Belgiassa katusota uusbelgialaisten kesken

Belgiassa Liègen kaupungissa tunnelma on viime päivinä ollut hyvin: monikulttuurinen. Ilman lyijypitoisuus on ollut raskasta ja ilman on täyttänyt rynnäkkökiväärien haikea hoosianna.

Liègessä on siis menossa kovanpuoleinen katusota, jossa osapuolina ovat ainakin tsetseenit ja kurdit, jotka ovat jostain syystä ajautuneet nokikkain. Kyseessä on jonkinlainen jengi_katusota. Samanlaisia sotatoimia on ollut myös Vervierin kaupungissa. Perjantai-ilta ja lauantaiaamu ovat olleet kiivainta sotatoimien aikaa.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20210416_95821132

 

Yllä olevalla videolla kurdijengi hyökkää autolla liikkeellä olleen miehen kimppuun. Mies pääsi lopulta tilanteesta karkuun, mutta hänen peräänsä ammuttiin ja sai osumaa sen verran pahasti, että kuoli sairaalassa. Kaksi muuta loukkaantui vakavasti toisaalla.

Videolla näkyy niin ikään kun nuori mies ampuu AK47-rynnäkkökiväärillä ilmaan. Perjantai-illan aikana poliisi otti kiinni ainakin 28 henkilöä mellakoinnista. Paikallisten mukaan kaduilla on ollut satoja, jopa tuhat uusbelgialaista mellakoimassa.