Päivän Rasmus: Rasismia, rasismia ja lisää rasismia – kaikki on rasismia

Rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa pistellään taas parasta. Viime aikoina varsinkin uussuomalaiset ovat todistaneet järkyttävää rasismipeikkoa, joka vaanii pahaa aavistamattomia .

Muuan värillinen uussuomalainen todistaa väkevästi:

 

Rasmuksen arvovaltainen raati ei ihan suoraan niele ajatusta mustan koripalloilijan vertaamista merikotkaan rasismina. Kerrotaan, että kyllähän valkoisiakin rasisteerataan. On Oulun Kärppää, Lahden Pelikaaneja, Tampereen Ilvestä ja sen sellaista.

Mutta, aloittaja vastaa:

 

Kommentti: Tässä asiassa tulee ilmi aivan erityisen hyvin se ilmiö, joka on vallalla länsimaissa. Kehitysmaista muuttaneet ruskeat ihmiset eivät aina oikein ymmärrä mitä rasismi tarkoittaa, eivät edes asuttuaan pitkään länsimaissa. Useimmissa afrikan kielissä, kuten ei myöskään arabian kielessä ole edes olemassa sellaista käsitettä kuin “rasismi”.

Rasismi tarkoittaa heille jotain ikään kuin työkalua, jonka avulla voi kerätä etuuksia tai “etuoikeutta”. Tässä tapauksessa yritettiin kerätä säälipisteitä.

Kun taas ne valkoiset, jotka ottivat ajatuksen rasismista omakseen, ovat niitä, jotka sanovat: et voi kiistää toisen rasismikokemusta.