos haista 💩
oikeuslaitos haista 💩
16.4.2021 10:44
Vastaa...  T

Luuletko että kukaan on kiinnostunut uhrista?
Tekijöitä hyysätään tällä hetkellä varmaan suvakkiarmeijan toimesta.

Big l
Big l
16.4.2021 07:51

Jos mun lapsi olis kyseessä niin tekijät ja uhkailijat olis tuolla jossain meiän pelloilla lannoitteena ollu jo heti seuraavana päivänä. Ei jumalauta. Ite kun olin yläkouluikäinen niin tapeltiin yks ykköstä ja ne jotka kävi porukalla päälle napsittiin yksitellen. Juli sitä joskus piestyä kaksikin mulkeroa koulunjälkeen kun 30 jäbän voimin kimppuun kävi…lujaa laitoin vastaan eikä kertaakaan väki päässy ilman mustia silmiä. Mut tollasta aivan vitun sairasta touhua ei ollu. Mikä helvetti ”nuorisoa” nykyään vaivaa

Uho
Uho
16.4.2021 12:30
Vastaa...  Big l

Joo mäkin kerran kaks kertaa hakkasin sataviiskyt muslimia, oli koko katu täynnä niitten hampaita. Sitten sain olla rauhassa kun tajusivat kuinka helvetin kova jätkä minä olen!

Lord Jesus
Lord Jesus
16.4.2021 05:04

Näin se oman, heikon arvon tajuaminen oireilee. Alin pohjasakka itsekin tajuaa olevansa saastaa ja lisätään siihen vielä hyvin matala moraalikäsite sekä impulsiivisuus joka on pilalle hemmotellun kolmevuotiaan tasolla niin saadaan näitä rikostilastoja vuodesta toiseen täyttäviä pikku paskoja, muka-gangstereita ja muuta luuseripaskaa. Pelkkä kuluerä, ei mitään iloa tai hyötyä yhteiskunnan millään saralla ikinä koskaan. Täysin väärää porukkaa väärässä sivilisaatiossa, nämä kuuluvat omiensa joukkoon viidakon hökkelikyliin, kakkamajoihinsa poppamiehiä pelkäämään, aivan kuten luonto on tarkoittanutkin. Ugalabugala.

Nih
Nih
16.4.2021 03:57

Monikulttuurista kansainvälistä värinää. Nauttikaa helsinkiläiset tästä. Luulisi että vihervasemmisto on innoissaan näistä uutisista.

Sami
Sami
16.4.2021 06:51
Vastaa...  Nih

90% helsinkiläisistä äänestäjistä pyysi/vaati tätä vaaliuurnilla edelliset 40 vuotta, eikä äänestäjien kehitysmaalaistamiskiima ole laantunut mihinkään, eikä minkäänlaista kehitysmaalaistamiskiiman laantumista ole näköpiirissä tulevaisuudessakaan.

T
T
16.4.2021 09:40
Vastaa...  Sami

Juuri näin. Tätä on äänestetty. Suuri ihmetys itselle on että miksi.

MITÄ V......A?`?
MITÄ V......A?`?
16.4.2021 01:51

Heijjaa 5€ Communjist Finlandilta ja menet suoraan kiven sisään.

Puukota, yritä tappaa, ryöstä, raiskaa ja selviät ehtoollisella.

Pitäisikö nämä ihmiset, jotka näistä päättävät laittaa uudelleenkoulutukeen vai ovatko he jo osa ongelmaa?

MattiS
MattiS
16.4.2021 17:57

Ehdottomasti ovat osa ongelmaa!

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
15.4.2021 22:22

Turussa tapahtui syksyllä vähän vastavanlainen tapaus, josta uhrin äiti kertoi facebookissa. suomalainen teini-ikäinen uhri oli hyvä ystävä samanikäisen somalin kanssa. Ystävyys sujui hyvin kunnes suomaistyttö erehtui laulamaan jotain kappaletta somessa jossa mainitti n-sana. Tämän jälkeen somali pyysi häntä vapaa-aikana tulemaan koululle jossa oli muitakin heidä koulukavereita ja joukossa paljon somaleita. Kun tyttö tuli paikalle alkoi somali mättämään suomaistyttöä turpaan oikein kunnolla kaikkien nähden ja somalit estivät muita menemästä väliin tilanteessa(näin videon pahoipitelystä). Sosiaalityöntekijät poliissit kuulemma pyrkivat painamaan asian villaisella. Ilmeisesti myös tässä papauksessa oli kyse kunniaväkivallasta.

Ei Helsinginkään tapauksessa uhri voinut tehdä mitään kauhean pahoja asioita tekijöille kun suostui tapaamaan näitä ja vieläpä menemään heidän kanssaan syrjemmälle. Eli aika herkästi nää tuntuu turvautuvan kunniaväkivaltaa(ja väkivaltaan yleesä) ei mikään ihme, että heidän maissaan on yleensä niin levottomia.

Last edited 25 days ago by Sakari Rajamäki
Förs
Förs
16.4.2021 01:53
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Toisinsanoen Suomen viranomaiset tekivät kaikkensa, jotta toimivat uhria vastaan.

Se herkistää paatuneimmanikin vihervasemmistolaisen kuivuneen putkiston.

Sillä lailla
Sillä lailla
15.4.2021 22:09

No niin. Tässä taas kulttuuria Helsinkiin. Onnea kovasti ja äänestäkää jatkossakin SDP, Vihreät ja Vasemmisto. Näin saamme paremman Suomen. Hyvin menee.

MattiS
MattiS
16.4.2021 14:26
Vastaa...  Sillä lailla

Aluksi olisin veikannut romaneita, heillähän on tapana tehdä vastaavaa, mutta olikin sitten ihan tuontipaskaa. Noh, samaa paskaa eri muotissa.