Myös hovioikeus vapautti Ingrid & Maria-blogin kiihotussyytteistä

Skoonen hovioikeus vahvisti aikaisemman Helsingborgin käräjäoikeuden tuomion, jossa poikkeuksellisesti molemmat oikeusasteet katsoivat, että henkilöt eivät olleet syyllistyneet kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, vaikka olivatkin kritisoineet islamin uskoa.

Kyseessä ovat tunnetut ruotsalaiset islam-kriitikot Ingrid Carlqvist ja Maria Celander, jotka kirjoittivat kesällä 2019 Ingrid ja Maria-nimisessä blogissaan islamista otsikolla ”Yhä useampi apteekissa töissä oleva muslimi aiheuttaa vaaran meille muille – riski, että meiltä suljetaan ovet.”

Ingrid ja Maria kirjoittivat, että ongelma syntyy siinä, että muslimien odotetaan pitävän omiensa puolia eli asettumaan aina siskojen ja veljien puolelle. Myös sekulaariset muslimit, jotka länsimaissa koetaan hyvin integroituneina ja ruotsalaisina, tulevat tiukassa paikassa olemaan lojaaleja omiaan kohtaan.

Ja jos he eivät sattuisi niin tekemään, niin on odotettavissa, että imaamit, suvut ja ystävät painostavat kovanpuoleisesti:

– Jos et ole siskojesi ja veljiesi puolella, tulet olemaan ikuisesti meidän silmissämme likainen petturi, blogissa kirjoitetaan

– Ehkäpä heidät heitetään tällaisissa tilanteissa parvekkeelta tai muuten uhataan varoituksena muille pettureille, kirjoituksessa kerrotaan.

Edelleen blogissa kirjoitetaan, että jos tai kun yhteiskunta joutuu kriisitilanteeseen, niin kroonisilla ruotsalaisilla on riski jäädä ilman elintärkeitä lääkkeitä, sillä apteekissa töissä olevat muslimit laittavat kriisitilanteessa muslimiveljensä ja -siskonsa etusijalle.

Syyttäjä katsoi, että tässä oli aihetta rikokselle kansanryhmää vastaan kiihottaminen. Molempien oikeuksien mukaan teksti ei kuitenkaan ollut laiton, vaikka sen katsottiin heittävän epäilyksen varjon muslimien ylle.

 

Kommentti: Oli kyllä yllätystuomio, sillä olin varma, että käräjäoikeus lätkäisee sakon. Olin väärässä ja olin varma, että hovioikeus vähintään lätkii sakkoja. Mutta olin siinäkin väärässä.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
timo

Apteekki? Itse mietin enemmän sitä millainen uhka armeijan ja sotilaskoulutuksen saaneet ovat. Lisäksi tuntuu että suurin osa niistä käy salilla ja harrastaa budolajeja. Valmistautuvat johonkin?

Vihervasemmistolaise

Lisäksi poliisi. Täysin hullua haalia noita virkavaltaan. Vihervasemmisto luo ensin ongelman ja sitten, kun se on pysyvä tarjoaa se siihen laastaria, joka itse asiassa vaan pahentaa koko ongelmaa.

Niin

Aina kummastuttaa kun näkee Stadis mustan miehen poliisina. Toivottavasti ei tarvi olla tekemisis sen kans.

Ville Pettu

Täytyy kuitenkin muistaa, ettei ihonväri ratkaise vaan kulttuuri jonka tuote jokainen meistä on.

Fatwantarkistaja

Tyypillä on asevaraston avaimet ja varusmiehet juuri kotoutuneet. Bussilastillisia muslimeja opastetaan metsän kautta pelipaikoille… Tuostahan saisi kirjan jo.

Paukkuja tuskin on, mutta tilataan Ruottista rekallinen, sieltä niitä saa.

Tämä ei ole kehotus ryhtyä mihinkään, kunhan sitä kirjaani pohjustan hieman. Ostakaa se.

T

Ingridin olin ehtinyt unohtaa. Harmi että hänen koko tuotantonsa taitaa olla ruotsiksi. Esimerkiksi hänen kirjansa olisi kiva saada englanniksi.
Siinä olisi jollekin hyvää työmaata kun kääntäisi kirjan englanniksi tai vaikka suomeksi.

Pirtsakka

Muistaakseni tämä samainen Ingrid kävi joitakin vuosia sitten Suomessa varoittamassa suomalaisia tekemästä samoja virheitä kuin mitä Ruotsissa on tehty. Taisi kuitenkin puhua kuuroille korville…Muutti aikanaan Malmösta muualle, koska ei omien sanojensa mukaan enää tuntenut kotikaupunkiaan.

Ville Pettu

Muutin pois minäkin kun en enää tuntenut syntymäkaupunkiani Helsinkiä ja käynkin siellä enää vain satunnaisesti ja silloinkin vain turistina.

Anna-Maria Korhonen

Monet lääkkeet valmistetaan vielä apteekissa. Ei tarvitse kuin vähän säätää vaikuttavien aineiden koostumusta ja keskinäistä suhdetta ja avot., vapautuu hyvä asunto Södermalmilta veljille ja sisarille. Ja entä sairaalat, joissa lääkkeitä jaetaan tai annostellaan suoraan suoneen. Farmaseutin ja sairaanhoitajan/lääkärin paikat ovat avainpaikkoja kalifaattia perustettaessa.

juhaII

Skåne on ent. Tanskan valtiota, jonka Ruotsi valloitti siltä kun viimeinkin pystyi tekemään kampoihin. Ellen ole nyt aivan väärässä Tanska hallitsi koko pohjolaa poislukien Ruotsi ja Suoµi.

Kuten Orwell kirjassaan ”Vuosi 1984” sanoo: ”Kun maailmassa on valhe vallalla. Totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko.”

Päivitys

Tämä on hieno uutinen.

Minä

On tosiaan yllättävä tuomio – koska se on oikea.

Tottahan tuon artikkelin kirjoittajat puhuivat. Suvakit ovat kyllä kaikin puolin allergisia totuudelle.

Leki

Ruotsi on roudannut toinen toistaan haitallisempia ihmisiä maahansa. Islam on ihan kiva pienellä kapealla alueella aavikolta.

Ville Pettu

No , korkeimmassa oikeudessa lätkäistään sitten sakko ja ehdollinen vankeustuomio sekä kielto toimia journalistina.

Daavidin poika

Ilmeisesti Ruotsalaisilla viranomaisilla alkaa pikku hiljaa silmät aukeamaan. Kuka lienee sitten aikoinaan tehnyt tutkintapyynnön rikospoliisiin bloggaajista.?